Manolo logotype

Manolo.se testar California North - Tävla om produkter

Vi har tidigare berättat om märket California North, som enligt egen utsago är det första hudvårdsmärket som presenterat en renodlad hudvårdslinje för män. Vi har nu haft möjlighet att testa ett urval av produkterna och vill även ge er möjligheten till det. Genom att svara på två frågor har du möjligheten att vinna ett av tre produktpaket från California North! Läs mer i slutet av denna artikel.
Bild 314756
Produktpaketet vi testat heter California North Skincare starter kit och innehåller bland annat Gelskin Wash, Gelskin Scrub, Razor Shavecream, After Shave Care och Action Moisturizer.

Gelskin Wash är en blåfärgad rengöringsgel med fruktig doft. En behändig gel som inte verkar alltför uttorkande på huden. Klart godkänd produkt.

Gelskin Scrub är en scrub för hela kroppen. Partiklarna, som består av valnötsskal och bark från pilträd, är små och efter applicering känns det nästan som om de försvinner på huden med följden att man får använda mer scrubgel på samma hudyta. Doften är direkt otrevlig och den som dragit i sig lite för många gindrinkar på sista tiden kan bli lätt illamående då spritdoften är påtaglig. Produkten fungerar dock bra, om än något odrygt.

Razor Shavecream är ytterligare en i raden av lyckade rakkrämer för män och jag vill en gång för alla peka på rakkrämens fördelar gentemot raklöddret. Med en bra hyvel blir resultatet betydligt bättre med kräm än med lödder. Hyveln skär av skäggstråna närmare huden och många krämer har även en positiv inverkan på huden, till skillnad från sin löddrige släkting. Denna kräm är inget undantag.

After Shave Care är en produkt som jag slutade att använda helt och hållet efter ett tag. Dels är den svår att hantera på grund av den lösa konsistensen, dels tyckte jag att rakkrämen och moisturizern var fullt tillräckliga som produkter vid rakningen. En fördel med produkten är dock att den innehåller ett svagt solskyddsmedel. Måhända inte tillräckligt i starkt solsken, men det är inte fel att skydda huden även mot svagare sol. Med lite fetare konsistens så hade produkten varit bättre.

Action Moisturizer innehåller även den ett visst mått av solskydd. Till skillnad från after shave-krämen är den fetare och därmed mer lättarbetad. Action Moisturizer kan kännas något kladdig direkt efter applicering, men när den fått verka en stund känns huden återfuktad och behaglig.

Produktpaketet innehåller även ett solskydd faktor 15, ett shampo och ett fräscht mintdoftande balsam som dock inte ingår i testet.


TÄVLA OM PRODUKTPAKET!
Genom att svara på två frågor är du med och tävlar om tre produktpaket, California North Skincare starter kit från California North (värde 445:-/st). Samma paket som syns på bilden här ovan. Skicka dina svar tillsammans med din adress dit vi ska skicka eventuell vinst till tavling@manolo.se

1. Vilken av California Norths produkter absorberar dålig lukt? (Svaret hittar du på californianorth.com)

2. Vilka modemagasin läser du i tidningsform och på nätet, förutom Manolo.se?

Senast lördagen den 9 juli vill vi ha dina svar. Lycka till!

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Ob säger
2005-07-05 15:51 - Anmäl

Inte så mycket att göra på jobbet dessa dagar så jag tänkte skriva en recension på ovanstående produktpaket som jag införskaffade för ett tag sedan. Här kommer mina åsikter:

Gelskin wash. Tycker jag är mycket bra och mycket dryg. Doftar fräscht och rengör bra utan att torka ut huden (har blandhy).

Gelskin scrub. Också mycket bra. Små korn som inte irriterar och som rengör bra. Får inga gin-vibbar av den. Bättre för ansikte än för kropp.

After shave care. Luktar apelsingrogg eller contreau. Inget jag vill använda. Lite rinnig men återfuktar bra. Vill jag ha fukt finns ju action moisturizer.

Razor shave cream. Inget vidare. Har testat bättre. Har tydligen fått en FHM grooming award. Förstår ej varför.

Action Moisturizer. Den bästa moisturizer som jag har testat. Perfekt för min blandhy eftersom huden inte blir fet av den. Huden känns och ser dessutom fräschare ut efter applicering. Förstår varför denna har fått en FHM award.

Solskyddet. Mycket bra. Använde det i helgen. Huden blir inte fet. Absorberas snabbt.

Schampot. Mycket bra schampo. Men skulle inte betala vad en fullstor flarra kostar.

Balsam. En favorit. Mycket uppfriskande pepparmintolja. Håret blir väldigt mjukt. Använder normalt sett aldrig balsam men nu har jag blivit såld. Ser framemot att använda den varje gång jag duschar.

Tycker att produktpaketet innehåller både bra och dåliga produkter men med övervägande bra produkter. Nackdelen med paket är att man får pröjsa för grejer som man inte alltid gillar. Fråga: Kommer ni att testa någonting av deras andra grejer. Tänker närmast på appellation spa serien som jag tycker ser väldigt intressant ut??
#2 Tomas@Manolo säger
2005-07-05 15:58 - Anmäl

Konstruktivt nyttjande av kommentarsfunktionen. Tack, we like it!

Vi har inget test planerat, men det är inte alls uteslutet.
#3 R säger
2005-07-05 18:36 - Anmäl

Ob, har du prövat MenScience fuktighetskräm? Har också provat California North men tyckte att den var lite sträv mot huden ibland. Föredrar MenScience i alla fall till min lite torrare hud. Förresten har jag beställt Appellation spa-masken, ska se hur bra den är eventuellt tipsa om den.
#4 johannes säger
2005-07-05 21:24 - Anmäl

FHM är väl i och för sig inte speciellt trovärdiga. åtminstånde inte den svenska upplagan som är riktigt fattig på stil.
#5 Ob säger
2005-07-05 22:01 - Anmäl

R. Fick ett prov på MenScience fuktighetskräm och den verkade bra, inte för fet. Svårt att säga så mycket mer eftersom jag bara testat den några ggr. Gillar som sagt var California Norths fuktighetskräm väldigt mycket. I jämförelse är den billigare och doftar bättre. Återkom gärna om appellation spa-masken. Är speciellt nyfiken på just den. Fast jag har inte samma hudtyp som sig.

FHM Sverige imponerade inte på mig. Undrar om dom också kommer att ge priser till hud och rakprodukter? Den är i alla fall inte lika bra som den engelska upplagan som i och för inte heller är nåt vidare. Om vi skall snacka utländska tidningar tycker jag att GQ är ganska schysst emellanåt.
#6 R säger
2005-07-06 12:57 - Anmäl

Håller med om GQ fast även Esquire funkar, de håller mycket högra klass än t ex Café och Slitz. Vogue blir ju ett givet köp.

Appellation Spa kom idag (alltid snabb leverans från Lash.se) så jag åtekommer om en några dar när jag fått se resutatet.
#7 Adam säger
2005-07-08 16:43 - Anmäl

Antar att denna aftershave; ´O2XYGEN Men's After Shave Balm´ är bättre än California Norths after shave care eftersom den fått pris av FHM. Dock är den ganska dyr. Jag tycker i all fall att deras rakkräm är mycket bra. Jag håller med artikelförfattaren att krämer är bättre än lödder. Tanken på old spice eller blåvitts lödder får mig att rysa.
#8 os säger
2005-07-10 15:31 - Anmäl

Har provat CN´s Action Moisturizer och kan säga att jag har aldrig, aldrig, provat en sämre återfuktare än denna. Först så luktade den riktigt dålig (och lukten satt kvar runt 30min) sedan så (som manolo också påpekar) så kändes huden väldigt kletig efteråt (tänk dig en backslick nerdränkt med daxwax, den kladdiga känslan), desutom så kändes det som en hinna över hela ansiktet som "stängde" in huden vilket ledde till så fort man blev bara lite varm så började kletet rinna och kännas mer obehaglig... Verkligen en skräck upplevelse alá Fredag den 13:e
#9 Ob säger
2005-07-10 21:34 - Anmäl

Tvärtom för mig! Huden suger upp den på fem röda och den doftar riktigt gott. Smörjde in mig med den nyss efter att jag hade duschat och tjejen sa mmm när hon kände doften. (gav henne en puss). Hon har förresten också börjat använda den. Tycker just att de flesta andra moisturizers som jag har testat är alltför feta och kladdiga men inte denna. För min blandhy är den helt enkelt perfekt och jag är glad att jag har hittat den.
#10 hasse säger
2005-10-20 21:35 - Anmäl

Jag har provat produkterna och var inte imponerad.
Det finns betydligt bättre produkter!!
#11 Alex säger
2006-02-07 15:20 - Anmäl

Håller med. Inte alls min grej och då har jag verkligen gett serien en chans.
#12 Raderad säger
2014-02-17 14:12 - Anmäl

Alla produktserier från olika märken har starkare och svagare kort. Denna är populär och en bra återfuktare.

http://www.sliqhaq.se/action-moisturizer-p-458.html
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.