Manolo logotype

Svettiga helger?

Bild 315492Ni var många som drog en lättnadens suck när höstens svala vindar svepte in för att slutligen sparka ut klibbiga sommarnätter. Ni pratade om att sommarskruden saknar den variation och utvecklingsmöjlighet som finns i höstekiperingen. Ni provade grova kängor, lekte med tanken att dra en hatt över öronen och allt verkade vara frid och fröjd.

Själv måste jag erkänna att jag drogs med i den allmänna glädjeyran. Fan det är klart att det var kul att kunna ta på sig jacka igen och visst hade även jag saknat de stickade tröjorna, men säg den glädje som varar.

Att trivas med vad man har på sig är alltid viktigt, men det finns två dagar i veckan och ett ställe i stan där looken går från viktig till oerhört väsentlig; klubben på helgen. Det är en sak att vara snygg för sig själv hela veckan, något helt annat när man skall ut och ställa sig i köttmarknadens skyltfönster. Personligen är jag inte mycket för att stå och hänga i baren. Hörseln har under år med freestyle och MP3-spelare trubbats ned till ett enda stort VAD SA DU?! Nej, en utekväll för mig börjar med att svepa något starkt och sedan spendera resterande del av kvällen på dansgolvet. Och det är här höstproblemen ger sig till känna. Ingen vill stå och se ut som en paraplydrink i november, samtidigt som man svettas något så djävulskt om man skall ha på sig den senaste inhandlade höstkoftan. Vad göra?

Bild 315493Jag vet att många av er tänker: Det är väl inget problem, man kavlar upp skjortan och lossar på ännu en knapp. Och visst är det en lösning, men den är lika fantasifull som frågan "går du ofta hit?". Jag älskar en snygg skjorta och trivs som bäst i en välsittande kostym, men det är inga plagg för en kväll på lokal. Är det någon gång som man har tillfälle att roa sig med lite peacocking, så är det just då.

Vill du låta svettdropparna studsa från kroppen utan att de fastnar i ett myller av bylsiga kläder bör du istället blicka in i våren 2007 års trendflora. Det är då den smala halsduken skall brisera. Det vet vi, så varför inte tjuvstarta och redan nu ta den till 2006 års dansgolv. Då finns möjligheten att slänga på sig ett par skönt sittande blåjeans och ett vitt linne. För med en smal halsduk i murriga färger riskerar du aldrig att drabbas av "good vibrations", utan behåller höstkänslan intakt. Samtidigt som du är klädd för fest utan slut.

Halsdukarna ovan är från Atlas design (159 SEK) och hittas bland annat här. Överlag så är ett tips att leta efter smala halsdukar i butiker som vänder sig till tjejer – utbudet är oändligt mycket större.

Jeansen är Acnes Mek Groose och återfinns…..där Acne finns.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Accessoarer

Andra artiklar om varumärkena: Atlas-design
#1 Robin säger
2006-11-05 19:20 - Anmäl

Egentligen kändes det mest som att du behövde lätta på hjärtat. Iställe för att skriva något givande. Helt okej!
#2 Adam säger
2006-11-05 19:28 - Anmäl

Halsduk på dansgolvet? Jaja, jag är själv ingen klubbnisse, dansgolv besöker väldigt sällan, då oftast när man letar efter någon polare som försvunnit ur sällskapet. Sen stod det något om att klä upp sig för andra när man går på klubb, då är väl inte de där pösiga byxorna med alldeles för långa byxben något att dra på sig, eller?
#3 Gäst säger
2006-11-05 19:50 - Anmäl

Adam, ja tyckte om byxorna, och skorna faktiskt..
#4 Prize säger
2006-11-05 19:53 - Anmäl

Lösningen är denna: dansa inte på krogen! ..och svep inte något starkt! Därmed är det inte sagt att du måste "hänga i baren".. Var lite överallt, lär känna alla och bli kung på stället helt enkelt! =) ...och mycket peacocking..hehe...
#5 Davie säger
2006-11-05 19:56 - Anmäl

dansgolvet är till för de som inte har råd att sitta i baren... ;P
#6 Martin säger
2006-11-05 19:59 - Anmäl

baren är till för de som inte vågar dansa
#7 Guling säger
2006-11-05 20:00 - Anmäl

Så du menar att man ska använda halsduken som pannband när man börjar svettas som en gris? =)
#8 fred säger
2006-11-05 20:25 - Anmäl

Aven om halsduken kanske ar snygg kanns det lite malplacerat med en pa dansgolvet.. jag vet inte..
#9 Bergman säger
2006-11-05 20:30 - Anmäl

Linne på krogen....nja. En välbyggd kille med linne ser ut som en Kos-raggare och en inte fullt så välbyggd, utan snarare lite lönnfet, ser ut som en Engelsk fotbollssuporter a la Reding. Förutsättningen för att kunna ha linne på krogen är att man har lampsladdar till armar. Så snälla alla ni som tillhör någon av de andra kategorierna följ inte detta tips.
#10 Gäst säger
2006-11-05 20:45 - Anmäl

Halsduk på dansgolvet? Nja, folk tror bara att man är dum eller sjuk och fryser.
Linne på dansgolvet går kanske, men det är inte stil och klass.

Svettas man är det bästa tipset att ta det lite lugnt emellanåt och dricka mycket vatten som kyler ner kroppen.
#11 Manks säger
2006-11-05 20:49 - Anmäl

"Förutsättningen för att kunna ha linne på krogen är att man har lampsladdar till armar." Förstår ingenting av den kommentaren... Själv tycker jag linne inte passar så bra med vanliga raka jeans! Har man linne passar "cargobyxan" bättre in i bilden! Tillsammans med ett par Conversepjuck kanske...
#12 Jon säger
2006-11-05 21:28 - Anmäl

Linne OCH halsduk? Jag ryser, och det beror inte på höstkylan!

En tunnare tröja fungerar väldigt bra. Den är inte lika tjock som en kofta men passar ändå bra i höstrusket. Om man vill undvika svettig panna så kan man ju använda sig av lite olika preparat, t.ex. 4VOOs anti shine (som nämndes i http://manolo.se/?p=657 ) och/eller Neat Feats face saver ( http://gents.se/products/Neat_Feat_Face_Saver_ansiktssvett.htm ) som också fungerar bra för att stoppa svett men däremot ändå gör att pannan blänker. Kombinera med Anti Shine ovanpå Face Saver för ett tåligt och osynligt skydd mot svettiga och blanka pannor när du svänger runt på dansgolvet. :)
#13 Jesper säger
2006-11-05 21:47 - Anmäl

att bära linne på krogen känns rätt bananas tycker jag. linne är ett svårt plagg. jag kan hålla med bergman, det finns ytterst få människor som legitimt kan bära linne..
#14 Raz säger
2006-11-05 22:05 - Anmäl

Cargobyxan passar väl inte in särskilt bra någonstans på krogen?
#15 D säger
2006-11-06 00:03 - Anmäl

Bra ämne, men lite märkliga kombinationer det där med hlsduken dansgolvet och linnet. Men fan vad svårt det är att hitta nåt snyggt och lite party party att ta på sig. Skriv mer om detta!
#16 Svante säger
2006-11-06 02:06 - Anmäl

Men seriöst! "Fan" i en sån här text? :)
#17 asdfg säger
2006-11-06 11:12 - Anmäl

Vad är det för tråkig klubb där man kan ha halsduk på dansgolvet? Ta ett besök på Grodan CC en lördagkväll och du kommer se ut som ett russin om du har halsduk på dig. :)
#18 Manks säger
2006-11-06 11:56 - Anmäl

Raz! Det är förstås en stil och smakfråga ifall cargobyxan passar på krogen men jag tycker inte att linne passar med vanliga jeans eller andra "raka" byxor! Har man linne så passar brallor med lösare passform bättre, enligt min mening.
#19 henk säger
2006-11-06 13:44 - Anmäl

Det här med att svettas på dansgolvet är ett problem som även jag har. Det blir onekligen så att man känner sig ofräsch efter en stunds kladdande. Så vad gör man? Antingen klär man av sig så pass mycket att man inte blir svettig, eller så klär man sig så att det syns så lite som möjligt. Har ännu inte hittat den perfekta svettdöljaren. Problemet med alternativet att klä sig lätt lätt i t.ex i linne kan fungera (värmemässigt), men man åker dit ordentligt om man trots detta börjar svettas. Svettiga nakna överarmararmar/axlar har jag nån gång ofrivilligt kommit åt på dansgolvet, och det är ingenting jag ser fram emot att råka ut för igen.

Summa summarum... Svårt problem, fram för AC!
#20 El dudarino säger
2006-11-06 15:32 - Anmäl

Välskrivet, verkligen, men känns det inte ganska gammalt? Såg tonvis med grabbar i linne och tajta (eller baggy) jeans redan i sommras, ett par av dom hade till och med halsduk / scarf. Och en halsduk kan ju vara rysligt snygg, men frågan är om dansgolvet måste kännas vid hösten? Kan inte dansgolvet bara vara dansgolvet?

Näe, så länge det undviks att dansa som en 15-åring på ecxtasy och tar det lite lugnt av och till ( jajamän Anonymous ) så bör det ju funka. F.ö så är Danne i snook den i princip den enda person jag sett som kan bära upp ett linne och se bra ut.
#21 Daniel säger
2006-11-06 18:51 - Anmäl

Visst borde jag skrivit något om att det där med linne är en vansklig sak. Det är en look för de finlemmade. Känner man att man inte har förutsättningarna funkar ju en tunn t-tröja. Det som gör halsdukarna så bra är att de gör det lätt att sätta punkten över kvällens klädsel.

Men, jag håller med, det är ingen optimal lösning på en av vår tids stora problem; dansgolvssvettningarna. Det blir till att lägga pannan i djupa veck och komma tillbaks med bättre och skarpare tipps.

Tills dess - Tack för insiktsfull respons, precis som det ska vara på Manolo!
#22 Svante säger
2006-11-06 22:05 - Anmäl

Smörj in HELA kroppen med Absolut Torr :).
#23 Sigge säger
2006-11-07 00:22 - Anmäl

Sluta gå ut i Sverige det suger. Utkastare istället för inkastare, groggluder som kostar flera hundra i timmen och ICA-lagerarbetarna med spritbord som låtsas vara rika i sina batistinikostymer. nä klarar jag mig fan utan, Sverige i ett nötskal. Kostar bara 150 med Ryanair till London och då kommer man till flygplatsen gratis på 20min ( om man bor i västerås dvs.). Sthlm kanske är en bra stad, men vill man till London finns inget snabbare och bättre än Västerås :D
#24 Jon säger
2006-11-07 14:01 - Anmäl

Hm, skorna, är det Acne?
#25 Christer säger
2006-11-07 17:41 - Anmäl

Med en god grundkondition kanske man svettas lite mindre och orkar dansa desto mer..., innan perspirationen börjar bli besvärande.
Tänker inte ge några (andra) goda råd, kvällsblaskorna översvämmer av, mer eller mindre, goda råd hur man når dit...
#26 Olof säger
2006-11-08 07:18 - Anmäl

Tunn halsduk, ai ai Kaptajn! nu ser man ju nastan fram emot att komma hem till ett kyligt Sverige. En av de riktigt tjysst grejerna med S ar ju att vanliga snubbar klar upp sig (som mig). Kan nan riktigt forklara varfor svenskar i allmannhet ar relativt mode intresserade? Kan samma fenomen (orsak) som att vi jobbar sa in i helvete mycke, alltsa att det ar kyligt och morkt sa vi har inte sa mycke battre saker for oss, och forsoker fa ihop lite slantar till en charter eller langre resor...
#27 Sigge säger
2006-11-08 09:56 - Anmäl

Jobbar mycket? jag kör den sydeuropeiska stilen och lökar så mycket som möjligt. så jävla svenskt att jobba mycket och till den skaran vill jag inte ansluta mig.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.