Manolo logotype

Matcha Seersuckerkavajen

Bild 316249 Vi har tidigare skrivit om bomullsmaterialet seersucker, ett material närmast synonymt med sommaren. Seersuckerkavajen får snällt hänga i garderoben under höst- och vinterhalvåret för att sedan komma ut lagom till våren och slå hål på myten att det är svårare att vara välklädd när det är varmt ute. Seersuckerkavajen är ett ganska mångsidigt plagg som fungerar till flera olika tillfällen, allt från sommarbröllop till en dag på stranden. För att ge lite inspiration hur seersuckerkavajen kan användas har vi satt ihop fyra olika outfits i vitt skilda stilar.

1. Avslappnat - Enkelt och snyggt med en randig T-shirt och en mörkblåprickig bröstnäsduk som gör det hela lite elegantare. Är väldigt snyggt att matcha bröstnäsduken med ett par mörka otvättade jeans i samma nyans. (T-shirt H&M, bröstnäsduk Amanda Christensen)

2. Preppy - Det är svårt att hitta ett plagg som andas så mycket preppy som en seersuckerkavaj. Kombinationen button-down-krage och slips är ständigt ifrågasatt, men till en preppy stil tycker jag att det passar. Ett par chinos och helvita sneakers till och det kommer att se ut som du flytt direkt från Harvard. (Skjorta Boggi, slips Atkinson)

Bild 316250

3. Cricket - Ingen stil som vem som helst vågar sig på, men cricketstilen är tveklöst snygg. Kombinera gärna med en större brun weekendbag och en hand full med scones. (Skjorta Boggi, tröja H&M, fluga och bröstnäsduk second-hand)

4. Accentfärg - Ljusblått är en ganska lätt färg att bryta av mot och passar mycket bra i kombination med just gult. Gult är annars en accentfärg som synts flitigt på catwalken för höstens kollektioner, bland annat av Etro och Viktor & Rolf. En scarf passar utmärkt till denna ganska djupt v-ringade tröja. Lägg även märke till de uppkavlade ärmarna, vilket är ett enkelyt sätt att göra kavajen lite ledigare. (Merinoullströja H&M, scarf Paul Smith)

Bild 316251

Kavajen som syns på bild är köpt second-hand, medan de flesta av kläderna är från kollektioner som kan vara svåra att få tag på idag. Se därför denna bildserie som inspiration snarare än konkreta köpråd. (Foto: Olof Enckell)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

Andra artiklar om varumärkena: amanda-christensen Boggi Paul-Smith
#1 Gäst säger
2007-07-20 09:13 - Anmäl

Jag är mest intresserad av att veta var man kan köpa en seersuckerkavaj liknande den på bilden.
#2 filip säger
2007-07-20 11:05 - Anmäl

Eller hitta denna typ av kavaj i en annan färg en ljusblå ränder.
#3 T säger
2007-07-20 22:17 - Anmäl

Det här var ett riktigt nice inlägg!
#4 Johan Ljung säger
2007-07-21 11:26 - Anmäl

Riktigt snygga bilder faktiskt, snygg kavaj framför allt!
#5 Cynisk säger
2007-07-22 06:32 - Anmäl

Seersucker - sommarens blogg-onani ord. Vem lärde sig det först?
#6 tommy säger
2007-07-22 21:41 - Anmäl

Det ÄR svårare att vara välklädd vid höga temperaturer. Som respons på mitt påstående brukar Italien tas som exempel på ett land där man klär sig (kavaj, skjorta slipp m.m) även när det är varmt. Saken är den att i Italien är det MYCKET vanligt med luftkonditionering. Nu har man gått ut med rekommendationen att lätta på slipsen och kavajen för att kunna dra ner på elslukande luftkonditionering.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.