Manolo logotype

Tre snygga höstbyxor

Bild 316394Inför hösten är det ett utmärkt tillfälle att bredda sin garderob för att få lite mer inspiration på morgonen. Nya byxor kommer man långt med, och de kan pigga upp dina trötta överdelar på ett enkelt sätt. Vi valde ut tre par byxor ur höstshoppingen som vi tyckte stod ut ur mängden.

Original Penguin Herringbone Dumfries Trousers, cirka 1100 kronor på Urban Outfitters och Grandpa.
Ett par byxor som ser ut som ull, men är gjorda av bomull. Det bästa av båda världar! En uppdaterad variant av den klassiska gubb-byxan, i en mängd avseenden. En diskret men medveten look som skulle funka med det mesta.

* * *

Bild 316395
Henrik Vibskov - Dayken Pants Black, 1695 kronor på Très Bien Shop
I somras stegade jag in i en Acne Jeans-butik och bad att få fram en modell som hade hög midja och låg gren. Jag hade en tanke om att det skulle kunna vara riktigt snyggt. Jag möttes av dock viss förvåning:

- Hög midja och låg gren!? Varför skulle man vilja ha det?, sa försäljaren.

Fair enough, jag är inte övertygad om att det var världens bästa idé ändå... De här byxorna från Henrik Vibskov är halvvägs där åtminstone. De har en massa karaktär vilket gör att det inte är en byxa som går hem i alla läger. Men de är intressanta och annorlunda, och det måste man respektera om inget annat.

* * *

Bild 316396
Elvine Bengtsson khaki new pants, 800 kronor på Zoovillage.
Svenska Elvine har tagit fram en riktig fullträff i denna chinos-hybrid. Chinos har som bekant en ganska dålig klang, men det här är ett stort steg ifrån de oformliga byxorna man ser på stan i tid och otid. Dubbla bakfickor och snygga bälteshållare är detaljer som sticker ut.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Byxor

Andra artiklar om varumärkena: Elvine Henrik-Vibskov Original-Penguin
#1 Wictor säger
2007-09-20 22:06 - Anmäl

Kul kul synd bara att det inte var några byxor jag bah "YES dem ska jag ha, dem jag letat efter överallt". ;P
#2 adero säger
2007-09-20 22:15 - Anmäl

vibskov byxorna är väl mindre snygga. för övrigt har engelska Griffin gjort liknande byxor i ett par år nu dock med större framgang vad gäller passformen.
penguin byxorna gillar jag, men svart att se hur passformen kan se ut.
#3 Björn säger
2007-09-20 22:19 - Anmäl

Byxorna i mitten borde heta penguin.
#4 linus säger
2007-09-20 22:28 - Anmäl

extremt låg gren är väl annars en av carin westers specialiteter? Hon har gjort flera modeller som faktist ser helt grymma ut...
#5 Magistern säger
2007-09-20 22:36 - Anmäl

Mittenbilden såg verkligen festlig ut! Den som vågar visa sig så i publika miljöer har verkligen mod - eller absolut ingen smak.
#6 F säger
2007-09-20 23:22 - Anmäl

Låg gren är ju löjligt, det ser ut som om man bajsat på sig eller har blöjor. Det räcker med alla arty-designers nu - ge oss BRA design istället - mer riviera-glamour och mindre (bonnier)-bibel-internfest
#7 jaargo säger
2007-09-21 12:53 - Anmäl

ååh älskar vibskovs byxor.. stått o dragit i dem hela veckan.. lite tveksam på materialet nu till hösten... :P men 1700pix doesnt fit my studentbudget som man brukar sää... gillar låggrentrenden, perfekt sätt att streeta till en annars proper skjorta t ex.
#8 Henrik säger
2007-09-21 15:13 - Anmäl

Fifth Avenue shoerepair har ett par som påminner om Vibskov brallorna för 1199:- Blåa eller svarta.
#9 Gäst säger
2007-09-21 19:36 - Anmäl

kan tipsa om cheap monday jeans i samma anda som vibskovbyxorna. modellen heter ridingspace. annars har ju ann sofie back lr nån gjort liknande...
#10 Gäst säger
2007-09-22 20:12 - Anmäl

Nej, nej, nej.
#11 Joe säger
2007-10-17 16:15 - Anmäl

Av principskäl bär man inte CM om man inte är diagnosticerad med en bokstavskombination.

Förövrigt har MQ:s egna märke Emilio (som faktiskt gör schyssta grejjer nu när inte varenda fjortis springer runt i deras sweatshirt med en logga a la gigant) ett par otroligt schyssta byxor i bomull, grått mönster med tunna röda linjer som knappt syns men som ger byxan "det". Låg midja,rätt så slimmade och schysst pris, tror de låg på 599:-? Sitter iaf som en smäck. Sen hade HM rätt schyssta byxor nu, iaf innan tvätt. Kass kvalitet, men man betalar ju inte för mer.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen