Manolo logotype

Manolo testar: Clerasil Ultra

Bild 316306Clerasil ultra är ett ansiktsrengöringssystem som hävdar att det ger dig synligt renare hud redan efter tre dagar. Detta kanske låter fantastiskt, men egentligen skulle man kunna säga att alla rengöringsprodukter kan göra det samma. Frågan är väl snarast vilken utgångspunkt man har. Så det verkliga testet är ju snarare hur effektiv Clerasil Ultra är mot finnar.

Att skaffa sig dålig hy på kommando är minsann inte det enklaste. Särskilt inte om man kommit lite till åren som jag själv. Hyn tuffar liksom på av sig själv. det behövdes faktiskt två veckor på landet, med massor av god mat och dryck, helt utan rengöringsprodukter och där all kroppsgengöring görs i på bryggan vid sjön. Men när jag var tillbaka behövdes verkligen något för att ta bort blänket och de där ömma röda prickarna som hade dykt upp lite var stans.

Clerasil Ultra består egentligen av fyra produkter, men jag har hoppat över cleansern och nöjt mig med att prova scrub, tvätt och spot treatment-krämen. På produktsidan verkar de tycka att man ska använda tvätten först och scruben sen, men det tycker jag verkar vara en dålig idé. Jag har alltså gjort som vanligt och kört scruben först.

Alla produkterna känns väldigt bra och luktar gott. Och bara det är inte illa för ett kit som bara kostar runt 270 kronor för tre rejäla förpackningar.
Man använder alla produkterna både morgon och kväll. I vanliga fall skulle jag vara lite tveksam till att använda en scrub två två gånger om dagen, men är det en intensivkur så är det.

Funkar gör det i alla fall. Redan efter andra behandlingen har den röda ömma fläcken förvandlats till en liten vit prick. Naturligtvis kan jag inte låta den vara utan tar bort den försiktigt. Efter två dagars behandling hittar jag egentligen ingenstans att sätta min spot treatment på utan kletar lite pliktskyldigt på den där kvisslorna satt tidigare.

Efter behandlingstiden kan jag mycket väl tänka mig att använda ansiktstvätten varje dag, scruben en gång i veckan och spot treatmenten varje gång nya problem dyker upp.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skönhet Hudvård

Andra artiklar om varumärkena: Acne
#1 fashion säger
2007-08-13 20:07 - Anmäl

sjysst med en grooming-guide där man testar produkter till mer "normala" priser!
härligt!

http://secondhandfashion.wordpress.com
#2 T säger
2007-08-13 21:07 - Anmäl

Tror att man ska använda tvätten först som de säger, annars tvättar man bort mjukgöraren i scruben, som inte hunnit sjunka in ännu. Tror jag.
#3 Isac säger
2007-08-13 22:49 - Anmäl

Jag ska helt klart ta och göra ett försök med dom här produkterna. Såg dock ingen länk. så vart ska jag styra kosan för att införskaffa dessa produkter?
#4 Isac säger
2007-08-13 22:52 - Anmäl

Jag har förresten problem med finnar på bröstet och även till viss del på ryggen. Funkar clerasil ultra mot dom också eller borde jag köpa något annat för att behandla dom?
#5 finnen säger
2007-08-13 23:21 - Anmäl

Isac: Har lite av samma problem som dig. Skulle också vilja se alternativ på "rygg-finn-borttagare"
#6 MrT säger
2007-08-14 02:25 - Anmäl

Mot finnar ar i tvalvag apotekets produkter oslagbara. Basiron och stioxyl lr vad dom heter ar mycket starkare och effektivare an nagot som far saljas i vanliga affarer.
#7 Nelson säger
2007-08-14 03:37 - Anmäl

Har provat, funkar inte...¡
#8 cris säger
2007-08-14 08:32 - Anmäl

Nelson --> Om det inte funkar med stioxyl och liknande tycker jag att du ska göra två saker:

1 - kitta upp dig på ordentligt proffsig hudvård. Gå till en kosmetolog eller en duktig butik och köp t.ex. Dermalogica eller Dr Brandt eller annat. Dyrt, men vansinnigt bra.

2 - gå till en hudläkare och be honom skriva ut motmedel som pencillin eller vad han nu kan tänkas ha i sitt batteri.

Finns ingen anledning att lida i onödan..
#9 cris säger
2007-08-14 08:33 - Anmäl

Nelson --> Om det inte funkar med stioxyl och liknande tycker jag att du ska göra två saker:

1 - kitta upp dig på ordentligt proffsig hudvård. Gå till en kosmetolog eller en duktig butik och köp t.ex. Dermalogica eller Dr Brandt eller annat. Dyrt, men vansinnigt bra.

2 - gå till en hudläkare och be honom skriva ut motmedel som pencillin eller vad han nu kan tänkas ha i sitt batteri.

Finns ingen anledning att lida i onödan..
#10 Raz säger
2007-08-14 12:18 - Anmäl

Oj! Clearasil som fungerar på riktigt? Tillåt mig imponeras!
#11 H säger
2007-08-14 16:12 - Anmäl

Vart kan man köpa detta?: )
#12 Hubbe säger
2007-08-14 16:49 - Anmäl

Stioxyl innehåller över 90% alkohol vilket inte är helt lyckat, så jag rekommenderar det inte. Milda återfuktande produkter och penicillin är bra.
#13 Farre säger
2007-08-14 17:20 - Anmäl

Jag köpte Clerasil Ultra serien för flera år sedan i New york och tyckt einte alls det fungerade för mig. Deras 3 dagars garanti var inte mycket att hurra över och då jag inte var kvar i USA så kunde jag inte ens få pengarna tillbaka, hade istället bara fått värre hud än vad jag hade innan..
#14 Robin säger
2007-08-14 20:40 - Anmäl

Själv beställde jag nyss ett ZIRH hudrengöringspaket från gents(http://www.gents.se/products/zirh-basics-clean-scrub-defend.htm) som har fått ett väldigt bra betyg. Kostade lite väl mycket(ca. 500kr), men förväntar verkligen också att det ska fungera.. Annars har jag använt Eucerin Washlotion som går att köpa på apoteket för runt en femtiolapp.. Och fungerar faktiskt förvånandsvärt bra.. Har en syster som arbetar som modell, och tvättar sitt ansikte dagligen med det för att undvika finnar.. Så vill ni inte lägga så mycket pengar så är det verkligen något att rekommendera!
#15 kindofdishy säger
2007-08-14 21:03 - Anmäl

Jag hade tidigare problem med talgkulor i huden - Stioxyl 10% löser dem - när du får bort tagkulorna minskar du risken för bakterieinfektioner i dem dvs finnar som man får om man trycker pormaskar. När man använder stioxyl bör man enadast ha det på natten o vita lakan o skrubba nogrannt ansiktet efteråt - det bleker nämligen kläder/kuddar/handukar. På dagen tar man apotekets behandlande acnegel som har fjällande effekt o därmed minskar ärrbildning o gör att du ser yngre ut framöver. Träning hjälper även mot talgkulor eftersom de smälter av svetten/värmen. Funkar det inte för dig går du till hudläkare som skriver ut piller -alternativt vanadin som är antibiotika på stift som man tar på finnarna.
#16 Prinze säger
2007-08-14 22:16 - Anmäl

Några enkla tips. Undvik alla produkter från bolag som säljer parfym och kosmetika. Hudvård på riktigt kräver en mycket seriösare utgångspunkt. Var beredd på att det kostar lite mer. Undvik allt som inte är vetenskapligt belagt. Branchen är nerlusad av bedragare och lycksökare. Följ anvisningarna, för aggressiv behandling får ofta motsatt effekt. Fet hy behöver mer fukt än rengöring. Att torka ut fet hy ökar produktionen av sebum (hudfett).
#17 finnen säger
2007-08-14 23:46 - Anmäl

Är imponerad av alla seriösa inlägg. Riktigt skoj att läsa både artikeln och alla inlägg som faktiskt verkar riktigt vettiga.
#18 Oliver säger
2007-08-15 10:36 - Anmäl

Prinze: Hur vet man vilka företag som är seriösa eller inte?
#19 Prinze säger
2007-08-15 20:25 - Anmäl

Oliver: Studera bakgrunden till produkterna och marknadsföringen. Efterfråga hänvisningar till vetenskaplig dokumentation. Kontrollera vilken koncern varumärket tillhör. Det är en enorm skillnad på skadegörande parfymerat kladd och medicinskt verksamma, rena och komplexa substanser. Vissa företag satsar alla pengar på marknadsföring. Andra spenderar mångmiljonbelopp i dollar på forskning. Vissa produkter sälja bara av utbildad personal i samband med konsultation. You do the math...
#20 ??? säger
2007-12-02 10:30 - Anmäl

behövs ingen återfuktare?
#21 D fonandersson säger
2007-12-02 21:47 - Anmäl

tackar för tipset hur chattar man men varandra via det här kan någon säga
#22 Jakob säger
2008-01-18 13:40 - Anmäl

Hubbe: Tanken med Stioxyl är att den _ska_ torka ut huden, och då är det väl inte speciellt konstigt att den innehåller mycket alkohol. Du kanske ska läsa lite i bipacksedlarna på produkter du köper så att du förstår hur de fungerar och verkar.

Den har funkat hur bra som helst för mig den tid jag använt den. Jag brukar använda den ungefär varannan dag, och jag får 1 finne varannan månad nuförtiden, och innan jag började med Stioxyl fick jag ungefär 3 finnar i veckan.
#23 Micke säger
2008-02-20 19:54 - Anmäl

Tja.. jag har finnar lite överallt i ansiktet å det sänker mitt självfortroende rejält.. Om jag då använder clerasil ultra fast acting spot control i tre dagar. och kanske en vecka.. kommer de börja försvinna då?
PS. det är inte monsterfinnar.. bara små men många..
#24 Maria säger
2008-10-05 16:18 - Anmäl

Ojojoj,
jag tror att ja ska köpa detta,...
är det verkligen nödvändigt med alla steg?
#25 mario säger
2008-10-05 16:19 - Anmäl

jag skrev lite fel bokstav så ni inte tror att det är nån brud härr, haha
#26 BassEmpire säger
2009-03-30 21:15 - Anmäl

jag har inte testat clerasil ultra, men är sjukt sugen om man får sånt tydligt resultat.
Jag kör med Dermalogicas produkter nu, dem är helt oslagbara om man jämfört med allt jag har testat. men man blir ju utfattig varenda gång de är dags att handla nyss. Suck
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen