Manolo logotype

Bakgrund: Oliver Spencer

Bild 316475

Den då blott 22-åriga Oliver Spencer startade 1990 ett eget skrädderi. Från att främst ha sytt kläder till sig själv och sina kompisar, ville den självlärda skräddaren rikta fokus mot en betydligt större målgrupp. Efter att ha övertygad två investerare startade Spencer så Favourbrook, ett klassiskt skrädderi helt i linje med den brittiska skolan.

I en intervju för ThePost.ie berättar Spencer varför han valde att hoppa av skolans textilkurs för lära sig sy helt på egen hand:
- Jag gillade inte att bli lärd av frustrerade artister, så jag hoppade och började köpa gamla tyger för att skapa kostymvästar.

Just kostymvästar var grunden i Spencers första verksamhet. Idag har skrädderiet dock utvecklats till att saluföra en fullständigt kollektion. Kläderna och oerhört klassiska vilket även den som har besökt den traditionella butiken på Jermyn Street i London fått erfara. Likaså är Favourbrook, främst efter att ha klätt skådisarna i Fyra bröllop och en begravning, uppskattat av kändisar som bland annat Mick Jagger och Pierce Brosnan.

2002 lanserade Oliver Spencer, ett konfektionsmärke under eget namn. Ett märke som nu på allvar börja få fotfäste på den internationella marknaden. Spencer säger själv att märket ligger någonstans mellan Paul Smith och APC, vilket är en ganska sann jämförelse. Det brittiska känns igen, även om det inte är fullt så excentrisk som när kläderna är signerade Sir Paul Smith. Höstkollektionen fortsätter i tidigare spår med välskräddade kläder avskalade från allt för starka färger. Främst är det några riktigt snygga ytterrockar som sticker ut.

För den som vill få tag på Oliver Spencer i Sverige, säljs det sedan i höstas på Nitty Gritty i Stockholm.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Oliver Spencer
#1 T säger
2007-11-04 16:54 - Anmäl

Är artikeln översatt med ett program eller? Ganska förvirrande text på många ställen.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.