Manolo logotype

Manolo testar: Stella White tandblekning

Bild 316597
Kaffe, te och rödvin. Jag tror att de är de största bovarna mot de där vita tänderna som jag så gärna vill ha. Jag har tidigare provat att bleka tänderna professionellt hos en tandläkare. Men nu är det dags att jämföra med en "hemma-blekning"

De enda egentliga skillnaderna på att bleka tänderna själv från att gå till tandläkaren är tillverkningen av den form som blekningsmedlet ska
ligga i. Och naturligtvis själva blekningsmedlet. Hos tandläkaren gör man en avgjutning av sina tänder och sedan tar det någon vecka innan någon tandtekniker har tillverkat en form. Med Stella White tillverkar man formen själv. Själva blekningen får man i båda fallen sköta själv.

Men det är sjäva tillverkandet av formen som är det kruxiga. Till Stella White får man med tre stycken grundformar (en i reserv). Dessa doppar man, en i taget, i kokande vatten i fem sekunder. Sedan stoppar man in formen i munnen och biter, suger och trycker tills formen har stelnat. Det hela går på ett par sekunder och jag kan bara säga att jag absolut behövde den där extra-formen. Jag hade gärna haft en till dessutom. Problemet är att så fort formen blir varm så börjar den krympa, och om det blir fel så finns det ingen återvändo. Visst kan man snabbt doppa den igen i vattnet och göra några småjusteringar men ingen ska säga att det är enkelt att få till den där formen. Men om du skulle misslyckas även med den andra formen så kan man få en ny från Stella White. Det är bara att skicka det ett frankerat kuvert.

Resultatet blir i alla fall bra. Inte så exakt som formen som man gjort hos tandläkaren, där teknikern dessutom har skapat ett litet mellanrum mellan formen och tanden för blekningsmedlet att vara i. Men det finns klara fördelar med att göra formarna själv också. Du slipper stoppa in stora metallskenor med äcklig lera i munnen och tro att du ska kvävas (alla som haft tandställning vet vad jag menar). Och du slipper vänta en vecka på att sätta igång med blekningen. Det är bra.

Stella White använder sig av Hydrogen Peroxide som blekmedel i stället för det vanligare Carbamide Peroxide. Enligt dem så ska detta vara ett mer skonsamt och mer effektivt blekmedel. I stället för att ha på blekmedlet i ett par timmar två till tre gånger (jag blekte faktiskt en gång över natten) så bleker man nu 20 minuter om dagen i en vecka. Om det är mer eller mindre jobbigt får man avgöra själv.

Resultatet är i alla fall lika bra och priset är betydligt bättre. 795 kronor istället för 3000. Däremot kände jag ingen skillnad vad det gällde ilningar i tänderna (som Stella White hävdar). Om man har känsliga tänder så ska man vara medveten om att det antagligen kommer att ila i dem.

Jag har försökt ta före och efterbilder, men de blev tyvärr tämligen intetsägande. Ni får helt enkelt tro mig på mitt ord.

Ett tips för er som redan gjort en blekning hos tandläkaren, men har slut på blekmedel.
Då har du redan den perfekta formen och kan beställa bara medel för 395 kronor.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Viktor säger
2008-01-05 17:07 - Anmäl

Det här är ett steg för långt i hur fåfäng man får vara tycker jag personligen, men å andra sidan, smaken är ju som baken som det så fint heter.
#2 Wictor säger
2008-01-05 17:44 - Anmäl

Jag tycker inte det är ett steg för långt :) Det är ju inte precis som en skönhetsoperation..

Jag däremot vara glad som har så fina tänder som jag har så jag inte behöver tänka på att bleka dem. Det är inte mycket jag är så nöjd med över mig själv som mina tänder :) Väldigt vita, och sitter perfekt i käften.
#3 TT säger
2008-01-05 18:46 - Anmäl

Om man nu ska bleka verkar det ju smartast att först göra formen hos en tandläkare och sedan köpa medel från då Stella White, om man ska vara ekonomiskt smart av sig. Om jag skulle bleka skulle jag göra så. Men hittills har jag som Wictor inte haft några problem med färgen på mina tänder.
#4 Herr K. säger
2008-01-05 20:00 - Anmäl

Måste absolut testas! Jag har sedan tidigare en form som min tandläkare har gjort. För att fylla på med ny blekgel är det både smidigare och billigare att beställa denna vara över nätet. Tack Manolo för det nyttiga redaktionella tipset, jag återkommer gärna om resultatet. Med åren gulnar tänderna och det känns rätt att fräscha upp dom. Du använder väl tvål när du blir smutsig på andra ställen, eller hur Viktor...;-) ?
#5 J säger
2008-01-06 00:44 - Anmäl

Väteperoxid på svenska, jag har blekt både hår och byxor med det förrut, det är nog billigare att köpa det på apoteket.
#6 Samoo säger
2008-01-06 11:45 - Anmäl

Jag har själv galet konstiga tänder. Jag har aldrig haft ett hål i mitt liv (bokstavligt talat), men ändå är mina tänder inte vita. De är inte gula, men samtidigt är de inte vita. Kanske borde prova blekning...
#7 sypnii säger
2008-01-06 12:05 - Anmäl

Samoo: Vilken färg man har på tänderna handlar ju inte bara om hur mycket man borstar utan vad man dricker (kaffe mm) och till viss mån äter. sypni.wordpress.com
#8 Rataxes säger
2008-01-06 12:56 - Anmäl

Den här formen man får om man gör det hos tandläkaren, är den i hårdplast eller? Låter lite som en bettskena som jag hade förrut när jag sov. Kan en bettskena funka för blekning?
#9 Jonte säger
2008-01-06 13:20 - Anmäl

Är inte "Dentways" tandblekning som visas som reklam här på manolo bättre än "Stella White"?
#10 Pär säger
2008-01-06 14:33 - Anmäl

Rent naturligt så är ju tänder inte helt vita ens. Kolla på djur t.ex, de har ofta lite gulare ton på sina tänder och så är det för oss med, däremot så finns det någon vanföreställning att bara vitaste vitt är bra nog. Nackdelen är hur sköra tänderna blir av sån här behandling.
#11 JensJens säger
2008-01-06 16:56 - Anmäl

Endast en mycket korkat människa skulle betala 795kr för en blekning som du kan köpa för 100kr på Ebay eller Tradera :) Enda skillnaden är att den inte heter Stella. Men visst funkar det med hemmablekning, även om det är lite omständigt.
#12 Ida - Mitt utvik i ord säger
2008-01-06 21:27 - Anmäl

Har inte testat just de där, men jag och min pojkvän testade ett märke som heter White Strips (http://www.whitestrips.com) som vi köpte i USA och de funkade huur bra som helst. Var som lappar med gele som man satte på tänderna.
Min pojkvän har "fläckar" på sina framtänder som är sen han föddes, tydligen nått dött på tänderna. Men med White Strips gick de näst intill bort!!

Inte alls dyra va de heller. Iofs som sagt; köpta i USA, men borde gå att beställa. Tror vi betalade ca 200 kr för 2 veckors behandling.
#13 Lars Andersson säger
2008-01-07 05:38 - Anmäl

Jag har inte testat Stella White, men ska göra en beställning i veckan. Testade en annan produkt (Dentaworks) tidigare och vart ganska nöjd med resultatet - men att behöva sitt i nästan två timmar varje dag är bara för mycket.

Om det med Stella White räcker att sitta 20 minuter per dag så är det värt de dubbla pengarna, fast nu verkar det ju vara i ungefär samma prisklass.

Tack för tipset!
#14 Micke säger
2008-01-07 08:14 - Anmäl

Köp på Internet från USA. Det är billigare och exempelvis på dentist.com innehåller deras behållare (Dr Collins syringes) bra mycket mera blekmedel (5 ml) än andra märken = fler behandlingar. Stella mörkar den uppgiften.
#15 Micke säger
2008-01-07 08:14 - Anmäl

Köp på Internet från USA. Det är billigare och exempelvis på dentist.net innehåller deras behållare (Dr Collins syringes) bra mycket mera blekmedel (5 ml) än andra märken = fler behandlingar. Stella mörkar den uppgiften.
#16 Raz säger
2008-01-07 12:43 - Anmäl

färgen på tänderna har ingenting deras hälsa att göra. så länge de inte blir gulare över tiden av ex. kaffekonsumtion, eller liknande, vill säga.
#17 ErikPerik säger
2008-01-07 17:15 - Anmäl

Jag beställde ett prov för typ 100kr på www.provatandblekning.se från StellaWhite, fick det idag och blir spännande att testa. Kul att ni tog upp detta!

Jag skulle aldrig våga beställa från vem som helst på ebay eller trader, då har man noll koll på vad man får - och det man stoppar i munnen vill man ju vara helt säker på.. Iaf jag...
#18 JensJens säger
2008-01-08 09:35 - Anmäl

Åter igen! Köp INTE stella! Man kan få exakt samma blekning fast med 10ml 35% för 100kr på tradera! Med 3 skenor, precis som Stella. De funkar lika bra och mina tänder sitter kvar i munnen. 795kr är ett enormt överpris!
#19 dennis säger
2008-01-08 18:49 - Anmäl

Hej,

Var bara tvungen att gå in och lägga en kommentar då jag sett att folk tipsar om att gå in och köpa tandblekning på sidor som Ebay osv.

Jag tycker folk själva ska få läsa på om skillnaden mellan de olika metoderna och produkterna som finns att köpa, innan man tar ett beslut.

Att köpa ett preparat som baseras på Karbamidperoxid (Carbamide Peroxide), som är det samma som Urinsyra, är dock något man bör undvika.


Om det är någon som undrar något om vår tandblekning, är ni välkomna att maila mig på dennis@stellawhite.se


Mvh,
Dennis
www.stellawhite.se
#20 Dr säger
2008-01-08 21:52 - Anmäl

Om man googlar hydrogen peroxide hittar man inget om att änmet är testat för att bleka tänderna utan bara andra tidigare omnämda användnings områden.
Att Dennis från stellawhite har som argument att inte använda carbamid peroxide för att "det är det samma som Urinsyra" pga att carbamid finns med i urin tycker jag gör produkten han representerar ännu mer tvivelaktig. Inte för att den kanske inte fungerar utan för att den kan göra icke ännu påvisad skada.

Hittar däremot ett mängd tester med carbamid peroxid och kan inte se annat än att det är det ämnet som gäller när det kommer till tandblekning både hemma och på tandblekningsklinik.
#21 dennis säger
2008-01-09 10:54 - Anmäl

Vad kul att du tog upp detta "Dr".

Carbamid-processen ser ut såhär:
Carbamide Peroxide -> Hydrogen Peroxide -> Syre/Vatten

I processen mellan Carbamide Peroxide -> Hydrogen Peroxide så släpps även Formaldehyd/Metanal (en färglös gas, med lite stickande lukt, ofarlig i små mångder - men enligt kemikalieinspektionen är denna cancerframkallande).


Hydrogen-processen ser ut såhär:
Hyrogen Peroxide -> Syre/Vatten.


Som man snabbt förstår behöver inte en lösning på hydrogen peroxiden vara lika stark som en som baseras på carbamide peroxide. Samtidigt som att man inte behöver bleka tänderna under en lång period.

Samtliga moderna kliniker där man bleker tänderna på plats använder oftast en starkare blekgel (35%) baserad på Hydrogen Peroxide.

Fortsätt gärna att ställ frågor här, eller direkt via mail till mig - dennis@stellawhite.se
#22 Tandläkarstudenten säger
2008-01-09 14:32 - Anmäl

Vad få vet är att många personer Absolut inte bör bleka tänderna. Har man sprickor i sin emalj (som endast ses vid genomlysning med speciell lampa) eller blottande tandhalsar är blekning INTE bra. Här finns stor risk att man skadar dentin samt får in väteperoxid in i tandens centrum, pulpan - där nerver och kärl sitter. Vid blekning urlakas tanden på organiskt material vilket medför att mer färgpartiklar lättare fäster till tandens yta igen. Gör man en skena själv utan undersökning av en tandläkare vet man inte om man utsätter rötter eller frilagt dentin för blekmedel. Tandköttet får absolut inte utsättas för väteperoxiden vilket är lätt hänt vid hemmableking.
Att sälja blekmedel till privatpersoner är ungefär lika välövervägt som att sälja bröstimplantat i silicon för hemmabruk. Bedövningsmedel, skalpell, nål och tråd samt instruktionsbok följer med. Om man föjer boken till punkt och pricka så blir säkert flertalet bröst ok, men risken att det går åt pipan för några blir nog väldigt stor.
ta det lugnt framför badrumsspeglarna!
#23 dennis säger
2008-01-11 00:21 - Anmäl

Tandläkarstudenten:

När du påstår att väteperoxid skadar din mun är det ett uttalande i stil med att säga att du blir full av att dutta rakvatten (innehållandes alkohol) på kinden.

Halten av Väteperoxid /Hydrogen Peroxide som används när du bleker tänderna med StellaWhite är väldigt låg.

Väteperoxiden skadar inte tandköttet och är inte farligt för din munhälsa. När behandlingen är klar hos Tandläkare och kliniker ger de sina kunder ett bleknings-kit där de själva bleker tänderna hemma, för att bibeålla sina resultat.

Att ens jämföra detta med att förstora brösten hemma är rätt roligt. Jag förstår att man behöver vara anonym när man gör ett sådant inlägg..


Att folk har sprickor och blottar sina tandhalsar är inte alls lika vanligt som du påstår, och detta är heller inte något problem.

Väteperoxid av denna styrka används ofta till för att återskapa en sund ph-balans i munnen, för att motverka bakterier och för att få en sund munhygien.


Jag kan säga dig att jag som humanist inte uppskattar att du sprider dina påståenden som fakta, du missleder människorna som läser detta och det tycker inte jag är särskilt schysst mot dem. Låt dem ta sina egna beslut baserat på fakta istället för att försöka skrämma dem.


Lycka till med studierna, hoppas du klarar kursen!
#24 Anders - Läkarstudent säger
2008-01-11 08:37 - Anmäl

Dennis:
Att som representant för företaget som tillverkar/säljer den produkt som diskuteras komma med anklagelser om andras subjektivism är väl egentligen ganska löjelseväckande skulle inte du som humanist hålla med om det?

Dessutom vänder jag mig mot flera av de saker du säger, särskilt eftersom du i ännu större utsträckning än t.ex. tandläkarstudent påstår saker utan vetenskapligt stöd.

För det första påstår du att Karbamid är samma sak som urinsyra, vilket för det första jag antar att du säger för att få effekt, de flesta vill ju inte stoppa urin i munnen menar jag, för det andra är det fel. Karbamid är samma sak som Urea, det vill säga den kvävebärare som kroppen använder sig av för att göra sig av med kväve genom urinen. Urinsyra däremot är urat.

Du pratar om att det inte är så vanligt att folk har sprickor eller blottade tandhalsar, är detta någonting vi bara måste ta dig på orden för eller är det så att du som humanist har belägg för detta.

Därefter skall det även tilläggas att det är säkert i de allra allra flesta fall ofarligt att använda väteperoxid till blekning, men man ska inte heller ignorera att det kan finnas faror med det.
http://www.jtbaker.com/msds/englishhtml/h4070.htm
#25 Tandläkarstudenten säger
2008-01-21 14:39 - Anmäl

Dennis:
"Väteperoxid av denna styrka används ofta till för att återskapa en sund ph-balans i munnen, för att motverka bakterier och för att få en sund munhygien."

Vart görs detta?! är du säker på att du inte menar klorhexidin?! Det används nämligen baserat på vetenskapliga undersökningar till just det du beskriver.

För övrigt springer inte folk runt och "blottar" sina tandhalsar. De är blottade då tandköttet borstats bort eller utsatts för för stor belastning i bettet.
Att från den icke odontologiska värden (med ett vinstdrivande intresse) komma med påsståenden om att blottade tandhalsar eller emaljsprickor skulle vara ovanligt orkar jag inte kommentera närmare...

Jag försöker inte skrämma någon, vilket intresse skulle jag ha i det?! Du får sälja vad du vill till vem du vill för mig. Men att fler personers åsikter luftas i ett forum som detta tycker jag känns naturligt.

Brösten var menat i provokativt syfte, precis som din lyckönskan till mig..

Men du, tack för din lyckönskan, kursen gick bra.
#26 tom säger
2008-01-30 16:40 - Anmäl

Så hur har det gått för er som testat Stella White? Fick ni önskat resultat och håller blekningen i sig?
#27 Lars säger
2008-04-12 20:08 - Anmäl

Ser gärna ett svar från Dennis från StellaWhite på Läkarstudenten Anders inlägg.
Fakta är att Stella White sysslar med skrämselpropaganda i sin marknadsföring och att de kommer med något nytt och ofarligt.
FAKTA:
1. KarbamidPeroxid innehåller ingen urinsyra.
2. KarbamidPeroxid är den produkt som de allra flesta tandläkare använder sig av för att bleka tänderna.
3. Stella White är en dyr tandblekning och det finns betydligt billigare tandblekning för hemmabruk som är minst lika bra.
#28 Fredrik säger
2008-08-18 20:06 - Anmäl

Jag har själv testat Stella White.Istället för 20 min varje dag,använde jag det varje NATT i 9 dagar.Skenorna hade jag sedan innan, då jag gjort en ZOOM-behandling hos tandläkare.Resultat med Stella White = Ingen som helst förändring/förbättring!!!

Det enda jag kan hålla med om är att ilningarna är obefintliga...Man kan ju undra varför, för det var som sagt resultatet också...

Köp blekningen hos din tandläkare så du är säker på att du får en riktig produkt. Det är det enda som fungerar!
#29 Martin säger
2008-11-29 19:06 - Anmäl

Jag testade Stella White eftersom jag hade lite gula tänder (för mycket kaffe). Jag följde deras anvisningar, men inte tyckte jag att jag fick något resultat av det hela.

Är jag ensam?
#30 Jessica säger
2008-11-29 19:08 - Anmäl

Håller med Martin och Fredrik. Gå till tandläkaren så ni får ordentlig behandling av tänderna. Stella White fungerar inte ett dugg.
#31 Mattias säger
2009-12-08 00:56 - Anmäl

Lite sent kanske, men ett tips är kosmetikans, den är med garanti och tar 3-5 min om dagen ca 10 dagar, beror på hur vita de ska bli. testa, vad har ni och förlora och de verkar seriösa, till och med tandläkarbesök före rekommenderas. Jag är helnöjd
#32 Pamela säger
2014-07-04 09:54 - Anmäl

Jag har använt deras nya produkt Stella White strips och dem är jag sjukt nöjd med. Var mycket enklare än tandskenor och gel och jag såg resultat redan efter 10 minuter. Rekommenderar till alla att använda deras nya tandblekning. :)
#33 Wendy Dinardo säger
2014-07-06 10:55 - Anmäl

Gillar deras nya Stella white strips för att den är skonsammare mot tänderna och lättare att använda.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.