Manolo logotype

Tre budgetfavoriter i badrumsskåpet

Bild 316426Min tur, och sista delen i vår serie om favoriter i badrumsskåpet. Genom åren har vi testat oss igenom en del del produkter, och ändå kommit fram till helt olika slutsatser om vad som är bäst. Jag har hållit mig till mer prisvärda varianter i det här urvalet - men de slår många av mina dyrare produkter med hästlängder. Här kommer mina tre favoriter:

Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Daily Scrub, 65 kronor på Apoteket
Äntligen ett budgetalternativ som känns bra! Neutrogena har, förutom världens längsta produktnamn, en hel rad produkter som är värda att testa. Det här är en scrub som är tänkt att användas dagligen, och som gör att man känner sig rejält uppfriskad och fräsch efter användning. Ibland upplever jag den som lite väl grovkornig men om ni bara använder den försiktigt ska det inte vara några problem. Och för 65 kronor är det ett rent fynd i dessa sammanhang. Finns på Apoteket.

Bild 316427Kiehl´s Yerba Maté Tea Cleanser, ≈130 kronor
Jag tillhör inte dem som tror att mystiska ingredienser, funna på obskyra platser, skulle vara någon slags mirakelkur för vare sig hud eller kropp. Jag sätter hellre min tilltro till forskning och research. Således bortser vi ifrån hela Yerba Maté-grejen och fokuserar istället på att det här är den bästa ansiktstvätten jag testat hittills. Den känns lätt mot ansiktet och är dessutom väldigt dryg i sin användning. Det här är det nyaste tillägget till mitt badrumsskåp, och en av de trevligare överraskningarna på länge.

I Sverige hittar du Kiehl´s på följande ställen.

Bild 316428L'Oreal Happyderm, 85 kronor på Kicks
Efter tips från min lillasyster(!) testade jag L´Oreals budgetalternativ Happyderm som en ersättare till dyrare ansiktskrämer (och de kan verkligen vara dyra). Om ni har problem med att använda produkter som är avsedda för kvinnor är det dags att släppa det nu, för en lenare hy har jag aldrig haft. Krämen går enkelt in i huden och effekten gör att man känner sig ett par år yngre, om man nu vill uppleva det. Happyderm finns på flera större varuhus och kostar runt 80 kronor. Ett kap!

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Hudvård

Andra artiklar om varumärkena: Kiehl´s
#1 Merk säger
2007-10-08 22:32 - Anmäl

Så du kör först ansiktstvätt, sedan scrub och sedan på me ansikskräm? Den är inte fet den där så man täpper igen porer å så? Neutrogena har ju en liten kräm som är tänkt ska användas efter scruben som mjukgörande.
#2 Maurizio säger
2007-10-09 02:43 - Anmäl

120:ans sandpapper funkar bäst!
#3 Jocke säger
2007-10-09 08:41 - Anmäl

Scrub ska man inte använda mer än en gång i veckan. Tvätta ansiktet varje dag, absolut, men utan slipmedel...
#4 subjectivefashion säger
2007-10-09 09:03 - Anmäl

Att den heter eller benämns som daily scrub är bara ett sätt för dom att försöka marknadsföra den som "mild men fortfarande bra". Visst den kanske är mildare än klassiska 1/vecka scrubs men har den relativt vassa korn i sig så är det mer eller mindre misshandel av ansiktet att använda dagligen. De enda scrubsen du kan använda dagligen är de baserade på syror som aktiveras vid kontakt med vatten som Dermalogicas daily microfoliant. Den har inga korn i sig men löddrar upp under kontakt med vatten och med hjälp av små mängder olika syror (inte vet jag vilka) så blir resultatet t.o.m bättre än med kornscrubs, enda produkten jag inte kan klara mig utan nu för tiden. Då den inte har korn kan du använda den dagligen, även om det enligt mig ändå är för ofta.
#5 Niklas säger
2007-10-09 10:10 - Anmäl

Någon som har tips på en bodyscrub som funkar bra.. efter 8 år med finnar har jag fortfarande problem med rygg och bröst :(
#6 Marcus på Stajla.com säger
2007-10-09 10:16 - Anmäl

Jag skulle vara mycket försiktig med att använda en scub dagligen. Vare sig den har korn eller inte så är det inte nödvändigt att bruka en sådan produkt så frekvent. Använd en oredentlig scrub en gång i veckan så behöver du inte oroa dig för att torka ut huden eller få eksem.
#7 Marcus på Stajla.com säger
2007-10-09 10:18 - Anmäl

Tyvärr har jag inga bra tips på Bodyscrub, men om du inte redan har en Ryggskrubbare så kan det underlätta för just rengöringen av rygg och på så sätt mindra finnar. Tror det finns att köpa på Gents.se
#8 Lapsus säger
2007-10-09 11:03 - Anmäl

Just for your information:
Efter att ha använt en ansiktstvätt som avlägsnar fett och renar porerna från talg bör man använda någon form av ansiktskräm, som tillför huden fukt och återställer den naturliga "fettbalansen". Annars kan huden i ansiktet t.o.m öka produktionen av talg, eftersom den "tror" att den tidigare producerat för lite talg (vilket dock inte var fallet, eftersom ansiktstvätten tog bort precis allt). Därför bör man kombinera ansiktstvätt med att efteråt applicera någon form av kräm för att undvika ökad talgproduktion och uppnå största möjliga effekt.

Detta visste jag själv inte förrän en kosmetolog på Stockmann berättade det för mig, vilket gav mig en aha-upplevlese. Men som sagt, detta är fakta.

/Jocke
http://lapsus.blogg.se
#9 Stella säger
2007-10-09 11:12 - Anmäl

Budgetalternativ i all ära, men vissa produkter ska man verkligen inte snåla med med risk för konsekvenser. Rengöring och ansiktskräm är två sådana! Köp hellre ett billigare ansiktsvatten eller köp en öl mindre nästa gång. En fräsch och fin hy slår allt annat när det gäller de yttre egenskaperna. Förresten, glöm inte ögonkrämen - något som många killar förbiser och då är det ändå det område som tar mest stryk efter sena kvällar och timmar framför datorn...
#10 Gäst säger
2007-10-09 11:54 - Anmäl

På tal om ögonkräm, nån som har någon erfarenhet om Recipes ögonkräm? Har använt den ett par veckor nu och jag känner inte att den funkar.
#11 Brickz säger
2007-10-09 11:56 - Anmäl

Håller med Stella, det är inte värt att snåla med rengöring och återfuktning till ansiktet. Köpte min Recipe Facial Cleanser och Zirh Protect i förra veckan på www.gentlemenscorner.se efter att tidigare ha använt liknande produkter från L'Oreal men det är verkligen sjukt stor skillnad. Upplever huden som mycket fräschare direkt efter första användning så ett tips är att inte hålla så hårt i plånboken vad det gäller dessa produtker.
#12 Martin säger
2007-10-09 13:22 - Anmäl

Jag har använt scruben dagligen i 4 mån och den funkar hur bra som helst.
#13 Stella säger
2007-10-09 14:56 - Anmäl

Anonymous: Krämer som med allt annat har individuell verkan och det gäller att hitta den produkt som passar just dig. Man får prova sig fram tills man känner att det stämmer.
Brickz: Kul att du håller med, men varför inte besöka www.gents.se :)
#14 Gäst säger
2007-10-09 15:06 - Anmäl

Stella jobbar mao på Gents =)
#15 Brickz säger
2007-10-09 16:54 - Anmäl

Oslagbar service på www.gentlemenscorner.se :) fick tips om dem av en polare, skickar varor som beställs innan 18.00 samma dag och de erbjuder fördelaktiga priser, man måste ju hjälpa uppstickare stella:)
#16 Ohmix säger
2007-10-09 17:31 - Anmäl

#14, och Brickz jobbar på gentlemenscorner. Det blir oavgjort med andra ord.. Tycker förövrigt reciepe är kasst. Är man en nyuppstickare borde man nog satsa på andra märken som inte redan finns på 4 andra svenska groomingsajter. Men det är väl bara jag..
#17 T säger
2007-10-09 18:05 - Anmäl

Blir chockad när jag läser att Neutrogena får bra omdöme, och destomer när jag får höra att den har för grova korn!

Själv upplever jag den helt värdelös, alldeles för finkorning, den har inte det rätta "rivet". Kanske därför som de kallar det daily scrub.
#18 AF säger
2007-10-09 19:40 - Anmäl

Provade Neutrogena. Visade sig vara helt värdelös för mig. Aldrig fått så mycket finnar som efter den.
#19 trieste säger
2007-10-09 19:45 - Anmäl

Håller med Brickz angående www.gentlemenscorner.se Snabba leveranser och bra priser. Och Zirhs produkter är verkligen klockrena. Kompletterade linjen med en clay mask idag och den håller samma höga standard som övriga grejor jag provat.
#20 Opa! säger
2007-10-09 20:23 - Anmäl

Scrub varje dag? 1 gågn i veckan och inte mer!
#21 Merk säger
2007-10-09 21:32 - Anmäl

Okej, vilka produkter behöver man nudå? Scrub, ansiktsrengöring, ögongel samt återfuktande? Vilka produkter från gentlemanscorner rekommenderas? De har ju faktiskt fri frakt denna vecka...
#22 Brickz säger
2007-10-09 22:09 - Anmäl

Jag kör på på Recipe Facial Cleanser, Zirh Scrub, Recipe Facial Moisturizer samt Zirh Restore. Har testat Recipe Under Eye Gel oxå, den funkar oxå men Zirh Restore är strået vassare. Det var dem jag köpte från gentlemenscorner.se förra veckan. Funkar sjukt bra för mig men kan ju inte garantera att det funkar för alla men det är jäkligt shyssta produkter.
#23 Metabolism säger
2007-10-09 23:15 - Anmäl

Förstår inte varför man öppnar upp en ny butik och säljer samma varor som 4 andra internetsajter redan gör. Näe, ska man öppna ny butik måste man sälja andra produkter - så enkelt är det. Personligen tycker jag det känns lite patetiskt att sitta och göra reklam här, det hade varit en sak om ni faktiskt berättade som det var men nu är det genomskinligt.
#24 adero säger
2007-10-10 00:40 - Anmäl

vill inte verka som glaedje dodare haer i er fina diskussion men kraemer o bodyscrub; e inte det mest foer tjejer?
Tror foerovrigt inte att det aer bra att boerja med ansikts tval o kraemer. torkar ju bara ut huden,
och sen sa maste man aterfukta o da blir den(huden) fet o da maste man tvaetta med scrub o... ojsan da blev den visst lite torr o da maste man aterfukt.......
#25 Ivan Drago säger
2007-10-10 01:38 - Anmäl

Jag håller med adero (föregående kommentar). Jag har även fått detta bekräftat av en person som forskat och jobbat med i många år. Tvål och scrub torkar ut huden om de används för ofta. Fuktkrämer gör att huden inte producerar sin naturliga "fukt" och efter ett tag har huden vant sig vid detta, vilket gör huden beroende av fukten från krämerna. Det blir alltså en ond cirkel vid överanvändning.
Ansiktskrämer och rengöring ska användas med försiktighet, kanske någon gång eller två i veckan, men absolut inte mer. Detta är mina erfarenheter, som naturligtvis går stick i stäv mot vad alla hudvårdsföretag säger, men de lever ju å andra sidan på att folk använder deras produkter så mycket som möjligt. Med detta sagt så har vi ju alla olika hudtyper och behov, och det viktigaste är ju att testa själv vad som passar en bäst.
Det skulle vara intressant om manolo skrev en artikel om detta.
#26 adero säger
2007-10-10 09:13 - Anmäl

ja det kaenns raett som du saeger.
sista tiden jag anvaende tval i ansiktet var naer jag kaempade mot tonars finnar.
Kommer inte ihag vad jag anvaende men ansiktet blev helt torrt o inte fan slutade jag fa finnar i heller.hehe!!! Fan!
Lyckligtvis inte mycket acne o inte heller allvarligt.
Det aenda jag anvaender nu och har gjort i 15 ar aer vatten. Just det; inget tval eller ansiktskraem i ansiktet pa 15 ar!!! Och da jobbar jag aeven som simlaerarae o inte ens poolvatten har gjort min hy uttorkad.
Tror ocksa det aer rena marknadsfoerings trick....koepa sig lite lyx o glamour....Eller sa e jag bara lyckligt lottad helt enkelt.
#27 Gäst säger
2007-10-10 09:32 - Anmäl

Håller med Drago och adero: försiktig tvätt och återfuktning, så sällan som möjligt - ger kanonhy (efter att man passerat tonårens problemhy alltså :-)
#28 Ole säger
2007-10-10 10:16 - Anmäl

Beste bodyscrub kommer fra merket St. Tropez.
#29 Brickz säger
2007-10-10 10:30 - Anmäl

Jag har inget med företaget att göra, önskar dock att jag hade. Det enda jag vet är att en polare till mig känner ngn av grundarna genom lumpen eller ngt sånt. Min polare tipsade mig om det och bad mig sprida det. Testade förra veckan och var sjukt nöjd. Det är framför allt deras service jag gillar, sjukt viktigt när jag handlar på nätet, service och trygghet. Men visserligen skulle jag kunna utge mig för att vara Al Gore på denna sidan.
#30 Anders säger
2007-10-10 20:02 - Anmäl

#9 Tur att vi har manolo då :)
#31 jes säger
2007-10-11 15:49 - Anmäl

Ja nu har jag för första gången köpt mig ett ansiktsvårds-kit, men vilken ordning ska jag nu köra allt i, hjälp mig gärna med vilken ordning ni kör allt detta i:

- Rakning
- Duscha
- Scrub
- Face wash
#32 bengan säger
2007-10-11 16:41 - Anmäl

Vad exakt är det för produkter du har köpt? Jag är också ganska ny på området, men tidigare i veckan var det någon som tipsade om en rätt ny sida, www.gentlemenscorner.se, där fanns tips under "råd". Fick själv en del nyttig info därifrån, plus att jag köpte mitt "startkit" där. Beställde i måndags och fick sakerna i tisdags, dagen efter alltså! Är riktigt nöjd!
#33 Brickz säger
2007-10-11 16:46 - Anmäl

Beror så klart på vad du vill göra jes. Men ska du raka dig bör du först duscha sedan raka dig med hjälp av ngn genomskinlig rakgel råder jag dig iaf, inget fan av skum. Sedan bör du återfukta vid behov eller använda rakbalsam. Face wash bör du använda morgon och kväll och använda återfuktning efteråt. Scruben ska du använda max 1-2 ggr i veckan eftersom det är slitsamt, när du använder den bör du innan tvätta ansiktet med face wash och efter scruben återfukta
#34 W säger
2007-10-11 16:59 - Anmäl

jag undrar bara till vilken sorts hudtyp dessa produkter kan vara passande till :)?
#35 Brickz säger
2007-10-11 17:17 - Anmäl

Hudvård produkter som face wash, återfuktare och scrub är produkter som passar alla hudtyper, något alla bör ha i sitt badrumsskåp. Sen finns det speciella produkter som hjälper mot speciella problem som att man behöver extra återfuktning vid torr hy eller om man vistas i torra miljöer, sen finns det återfuktare mot glansig hy etc. Allt beror på vilka dina "problem områden" är, men som sagt de första bör användas av alla
#36 jes säger
2007-10-11 18:23 - Anmäl

Jag tackar för svaret Brickz, får testa detta.

Jag köpte Clearasil Ultra-kitet som de testade här för litet tag sedan, nu får jag ju se om det funkar annars får man väl prova något "finare" nästa gång.
#37 Brickz säger
2007-10-11 19:39 - Anmäl

Var så god:) Personligen skulle jag råda dig att investera i lite dyrare produkter. Jag lovar att du kommer märka stor skillnad på resultat.
#38 jes säger
2007-10-11 22:28 - Anmäl

Det ska ju vara en "tre dagars miraklekur" ;) får väl återkomma med resultat
#39 Brickz säger
2007-10-11 22:32 - Anmäl

hehe:) ska bli intressant att höra
#40 jes säger
2007-10-12 16:40 - Anmäl

Clearasil Ultra-kit dag 1 statusrapport:

Redan nu har jag faktiskt märkt lite förbättringar, nu har jag ju inte speciellt grova problem, men små röda prickar på hakan framförallt. De flesta har börjat försvinna och huden är lenare. Tillbaka imorgon för rapport om dag 2.
#41 Brickz säger
2007-10-12 18:07 - Anmäl

härligt att höra
#42 Richard säger
2007-10-13 06:02 - Anmäl

Kiehls produkter är verkligen bra, men absolut inte budget. Priset i artikeln är från deras hemsida, vilken endast går att beställa ifrån om man bor i staterna. Här hemma(läs Stockholm) lär du få betala kring det dubbla. Själv ska jag snart till New York och ett besök i deras urbutik nere på 3:e avenyn kring Union Sq. är givet. Överhuvudtaget är den här typen av produkter mycket billigare "over there". Om ni tänkt åka över rekommenderas också kedjan Sephora. De har i stort sätt alla de märken som finns i Sverige plus några till och priserna är betydligt bättre, även innan den sjunkande dollarn.
#43 Lassie säger
2007-10-13 09:38 - Anmäl

#29 Brickz -Jag vet precis hur det är. Jag har själv en polare, vars morsas nya snubbes son gick i skolan med en tjej som kände en kille som hade träffat nån som kände brorsan till en av grundarna till grooming.se... och då känner man sig delaktig liksom...
#44 Brickz säger
2007-10-13 15:33 - Anmäl

ja precis, man vill att det ska gå bra för företaget och speciellt när man verkligen gillar deras utmärkta service och produkter. Kiehls är för övrigt grymt, synd att de inte har fler åteförsäljare i sverige.
#45 W säger
2007-10-13 17:25 - Anmäl

öhm, brickz. alla hudvårdsprodukter passar knappast alla.. jag har använt ett antal och vet att till min hy är det hudvårdsprodukter som är till för torrare hud som funkar för mig. annars hade det inte funnits olika sorters produkter ju?
#46 Leo säger
2007-10-13 22:45 - Anmäl

Måste säga: det där med scrub är väldigt individuellt. Jag behöver min MINST var tredje dag, gärna varannan dag.

Ögonkräm är helt värdelöst, jag har testat såväl svindyr som billig. I båda fallen var pengarna bortkastade. Bättre med hälsosamt levende, lite ansiktskräm och concealer.
#47 Brickz säger
2007-10-14 13:57 - Anmäl

Nej menade självfallet inte att vilka produkter som helst passar alla, men "grundprodukterna" ansiktstvätt, återfuktare och scrub bör "alla" använda, sen så klart produkter som passar just dig eftersom alla har olika krav och behov. Alla är väl också egentligen ett vedertaget uttryck eftersom alla är unika. Finns ju självfallet exempel då man inte bör använda vissa produkter, t ex hudsjukdomar etc.
#48 andreas säger
2007-10-14 19:29 - Anmäl

kan varmt rekommendera "Spa face care - mud mask" som kan köpas på åhléns för 50kr, lämpligt att köra kanske en gång i veckan. Kör gärna en maskinrakning först, sedan scrub, sen duscha, sen hyvelrakning, sedan mud masken, och sist så använder jag Lumene anti-aging face lotion till ansiktet och biotherme homme age fitness yeux runt ögonen. mycket nöjd med detta.
#49 Sleepy säger
2007-10-16 20:57 - Anmäl

Men kan ni ta och skärpa Er, vad är det för j**la spam-kommentarer. Jag köpte x där och jag är jättenöjd, nu har de fri frakt också... Jag kan ju säga en sak till gentlemannarnas hörna, underskatta inte kraften i att ni gör folk förbannande genom att bete Er som ni gör...någon kanske får för sig att bad-moutha Er hörna när som helst tillfälle ges...och det är bra mycket mer kraftfullt en några slags lama fejkande positiva word of mouth kommentarer här...
#50 Tarck säger
2007-10-17 21:42 - Anmäl

håller delvis med men svårt att tänka mig att de skulle skrivit alla.. men vem som helst kan ju göra vad som helst här på internet. tror de mest blivit lite olycklig respons från deras sida...
#51 Alelolay säger
2010-05-13 16:46 - Anmäl

Den bästa scrub är söcker.
Smörj hela din kröpp med bäby-olja
och när du bli färdig scrub kröppen med söcker. (använd båda händer, så händerna bli mjuka också). Det går att göra också i ansikten också.
Prova en gång i veckan.
Jag har gjört detta under ungefär 20 år och alla tänker att jag är 28 år gammal när jag är på riktigt 40.

Lycka till!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen