Manolo logotype

Brallorna ramlar ner

Bild 316556Något som jag inte fattar att man inte fått rätt på är upplägget i kostymbyxorna. Jag förstår att det är svårt att sy utan att det syns på utsidan, men varför kan man inte komma på ett sätt som inte går upp. Men när det händer, och det händer alltid, är det enklaste sättet att fixa det något som heter "snabbuppläggningsband".

Detta är en av de grejer som man alltid bör ha hemma. Snabbuppläggningsbandet är ett mycket tunnt band med ett lim på som smälter när det blir varmt, och det är allt du behöver för att fixa ett havererat upplägg tillsammans med ett strykjärn, en strykbräda och en fuktig kökshanduk.

Börja med att vända ut och in på byxorna. Separera en bit av bandet från skyddspappret och dra av en bit som är lite kortare än halva vägen runt byxbenet. Lägg sedan försiktigt in snabbuppläggningsbandet innanför upplägget på halva byxbenet. Se till att bandet inte ligger bakom själva pressvecket. Eftersom du har vänt byxbenet ut och in så skulle detta ge dig ett pressveck som viker sig inåt.

Lägg den fuktiga handuken över upplägget och pressa med ett varmt strykjärn i 10 sekunder. Upprepa på andra sidan och på andra byxbenet. Klart!

Snabbuppläggningsband finns i större matbutiker och i sybehörsaffärer.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 T säger
2007-12-15 20:36 - Anmäl

Har aldrig hänt mig att uppläggningen går upp. Kanske kan funka med den här tejpen i extrema nödfall, men i slutänden lär det bara förvärra situationen för skräddaren dagen efter.
#2 Nisse säger
2007-12-15 21:04 - Anmäl

Det är samma sak som är poppis att lägga upp gardiner med.
Men som T säger kan det vara besvärligt att få bort de limrester som blir kvar. Det enda sätt jag kommit på är att "stryka över" limmet på någon handduk eller så. Tar ett par gånger men ger hyffsat resultat.
#3 Göte Børge säger
2007-12-15 22:47 - Anmäl

Det där var ju väldigt bra att veta. Ska bara hitta nån som kan utföra det också
#4 000222 säger
2007-12-16 09:00 - Anmäl

det skulle vara sjukt trevligt om ni gjorde fler reportage som de med Bernhard Willhelm, eller kanske en fortsättning? Ni gör så bra intervjuer och det finns så få.
Tack för en sjukt bra blogg.
#5 *Singular säger
2007-12-16 10:30 - Anmäl

Mina byxor sprack, men jag använda en av mina ärvda näsdukar för att täcka hålet.

/M
#6 Fredric säger
2007-12-16 13:17 - Anmäl

Om sömmen går upp på kostymbyxor så handlar det snarare om att skräddaren som har justerat dem har gjort ett dåligt jobb...
Har aldrig hänt mig...
#7 Bjornaski säger
2007-12-22 13:17 - Anmäl

Jo du förstår Fredric det kan vara så att man kan ha köpt byxorna färdiga också. Jag förstår att en distingerad adelsman som du inte har något begrepp om det vi andra känner till som "affärer" men det är alltså en slags lokaler dit man kan bege sig för att inhandla plagg vars mått bestäms enligt en förutbestämd tabell, och alltså inte sys till ad hoc för varje individ, så att säga. Så, nu vet du det också.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

In The Shop - Introducing: The Slim...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen