Manolo logotype

Antwerpen 6: Dirk Van Saene

Bild 314789Jag tänkte fördjupa mig ytterligare lite i Antwerpen 6 och fortsätta med några designerporträtt. Först ut är den något anonyme Dirk Van Saene.

Van Saene tog sin examen från Antwerp Royal Academy fast besluten om att inte nischa sig till en specfik stil eller att få en stämpel. Inställningen höll i sig och har blivit lite av ett signum för honom - en blandning av stilar och konstruktionsmanér.

Van Saene är kanske mest känd för att göra annorlunda och smått spektakulära visningar. Vår/sommarkollektionen 98 lät han hela publiken få se in "bakom kulisserna" då hela backstageområdet var öppet och man kunde se alla förberedelser som gjordes under visningens gång.

Tidningen I-D ställde intervjuade den blygsamme belgaren och fick följande svar på frågan om vad som influerat honom mest i sin karriär:

- I have the feeling my career has not started yet!

Som om det han redan gjort inte skulle räcka...

Tillsammans med kollegan Walter Van Beirendonck har han en butik i Antwerpen där deras respektive kollektioner säljs. Bilder har varit svårt att hitta, men här finns några av hans damplagg för vår/sommar 05.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Patrik säger
2005-08-06 17:59 - Anmäl

Törs man fråga vart ni hittar all denna info? Vill gärna ha boktips som inte enbart handlar om dam-mode :)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.