Manolo logotype

Välkommen ljuva sommarskägg

Bild 316174Alla borde testa att odla skägg någon gång. Helt enkelt för att man kan och för att man kanske gillar det. Semestern är naturligtvis en perfekt tid att börja. De flesta sommarskägg kommer till på grund av att man har semester och inte behöver vara nyrakad och välstruken på jobbet varje dag. Man slutar raka sig och, vipps, så är skägget bara där. Men jag tycker att man istället ska planera sitt sommarskägg.

Börja redan ett par dagar innan semestern. Lugnet på kontoret har antagligen ändå börjat lägga sig och man har börjat använda lite ledigare klädsel. Då får du ett litet försprång och när semestern börjar kan du rätt snabbt hitta ditt skägg. För skillnaden mellan att vara orakad och att ha skägg behöver inte ha med längden på skäggstråna att göra. Här är det frisyren som spelar roll. Om du håller stråna jämnlånga med en trimmer och rakar bort skägget på halsen så kan man faktiskt skaffa ett helskägg på bara ett par dagar. Naturligtvis är det så att om du låter håret i ansiktet växa till du ser ut som Peps Persson så kan du aldrig hävda att du bara är orakad. Det finns en gräns.

Det du kommer att märka efter ett par dagar är att skägget börjar klia. Det beror på att det är ovant att ha hår i ansiktet och att man lätt smutsar ner det med fingrarna eftersom man har extremt svårt att inte känna efter hela tiden. Testa att tvätta skägget varje dag med schampo och balsam. Detta gör att stråna blir lite mjukare och inte kliar så mycket. Dessutom får du ordentligt rent och blir förhoppningsvis av med eventuella kvisslor som dykt upp.

Testa sedan försiktigt modellen. Kanske vill du raka dig under hakan och få ett vädefienerat käkparti. Eller så behöver du raka lite på kinderna för att definiera formen på skägget bättre. Ta det lugnt när du testar. Bli inte frustrerad om det blir lite snett så att du rakar av allt.

Jag odlade sommarskägg förra året, och jag har det kvar fortfarande.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skönhet

#1 Robin säger
2007-06-18 22:27 - Anmäl

Det är alltså du på bilden? Skämtåsido, lite bilder hade inte varit fy skam.
#2 stubben säger
2007-06-18 22:44 - Anmäl

Jag tycker om att ha lite stubb sådär och det är inte helt fel med en lyckad solbränna. Ett problem är dock att när skägget växt ut ordentligt måste jag raka av det å börja på ny kula. Hur ska man bästa hålla saker å ting i rätt längd? Kanske kan någon tipsa om en bra och prisvärd trimmer?

Fridens!
#3 Prinze säger
2007-06-18 23:29 - Anmäl

Stubb kan vara ledigt, manligt o snyggt på rätt kille med bra gener. Skägg däremot har jag alltid tyckt vara riktigt skabbigt. Rent av stör mig på fenomenet att killar har det o tror det är snyggt. Passar bara äldre roll-figurer i filmer. Men smaken är ju olika, rent av dålig ofta.
#4 Piffen säger
2007-06-18 23:45 - Anmäl

#2 Klart du skall använda en skäggtrimmer så du slipper raka av dig hela härligheten om du vill ha kvar den! Någon speciellt bra skäggtrimmer kan jag dock inte rekommendera då jag bara har använt mig av den jag har nu. Visst, den håller bra och gör jobbet hyffsat och eftersom jag inte har något skägg att sköta om så stör det mig knappast. Dock är den ingen höjdare - så mitt tips är åtminstone detta: håll dig borta från Babyliss, men det kanske du kunde räkna ut på egen hand.. ^^
#5 tomten säger
2007-06-18 23:46 - Anmäl

Ofta när man får en liten stubb kommer påhopp såsom"glömt raka dig?" eller "varför har du inte rakat dig?". Värt att notera är att dessa ofta kommer från personer som inte kan få snygg stubb/ingen alls. Men varför finns det så många stubbfientliga personer i vårt samhälle?
#6 Gäst säger
2007-06-18 23:50 - Anmäl

Jag tycker det är väldigt individuellt om en kille e snygg i stubb eller inte. Finns väl inget generellt svar? En ful kille är ful både utan och med stubb ;-)
#7 EB säger
2007-06-19 01:04 - Anmäl

Manolo:
Efterlyser såsom #1 lite bilder. Kan ni inte vara så goda att lägga upp lite bilder på OLIKA slags stubbiga "skäggfrisyrer" och tips kring dessa? Och en porrskäggstuss vid underläppen är inte vad jag syftar på.
Keep up the good work.
#8 AL säger
2007-06-19 07:18 - Anmäl

Hur är det med solbränna och skägg?
#9 Guiseppe säger
2007-06-19 08:38 - Anmäl

"stubben", #2: Jag köpte en trimmer från Remington precis, den är vattentät så kan kan använda den i duschen och funkar därför perfekt både till ansiktet och t.ex. bröst och ben. Den kostade 399:- på netonnet men verkar inte finnas kvar där. Orange och grå är den och har fem nivåinställningar.
#10 Bob säger
2007-06-19 09:10 - Anmäl

#5: Jag har haft ett par dagars stubb ganska länge, givetvis är det renrakat då det krävs men annars är det ofta två-tredagarsstubb som gäller... Jag känner igen det du säger men det där brukar försvinna när de personerna inser att det är ett aktivt val och inte brist på rakblad. Sen bör det tilläggas att jag förunnats med en bra skäggväxt...
#11 Sigge säger
2007-06-19 09:53 - Anmäl

#6 Håller med dig.

En ful snubbe är ful även med skägg.
#12 Micke N säger
2007-06-19 10:17 - Anmäl

"Alla borde testa att odla skägg någon gång. Helt enkelt för att man kan..."

Där gör artikelförfattaren en felbedömning direkt. Alla kan helt enkelt inte odla stubb. Själv blir med mycket glest på hak och halsparti och på sidorna blir det på många ställen ingenting. Alltså, stubb är helt uteslutet.
#13 Gäst säger
2007-06-19 11:52 - Anmäl

"Där gör artikelförfattaren en felbedömning direkt. Alla kan helt enkelt inte odla stubb. "

Nej, och han riktar sig inte till er heller... Utan till oss. Comprende?
#14 Micke N säger
2007-06-19 13:33 - Anmäl

Jag köper att han enbart riktar sig till de som har kraftig skäggväxt, men använder man ord som "alla" och "man" så syftar man på just varenda en oavsett skäggväxt. Comprende?
#15 stubben säger
2007-06-19 14:46 - Anmäl

vad är ett rimligt pris på en hårtrimmer?
#16 Kandidaten säger
2007-06-19 18:09 - Anmäl

#12, #13. "Alla borde testa att odla skägg någon gång. Helt enkelt för att man kan…"

Alla borde TESTA. Alla KAN testa.

Skribenten vänder sig till alla och gör inte någon felbedömning, för alla kan ju faktiskt testa att odla, oavsett om man når ett bra eller dåligt resultat.
#17 ericsson säger
2007-06-20 07:34 - Anmäl

Frågan är egentligen HUR tät och jämn skäggväxten bör vara för att det ska se bra ut. Tror själv jag ligger sådär på gränsen. Ingen som sagt att det är för glest, men jag står ibland och tycker det själv. Kan nämnas att jag senaste 1,5 året haft 2 dagars. Skaffade mig en bra trimmer för 2 år sedan, en medelklass från Elgiganten, 399kr. Funkar prima, även till huvudet numera.
#18 PaulW säger
2007-06-20 09:36 - Anmäl

Det ar skillnad pa en HARtrimmer och en SKAGGtrimmer. En billig hartrimmer kan oftast inte klippa lika kort och jamt som en riktig skaggtrimmer. Jag haller med Guiseppe, kop en Remington.
#19 dan s säger
2007-06-25 14:13 - Anmäl

Jag kör en från philips, kan rekommenderas. Se till att den är laddbar bara, det är mitt tips.
#20 opa säger
2007-07-05 22:53 - Anmäl

Har försökt med skägg, det kliar. Har försökt med stubb, då klagar sambon på att det kittlas. Så det får bli rakat, även om det är rackarns trist att raka sig varje morgon.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen