Manolo logotype

Le Shop och mycket annat till nya PUB

Den 27 september öppnar "nya PUB:s" storsatsning PUB.03. Det tredje våningsplanet i det anrika varuhuset blir varuhusets stora flaggskepp och nu står det klart vilka varumärken som fyller hyllorna. Bland mycket annat den nya, dubbelt så stora, Le Shop-butiken, Aplace av och med gänget bakom hyllade +46-mässan och webbutiken Fåfängs andra fysiska butik. Och så en storsatsning på "riktig" vintage!

The Cardigans ansikte utåt, Nina Persson, har anlitats som varuhusets första "bloggare". Det är ett ambulerande uppdrag och det främsta ansvarsområdet för henne är kollektionen "Vintage by Nina Persson", utvald vintage från New York. Och då vintage i ordets rätta bemärkelse! Hon ska även bland annat blogga på PUB:s hemsida.

Gänget bakom succékonceptet Le Shop är rastlösa. Det började med butik på Söder, sedan ytterligare en i Birger Jarlspassagen, följd av igenbommad Söderbutik och sedermera utbyggd Östermalmsbutik till att även omfatta en nedervåning. Och så nu - PUB! Drygt 100 kvadratmeter blir deras - en fördubbling av ytan man haft till sitt förfogande i Birger Jarlspassagen-butiken, som man kör parallellt med den på PUB under hösten för att sedan avveckla. Nya varumärken är bland annat Julian Red och Levi's Red (Sverige-exklusivt tillsammans med Nitty Gritty). Dessutom betydligt mer av Boråsaren Rickard Lindkvist än tidigare. Och så, sist men inte minst, en egen vintagelinje: "Vintage by Le Shop".

Visbybaserade butiken och webbutiken Fåfäng presenterar på en ännu större yta än Le Shop sin andra fysiska butik.

Ett lite oväntat nytt inslag är Aplace. Bakom butiken ligger de fyra killarna från +46 och ODD. Tillsammans med "Vintage by Nina Persson" och "Vintage by Le Shop" ska även de ha en egen vintagekollektion till försäljning.

Bland de övriga nyheterna finns en egen konceptbutik för ClaesGöran Jeans, en ny butik för Dolce Vita från Täby och det starkt engelskinfluerade konceptet MadeInLondon.se med uteslutande Londonbaserade designers. Spännande designers att hålla ögonen på på PUB framöver är också +46 Award-vinnaren Nikoline Liv Andersens vinnarkollektion, som i en eller annan form kommer visas upp och kanske även finnas till försäljning. Den består bara av damkläder och kostnaden per plagg ligger mellan 50 och 70 000, men missa den för allt i världen inte för det: bland det bästa vi i Norden kan få av haute couture! Slutligen också det hyperintressanta rumänska(!) märket Rozalb de Mura, som kommer antingen till hösten eller våren.

Senare i höst väntar halva varuhusets plan 2:s - PUB.02:s/"Salongens" - öppning. Den andra halvan öppnas upp någon gång under våren eller sommaren nästa år. Där huserar sedan en tid redan Oscar Jacobsson som kan fungera som en bra exempelbild på i vilken stil hela det övriga planet ska gå i. Det blir strikt svart och vitt, vitt och svart.

För övriga våningar ser turordningen ut som följer:

PUB.01 - "Urbana Garaget": streetmode med en vuxen approach. Öppnar under våren/sommaren 2008.
PUB.00 - samlat intryck av vad varje våningsplan har att erbjuda. Öppnar under hösten/vintern 2008.
PUB. -01 - hälsa och skönhet. Detta plan ligger sist i ombyggnadsfasen. Öppnar under vintern 2008.

Läs också: PUB förnyar sig igen.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 dan s säger
2007-09-07 09:53 - Anmäl

Är det östra eller västra huset som avses?
#2 elias säger
2007-09-07 11:41 - Anmäl

Tror att det är pubhuset som ligger vid torget. Vet inte om det är öst eller väst.
#3 T säger
2007-09-07 18:49 - Anmäl

Hur många gånger kan man skriva vintage i en artikel!
Vad menar ni/PUB egentligen med riktig vintage? Menar ni bara begagnade grejer eller menar ni något annat? Sen undrar jag hur man kan ha en vintagekollektion, en kollektion har man ju ritat själv och består av ett antal exemplar av ett antal olika plagg, man kan inte kalla något en kollektion om det bara finns en av varje...
#4 Johan@Manolo säger
2007-09-07 19:10 - Anmäl

T; I det här fallet avses en samling kläder med ordet "kollektion". Och vaddå bara ett av varje? Nya designers massproducerar ju inte direkt sina kläder; inte sällan finns det bara en eller ett par av varje plagg. Är inte det en kollektion då?

Vid mitt möte med varuhuschefen Tommy Johansson betonade han vikten av vintage och följaktligen fick även artikeln den vinklingen. Med "riktig vintage" menas inte "no name"-plagg utan förhållandevis exklusiva märkeskläder med några år på nacken. Men allt hänger ju tydligen på vilket utbud den ansvarige "bloggaren" väljer att ha. Läs min kollega Filips definition här: http://manolo.se/?p=1257. Och då ska ändå påpekas att mycket mer av artikeln hade kunnat ägnas åt detta, eftersom även butikerna 59 Vintage och Little Shop of Fashion ska husera på plan 3.

dan s och Elias; Precis. "Torghuset". Det andra - där bland annat Weekday ska ligga - är "Glashuset".
#5 space lounge säger
2007-09-08 12:07 - Anmäl

Vad är ClaesGöran Jeans?
#6 Jonathan säger
2007-09-08 12:30 - Anmäl

Ehh, detta inlägg luktar sponsring/reklam lång väg, eller vad tycker ni?
#7 Micke N säger
2007-09-08 18:13 - Anmäl

Ja det luktar lite reklam, det är trots allt varuhuschefen som intervjuats.

Samtidigt tycker jag att det är konsumentupplysande, det finns inte så värst gott om bra butiker i Stockholm, så tips om nya butiker är välkommet även om man kanske inte alltid personligen tycker butiken är bra efter ett besök.
#8 çervelo säger
2007-09-09 08:16 - Anmäl

Trevligt med lite nytt istan, men detta är ett resultat av en husägares desperata försök att fåtill ett nytt varuhus(som misslyckas gång på gång).
Frågan är om huset kommer få bärighet av kunder som verkligen handlar? Går sällan att bara skapa ett handelshus av en speciell karaktärr på kortare tid. Speciellt i Stockholm där får butiker kan överleva hyrorna pga svag köpkraft.
#9 Olle säger
2007-09-13 10:13 - Anmäl

En försmak på den nya siten ligger uppe nu. Rätt skruvat. www.pub.se

Angående vintage tycker jag precis som Joahn@Manolo skriver att vintage är mer exklusivt och utvalt. Man kan ställa det mot myrorna, som i mina ögon inte per definition av vintage, även om man kan göra fynd.

Vintage=gammalt mode i första hand, myrorna=begagnade kläder i första hand.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.