Manolo logotype

Fråga Manolo: Ta bort finnar med manliga produkter

Bild 316398Hej Manolo!
Jag har funderingar kring ansiktet och saker därtill! Som tonåring vet jag att finnar är svårt o bota medel mot, spelar liksom ingen roll vad man gör. Jag undrar om det finns några medel som tar bort "befintliga" finnar (egentligen allra helst, motverkar, men de produkterna tror jag inte på av egen erfarenhet) eller om ni kan rekommendera produkter som döljer! Jag har funderat ett tag och bestämt mig för att kanske införskaffa någon produkt som kanske inte helt döljer men åtminstone nedtonar finnen.
+ Som kille har jag VÄLDIGT svårt för att skaffa kvinnliga produkter och tar mer än gärna emot alternativ som involverar internet eller något liknanade!

Tack för en bra blog - Robin


Hej Robin
Det här med finnar verkar vara ett outtömligt ämne. Jag gissar att du läst våra tidigare artiklar i ämnet.
Annars kommer här ett par länkar:
Acne och hur man blir av med den. Del 1
Acne och hur man blir av med den. Del 2

Här är dessutom ett produkttest i ämnet:
Manolo testar: Clerasil Ultra

När det annars gäller att täcka finnar är det en bra consealer som gäller. Bland de produkter som riktar sig direkt mot män så gillar jag 4VOOs "Confidence corrector"
Läs om den och ett par andra concealers i detta test.

För er som inte är så tveksamma inför kvinnoprodukter kan jag dessutom rekommendera Yves Saint Laurents Touche Èclat. Det är mängder av tjejers favorit och är riktigt bra. Det man ska tänka på med den är att det är highlightern man ska ha (inte den som kallas concealer), och att det är den ljusaste nyansen som är bäst (om du inte har mörk hy).
På nätet har jag hittat den här, även om den just nu verkar vara slut. Touche Èclat är annars en riktig taxfree-produkt.

Om man vill ge sig på finnarna på ett riktigt manligt sätt finns det en ny produkt som dödar finnar med värme. Den heter Zeno och har i tester visat sig vara ett mycket effektivt sätt att bli av med acnen. Tyvärr har vi på Manolo.se inte sett den på riktigt, men förhoppningsvis kan vi snart återkomma med ett produkttest. Den kostar dock närmare 2000 kronor och måste fyllas på efter 90 behandlingar för 300 kronor.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skönhet

Andra artiklar om varumärkena: Acne YSL
#1 Philip säger
2007-09-22 22:29 - Anmäl

Själv äter jag B-vitamin, äter runt 100.000% av RDI. Funkar bra tycker jag. Huden är mindre fet och porerna är mindre finnar får jag knappt längre
#2 Philip säger
2007-09-22 22:30 - Anmäl

tilllägg, det ska vara Vitamin B5
#3 Jonas säger
2007-09-23 02:33 - Anmäl

vitaminb5, apotekets basirongel, biothrm facewash, shiseido moiserizer = miracles
#4 Fredrik säger
2007-09-23 08:09 - Anmäl

1. Antibiotika
2. Roaccutane
#5 Bob säger
2007-09-23 09:52 - Anmäl

Helena Rubinsteins concealer är toppen annars! Är ju iofs en "kvinnoprodukt" men jag blev tom. rekomenderad den av en manlig sminkör som arbetade där...
#6 Fredd säger
2007-09-23 10:59 - Anmäl

Någon som har prövat "clearlygone" som är ett tillskott av Vitamin B5? Har läst lite på internet och varit inne på deras hemsida men får lite känslan av en mirakelkur a la TV-shop.

Någon som kan göra ett objektivt uttalande om deras produkter?
#7 Maleandro säger
2007-09-23 11:14 - Anmäl

Jag förstår inte denna skräck inför allt som kan uppfattas som kvinnligt? Lite som att vägra äta choklad bara för att kvinnor sägs gilla det. Eller låta bli att använda städprodukter för det är ju ngt kvinnor använder. Man använder väl det man behöver, även om det råkar vare ngt som skall dölja de små utslagen.
#8 Jonas säger
2007-09-23 12:12 - Anmäl

clearlygone är vitaminb5, det jag använder. och rent ojektivt? ur en medicinsk aspekt? det fungerar för vissa, och för andra inte. testa det. kan bli det bästa du ngnsin gjort.
#9 Jonas säger
2007-09-23 14:36 - Anmäl

Har precis köpt en zeno och den e iaf grymt snygg! Testade på en finne igår å den e ju klart mindre idag trots att den började kännas igår morse så man får väl ge den ett gott betyg hittills...
#10 Fredd säger
2007-09-23 18:38 - Anmäl

Tycker bara att det är lite lustigt att alla sidor jag hittat på nätet som lovordar vitamin B5 alla länkar till säljsidan för vitamin B5 på ett eller annat sätt. Har inte kunnat hitta någon oberoende källa som verifierar att vitamin B5 faktist har en positiv effekt mot akne.

Om vitamin B5 nu är så bra mot akne så är det väl också märkligt att man inte kan hitta det på apoteket?

Slutar nog med att jag beställer det hursomhelst men det blir ju med viss skepsis.
#11 Piffen säger
2007-09-23 20:05 - Anmäl

#10, här har du en hel drös med omdömen om just vitamin b5.
http://www.manligt.net/viewtopic.php?t=1974
#12 Johan säger
2007-09-23 22:14 - Anmäl

jag har provat vitamin b5... och visst va jag skeptisk innan jag provade. För mig hjälpte det inte alls... så jag gick till läkare och fick Antibiotika utskrivet ist... fungerar jättebra för mig, så det kan jag rekomendera!
#13 Bateman säger
2007-09-23 22:23 - Anmäl

då det var som värst under puberteten tog jag antibiotika (tetracyklin) o differin som fungerade på ungefär 2 månader. det var för de s k "underjordiska" finnarna... nu använder jag proactiv i förebyggande syfte. inte den europeiska varianten med salicylsyra utan den amerikanska varianten från deras officiella site med benzoyl peroxid (som också finns i basiron vilket jag har använt och fungerar minst lika bra fast det torkar ut huden lite väl mycket...). det funkar iafl för mig. the infomercial doesn't lie!
#14 karl m säger
2007-09-24 19:20 - Anmäl

jonas, då får berätta så småning hur pass bra den funkar? är den värt pengarna eller skall man sattsa mer pengar på rengöring m.m..?
#15 Jonas säger
2007-09-24 23:03 - Anmäl

jag har haft clearlygone i omgångar av 2, första gången hade jag i 3 månader och sen tog den slut. då fick jag finnar igen efter en månad. tänkte aldrig på det då för min hy var så bra men sen blev den kass igen. började i juni igen och håller fortfarande på. jag vet att den fungerar för mig och jag vet att om jag slutar så kommer det tillbaka.

så det finns ingen anledning för mig att tvivla. dock använder jag basiron hyfsat aktivt och tränar regelbundet samt äter bra. så det är mycket som spelar in.

jag har rekommenderat det till alla iaf. för jag gillar det.
#16 Fredrik säger
2007-09-25 10:43 - Anmäl

Jag och sedemera min lillebror blev av med våra finnar med hjälp av en grön tvål med havsalger, jag skojar inte. Trodde inte på det för fem öre men min syster var inne i butiken mitt emot Solo på Kungsgatan i Gbg och fick ett gratisprov av expediten... Kostar cirka 60kr för en ganska bra bit som används varje morgon i ansiktet (går säkert på andra områden också) och räcker i flera månader.

Det fungerade för mig och min bror, det kan vara värt ett försök. Fast det tar antagligen bara bort de förhållandevis ytliga finnarna, har du större problem rekomenderar jag att du går till läkaren och kollar upp det.

Lycka till och kom ihåg att det inte är hela världen om man inte lyckas, om det är tjejer du är ute efter så går de att få ändå =)
#17 andreas säger
2007-09-26 13:41 - Anmäl

Robin, det här är inte något direkt produkttips utan ett helt annat tips. Jag tycker inte du ska ta så hårt på det där med manligt och kvinnligt. Det kanske kommer med åren (har nästan hunnit bli 30...) men jag känner inte att jag på något sätt skulle bli mer kvinna för att jag använder en produkt som är brandad för den kvinnliga marknaden. Det finns helt enkelt ett större utbud med produkter nischade mot den kvinnliga marknaden. Och de där machokillarna som jag sedan länge både slutat identifiera mig med och bry mig om tycker säkert att jag är lika "bögig" oavsett vilken produkt jag använder. Det är upp till dem så länge jag själv vet vem jag är. Likaså det där med Internet för att det känns lite kymigt att handla. De flesta som jobbar i de butiker där såna här produkter säljs är kvinnor eller (förlåt mina fördomar) män som gillar män. Båda dessa grupper tycker säkert att det är jättegulligt om du kommer in till dem och frågar hur de skulle kunna hjälpa dig. Jag upplever t ex att man får grym service på NK. Det är liksom bara att handla. Som med kådisar. Det är väl inte mer konstigt att någon vill vara snygg eller har sex än det är att dricka vin en vardagskväll. Har andra problem med det är det deras problem, inte ditt.
#18 johnny säger
2007-10-01 19:37 - Anmäl

Grabbar!Pojkar! Herrar! Hur länge ska man dalta det där med finnar? Det finns inget mot sånt, förutom att äta antibiotika, motionera, dra ner på mejeriprodukter,få mer soltimmar( det hjälper faktiskt). Skit i det och njut av livet i stället, finnar försvinner så småningom, det finns inga mirakel medicin om inte visste det! Ha en bra dag!
#19 Erik Hellman säger
2007-10-03 18:04 - Anmäl

Hejsan alla! Jag har lite komplex över mina finnar, men ännu mer över mina s.k innebrännare. Men nu har jag införskaffat mig Basiron gel 5%. Och den gör under vill jag lova. Jag rekommenderar den starkt!
#20 Erik säger
2007-10-03 18:05 - Anmäl

Hejsan alla! Jag har lite komplex över mina finnar, men ännu mer över mina s.k innebrännare. Men nu har jag införskaffat mig Basiron gel 5%. Och den gör under vill jag lova. Jag rekommenderar den starkt!
#21 Jonas säger
2007-10-09 20:40 - Anmäl

Har nu provat min Zeno i lite drygt 3 veckor och jag maste saga att den e riktigt grym! Tar man bara finnarna i tid sa slar de aldrig ut. 5 plus fran mig!
#22 jag M säger
2007-10-10 22:51 - Anmäl

Andreas så rätt så rätt.. hm jag har tom inskaffat en bra concealer från Biotherm och ett diskret matt solpuder från bodyshop .. allt ser väldigt snyggt ut och framförallt naturligt ut.

Men hur naturligt det än ser ut finns dubbelmoralen alltid där. Man hör tjejer prata om det är så snyggt med killar som bryr sig och att smik är okej. Men när det kommer till kritan vill de bara att kille skall se bra ut fasten inte ha fixat till sig. Hur går det ihop? alla föds inte super snygga. För tjejer har det alltid var okej med smink, men om en kille använder smink kan det va konstigt eller tom bögit. Varför? Det finns så många macho män som säger att smink är bögit men jag kan bjuda på det, för de kommer nämligen aldrig upptäcka hur bra smink egentligen är.

Denna syn på att män inte ska få använda smink är fruktansvärt löjlig, det är klart att killar skall få bry sig om sitt utseende med utan att få höra skit från mochokillar!
såga mig om ni vill, säger som andreas det viktigaste är att man själv vet vem man är :)
#23 Jonas säger
2007-12-02 15:16 - Anmäl

Vitamin B5 har fungerat sinnessjukt bra på mig. Efter 2 månader på B5 så har jag knappt några finnar kvar alls, och tidigare hade jag ganska mycket. Man får vara beredd på att resultaten går litet upp och ner till en början med vitamin B5, den första månaden hade jag ibland t o m mer finnar än tidigare, så tålamod är ett måste. Jag är trött på folk som köper en burk vitamin B5 och testar det i en månad, blir missnöjda och sedan smutskastar vitamin B5 för att vara någon bluffprodukt. Det fungerar inte på alla, men om folk bara hade mer tålamod, doserade det rätt och gav det en ärlig chans så skulle så många fler få bra resultat...
#24 Pete säger
2007-12-21 14:54 - Anmäl

Jag hade tidigare stora problem med finnar. Det kom ofta "attacker" till och från, värst var det under vinterhalvåret. Jag prövade det mesta och bytte preparat lika ofta som kallingar.

Sedan ett år tillbaka har jag kört med två produkter; jag tvättar på kvällen med Neutrogenas Wash mask från Apotektet. Sedan använder jag Biotherms Hi-Recharge ansiktskräm.

Jag har en grymt mkt bättre hy nu. Självklart dyker det upp nån finne då och då, men inte alls lika många. Förut hade jag mycket småkvisslor, men de har försvunnit.

Vetifan om det är produkternas förtjänst, eller om det beror på att det tar ett tag för huden att vänja sig vid olika krämer. Förmodligen det sistnämnda.
#25 Charlie säger
2007-12-28 17:30 - Anmäl

Roaccutane (även kallat Isotretoin), är något som egentligen bör tas bort för läkemedel mot finnar anser jag! Roaccutane kan ge mycket hemska biverkningar som extremt torr hud, håravfall, förstör livsviktiga vitaminer i kroppen som D-vitamin, hormoner, psykiska biverkningar (ett fall har påträffats där en man som använde sig utav roaccutane tog självmord), besvär med muskler, leder, magen, trötthet etc. Roaccutane har mer än 50 sorters biverkningar och jag hoppas att ni som använder detta omdelbart slutar! Ett tips är laserbehandling såkallad (IPL) det finns på akademikliniken i Malmö och Stockholm, man gör cirka 2-8 behandlingar och det gör ganska ont men som sagt "vill man vara fin får man lida pin"

www.akademikliniken.se

Ciao
#26 Ebtigha säger
2008-01-24 17:42 - Anmäl

Heeej Manolo..
Jaag har skit många finnar på ansiktee o jag e en tjej o alla mobbar mig i skolan o jag hatar deet o jag har använd skit många kreem men det går ej bort när jag använder krem så får jag mer finnar jag köper minna krem från apoteket o jag e en tjej som e 14 år gammal asså fyller år den 21 feb så blir jag 14 år o jag fick finnar på ansikte när jag va mellan 11 o 12 och fik min mens när jag va 12 år plzz snälla svara snabbt ??taack ska du ha med hälsning Ebtigha Alaa..
#27 Till Ebtigha säger
2008-02-09 10:10 - Anmäl

Boka en tid hos läkaren. Förmodligen får du förstå boka på vårdcentral för att få remiss till hudläkare. Det finns mediciner för de som har stora problem med akne.
#28 andreas säger
2008-02-11 10:35 - Anmäl

Och andra problem...
#29 N säger
2008-03-20 12:58 - Anmäl

Bioclear-produkter har fungerat väldigt bra för mig iaf :)
#30 Manlig Hudvård säger
2008-04-07 17:47 - Anmäl

Faktum är att många med problem med finnig hy tvättar sig för ofta. Enligt hudläkare och andra experter är ansiktstvätt två gånger per dag absolut max och detta inkluderar ansiktstvätten i samband med dusch.

Har du problem med pormaskar bör du noga granska din hudvårdsrutin. Många säger att de provat "allt men att inget har hjälpt" men faktum är att alla kommer långt med en "perfekt" hudvårdsrutin utformad efter sin huds individuella behov, med mycket färre finnar till följd. Därmed inte sagt att man blir av med alla finnar hur bra man än sköter sig.

Vitamin B5 rekommenderar jag främst till de som ärligt kan säga att de verkligen har skött sin hy bra under minst ett halvår och fortfarende har stora problem. Denna vitamin hjälper mot finnar men bieffekterna är tråkiga.
#31 Manlig Hudvård säger
2008-04-07 17:52 - Anmäl

Fel länk på senaste inlägget. Denna är den riktiga:

http:\\www.manlighudvard.se
#32 Fredrik säger
2008-04-15 17:06 - Anmäl

Jag började käka b5 för ca 1 månad sen, nu har jag nästan inga finnar kvar. Och huden blir silkeslen ;)
#33 Johan säger
2008-08-02 15:10 - Anmäl

Vitamin b5 är solklart det bästa alternativet. www.vitaminb5.se
Har testat att från utvärtes krämer, till tetralysal (antibiotika). inget av det tycktes värka på mig, men sen en dag bestämde jag mig efter ett långt övervägande att testa en månad med b5 och det var den bästa sak jag gjort :) testa ska du se!
#34 aa säger
2008-08-03 15:52 - Anmäl

Jag tar Pantothenic Acid 1000 MG, det är Vitamin B5 fast med ett annat namn.. Är det någon mer som tar det ? Hur hur många tabletter ska jag ta per dag då?
#35 Jacob säger
2008-08-11 13:27 - Anmäl

Är det ngn som tycker att baseron hjälper bra?
#36 Nisse säger
2008-08-17 21:52 - Anmäl

Jag har provat massa krämer, mediciner och olika preparat, men det enda som till slut verkligen hjälpte var Roaccutan. Efter en kur med denna medicin blev jag för första gången helt kvitt i stort sett all acne!! Om ni verkligen lider av acnen så tveka inte att gå till en läkare och säg att ni vill ha Roaccutan! Enda biverkningen jag fick var något torr hud ett tag, men det löser man med apotekets fuktgel utan fett. /En som vet
#37 Gäst säger
2008-08-19 14:14 - Anmäl

Vitamin B5 är ett medel som verkar för bra för att vara sant, men det är sant. detta är helt suveränt, jag har hållt på med det nu i ca 1 år.
#38 Håkan säger
2008-08-19 17:25 - Anmäl

testa lumene arctic aqua. återfuktningskräm.
#39 hey säger
2008-08-19 20:17 - Anmäl

Fick min första Clearly gone burk idag,, (beställde 4 ST) Återkommer när jag vet om det funkar eller inte... :)
#40 Jonte säger
2008-08-29 22:34 - Anmäl

jag har knappt aldrig problem med finnar och om dom dyker upp e det ca 2 stycken max med i bland får jag sånna som sitter under huden såna stora vet inte vad dom kallas men får dom aldrig i ansiktet utan på andra ställen som tex ryggen wtf är det ?? och hur får jag bort dom dom e typ hårda
#41 Jimmy säger
2008-11-10 19:56 - Anmäl

Jag precis som dom flesta fick finnar när jag var ca 13.
Men när jag var 23 så hade de fortfarande inte försvunnit. Och då blev jag lagom trött på dom och gick till en hudspecialist. Och nu när jag är 25 år gammal så kan jag inte förstå varför jag utsatte mig för detta lidande i så många år. Jag fick Roaccutane och det hjälpte verkligen. Tabletterna är väldigt starka och dom torka ut mycket på kroppen. Men när du har tagit din kur klart så lär du vara väldigt nöjd.
#42 Victor säger
2009-04-25 11:41 - Anmäl

Baisiron 5 % fungerar bra om den kompletteras med återfuktande kräm.
#43 Nisse säger
2009-08-05 21:31 - Anmäl

Om du haft problem med acne länge och inte blir av med den genom vanliga medel så ligg på läkaren om roaccutane. Jag provade ALLA möjliga kurer + olika tabletter under 5 år men det enda som till slut hjälpte var roaccutane. Tog det när jag var runt 22 och efter ett halvår var jag helt fri från all acne och är det än idag 5 år senare. Det enda jag ångrar är att jag inte fick det tidigare. Märkte knappt av några biverkningar av medicinen men däremot mådde jag mycket bättre psykiskt efter medicinen eftersom jag fått mer självförtoende utan acnen!
#44 Lisa börjaresson säger
2009-10-30 12:47 - Anmäl

Jag hatar mina finnar som fan. Det får mig på dåligt humör. Jag provar allt, med inget tyckts hjälpa.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.