Manolo logotype

Fråga Manolo: Shopping i Milano

Bild 316262 Vilka affärer får man inte missa i Milano i sommar om man bara är där ett par dar och har begränsat med tid för shopping? Finns det några särskilda kläder man bör titta på förutom kostymer och skor?

Jag har tyvärr bara varit i Milano en gång och är absolut ingen expert på ämnet, men skall försöka att besvara din fråga så väl som möjligt. Många förknippar Milanos världsberömda shopping med den gyllene triangeln, som består av de fyra gatorna Via Montenapoleone, Via Sant'Andrea och Via della Spiga. Detta område ligger bara ett stenkast från Domen, Milanos hjärta. Längs dessa gator och i närheten finns alla världens stora modehus representerde med exklusiva butiker som bör kunna tillfredställa den mest kräsna shoppingfantasten. Det skall sägas att detta är inget för den prismedvetna utan priserna är överlag skyhöga. Det är dock ett ganska blandat utbud med allt från märken med hög modegrad som Prada och Missoni till de lite mer klassiska som Kiton och Corneliani. För den som är en fantast av Giorgio Armani är flaggskeppsbutiken på Via Monzani som ligger precis i anslutning till den gyllene triangeln väl värd ett besök. Oavsett storlek på plånboken är det dock en mycket trevlig upplevelse att vandra runt i detta område och inspireras av italienarnas klädsel.

Vid domen ligger det fantastiskt vackra Galleria Vittorio Emanuele (på bilden) där flera välkända märken återfinns, bland annat Tod's och hattspecialisten Borsalinos flagskeppsbutik. Precis bredvid ligger även varuhuset La Rinascente som saluför de flesta välkända varumärkena. Personligen tycker jag att märkenas egna butiker är betydligt trevligare och prisnivån är i princip samma.

10 Corso Como är närmast en instution för högtrendigt mode och också en mycket trevlig upplevese. Affären har samma namn som gatan där den ligger, och ägs numera av redaktören för italienska Vouge. Ni förstår, Corso Como är den hippa livsstilen personifierad.

För den lite mer prismedvetna finns det en rad olika outlets både i centrum och utanför staden. Jag hann tyvärr inte besöka någon av dessa under min resa och kan därför inte säga något om dem. Denna länk har dock en ganska bra sammanfattning på outletsaffärerna och kanske har ni läsare egna erfarenheter? Jag hann dock med att besöka Etros outlet, Via Spartaco 3, vilket jag tycker är väl värt ett besök för den som gillar färg- och mönsterrika kläder och tyger. Hyfsat humana priser. Annars är en personlig favorit butikskedjan Boggi, som säljer klassiska kläder mycket prisvärt. Bland annat mycket snygga skjortor av hög kvalité. Finns runt omkring i Milano.

Hurvida det finns plagg för vilka utbudet är speciellt bra i Milano är ganska svårt att svara på. Milano har något för alla. Mycket av modet är väldigt trendinriktad, men det klassiska modet finns som tidigare nämnts också väl representerat. Läderaccesoarer är dock något som kan vara svårt att hitta hemma, men som det finns gott om i Milano. Snygga väskor, skor och plånböcker finns det dock betydligt mer än i Sverige om även om prisnivån är ganska hög.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: armani Boggi Etro
#1 davito säger
2007-07-24 21:17 - Anmäl

hähä. Läderaccesoarer finns inte i sverige. däremot har vi gott om snygga läderväskor, läderskor och läderplånböcker........ sorry men det fick mig att skratta iaf
#2 shoo säger
2007-07-24 22:17 - Anmäl

läs igen bitch
#3 Björn säger
2007-07-24 23:15 - Anmäl

Några kompisar till mig åkte och shoppade på outlets utanför Milano, och kom hem med snygga kläder. Det verkar vara en bra idé.
#4 Ole säger
2007-07-24 23:23 - Anmäl

Anbefaler alle som har tenkt seg til Milano å benytte seg av muligheten til å besøke Mendrisio i Sveits. Her finner man et av Europas største fashion outlets. Turen til Sveits tar man med toget og turen tar vel ca. 45 minutter. Senteret heter Fox Town (www.foxtown.ch), og har bl.a. Armani, Dior, Tommy Hilfiger, Nike, Dolce & Gabbana, Levi´s og Gucci outlets med opptil 75% rabatt. Jeg kjøpte bl.a. en lyseblå Gucci-skjorte i herlig kvalitet til 700 spenn.
#5 sebbe säger
2007-07-25 00:00 - Anmäl

Ett måste är att besöka Roberto Cavallis butik som ligger runt Via Montenapoleone. Kommer inte håg exakt vad gatan hette. Schysst butik och på nedanvåningen ligger världens häftigaste bar med bra drinkutbud. Tog med tjejen dit och drack några drinkar sen köpte man ett par skor på fyllan.
#6 Dannyboy säger
2007-07-25 04:45 - Anmäl

For goods sake, Brioni. Hur kan du glömma Brioni !!!!!
Adress Via Gesù 3 Monte Napoleone, Inte billigt men bara sâ rätt.
Deras klubb kavajer är ett mâste till slitna jeans och Sutor.
#7 Jesper säger
2007-07-25 10:40 - Anmäl

Äsch, Milano är överreklamerat IMHO! Åk t London, NYC, Malmö eller Paris så får ni lite trevlig stad på köpet.
#8 Jesper säger
2007-07-25 10:41 - Anmäl

Äsch, Milano är överreklamerat IMHO! Åk t London, NYC, Malmö eller Paris så får ni lite trevlig stad på köpet.
#9 Damon Rasti säger
2007-07-25 11:11 - Anmäl

Milano är en av världens stelaste städer, och då åker jag ändå dit en gång per år för att kolla på Inter. Shoppingen är antingen traditionella svindyra märken, eller ital-trash, så nej, jag håller med Jesper, åk hellre till en annan stad.
#10 F säger
2007-07-25 13:46 - Anmäl

Milano har helt klart världens bästa shoppingutbud tycker jag, alla märken som betyder något finns där - extra skönt att man slipper svenska märken också. Dessutom är folket där alltid så vackra, så långt ifrån sverige man kan komma.
#11 P säger
2007-07-25 14:03 - Anmäl

Annars är ju Sverige faktiskt ganska välkänt utomlands för att ha, om inte det vackraste, så i alla fall ett utav världens vackraste folk.
#12 V säger
2007-07-25 14:07 - Anmäl

Burn på F, hell yes på P
#13 filip säger
2007-07-25 14:55 - Anmäl

SLIPSAR!!! I shoppinggallerian på bilden finns en slipsaffär. Grymma slipsar som ligger ca 1-2 år före i tiden jämfört med Sverige.
#14 T säger
2007-07-25 17:15 - Anmäl

Man får inte heller missa Viktor & Rolfs butik, en sevärdhet bl.a. p.g.a. av dess inredning. Vill inte avslöja för mycket här men om du inte är påväg till Milano så finns det bilder på Viktor & Rolfs hemsida.
#15 David M säger
2007-07-25 19:42 - Anmäl

Salva Gente är en fenomenal outlet relativt centralt belägen. Vivienne Westwood har en bra butik strax utanför den ovannämnda triangeln. Mitt tips är att pricka in en av deras reaperioder så kommer man lite billigare undan... Glad shopping!
#16 Martin säger
2007-07-26 19:15 - Anmäl

Området Porta Ticinese med affärer som Frip, Purple, Stussy, Kiehl's etc. är ganska schysst, så också Navigli där bland annat streetwearfantasterna i SlamJam har en butik. En nyöppnad butik med kläder från AA etc. heter Wok, sedan finns ju Nana's också + 10 Corso Como outleten som ligger ett par gator bort från den riktiga butiken.
#17 D fonandersson säger
2007-11-11 02:16 - Anmäl

Asså om man kommer i själva Porta Ticinese så
är det en massa vd chefer och stor marks äger som shoppar där. Utan milano är en stad bara för miljonärer ingen har ju råd som bor i stoxkholm att köp en häl vanlig tröja för ca 20000-
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.