Manolo logotype

PUB förnyar sig igen

Bild 316106Varuhuset PUB har länge kämpat med imagen och "gubbigt" var länge synonymt med utbudet. Men nu ska det bli ändring på det, när hela huset totalrenoveras för att möta nutiden och framtiden, med målet att bli norra Europas största modevaruhus. Om detta och mycket annat berättade varuhuschefen Tommy Johansson när han i dagarna bjöd in till en pressfrukost för att i korta drag informera om "nya PUB". Manolo.se var på plats för att ta reda på vad Stockholmarna kan vänta sig.

Planeringen ser ut som följer: Tre våningsplan om vardera 2000 kvadratmeter ska få varsin profil. Den nedersta våningen, kallad PUB 01 eller "Garaget", ska rymma ett street-casual utbud och med jämna mellanrum presentera inbjudna dj:s som spelar live. PUB 02, "Salongen" kallad, ska rymma ett dressat, stilrent utbud. Inredningen är tänkt att gå i genomgående svart med vita accenter. PUB 03, Ateljén, slutligen, är det våningsplan som öppnas först. Där ska ett ungt, oetablerat, independentmode rymmas. Från PUB:s sida menar man att det efter den här nya etableringen inte ska behövas besöka andra länder för att köpa kläder; det ska det gå att göra hos dem i stället. Hur mycket substans det ligger i det påståendet får vi anledning att återkomma till, i slutet av augusti och efter Stockholms modevecka, då de första 1000 kvadratmeterna på plan 3 öppnar dörrarna. De tre planen beräknas vara helt klara under senare delen av 2008.

Sedan i augusti förra året har konceptet Awesome Rags funnits på PUB. Det har, enligt varuhuschef Tommy Johansson, hittat sin nisch och ekonomiskt går det okej. Och i och med det holländska jeansmärket G-Stars öppning av en egen concept store, är den här långa förvandlingsprocessen i full gång. En längre artikel om G-Star blir det för övrigt inom kort här på Manolo.

I "Glashuset" på andra sidan Drottninggatan ska ett antal kedjor husera. Esprit och företaget Bestseller, där bland annat Jack & Jones och Vero Moda ingår, är redan klara hyresgäster. Detta tillsammans med Weekday, som ju som bekant öppnar sin största butik hittills: över 1500 kvadratmeter fördelade på tre våningar. Deras tillträde sker den 1 november med det optimistiska målet att komma igång lagom till julhandeln.

Vad gäller hyresgäster till de tre våningarna i PUB-huset är ännu ingenting officiellt, men från varuhusets sida föredrar man butiker framför enskilda varumärken, då detta ger en större föränderlighet i utbudet. Vi på Manolo har emellertid blivit lovade att få tidig information när nya hyresgäster presenteras, så vi får be att återkomma under våren.

Vill man få en lite bättre känsla av det nya PUB kan man passa på nu under perioden 10 maj-10 juni, då en gerillabutik öppnats i varuhusets namn på restaurang AG 925 på Kungsholmen, belägen i samma hus som den gamla butiken Beneath.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Gäst säger
2007-05-18 18:54 - Anmäl

coolt
#2 Erik säger
2007-05-18 23:01 - Anmäl

senare delen av 2008, jag har inget tålamod. hyr in polen och gör det över en natt
#3 Orange säger
2007-05-25 22:43 - Anmäl

Sant, polacker är grymt effektiva när det gäller att bygga snabbt! :)
#4 lord säger
2007-05-28 14:07 - Anmäl

Oscar jacobsson kommer udner hösten att öppna en ny filial i PUB som bara kommer att saluföra "Floyd" modellen i blazers och kostymer. En grymt schysst modell till ett väldigt överkomligt pris!
#5 Mia säger
2008-08-10 12:05 - Anmäl

Det har blivit ett riktigt bra varuhus. Kul!
Tips för er som gillar shopping.
En bra guide för Stockholm:
www.stockholmnightlife.se
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.