Manolo logotype

Nooka - klockor före sin tid

Bild 316421Futuristiska klockor lever på gränsen mellan nördighet och finess. Klockorna från Nooka kan säkert betraktas som något från endera sidan, beroende på vem man frågar, men för mig som inte burit klocka på fyra år är det nog ändå något åt det här hållet som skulle motivera mig till ett klockköp.

För dig som använder klocka av praktiska skäl är Nooka kanske inte bästa alternativet, då de kräver en del tankekraft till en början för att du ska kunna utläsa tiden. När vanan väl är inne lär du dock säkert få lite avundsjuka blickar och frågor från dina vänner.

Klockorna kostar från omkring $125 och upp till $3000 för de mer glittriga modellerna och finns att köpa både över nätet och i vissa svenska butiker. Se Nookas webbplats för mer info.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Klockor

#1 Leif Anton Andreas Andrésson säger
2007-10-06 23:19 - Anmäl

Vad saken gäller så vill jag mena att armbandsuret är obsolet sen några år. alla bär runt på en så kallad mobil telefon. Mobila telefoner har vanligtvis en inbyggd klockfunktion. Av denna anledningen så är det onödigt att bära runt på både en mobil telefon och ett armbandsur. Eftersom den mobila telefonen, till skillnad från armbandsuret, har en mängd ytterligare funktioner utöver tidvisningsfunktionen så är det armbandsuret som får stryka på foten.

<em>Kommentaren redigerad av Manolo.se</em>
#2 Anton säger
2007-10-06 23:22 - Anmäl

jag skrev en jättelångt inlägg där jag diskuterade armbandsur och förtalade (helt rättmätigt, de är avskyvärda) pokerspelare. själv tyckte jag att det var en mängd givande inlägg. men när jag tryckte på "Skriv" och väntade så visade det sig att inlägget inte kom med. det tycker jag är nedrigt. nedrigt. kanske kan manolo hitta inlägget nånstans nere i ettnollpapperskorgen?
#3 Don Corleone säger
2007-10-07 06:47 - Anmäl

Alla kommentarer kommer inte med för at det finns vissa filter. När du skriver nån kommentar som innehåller vissa ord vissas den inte, om inte nån från redaktionen godkänner den. Så förklarade de för mig när jag skrev till de.

MVH
#4 Fredrik Dernebo säger
2007-10-07 10:08 - Anmäl

Hehe. Intressant klocka. Men den bar INTE snygg i brun färg. En svart skulle säkert funka bättre. Och angående kommentarerna så var de ju väldigt underhållande också. ;)
#5 Björn säger
2007-10-07 12:15 - Anmäl

Anton: Dina kommentarer fastnade , som Don Corleone korrekt påpekade, i ett av våra spamfilter. Nu har jag manuellt plockat bort några, och låtit de första stå kvar. Efter viss redigering så att de följer våra kommentarregler.
#6 Jesper säger
2007-10-07 13:29 - Anmäl

Gud vilken onödig klocka. Anledningen till att man (i alla fall jag) överhuvudtaget bär klocka är för att det ska gå snabbt att utläsa tiden. Det ska vara lättillgängligt,

men hur praktisk är en sån där på en skala 1 till 10?

Och inte speciellt snygg var den heller. Ser plastig ut.
#7 Steve säger
2007-10-07 18:08 - Anmäl

Onödigt och onödigt. Man bär naturligtvis inte en klocka bara för funktionen precis som att du inte bara bär en jacka för att hålla värmen. Klockan är accessoaren nummer ett för killar. Ingenting säger mer om en person än hans klocka. Jag hittade liknande, annorlunda och coola klockor på http://www.thebadboys.se
#8 Falcone säger
2007-10-07 19:10 - Anmäl

Steve -&amp;gt; Word! Armbandsuret är verkligen den självklara manliga accessoaren.

Vad gäller ditt länktips så är jag något för traditionell (det är alltså mekaniska som gäller för min del) för att kunna ställa mig bakom ditt länktips men det uppskattas säkert av flera.

Kunde aldrig tänka mig att det var så många som levde i villfarelsen att armbandsuret endast nyttjades för dess tidsförmedlande egenskaper.
#9 F säger
2007-10-07 21:09 - Anmäl

Klockor är så fruktansvärt tråkigt bara, och typen av personer som är intresserade av klockor är ungefär som chokladprovande människor = totalt ointressanta. Hänger upp sig på onödiga tekniska detaljer och betalar gärna 40000kr för ren image. Hade dessa personer lagt lika mycket på ett par schyssta kostymer som på en sin klocka så hade de sett fan så mycket bättre ut.
#10 andreas säger
2007-10-07 23:24 - Anmäl

Helt seriöst så håller jag med vissa av de tidigare inläggen. Klockan är accesoaren nummer ett för killar. Klockan är för mannen som en handväska är för kvinnan.
Den är däremot inte längre ett användbart redskap som den tidigare var. Men den kan i vissa fall vara snygg som fan.
Och folk som klagar på människor som lägger ut större summor pengar på klockar är enbart avundsjuka för att de inte själv har råd att göra så.
Dessutom så kan en mobiltelefon ta slut på batterier, få tekniska störningar eller helt enkelt sluta fungera, det gör inte en klocka med ett bra urverk.
En stilren och klassisk klocka är någonting som man även kan se som en släktklenod. Någonting man kan ge vidare till sina barn, som i sin tur ger den vidare till sina, osv. Såsom Patek Phillipe's motto säger, "You never really own a Patek Phillipe, You merely hold on to it for the next generation".
#11 Matts säger
2007-10-08 07:00 - Anmäl

Bra tips om tuffa klockor! Dock tycker jag att de påminner ganska långt om retromodellerna från Casio, som är mer lättförstådda och överkomliga. Också de har en rad roliga funktioner. Varför inte t.ex. en klocka med inbyggd miniräknare? Eller vibrerande alarm?
http://lapsus.blogg.se/
#12 jag säger
2007-10-08 16:57 - Anmäl

Tomas, du menar väl 300$ och inte 3000$?
I got your back!
#13 Tomas säger
2007-10-08 18:32 - Anmäl

Jag; Thanks for covering! Men det är faktiskt $3000 för de mer glittriga varianterna.
#14 Marcus säger
2007-10-09 10:08 - Anmäl

En klocka kan självklart både användas i praktiskt syfte och som en snygg detalj på armen. Är man inte intresserad av att ha ett fint urverk som håller i generationer så förstår jag absolut lockelsen i ett köp av en modell med annourlunda funktioner eller knepig tidsvisning. Stajla.com spanade s in klockorna ifrån Tokyoflash som säljer just liknande klockor. Är ni intresserade så hittar ni blogginlägget på http://stajla.com/blog/mode/tokyoflash.html
#15 Adam säger
2007-10-09 20:21 - Anmäl

Vill faktisk påpeka att en klocka kan man bära som ett smycke och det sägs ju vara mannens bästa. Klockorna från Nooka är väldigt roliga och kreativa alternativ för ett armband, men som sagt ett mindre bra alternativ som man vill läsa tid snabbt. Kanske passar den kreativa och designintresserade människan, eller ?
Dessutom finns dom i många olika färger, synd då att skribenten valde den minst snygga färgen, enligt mig dvs.
Plastig är den dock inte. Dom är gjorda i väldigt mjukt och skönt gummi.

Gul är min favoritfärg på denna!
#16 verus säger
2008-01-11 12:59 - Anmäl

Klart folk kan köpa såna klockor om dom gillar de, personligen är jag för riktiga klockor menar då med riktiga urverk, och kvalite, men lite kul med andra designer så folk kan välja, huvudsaken är att man är nöjd med de köper, men tycker inte denna Nooka är snygg men som sakt smaken är som baken delad
#17 verus säger
2008-01-11 13:06 - Anmäl

F är du helt rolig en klocka som är en dyr kvalitetsklocka håller priset bra och som en annan sa att den kan gå i generationer, Min morbror sålde kvalitetskläder åt Oscar Jacobsson, när han dog passa dom inte till någon så jag fick kasta kläder för c:a 30000kr i en pufflåda.Så ta och vakna upp kan köpa kvalitetskläder plus dyr klocka om man vill men kläderna håller inge värde sen så spring omkring med dina så kallade fina kläder så behåller jag mina kvalitetsklockor, Kläderna kan dom ju få skicka till afrika som dom dyra kläderna jag gav till dom
#18 verus säger
2008-01-11 13:09 - Anmäl

Falcone om du gillar klassika klockor med urverk så kolla denna sida www.farfo.com där har du fina klockor dräggla bara inte ner i tangentbordet ;) MVH
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.