Manolo logotype

Veckans outfit special: Student

Bild 316145För många unga – och lite äldre – människor är studentdagen någonting alldeles extra, något man minns för flera år framöver. När nu undertecknad springer ut vid lunchtid i morgon gör jag det iklädd följande:

Frackjacka, second hand, 800 kronor
Många blivande studenter ställer sig frågan: hur ska min kostym se ut? Inte jag. En speciell dag ska också innebära en speciell outfit och för att verkligen få fram det högtidliga kommer jag satsa på en frackjacka i stället för en kavaj. Den här lite udda modellen har två knappar som hålls samman av en tjock tråd. Och kom ihåg att om ett plagg inte sitter som en smäck kan ofta en skräddare, för några hundralappar, få det så som man vill ha det. Så har jag gjort och så rekommenderar jag också er att göra.

Bild 316146
Kostymbyxor, SOM (skräddarsydda), 2800 kronor
Konceptet SOM har blivit ett uppskattat nytillskott i Stockholms butiksliv. Inte minst av er läsare, vad det verkar. Väljer man att skräddarsy något vet man att man kan vara delaktig i hela processen: från skiss till färdig produkt. Man får precis den storlek man vill ha på plagget och har möjlighet att ändra på det man vill ändra på. Priset blir naturligtvis högre, särskilt om man låter en svensk skräddare ta på sig uppdraget, men i det här fallet fick jag precis vad jag ville.
Bild 316147
Skjorta, Atlas Design, 700 kronor
Anrika svenskmärket Atlas Designs kollektioner är gjorda av hög kvalitet till ett relativt billigt pris. Plaggen är mestadels väldigt skräddade, men flera skjortor - inte minst de kortärmade - i vårens kollektion kan med mycket gott resultat användas som mer lediga och avslappnade.

Fluga, SOM (skräddarsydd), 300 kronor
Det här är en väldigt elegant fluga som i sanning måste ha sin skjorta – och sin man – för att kunna bäras upp. Huruvida jag är rätt man för ändamålet lämnar jag över åt er andra att avgöra, men till skjortan blir den väldigt snygg!

Skor, Mikekonos, 1500 kronor
Dressade svarta skor är närmast kutym för den manliga studentoutfiten. Den här modellen, inte helt olik de som flera svenska märken tagit fram till det dubbla priset, smälter väl in i den övriga outfiten, som ju är tänkt att vara ungdomligt gubbig.

Strumpor, Falke, 105 kronor
Det vi på Manolo inte sagt om strumpors betydelse för en outfits helhet, behöver helt enkelt inte sägas. De här strumporna syns inte på bilderna vi tagit, men är svart-grå-grön-randiga. Ränderna är en rolig detalj, som gör att strumporna, samtidigt som de smälter väl in i den övriga outfiten, bryter av en aning.
Bild 316148
Klocka, H&M, 400 kronor
Som nämnts i en tidigare artikel har H&M alltså börjat sälja klockor i utvalda butiker. Den här modellen verkar ha sålt allra bäst och undertecknad har inget att klaga på, såhär några månader efter köpet.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Atlas-design
#1 Robin säger
2007-06-07 21:35 - Anmäl

Fint. Finns klockan fortfarande kvar på H&M och vilka är de "utvalda" butikerna? Finns det i någon medelstor stad?
#2 filip säger
2007-06-07 21:54 - Anmäl

Udda frackjacka och rutig skjorta... ouch?
#3 T säger
2007-06-07 22:23 - Anmäl

Ser något underligt ut, men om man ska läsa vidare på maskinsektionen på KTH kan en "B-frack" komma väl tillpass.
#4 Niklas säger
2007-06-07 22:39 - Anmäl

kanske inte världens hit. men intressant med någon som gillar att exprimentera och använda alternativa lösningar. någon gång blir det säkert riktigt bra ;)
#5 John säger
2007-06-07 23:21 - Anmäl

I som pricken över i sportar du Maggans studentmössa. Nice!
#6 korken säger
2007-06-07 23:29 - Anmäl

SOM är en grym affär. Byxorna ser grymma ut. Personligen tycker jag att du borde köpt/sytt upp en kavaj där också. Men som sagt kommer du smälta in på maskinsektionen till hösten.
#7 E.H. säger
2007-06-07 23:33 - Anmäl

Om jag vore i skribentens kläder (Gud förbjude) så skulle jag nog inte sjunga ensemblens lov alltför högljutt. När ska Manoloredaktionen med flera lära sig att det finns vissa tillfällen (bröllop, begravning, studentexamen, arbetsintervju etc.) då man inte bör skoja till det med dylika tilltag? Två ord: MÖRK KOSTYM. Du har fortfarande några timmar kvar att ta ditt förnuft till fånga innan champagnefrukosten stundar!
#8 Alex säger
2007-06-08 00:18 - Anmäl

No offence, men det där ser fan inte klokt ut. Rutiga skjortor ser bara gubbigt ut speciallt med flugan.. Jag föreslår något mer stilrent. Kör svart kavaj, svart skjorta och en stilren och (inte för mycket) utstickande slips.. Det ser bra ut somfan. Sen får man väl rulla in sig i deodorant för det lär ju bli förbannat varmt imon, men det är en annan sak :)
#9 Peter säger
2007-06-08 00:19 - Anmäl

Jag undrar lite smått vad som fått dig att knäppa ihop fracken mha "tråden"? Mig veterligen så används den bara för att hålla jackan på plats då den hänger, och aldrig då man har fracken på.
#10 filip säger
2007-06-08 00:28 - Anmäl

Ursäkta mig men det var verkligen inte snyggt... Jag håller med alla ovanstående inlägg. Att överhuvudtaget tänka i banorna frack på studenten är ett etikettsbrott i sig, då man klär sig "över" de andras klädval. Nu har du ju inte klätt dig i en vanlig frack, (som för övrigt är otroligt stiligt) men den här blandningen känns verkligen inte som en "cool" blandning av den stilmedvetne.. Den känns som ett försök som helt enkelt inte gick ända fram, nånstans blev det fel. En riktig designer hade säkert med 1-3 små förändringar gjort outfiten till nåt riktigt bra, men som den är nu.. NEJ.. Men så är jag ju inte en av de duktiga designers heller, så jag kanske inte borde uttala mig..? =) hur som helst det är min privata åsikt.. take it or leave it.
#11 LARSA säger
2007-06-08 04:43 - Anmäl

Kalla mig nykonservativ men det hör studenten till att ha en skön kostym (ljus eller mörk) sedan ha champagnefrukost och lalla i väg lite smått salongsberusad för att lyssna på rektorns tal, ta emot studentbetyget och till sist springa ut. Vet inte riktigt om en udda frackjacka passar till det men är det något du känner för så kör på det man kan ju inte vara som alla andra hela tiden.
#12 Fredrik säger
2007-06-08 06:52 - Anmäl

Håller med #9, #10 och #11. Detta var nog det mest smaklösa jag någonsin sett här på Manolo, anser ni verkligen att ovanstående kan klassifieras som stil?
#13 Gubben säger
2007-06-08 07:04 - Anmäl

Manolo kallar sig lite prentiöst för "Svriges stilguuide för män". Something has to give. Antingen försöker ni leva upp till det måttot eller så slopar ni det.
#14 Seb säger
2007-06-08 07:15 - Anmäl

Grattis på studenten. Studenten är den hittills bästa dagen i mitt liv så gör det bästa av dagen. Ni har fina förutsättningar, vädret kunde inte varit vackrare.
#15 Greven säger
2007-06-08 07:35 - Anmäl

Detta är ett riktigt bottennapp! Blanda klädnivåer och stilar på detta vis är bara stillöst, och skulle möjligen klara sig 1 april, alternativt på cirkus.

Trevlig helg alla ni som inte klär er som ovan!
G
#16 Gäst säger
2007-06-08 08:01 - Anmäl

Putsa skorna!!! Och 2800 spänn för ett par byxor som ser ut som vilka som helst? Det hade jag utan problem lagt på ett par fina brallor som sticker ut något, men defenitivt inte de där. Du kunde ju åtminstone ha fått benlängden korrekt för den summan...
#17 ferdy säger
2007-06-08 08:39 - Anmäl

Gratulerar till studenten!

Jag är dock oerhört tveksam till din kreation. Det enkla är det snygga och en fin kostym, vit skjorta och ett par putsade skor hade varit att föredra. Mixen av rutig skjorta, uddaplagg och opassande fluga för mina tankar till spex under Chalmerstiden. Så, jag håller inte med om klädseln men det är ett tillfälle då du kan vara indivudalist och om du känner dig fin i den klädseln så tycker jag trots allt att du ska ha den. Det är din och gör som du vill.
#18 space lounge säger
2007-06-08 08:57 - Anmäl

ledsen, men detta ser verkligen inte bra ut.

Jag skulle överhuvudtaget inte haft på mig en rutig skjorta på studenten och matchningen med frackjackan gör det bara än värre eftersom de två plaggen inte funkar ihop stilmässigt. Att jackan är mycket smalare skuren än skjortan gör det hela än värre.

Även byxorna har en lösare passform än jackan. Dessutom ser de ut att ha en annan nyans än jackan.

Och så till sist, skorna. De är smutsiga och lädret är matt och ganska fult. De ser även ut att vara av en tråkig "modern" variant av en klassisk modell, vilket i sig är negativt. Satsa hellre på ett par klassiska oxfords, man kan få mycket bättre skor för samma pris om man köper direkt från England.

Hoppas att mitt inlägg inte uppfattas som otrevligt, för det är det inte menat som.
#19 Toby säger
2007-06-08 09:59 - Anmäl

Inte skoja till det på studentexamen!? Låll vem fan bryr sig.
#20 Christer säger
2007-06-08 10:08 - Anmäl

Fullständigt stil- och smaklöst!
#21 Den glada killen säger
2007-06-08 10:10 - Anmäl

Ett litet smile saknas.
#22 Christer säger
2007-06-08 10:57 - Anmäl

PS.
"Manolo.se - Sveriges stilguide för män' - med Johans inlägg har ni verkligen skjutit er själva i foten - minst sagt!
Vem kan ta er på allvar efter det här?
#23 John säger
2007-06-08 11:34 - Anmäl

Blev också brydd av den outfitten.. Skjortan, funkar säkert jättebra för en säljare av koreanska bilmärken, flugan passar säkert jättebra till frack med rätt skjorta och i övrigt rätt outfitt, tillsammans med fracköverdelen som jag inte tyckte var rätt storleksmässigt alls.. Skoputsen är totalt IG.. Jag är annars tolerant mot de mesta men detta var INTE vågat fräckt, detta var krystat fult..
#24 filip säger
2007-06-08 11:47 - Anmäl

# 9 Japp mig veterligen så skall frackrocken EJ vara knäppt, men västen undertill skall vara knäppt även på den understa knappen. Så bilden på honom när han står med fracken knäppt o den pösiga rutiga skjortan under, är fel på ytterligare en dimension.. =)

# 18, 22, 23 instämmer till fullo! speciellt # 22..

Sorgligt är ordet på detta inlägg, tyvärr förstör det för andra skribenter på Manolo som gör ett j-kligt bra jobb! Men som sagt tidigare så är det bara min privata åsikt och jag hoppas inte att skribenten tar illa vid sig för ev. kritik..
#25 Jens säger
2007-06-08 12:21 - Anmäl

#8
Svart skjorta + svart kavaj på studenten? Din stilkompass verkar inte heller vara i speciellt gott skikt. !. vem bär svart skjorta på en sommarhögtid? 2. vem vill se ut som tom cruise?
#26 Oskar säger
2007-06-08 12:27 - Anmäl

Brukar ofta säga vad jag tycker om Manolos undermåliga artiklar, men idag var det nära att jag avstod... Tycker lite synd om dig Johan med tanke på all negativ kritik, men måste tyvärr instämma i klagosången. Vore väldigt intressant med respons från dig.
Måste säga att de byxorna är det mest hårresande köp jag hört talas om.. de sitter dåligt, alldeles för pösigt (framför allt till den tajta frackjackan) och skulle mått bra av att matchas till ett par blanka skor. Du hade fått ett par snyggare på HM för 400 kr.

Slutligen, studenten är inte en dag då man till varje pris måste sticka ut. Antar att du kommer att dra till dig uppmärksamhet, på ett dåligt sätt, istället för att fira i kostym med dina vänner.
#27 Beebop säger
2007-06-08 12:53 - Anmäl

Det är bra Johan! Du kör din stil och det är all heder värt. Att bryta sig ur den bräkande skocken och satsa på experimentlusta ska alltid premieras, speciellt vid unga år! Trevlig student!
#28 Stoffe säger
2007-06-08 12:56 - Anmäl

Kul med fantasi, men här blev det inte så lyckat.
#29 Toni-Boney säger
2007-06-08 13:31 - Anmäl

Kan man inte bara ta allt från Dior Hommes kollektioner för att skapa "Veckans Outfit" framöver? Finns ju inget snyggare ändå.
^o^
Möjligtvis, nu när Hedi ska sluta kan man ju ta allt från hans framtida herrkollektioner.
#30 VBM säger
2007-06-08 13:32 - Anmäl

Ja herregud vilken gräslig kreation! Det enda enskilda "plagget" som kommer undan med äran i behåll är klockan och den är dessutom billigast. Att lägga närmare 3000 på ett par byxor som sitter som ett tält och dessutom är alldeles för långa känns inte som någon vidare idé. Visst är oversized inne nu men kanske inte just i detta sammanhang...
Självklart är jag för att experimentera med klädstilar men resultatet får ju faktiskt inte bli hur "crazy" som helst då tenderar det hela i att man ser ut som en clown och därmed inte riktigt tar högtiden på allvar. Nej, detta kan tyvärr inte bli annat än en svag etta!

Det är bara att ta nya tag!
#31 C.M - FACTOTUM säger
2007-06-08 13:46 - Anmäl

Ser verkligen inte bra ut, alls. Inte på något sätt, sorry.

C.M - http://www.factotum.se
#32 ddd säger
2007-06-08 14:20 - Anmäl

En helkroppsbild vore inte helt fel så man ser helheten...
#33 Hehe säger
2007-06-08 16:46 - Anmäl

#8 "No offense, men det ser fan inte klokt ut." Haha, det är roligt hur folk tror att om man sätter "no offense" framför allt och så neutraliseras det som kommer efter helt. Jag menar inget illa, och jag håller helt med dig gällande påståendet, men det är ett lite roligt fenomen. Svenska översättningen är ju "ta det inte personligt" och hur ska man inte kunna ta det där personligt? :P
#34 Björn säger
2007-06-08 17:28 - Anmäl

Dags att tona ner diskussionen en smula. Att ni inte gillar outfiten är okej så klart, men personangrepp behöver vi inte ha här.
#35 Johan säger
2007-06-08 17:44 - Anmäl

Åh va intressant, ytterligare en artikel om studentklädsel. Studenter står mig upp i halsen. Ramsan "...fyfaan va vi är bra" får en att vilja spy. Vem faan tar inte studenten om han försöker? Det är norm. Ja, jag tog faktiskt studenten jag med. Riktigt bra jobbat av mig, trots att man kunde skolka lite när man kände för det och plugga på prov en dag innan.
Och det här med klädseln. Hur många artiklar kan det skrivas? Vi snackar ett tillfälle. En schysst outfit räcker. Om en vecka dyker det väl upp en artikel om klädsel efter studenten....ingen skräll i så fall.
#36 Gubben säger
2007-06-08 18:12 - Anmäl

#34 Lite överreaktion och överbeskyddande från din sida. Jag ser inga personangrepp ovan. Ett antal läsare, däribland undertecknad, finner att "Veckans outfit" inte har något med stil att göra, snarare tvärtom. Stilbrott måste göras med finess och glimten i ögat, ser inget av detta i det aktuella fallet. Varför inte låta Johan svara på kritiken i stället?
Och till sist en enkel fråga: Vad är det för fel på en vanlig klassisk mörk kostym?
#37 Björn säger
2007-06-08 18:20 - Anmäl

Gubben: Det var personangrepp i de kommentarerna som jag plockade bort. Och Johan svarar inte för att han tar studenten som sagt - han återkommer säkert i frågan senare.

Johan: Det här är den sista för den här säsongen, promise ;)
#38 Gäst säger
2007-06-08 23:04 - Anmäl

Jag tror att ni precis förstörde killens student hahah
#39 Kandidaten säger
2007-06-08 23:12 - Anmäl

Mycket bra! Nyskapande av hög klass. Mycket mainstream av er alla att klaga med referenser både till överklätt. överprisat och övervågat. Det är väl precis de attributen som driver modet framåt?

Jag önskar jag hade Johans idésinne då jag tog studenten för 7 år sedan, helt klart annorlunda och helt klart ett tecken på att killen bryr sig om vad han har på sig och vågar stå för det! Finns det något tråkigare än en studentmössa, en svart kostym, en blå skjorta och en slips från Atlas Design på studenten?
#40 Wictor säger
2007-06-08 23:54 - Anmäl

Jag gillade det mesta förrutom hans frackjacka som gjorde att det blev lite för mycket. Resten var helt okej i mina ögon sett :)
#41 Justanotherfashionkid säger
2007-06-09 00:48 - Anmäl

Underbart! Riktigt kreativt och snyggt! Jag hoppas att fler tar efter och inser att gamla uråldriga klädregler och seder är till för att brytas(om man gör det på rätt sätt) Grattis till studenten förresten!
#42 spindelmannen säger
2007-06-09 01:25 - Anmäl

Ajajaj! Hoppas studenten gick bra iaf. och kul med lite kompiskommentarer här på slutet
#43 Danne säger
2007-06-09 11:36 - Anmäl

Nej det där va riktigt fult måste jag säga, fyfan. Priserna va också dyra om man tänker sig jämfört med det du fick för priserna så gjorde du bort dig totalt. Tyvärr..
#44 Danne säger
2007-06-09 11:39 - Anmäl

18 sa det mesta faktiskt. Ditt inlägg uppfattas inte som otrevligt bara för att du säger vad du tycker :). Våga stå på dig själv!

Nämen ärligt talat. 2800 för dem där byxorna va helt sjukt, en kompis köpte sjukt snygga kostym byxor på mq för 700:- och dem var minst tre gånger snyggare än dem där. Resten fick nr18 med ganska bra.
#45 Henrik säger
2007-06-09 11:58 - Anmäl

Det enda som förstör är som sagt frackjackan som sitter illa, bärs illa och bärs fel. Och den förstör verkligen allt, och undergräver det förtroende som manolo faktiskt lyckats bygga upp. Jag inbillade mig någonstans att redaktionen bestod av stilmedvetna män, inte pretentiösa smågrabbar?
#46 Uffe säger
2007-06-09 12:08 - Anmäl

Några dåliga försök till ironi här (#39 och #41). Nej, låt oss vara ärliga och säga som det är: ett jättelikt klavertramp från Manolo-Johan. Killen måste ha blivit utskrattad om han verkligen bar de där kläderna. Men jag misstänker att även Johan driver med oss. I så fall ett lyckat skämt. Alla tycks vilja vara komiker nuförtiden. Jag säger bara: Rupert Pupkin.
#47 Anders säger
2007-06-09 13:34 - Anmäl

Detta var nog bland det sämsta jag har sett, någonsin på manolo, helt otroligt dåligt.

och "snodden" på fracken ska EJ synas, den sattes dit för att man skulle kunna hänga upp jackan när man inte använde den.

Det finns även en tradition till med denna snodd, dock är det ej vedertaget, men om man knäppte snodden och hade fraken på sig var det en signal till omgivningen att man hade sorg. Fracken var vanlig på begravningar och det enda som signalerade fest eller sorg var att vid sorg har man svarta machettknappar medans fest alltid guld till frack. Nu ville man belysa lite mera att det var just sorg, men då man inte använde sorgband till fracken (band som man bar på armen) så knäppte man den lilla snodden.

Så kom igen, innan du tar på dig ett plack och säger att det är en funktion så kanske du ska kolla upp det lite mera..

sorg på sin student, trevligt!!!
#48 Christer säger
2007-06-09 15:20 - Anmäl

Det framstår som rätt uppenbart att Johans inlägg – och personliga smak – inte fallit merparten av Manolo.se's läsare på läppen.
Snarare motsatsen.
Att det här skulle passa in under Manolo.se's devis – Sveriges stilguide för män – måste helt klart ifrågasättas.
Johan har naturligtvis all rätt att klä sig som han själv vill, men han kan knappast sägas ha varken, det som Manolo.se's läsare betraktar som, stil – eller god smak.
Vill Manolo.se behålla någon form av trovärdighet måste ni, på ett eller annat sätt, ta avstånd från Johans inlägg, kanske rent av från Johan.
Att inte göra det gör att er devis - ' Sveriges stilguide för män' – framstår som löjeväckande.
Enklast vore ju att Johan gör avbön och erkänner att han drabbas av ett temporärt hjärnsläpp, och att han fortsättningsvis inte ser sig ha tid att engagera sig i Manolo.se.
Alternativ två är att Manolo.se's ursprungliga redaktion tar avstånd från Johan, och entledigar honom, vilket jag tvivlar på kommer att hända – det är aldrig lätt att erkänna att man valt fel medarbetare – men om inget sker har ni permanent skadat er image – åtminstone i mina, och jag misstänker i många andras, ögon.
#49 Anders säger
2007-06-09 15:50 - Anmäl

48: jag tycker du går lite för långt, alltså mode är alltid utifrån betraktaren. Jag håller med Johan har rätt att anser att detta är den mest coola outfiten han någonsin har skapat, och han har fullständig rätt att bära den.

Så jag tycker inte han ska behöva göra avbön, eller manolo ska behöva "entlediga" honnom, han har rätt att tycka, så har vi, det enda som vi inte har rätt är att angripa honnom som person, han har rätt att tycka/välja vad han vill, och det skall respekteras, liksom att vi har rätt att säga "vi tycker inom om det" eller "detta är klockrent"
#50 schaa säger
2007-06-09 16:49 - Anmäl

men herregud! lägg av, det här liknar ju sandlådan! självklart kan inte alla tycka samma om allt, men att ta till personangrepp är inget annat än barnsligt!
#51 albin säger
2007-06-09 16:53 - Anmäl

enklast vore ju om de som smuttskastar johan gör avbön och erkänner att de drabbats av temporärt hjärnsläpp.
#52 T säger
2007-06-09 17:25 - Anmäl

Fattar inte hur man ska ha på sig studentmössan, ska man trycka ner den så att kanterna veckas eller? Verkar konstigt men det är det enda som ser vettigt ut.
#53 Greven säger
2007-06-09 17:58 - Anmäl

Cirkusdirektör..
#54 Storebror säger
2007-06-09 19:57 - Anmäl

Är ovanstående artikel ett dåligt skämt? Denna artikel måste vara det slugiltiga beviset på att Manolo changserat totalt. En liten detalj i sammanhanget om "snöret mellan knapparna". Detta smala snöre eller snodd är ett sk transportsnöre är till för att rocken inte ska glida av när dess bärare trär på sig överrocken eller slängkappan. Så snart man hängt av sig överrocken tas snodden undan. För övrigtbärs bärs frack endast kvällstid, dagtod är det jackett som gäller. Detta torde tillhöra elementär etikett och att "Sveriges Stilguide för män" inte har kolla på detta är skrattretande. Synd att jag imissade artikelförfattaren på Södra Latins skolgård igår, då "ett gott skratt förlänger livet".
#55 Björn säger
2007-06-09 21:43 - Anmäl

Vi lägger oss sällan i diskussionerna som uppstår här eftersom vi tycker att de ofta blir som bäst när vi startar en konversation, och att alla läsare sedan fortsätter med den. Men i det här fallet ser jag att det finns anledning för både förtydligande och klargörande.

Först och främst: beblanda inte stil och etikett - det är två olika saker. Stil är ett relativt begrepp som går att tillämpa i en mängd olika situationer, och den slutgiltiga bedömningen ligger i betraktarens öga. Ens egen student är inget tillfälle där etikett måste råda - det bör vara upp till var och en hur man vill klä sig. Att våga sticka ut vid ett sådant tillfälle tycker jag är beundransvärt. Och detta från någon som tog studenten i klassisk kostym och slips.

Tanken med Manolo.se från början var att ge bra tips och idéer till den som är intresserad av mode, skönhet och stil. Information som gjorde att man kändes sig lite smartare när man var ute och shoppade; lite mer självsäker. Man skulle våga ha de kläderna man själv ville ha - oavsett om det var street, dressat eller kostym.

Således är vi en stilguide utan bestämda regler för vad stil är. Och så vill vi att det ska förbli. Ibland hoppas vi att ni hittar någonting riktigt snyggt och inspirerande på sajten, men vi förstår även att det finns saker som ni inte tycker om. Men en grundläggande respekt för att andra är av annan åsikt, det tycker vi att man kan be om. I den här diskussionen är det lite för många som gör allt för stora anspråk på att ha rätt i en fråga, som inte har någon absolut måttstock.
#56 Egil säger
2007-06-09 21:49 - Anmäl

Helt fantastiskt tyker jag. Allt sitter som smäcket, kunde inte ha varit bättre. Mer frack åt folket!
#57 albin säger
2007-06-09 22:03 - Anmäl

ett enkelt sätt att se på det är att man gärna får upprepa god kritik, men dålig räcker det med att säga EN gång...
#58 Doracopulos säger
2007-06-09 22:59 - Anmäl

Det är inte första gången folk förväxlar orginellt med fult. Kläder ska vara snygga, inte roliga. Roligt är bara en bonus, INTE ett kriterium!

Jag skulle hellre ha valt en smal kostym, en vit skjorta (eller en skjorta med ljus kulör), en snygg slipps med en matchande näsduk och snygga (välputsade) skor i oxford-modell. Låter tråkigt men dock så snyggt och tro mig eller ej, denna outfitt skulle vara orginell bland alla "nytänkande" unga män.

Lycka till Johan och jag hoppas att du själv (snart) inser att man inte är orginell bara för att man har fula kläder som ingen annan "förstår"!
#59 Doracopulos säger
2007-06-09 22:59 - Anmäl

Det är inte första gången folk förväxlar orginellt med fult. Kläder ska vara snygga, inte roliga. Roligt är bara en bonus, INTE ett kriterium!

Jag skulle hellre ha valt en smal kostym, en vit skjorta (eller en skjorta med ljus kulör), en snygg slipps med en matchande näsduk och snygga (välputsade) skor i oxford-modell. Låter tråkigt men dock så snyggt och tro mig eller ej, denna outfitt skulle vara orginell bland alla "nytänkande" unga män.

Lycka till Johan och jag hoppas att du själv (snart) inser att man inte är orginell bara för att man har fula kläder som ingen annan "förstår"!
#60 sebbe säger
2007-06-09 23:21 - Anmäl

Kom ihåg att stil är så mycket mer än hur man klär sig. Det handlar lika mycket om hur man för sig och beter sig mot folk. Att upprepa, av flera redan nämnd, kritik (i vissa fall på ett rätt taktlöst och destruktivt sätt) anser jag vara ett tecken på dålig stil.
#61 Gäst säger
2007-06-10 00:17 - Anmäl

#60 sa det.

Ni som är överlyckliga av att få "rätta" en manolo-skribent är bara patetiska.. Och det roliga är att dom flesta kommer med saker som redan skrivits flera gånger och ändå tror dom att man ska bli impad
#62 Johan säger
2007-06-10 03:27 - Anmäl

Jag har noga följt debatten under dagen då gårdagen som bekant ägnades åt annat.

Hela den här outfiten v a r ett stilbrott! Jag har inte knutit min fluga själv och jag bar frack till kostymbyxor, men ni som inte kan se mode och stil förändras kanske inte skulle

#1; Utvalda butiker är än så länge Stockholms innerstad, men lär utökas till hösten. Nej, jag har inte sett klockan i någon H&M-butik på ett tag. #9; Tack! Jag lät den vara uppknäppt under dagen! #16; Byxorna har hög midja vilket framgår av bild nummer två. Drar man upp dem till rätt läge får de perfekt längd på benen. #36; Felet: alla har det! 38; Aldrig! 42; Den enda "kompisen" jag tror mig veta ha kommenterat är #5. #46; Jag fick mest credit av alla. Okända kom fram och berömde mig och dunkade mig i ryggen. Om de sedan skrattade bakom min rygg är en annan sak. Det verkar som att du hade gjort det! 47; Tack för lektionen! #48; "Patetiskt" är ett starkt ord, men din kommentar innehöll mest såna, så det är sanning! Maila gärna en egen outfitbild på johan@manolo.se, så ska vi se om du kan stå upp för dina ord! 52; Hur du än gör kan du vara säker på en sak: den håller sig inte på plats under hela dagen! Men långt ner och rakt på huvudet är mitt tips. 54; Att skriva ut min skolas namn var ett grovt påhopp, som kan få långt gångna konsekvenser! Tänk efter nästa gång! #61; Du sammanfattar det bra: ungefär hälften av inläggen säger exakt samma sak. När man skriver en kommentar vill man ju ge respons men samtidigt få respons och bli sedd. Om det då är trettio kommentarer som säger samma sak läser man ju generellt bara de fem-tio första. Tål att tänkas på!

Stort tack - trots allt - för alla reaktioner. Jag är ypperligt nöjd med min fredag och kommer fortsätta begå horribla stilbrott. Det blir (ofta) snyggare så. Har ni fler synpunkter får ni - inte bara Christer - gärna maila johan@manolo.se för personligt svar. På återhörande!
#63 Johan säger
2007-06-10 03:30 - Anmäl

Den ofullständiga meningen ska läsas: "... men ni som inte kan se mode och stil förändras kanske ska hålla er till de epoker och vägvisare som funnits inom manligt mode sedan tidigare. Vi andra håller oss på den här sidan 2000-talet!"
#64 John säger
2007-06-10 07:53 - Anmäl

Johan (#62 och #63);
Jag måste bara fråga vad du menar att killen skrev ut din skolas namn, och vilka konsekvenser det "kan få"?
Jag vet inte om du har missat att uppmärksamma det, men skolans namn står med stora bokstäver på studentmössan.
"Tänk efter nästa gång!"
#65 Gubben säger
2007-06-10 10:58 - Anmäl

Johan har nu visat korten och avslöjat sig som en person utan stilkänsla. Han tycks tycka att han är modig och innovativ när han begår sina stilbrott, för mig framstår han bara som omogen och egocentrerad.
"men ni som inte kan se mode och stil förändras..." Ett sätt att försöka blanda bort korten genom att angripa dem som kritiserar "outfiten". Vi som finner dessa stilbrott bara smaklösa ska framställas som bakåtsträvare som lever i det förgångna. Det är förstås nonsens. Grundproblemet är att Johans klädsel är ful och smaklös. Ett dåligt skämt helt enkelt. Att han försvarar eländet gör mig bara beklämd. Och de som försvarar Johans tilltag borde ta sig en funderare varför de söker sig till Manolo.
Johan hotar med att fortsätta begå "horribla stilbrott". Jag föreslår att han gör det någon annanstans än på "Sveriges stilguide för män". Manolos redaktion bör ta den här kritiken på allvar i stället för att bara vifta bort den.
#66 Johan säger
2007-06-10 12:10 - Anmäl

#64; Ja, det missade jag helt! Jag trodde bara det var mitt smeknamn som syntes. Konsekvenserna kan man omöjligt förutse, men skolan man går på hade jag helst behållt för mig själv och inte låtit synas.
Inlägget i natt skrevs i upprymt tillstånd och jag borde ha visat bättre omdöme i vissa formuleringar. Har någon tagit illa vid sig personligen ber jag om ursäkt för det. Jag tänker framförallt på mitt angrepp på signaturen "Christer": "Patetiskt" var en väl magstark formulering! Men jag står för att jag tycker att min outfit var innovativ och normbrytande på ett positivt sätt.
#65; Du får det att låta som vedertaget att jag skulle vara en person utan stilkänsla. Det finns folk som tycker det, men det är ju knappast en allenarådande åsikt. Att kalla min outfit "ett dåligt skämt", hur stilfullt är det? Detta i stället för att bara låta oss visa upp alternativa kreationer, som tilltalar en del, men långtifrån alla, som bryter mot normer och visar hur man på ett lekfullt sätt kan föra stilbegreppet vidare.
#67 Korven säger
2007-06-10 13:14 - Anmäl

59: Va? Jag tycker nog att kläder kan ha som syfte att vara roliga i första hand och snygga o i andra hand. Det beror på vilken personlighet man vill framhäva hos sig själv. Jag menar, har du roliga kläder kommer du anses som lätt excentrisk (om du lyckas få det coolt) och bara konstig (om du får det fult) och det kanske man vill att andra ska tro.

Mode är inget man ska ta på allvar. Det är en lek med att uttrycka sig genom kläder och accessoarer. Det är bara när man börjar bli äldre (läs: närmare 40) som vår åldersnojiga tid kanske inte riktigt vill acceptera att man fortfarande letar efter ett sätt att uttrycka sig genom mode.
#68 Gäst säger
2007-06-10 14:16 - Anmäl

först ochfrämst #60: Underbar kommentar!

Vad är det med alla klagande skribenter. Jo jag vet att ni har eran rätt att säga vad ni tycker, men tror ni verkligen någon verkligen verkligen bryr sig?

Hehe sen så kan jag dock säga att du grävde din egen grav där Johan ang. din skolas namn.. Men sånt är ju bara kul.

Hoppas du fick en skön student iaf!
#69 Oskar säger
2007-06-10 17:06 - Anmäl

#61: Varför tror du att de som kritiserar Johans klädsel vill impa? Lägger han ut en sådan outfit hör på bloggen får man väl anta att han räknar med reaktioner, eller? Och att folk upprepar vad andra redan skrivit är väl inte så konstigt, tror många tyckte att vissa delar av Johans klädsel var mindre snygga, och ville säga det. Varför skulle man avstå bara för att någon annan redan skrivit samma sak?
#70 Lady M. säger
2007-06-10 17:26 - Anmäl

OMG! I just realised, On Manolo, it can get worse. This site, is entirely, wholly, completley worthless. From which planet are these people coming from, the bad dressed planet. This is like a ugly convention.

I love you all. All this fills my heart with a total joy, keep on dressing badly, and I will keep on laughing!
#71 Pisset och skitet säger
2007-06-10 17:55 - Anmäl

I love you Lady M! All your spelling mistakes fills my heart with joy! Now, take off.
#72 #16 säger
2007-06-11 12:04 - Anmäl

Det var just bild nummer två jag syftade på! För långa ben!
#73 Nocke säger
2007-06-11 14:20 - Anmäl

Fulsnyggt är väl det bästa jag kan få det till.

Stilbrott kan vara snyggt med finess men det lyckas inte i mina ögon i detta fallet. Men lycka till i nästa försök, ingen som dör av lite nyskapande framförallt i samband med spektaklet som kallas studenten.... sett många hiskliga kreationer som inte bara varit hemska utan även tråkiga... det värsta av allt.

Antar att det var en vanlig rutig skjorta med frackkavaj som störde mig mest... ja förutom de oputsade skorna då.

/Nocke
#74 ante2 säger
2007-06-11 14:20 - Anmäl

såväl mode som stil är ju elitistiska begrepp så jag ser inget fel i att ryta till mot uppfattningen att man får göra som man vill. Är jag ute och cyklar, eller är det helt relativa begrepp?
#75 M säger
2007-06-12 21:03 - Anmäl

Sänk högafflarna och släck facklorna, bönder! All heder åt dig Johan som vågar experimentera lite och tänka lite nytt. Hela landet är fullt av människor som är livrädda för att sticka ut det allra minsta och som står i full beredskap att försöka smäda den som vågar. För fan, nu gör vi det här landet lite skojigare, nu kör vi!
#76 E säger
2007-06-20 15:24 - Anmäl

Allt är inte svart eller vitt (clown eller svensson), och man kan mycket väl sticka ut i en positiv bemärkelse även inom ramarna.
Man kan också göra försök att bryta mot normen, men bör då samtidigt visa prov på exceptionell stilsäkerhet, vilket sannerligen inte är fallet här. Man blir inte en originell stilikon bara genom att fullständigt utan omdöme blanda 3 olika outfits, det vet varje person som har minsta känsla för stil.
#77 Thomas E säger
2007-06-27 13:32 - Anmäl

Studentexamen avskaffades i sverige 1968 (en privat skola fick anstånd till 1969). Att klara studentexamen var svårt och långt ifrån alla klarade det. Studentmössan representerade en ganska imponerande prestation.

När ungdomar idag tar på sig studentmössa och skrålar "vi har tagit studenten fy f*n vad vi är bra" när de har lyckats ta sig igenom tre år på nåt mediagymnasium utan att bli utslängda så är det clowneri. Att delta i detta trams utklädd till clown tycker jag på nåt sätt är ett bevis på stil och etikett, det värsta brottet är att ta något sånt här på allvar och visa det med att ha gåbortskostymen och de välputsade skorna på sig.
#78 Malteaser säger
2007-07-01 17:10 - Anmäl

asså relaxa boys visst det är studenten men va fan var inte så konservativa. Min personliga åsikt om hans lilla studentpingeltangel är att den är riktigt kass, ser jävligt sjavigt ut och bondeson som ska vara fin. Men vafan kom i jeans om man så vill. blöö för när regler och etikett tar över, är det snyggt go for it.
#79 Henrik säger
2014-06-04 10:22 - Anmäl

En påminnelse om hur otroligt bra Manolo har blivit på kort tid. Utvecklingen från udda frackjacka med rutig skjorta till Weinås talar för sig själv.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen