Manolo logotype

Provhyttens dagar är räknade

Bild 316487

Många plagg som känns bra i teorin, på galgen och på väg in i provhytten sviker en tyvärr när det kommer till kritan. Passform är definitivt ingen lek, men problemet kan vara löst om man har lite extracash och har vägarna förbi London. På Selfridges och Harrod's finns numera en bodyscanner som ser till att plagget klär dig som en smäck, som handen i handsken, eller något annat som enligt tradition sägs sitta bra.

Bodypoden från Bodymetrics scannar din kropp på fem sekunder och tar över 200 mått, som sedan används för att sy upp platt som gör dig rättvisa. För att måtten ska bli rätt krävs ett ganska stort mått av avklädnad, men å andra sidan kan du sedan shoppa loss bland plaggen utan att behöva prova något alls. Och flera gånger om så länge din kroppsform inte genomgår några drastiska förändringar.

Bodymetrics fokuserar från början den gigantiska jeans-marknaden, där vi säkert alla stött på passformstrubbel åtminstone någon gång.

(Via PSFK)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Markus W säger
2007-11-12 18:43 - Anmäl

Men maskinen kan väl knappast läsa av hur man vill att kläderna skall sitta, dvs - tajt/slappt osv osv? Tror att provhytten kommer att bestå hur som helst haha :p

Intressant pryl annars!
#2 Martin säger
2007-11-12 18:53 - Anmäl

markus w:

den tar dina mått, sen kan du nog själv välja hur du vill ha passformen lite, slimfit kanske eller lite lösare. ungefär som tailorstore.se och såna grejer
#3 T säger
2007-11-12 21:15 - Anmäl

Men den syr väl inte om kläderna på väg in till provrummet? Antingen passar det som finns eller så får man gå till en skräddare, enda skillnaden är att en maskin berättar för dig att plagget inte passar.
#4 Bedstefar säger
2007-11-12 21:48 - Anmäl

Det lyder forførende, men jeg vil gerne se den maskine, der skærer en Savile Row-kavaj ligeså godt eller bedre end en Savile Row-skrædder, der har trænet sit ØJEMÅL år efter år.
#5 Alexander säger
2007-11-13 08:54 - Anmäl

Jag tycker det är en smart och rolig idé som kan komma att slå hårt om det inte blir allt för dyrt. Det låter faktiskt ganska praktiskt!
#6 T säger
2007-11-13 21:48 - Anmäl

Halva det roliga med att shoppa är ju att hunsa runt personalen. Nej me allvarligt talat, det här är ju samma sak som att handla online och mäta själv, bara att en dyr apparat mäter åt en.
#7 T säger
2007-11-13 22:03 - Anmäl

Någon som vet var i stockholm man kan köpa Prada? Måste veta!
#8 Don Corleone säger
2007-11-18 05:47 - Anmäl

ABCD eller Nathalie Shuterman på Birger...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen