Manolo logotype

Marc Jacobs och muffins i West Village

Bild 316301När du har gjort alla obligatoriska turistgrejer på din New York-tripp - åkt upp i Empire State, sett frihetsgudinnan från Battery Park och studerat byggarbetsplatsen på Ground Zero - varför inte ägna en halvdag åt muffins och Marc Jacobs. Vinka in en klargul taxi och åk till West Village.

Den största anledningen till att alla unga fashionmänniskor vallfärdar till denna lilla mysiga stadsdel är för att frossa i krimskrams från den inhemska guden Marc Jacobs. Han stoltserar med tre butiker på samma gata. En accessoarbutik som säljer allt från kondomer och plåster till plånböcker och väskor. En dam- och en herrbutik. I herrbutiken säljs plagg från den billigare linjen Marc by Marc Jacobs. Gummistövlar, Vans by Marc Jacobs, t-shirts, tröjor, strumpor - det mesta i en väldigt behaglig prisklass.

Bild 316302

Det mest prisvärda är tveklöst de våffelstickade kashmirtröjorna för 150 dollar styck. För den som är svag för kashmir är det här för övrigt en riktig guldgruva. Sockar, mössor och halsdukar, förutom de många olika tröjmodellerna. Kashmirprodukterna håller precis som det övriga utbudet ganska bra priser, sedan finns det givetvis anledning att ifrågasätta kvaliteten.

Bild 316303
Precis mitt över gatan, på bottenvåningen av ett rött hus, ligger det legendariska bageriet The Magnolia Bakery. Varje dag slingrar sig en kö av främst tonåriga tjejer längs med gatan, på jakt efter bageriets omtalade cupcakes. Har du inte varit här och smakat på dem så har du definitivt sett dem skymta förbi i något modereportage i Vogue eller Elle. De kommer i knalliga färger och med strössel i regnbågens alla färger och smakar väldigt sött. Är det så att det är lång kö så är det i ärlighetens namn inte mycket du missar om du väljer att inte trängas och vänta. Har du tid att vänta kan du sedan sätta dig i parken tvärs över gatan och äta din muffins och titta på de fina husen och önska att du hade råd att bo här.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Gäst säger
2007-08-11 19:26 - Anmäl

Cupcakes och muffins är väl ändå inte samma sak, inte riktigt i alla fall.
#2 oa säger
2007-08-11 20:54 - Anmäl

Oh yeah, den rundan har jag gjort .
Twice
:-)
#3 Isse säger
2007-08-12 15:19 - Anmäl

Var i Marc Jacobs affär i Savanna, SC, USA. Grymma vans, mössor, halsdukar och vindjackor.
#4 fashion säger
2007-08-12 21:40 - Anmäl

haha skön artikel. .man blir ju lite sugen på att checka in dom butikerna, dock e marc jacobs lite överskattad enligt min mening.

http://Secondhandfashion.wordpress.com
#5 Q säger
2007-08-13 17:33 - Anmäl

goda muffins
#6 Jesper säger
2007-08-15 16:21 - Anmäl

Vad gött att se ett soft reportage och inte bara attackreportage från modeveckan som alla skriver om just nu!

Sjyssta butiker i NYC:s kanske trevligaste område. Även mainlinebutiken vid Mercer Hotel är värt ett besök!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Autumn/Winter 2018

Läs mer

Shoegazing

Tipset – Undvik att snörningen trycker...

Läs mer

Hodinkee

Photo Report: The Fall 2018 HODINKEE...

Läs mer

The Armoury Lightbox

With the exciting news of Antonio...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen