Manolo logotype

Färgglada och vita sneakers till hösten

Bild 316400Vi ställde kontrasterna mot varandra, färgglatt neon mot sparsmakat vitt, när vi letade efter höstens hetaste sneakers. Samtidigt som vi bestämt hävdar att det mest intressanta på området ännu inte nått landets butiker och att det finns mer att vänta. Vilken sneakertyp är du? undrar vi.

Färgglatt
En sparsmakad och proper kostym kan, på rätt kille eller man, få sig ett lyft av ett par sneakers i gälla färger. Här gillar undertecknad Adidas ZX-serie lite särskilt. Främst då modellen ZX 600 i pastell och mer neonbetonade ZX 800. Det är sannerligen inte särskilt smakfullt och säkert för mycket för många av er, men det kostar inte skjortan och nämnda modeller har varit en färgklick på Stockholms gator under flera månaders tid. Annars är Nike alltid ett säkert kort. Nåja, nästan alltid i alla fall.

Bild 316401Vitt
Den alla populäraste sneakern är ständigt den cleant vita. På reklambyråkillen med den gråa Acnekostymen lika säkert som på den streetpojken med den färgglada scarfen lindad runt halsen. Om generaliseringarna tillåts, alltså. Men i stället för Adidas Stan Smith, låt oss tipsa om anrika Tretorn och samtidigt genom länken leda er in på guldgruvan Yoox.com, nätets bästa outlet för kläder. De allra flesta av er har säkert redan sett den och ni som inte har det kan bland annat glädja er åt möjligheten att söka på exempelvis enskilda designers vita sneakers. Vill ni vidare ha något roligare än Converse All Star, kolla in italienskproducerade, stilrena SBU:s vita modell på Nitty Grittys webshop.

Senare till hösten väntar vi med spänning på svarta och vita självlysande modeller från Umbro by Kim Jones och en ny högklassig sneakerkollektion från Marc Jacobs. Vilken modell längtar ni läsare efter mest i höst?

Sist men inte minst har vi sagt det förr, men säger det igen: Riktiga sneakerälskare äger den här!

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skor Sneakers

Andra artiklar om varumärkena: Acne adidas nike S.B.U Umbro-by-Kim-Jones
#1 Jonas säger
2007-09-25 08:38 - Anmäl

Jag är också sugen på ett par såna där färgglada runningdojer, men känns som att det blir svårt att bära upp dom rätt.

Någon som vet mer affärer än SNS och Cali som säljer såna?
#2 Gabe säger
2007-09-25 09:01 - Anmäl

Bästa sneakersfantaster! Visst är sneakers bekväma att knalla omkring i på fritiden men.... sneakers är inte riktiga skor i mina ögon. För det första är de flesta sneakers som att ha ett par plastpåsar på fötterna. Syntetfoder, plast och gummi är det vanligaste. Billiga material som pressar tllverkningskostnaderna i botten. Har bara vid några få tillfällen sett sneakers med skinnfoder som tillåter fötterna att andas.
För det andra har sneakers inget med riktig skokvalitet att göra - de är bara en slit och släng-produkt som rimmar illa med dagens miljötänkande. En riktig sko kan man gå till skomakaren med och få en ny klack eller en ny sula och därmed förlänga livstiden avsevärt.
Sist men inte minst: Sneakers till kostym, må det vara en Acne, eller Oscar Jacobson - ser sällan bra ut. Ett par riktiga kvalitetsskor däremot, höjer undantagslöst helhetsintrycket åtskilligt! Kolla in hållnigen på en person med ett par sneakers jämföt med en som har ett par väl uppbyggda skor på fötterna. Skillnad? You bet!
Så där ja...nu kan ni spy galla på mig...:-))
#3 JUNO säger
2007-09-25 09:56 - Anmäl

Håller med Gabe till den delen att ett par "riktiga" skor, skinnskor med klack, passar bättre till en kostym. Det finns en rad anledningar till det, bland annat för att ett par kostymbyxor faller ner över foten på ett annorlunda sätt (ibland ganska fult) med ett par "vanliga" sneakers. Men de klassiska skinnskorna har idag en tendens att få mer drag av sneakers. Se exempelvis de skor som Tiger har tillverkat under en rad år nu. De har låg klack viket passar utmärkt till ett par smala jeans och dito kostymbyxor. Men ett par vita Le Coque Sportif.. till kostymen... kanske inte riktigt "korrekt" och "snyggt", det är mohända uppseendeväckande för stunden men inte hållbart i längden enligt mig. De där spräckliga sneakerserna... inte mina favoriter direkt (milt sagt). Men allt måste utvecklas, annars kan vi lika gärna lägga oss ner. Detta gäller även det "klassiska" herrmodet. (alla "..." är upp till läsaren att tolka fritt utifrån sina egna preferrenser). PS. Bra initiativ med ett miljötänk i din argumentation Gabe!
#4 Björn säger
2007-09-25 10:41 - Anmäl

Upptäckte först härom året skillnaden mellan sneakers och riktiga skor. Som Gabe säger, så är det en helt annan sak. Jag uppmanar alla att lägga lite extra pengar på att köpa några par (börja med ett) riktiga läderskor, i stället för att köpa ett par sneakers till, fast jag misstänker att jag slår in öppna dörrar här...
#5 Daniel säger
2007-09-25 12:07 - Anmäl

haha, de där nike-skorna som får kritik här var ju riktigt grymma. får mig att tänka på tidigt 90-tal med native tongues-hiphop, blossom, clarissa och andra sköna program på tv. härlig nostalgi i alla fall. men visst, jag skulle själv aldrig ta på mig dem, än mindre köpa dem.
#6 Micke N säger
2007-09-25 12:08 - Anmäl

Problemet är nog att folk i allmänhet inte orkar vårda sina skor och därför är det rent ut sagt dumt att köpa "riktiga" skor för stora pengar som man ändå bara går sönder, därför upplever inte gemene man fördelen med "riktiga" skor.
#7 Anders säger
2007-09-25 14:09 - Anmäl

Gillar klassiska sneakers somt tex vans authentic i de klassiska färgerna rött, blått eller vitt. Bär dessa väldigt ofta till jeans men skulle aldrig tänka mig att ta på ett par sneakers till en kostym utan då ska man ha ett par riktiga skor.
#8 schaa säger
2007-09-25 15:16 - Anmäl

#2, 3, 4 tanken med att bära sneakers till kostym är nog inte riktigt att se "klassiskt välklädd" ut, utan mer för att skapa en intresant kontrast.
#9 B säger
2007-09-25 15:33 - Anmäl

Micke N: att behöva smörja in sina skor lite då och då är nog inte riktigt den största anledningen, om du frågar mig.
#10 Beachen säger
2007-09-25 17:05 - Anmäl

Jag kanske talar självklariska men anledningen till att man kör sneakers är för att de är enkla att ta och ha på, de är en slit-o-släng vilket passar bra ihop med tex HM:s koncept och dessutom är de oftast betydligt mycket billigare, vilket gör att man kan ha flera olika varianter. Gillar själv att ha en blandning av sneakers a´la adidas eller nike blandat med lite mer säsongsinriktade skor från tex vagabond. Eftersom jag är student går det heller inte i nuläget att köpa de där långvariga finskorna som man kan byta klackar och allt möjligt på, därmed inte sagt att jag någonsin skulle vilja ha sneakers till kostym för det tycker jag verkar löjligt. Möjligtvis till kavaj, men då har jag hellre ett par finare lite billigare skor.

http://beachen.blogg.se
#11 F säger
2007-09-25 18:44 - Anmäl

Något som gör mig deprimerad är hur billigt dagens ungdomar (nu låter jag som en gubbe....) gärna slänger ut 2000-3000kr för ett par sneakers. Det är rena rånet för något som HÖGST kostar 200kr att tillverka. För såna summor kan man få riktigt bra KVALITETSSKOR, inte en hög billigt läder ihoplimmat med en gummisula

Lika illa med småungarna som sparar ett helt år för att kunna lägga $800 på ett par slitna, rippade svarta jeans som sitter som tights (dior homme strip jeans), och tycker det är ett BRA köp!
herregud, jag fruktar för tiden då den generationen ska in i näringslivet
#12 adero säger
2007-09-25 20:00 - Anmäl

"deprimerad är hur billigt dagens ungdomar "....
"$800"...."herregud, jag fruktar för tiden då den generationen ska in i näringslivet"

hahahaha! herregud!!!!hahaha.... ojojoj....
#13 T säger
2007-09-25 23:04 - Anmäl

Ni skriver att det mest intressanta inte ännu nått landets butiker, har följt sneakervärlden i flera år nu och senaste året har det i stort sett inte hänt något intressant i Sverige, alla intressanta modeller släpps bara i USA eller Japan nuförtiden och SNS verkar inte få in något roligt längre. Och det de får in är alltid ett halvår efter resten av världen, de verkar ha blivit som vilken skoaffär som helst tyvärr.
#14 Marcus R säger
2007-09-25 23:59 - Anmäl

Skor hit och dit! Varför inte bara glida runt i ett par fina Feiyue soliga dagar.
www.feiyue-shoes.com
M R
#15 j* säger
2007-09-26 00:55 - Anmäl

nu handlade denna artikeln om sneakers. vita eller färgglada.
inte om sneakers är bra eller inte. gillar ni inte det det skrivs om i en artikel är det väl bara att låta den va å läsa det ni är intresserade av istället?
#16 masterkiller säger
2007-09-26 07:23 - Anmäl

Hej,

Nu tycker jag att artikeln tar upp två olika typer av skor dom färgglada är sneakers och funkar till lite mer hip hop, street betonat, medans dom vita är trainers och dessa funkar till lite mer dressad klädsel som t.ex ett par mörkblå jeans, skorta och stickad tröja.

Sneakers: street,basket, hiphop (går även att verkligen träna med)
Trainers: causual, retro tennis, designermärken, t.ex ND, Kim Jones, Marc J osv... (är oftast värdelösa för verklig träning)

Men iochförsig oxå olika ord fär samma sak :-) träningskor!

Men så ser jag på det!
#17 masterkiller säger
2007-09-26 07:26 - Anmäl

tilllägg:

Sneakers = Amerikanskt utryck
Trainers = Engelskt utryck
#18 Gäst säger
2007-09-26 07:42 - Anmäl

Känns inte uttrycken "sneakers" och "trainers" lite töntiga över huvud taget när man kommunicerar på svenska?
#19 Steve säger
2007-09-26 08:14 - Anmäl

18: Vad skall vi säga tycker du? Gymnastikskor?
#20 Gabe säger
2007-09-26 08:32 - Anmäl

Svar på nr 15: Hej "J". Artiklar på manolo väcker reaktion och föder tankar och idéer med nya och avvikande åsikter. Det är just sådant som gör debatten levande och ett forum som manolo så kul att "hänga" på. Det vore väl ganska trist om alla inlägg bara bestod av jasägande medhållande kommentarer? För att inte tala om vilken trist värld vi skulle få!
"Håller du inte med mig så säg inte emot mig"-attityden skulle snabbt och effektivt ta kål på både manolo och andra intresseforum på webben. Ja, i alla andra sammanhang med för den delen. Så för all del, fortsätt att käbbla emot och tyck annorlunda, men be för guds skull inte någon att avstå!
#21 Gäst säger
2007-09-26 09:49 - Anmäl

19: Ja, det är väl inte så tokigt. Och löparskor, tennisskor, basketskor eller vad de nu vara. I allmänt tal är det väl mer frågan om "jympadojjor" kanske.
#22 Beachen säger
2007-09-26 10:41 - Anmäl

#18: Isåfall skulle man inte kunna "chilla" eller "softa", och att klä sig "street" skulle ersättas av att klä sig tex "gatigt". Att inte kunna ta in uttryck från andra kulturer är ju bara löjligt, och dessutom tycker jag att idag är sneakers så etablerat att man ser det som ett lika mycket svenskt som amerikanskt/engelskt uttryck. Att kalla ett par Stan Smith för gympaskor är ju förnedrande för dem...

http://beachen.blogg.se
#23 Greven säger
2007-09-26 12:41 - Anmäl

# 22: "Gatigt" är väl så nära att "klä sig som en gatpojke" du kommer... Varför skulle "street" vara förbehållet gymnastikskor och stor halsduk? Jag som i kraft av högre ålder och vikt klär mig klassiskt "engelskt" avstår ju inte från att "gå på gatan" för det.

Ordet Du söker är nog mer "stereotypt", "stillöst" eller "hafsigt"!
#24 Gäst säger
2007-09-26 13:12 - Anmäl

Att ta influenser från andra språk är bra, i synnerhet om det görs med ord och uttryck för saker där som saknas i det egna språket. Att översätta ord som redan finns och blanda in dem i ett talspråk låter fånigt men är lätt hänt, att däremot göra det i skrift är otroligt töntigt och borde gå att undvika. Lansering av uttryck som sneakers och street är direkt förkastligt.
#25 Jonas säger
2007-09-26 16:39 - Anmäl

ett par vita sneakers är snyggare än t.ex. ett par clarks, anytime, anyday.

och ack så sköna reebok NPC är. sneakers-sale på lördag!
#26 j* säger
2007-09-26 17:31 - Anmäl

gabe. ja diskussion är bra bara man håller sig till ämnet. diskussion om något helt annat än artikeln handlar om kan man ta i sin egna blogg om man så gärna vill skriva av sig. kommentarer som din dyker alltid upp när det handlar om något annat än dressad klädsel. det tillför inget att klanka ner på annan stil.
#27 Juridicum säger
2007-09-26 17:56 - Anmäl

Många här försöker verka äldre än vad de är genom att klanka ner på sneakers. De försöker även ge sken av att vara beresta världsmedborgare som har jaktmarker och herrgård i Värmland. Men faktum är att dessa gossar egentligen fortfarande går i skolan och är inne i en livsperiod där de idoliserar den klassiska engelska gentlemannen och lägger sig till med "snobbfasoner" som att försöka decimera kulturer som avviker från den de önskar tillhöra. Det är nästan lite gulligt men nu har jag börjat tröttna. Kan man inte bara låta folk ha på sig vad de vill på fötterna och låta det vara? När ni gossar blir äldre kommer ni lära er att göra just detta. Ni kommer även tröttna på att bry er om vad andra har på sig. Det är bara ett slöseri med tid och energi då ingen kommer ändra sig bara för att just ni anser er ha mer rätt. Tack för ordet.
#28 dave x säger
2007-09-26 18:47 - Anmäl

När ni ändå pratar vilt om uttryck, ord och annat skoj så passar jag på att fråga vart isåfall "skateskon" hamnar? Har jämt glidit omkring i olika skateskor och min åsikt (glöm inte det) är att dom har helt okej kvalité samtidigt som fötterna mår bra i dom. Kan dock tilläggas att det kan bli lite väl varmt om fosingarna en vacker sommardag...
#29 adero säger
2007-09-26 19:33 - Anmäl

#27 hehe... trevlig kommentar! mina foetter mar ocksa mycket baettre i skate o gympadojjer jaemfoerelsevis med sk "riktiga" skor. converse funkar j-gt bra pa sommaren men nu boerjar det bli kallt.
som min gammla sjukgymnast sade- till min mammas foertret- gymnastikskor aer det baessta du kan ha pa foetterna! gissa om jag fick ga i mina gympa skor alltid efter det!?
#30 Beachen säger
2007-09-26 21:56 - Anmäl

#23 - Nu menade jag bara att man självklart ska kunna använda utländska uttryck i svenskan, inte något om stilen.

#24- Äter du Müsli, Corn flakes eller majsflingor till frukost?


http://beachen.blogg.se
#31 P säger
2007-09-26 22:04 - Anmäl

Sneakers och Trainers ar precis samma sak. Ingen skillnad mer an att man sager Trainers i UK och Sneakers i USA (som innan namt)...
#32 Gäst säger
2007-09-27 07:31 - Anmäl

30 >> Corn Flakes är väl Kelloggs variant av majsflingor? Mycket OT nu...
#33 Gabe säger
2007-09-27 07:37 - Anmäl

J: Ämnet i denn tråd är sneakers.Som framgår av mitt första inlägg (nr 2) diskuterar jag sneakers utifrån min egen synvinkel. jag tillåter mig dessutom ha en avvikande åsikt om sneakers föträfflighet i största allmänhet och uppmanar alla att ventilera sin egna tankar, idéer och åsikter - både om samma ämne och om sådant som dyker upp under diskussionens gång. Det är just det som görForum som manolo kul att läsa och skriva på. Vad som däremot inte är kul är när någon blir sur för att man har en annan syn och därmed anser ig ha rätt att be någon inte skriva elelr tycka något. Vilket du gör just nu. Sorry - men du är ute och cyklar, inte jag.
vänligen Gabe
#34 Gäst säger
2007-09-27 19:11 - Anmäl

"herregud, jag fruktar för tiden då den generationen ska in i näringslivet"

HAHAH jag visste inte att dom har internet på ålderdomshemmen....

Kan dock hålla med om att det inte är jätte snyggt, möjligen ett par vita till en slimad kostym men bara till vardags.
#35 Adam säger
2007-11-05 09:49 - Anmäl

Det är väl alldedes självklart att man skall ha ett par "ordentliga" skor när man har kostym på sig. Däremot tänker nog en del på att det skulle vara "fräckt" med ett par sneaks på sig när man skall klä upp sig. Med det sagt så menar jag att när man klär upp sig måste det inte alltid handla om kostym. Svarta jeans med ett par enkla och låga sneaks och sedan skjort, slips(fluga) och hängslen t.ex. ger ett väldigt ledigt men samtidigt väl uppklätt intryck.
Så slopa sneaksen till kostymen men våga klä upp er snyggt på andra sätt än kostymbyxa och kavaj. Då finns det utrymme för sneaks till!
#36 Viggo säger
2007-11-08 07:41 - Anmäl

New balance gör helt klart de fetaste sneakerserna, och färgglada skall de vara!

Jag håller med om Gabe att man inte skall bära några slags sneakers till kostym eftersom det ser rent ut sagt fördjävligt ut.

Däremot är jag emot alla andra här (tror jag), med min åsikt att färgglada sneakers är det rätta, sen har man såklart några vita i garderoben för att variera sig. Jag har fått en känsla av att de flesta som skriver här har en väldigt klassisk stil eller så har man den minimalistiska. Men gillar man hiphop, soul, kultur och the 70´s 80´s och 90´s är det den färgglada sneakersen som gäller!

För dem i GBG har Fever rätt goa sneakers.

Peace out!
#37 aspis säger
2007-11-09 10:34 - Anmäl

Jag måste säga att jag äger inte ens ett par "finskor"! Äger ettt 40-tal par sneaks och de skor som är närmast är i så fall mina Puma Dig Dirk!
Måste också säga att kostym är ju inte det enda man kan klä sig i - jag har inte haft kostym sen jag var på skolbalen, sista året i gymnasiet! Och i och med det, så hade jag på mig sneakers, iom att det var nice för stunden!
Jag säger inte att "riktiga" skor inte är bra, men vad jag känner nu så är jag inte riktigt vuxen att låta komforten försvinna för att ha på mig finskor.
Och för guds skull, säg inte att sneakers är "fult"... Och inte heller att streetstilen är "hafsigt". Tro mig, det är många som är väldigt meddvetna om vilka "streetkläder" man har på sig.. och det känns som att många tror att de uppnår en viss elegans med finskor och kostym dagligen, vilket jag tycker känns mer som att man inte har självförtroende nog och att man då hamnar i någon form av självförnelkelse...
Jag som är sneakernörd accepterar skor med klack och kan gärna tänka mig att skaffa ett par... men det känns som att det aldrig kommer att vara tvärtom?
#38 Anonym 2 säger
2007-12-07 00:11 - Anmäl

Sägs ju att höga sneakers ofta med ett karborrband högst upp kommer sälja bra i höst/vinter.

Runningshoes är ju också hett, dock tycker jag dessa börja bli tröttsamma.
#39 Anonym 2 säger
2007-12-07 00:19 - Anmäl

Viggo gillar du New Balance så ska du kolla in deras collab med Wood Wood, limiterad. Säljs nu, finns på hemsidan.
#40 EL STILO säger
2008-02-18 12:30 - Anmäl

"När man ska in i näringslivet". Kom igen. Det finns en hel industri inom streetwear/hiphop/sneakers/kultur där det förmodligen duger alldeles utmärkt med sneakers. Det är snart vår generation som regerar näringslivet. Många företag har inte sådana dresscodes längre. I storföretag som Google eller Facebook går halva personalstyrkan i kicks. Företag som Sneakers'n'stuff omsätter miljoner. Och till er som säger att inga roliga sneakers kommer till Sverige så har Sneakers 'n' stuff äntligen fått det högsta kontot hos Nike. Det är förresten riktigt lågt när den äldre generationen hånar den yngre, oavsett vad det gäller för ämne.

HTTP://WWW.ELSTILO.NET
#41 Pontus säger
2008-03-21 22:02 - Anmäl

Markus, Feiyue finns även på Lester i Göteborg, www.lester.se
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.