Manolo logotype

Hårprodukter för små plånböcker

Bild 315491Att hitta hårprodukter man trivs med och som ger frisyren just den stadga och känsla man vill ha kan vara en dyr historia. Ofta får man möjlighet att testa nya produkter hos frisören, men de proffsprodukter som säljs där gräver i regel stora hål i en mager plånbok. Om man inte är beredd att lägga 100-200 kronor på ett hårvax finns det dock alternativa produkter på marknaden. Scandinavian Formula är en serie sådana produkter.

Scandinavian Formula-serien består av 15 olika produkter och har tagits fram i samarbete mellan Romella och Hårgänget. Hela serien hittar du här. Samtliga produkter har ett rekommenderat konsumentpris på 79:-.

Vi har testat ett urval av produkterna, där några sticker ut som verkligt goda alternativ till andra produkter vi testat, medan några inte riktigt ger önskad effekt.

Form-moussen är, av de sex produkter jag testat, den som har minst effekt. Moussen försvinner in i håret och lämnar en känsla av - ingenting. En produkt som möjligen kan ge frisyren en tillfällig stadga, men som snabbt går ur. Då är de hårdare produkterna; gelén, creme-vaxet och hår-leran betydligt bättre.

Hår-gelé var det ett bra tag sedan jag använde, men produkten gör vad den ska i fuktigt hår och frisyren stelnar till en stabil, men tydligt stylad frisyr.

Creme-vaxet har en behaglig doft och en textur som gör håret lite glansigt. Frisyren håller bra utan att bli alltför stel och går lätt att fixa till när vinden överraskar dig utanför ditt hem på morgonen.

Hår-leran är ganska lik Sebastians Crude Clay, som jag tidigare testat. Något mindre hållbar, men samtidigt i en helt annan prisklass. Om du gillar lera som produkttyp kan jag rekommendera Scandinavian Formulas.

Inpackningen ska tillföra håret fukt. Produkten har tydliga inslag av menthol, vilket ger en kylande och uppiggande känsla i hårbotten. Effekten blir ungefär som vid bruk av balsam, men som start på en fartfylld utekväll eller uppiggande på fredagskvällen efter jobbet är det här en riktigt trevlig produkt.

Frisyr-sprayen är den produkt som jag tycker bäst uppfyller förväntningarna och som jag också fått mest positiv feedback på från testande vänner. Sprayen tränger in bra i frisyren och får den att stelna till, just så som du valt att forma den. Sprayen sitter i och klarar utan bekymmer en fartfylld utekväll.

Serien finns att köpa på Åhléns, Kicks och i parfymhandel. På Arlanda inrikesterminal finns den även till det reducerade priset 65:- per produkt.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Hårvård

#1 rufa säger
2006-11-04 20:54 - Anmäl

Trevligt. Får bli att testa!
#2 Hämpli säger
2006-11-04 21:30 - Anmäl

Finns ingen aning att köra med ovanstående hårlera istället för Sebastian Crude Clay om den inte är lika bra. En burk Sebastian kostar visserligen ca 250 kr (har jag för mig) men den räcker väldigt länge, ca ett halvår i mitt fall trots att jag har lite längre hår. Med andra ord är den inte så dyr
#3 Kalle säger
2006-11-04 22:38 - Anmäl

Orka style'a håret. Håll det välklippt så räcker det att skölja på morgonen för att bli av med det värsta nattrufset! :D
#4 Fredrik säger
2006-11-05 00:32 - Anmäl

Ett tips från en som jobbar som frisör! Använd Paul Mitchell Tea tree schmapoo och styling produkter.. kanon för oss killar som har lite problem med torr hårbotten eller lite kli!

Besök gärna min blogg: http://www.fredrikfredrik.webblogg.se
#5 max säger
2006-11-05 00:59 - Anmäl

Vart finner jag Hår-leran?
#6 Onebeardedlumberjack säger
2006-11-05 13:10 - Anmäl

spearyen... blir inte det gärna kladdigt o kommer gärna i ansiktet.. ja har fått för mig att de kommer täppa igen porerna i ansiktet om det kommer där?
#7 Rob säger
2006-11-06 11:20 - Anmäl

använder deras värme-spray när jag plattar håret. luktar gott, känns bra och funkar bra.
#8 Wictor säger
2006-11-08 00:35 - Anmäl

Kanske skulle vara något att testa nu när mitt vax nästan tagit slut ;P
#9 Gräset säger
2006-11-10 23:56 - Anmäl

Testade deras beachspray förut och den söööög så jävla hårt!

Flaskan var dålig och gav inte alls håret den sträfva beachlooken man är ute efter...

USCH!
#10 majestic säger
2007-01-05 18:28 - Anmäl

någon som provat något av vax-alternativen? till vilka frisyrer passar de olika vaxen bäst..?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen