Manolo logotype

Fråga Manolo: Matcha kavaj

Bild 314755Jag har en grå kritstrecksrandig kavaj. Vad för färg ska jag använda på finbyxorna jag ska använda? Grå eller svart eller kanske till och med vit. Festen jag ska till är inte så formell.

Naturligtvis vore det bästa de grå kritstrecksrandiga byxorna som gör det till en grå kritstrecksrandig kostym. Men eftersom du bara har kavajen gäller det att kombinera på ett sätt som ser genomtänkt ut.

Svarta och gråa finbyxor går antagligen bort direkt (trots att jag inte sett kavajen). De gråa byxorna för att det är svårt att kombinera två olika nyanser av grått utan att det ser ut som ett misstag. Särskilt om den ena är mönstrad.

Svart går också bort eftersom du får en dålig balans i färgerna av att ha mörkare på underkroppen.

Du kan dock rädda situationen och göra den till succé genom att matcha byxorna med skjortan/tröjan. Se bara till att du har exakt samma nyans på skjorta och byxa. Variera istället i textur och material om så önskas. Extra schysst kan det bli om du även matchar en slips exakt.

Om du tänker köra omatchat skulle jag föreslå vita byxor, eller varför inte ett par snygga jeans?

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Olof säger
2005-07-03 11:27 - Anmäl

"Svart går också bort eftersom du får en dålig balans i färgerna av att ha mörkare på underkroppen. "

Kan du förklara det där lite närmare? Som jag förstod det av att läsa inlägget menar du att man aldrig skall ha mörkare byxor än kavajen. Eller menade du bara i just detta fallet?
#2 Markus säger
2005-07-03 16:01 - Anmäl

han menade i samtliga fall...
#3 Christ säger
2005-07-03 16:48 - Anmäl

Det skulle alltså betyda att om man ska bara svart alls så ska det vara helsvart ? Svart och grått är väl båda ganska schyssta baser för alla övriga plagg. Det brukar väl snarare sägas att man ska akta sig för hel-baser om man ska blanda in tre färger eller flera.

fast vad vet jag, färgmatchning var det år och dar sen jag gjorde.
#4 Christ säger
2005-07-03 16:51 - Anmäl

Eek! Att matcha Slipsen med resterande färger är ett bakslag för stilmedvetna, ett bakfall mot dressman-kulturen.
#5 Olof säger
2005-07-03 20:16 - Anmäl

Att svart skulle gå bort är ju helt fel. Kan vara väldigt snyggt att matcha ett par svarta byxor med en ljusare kavaj. Har själv en ljusblå kavaj som nästan är som snyggast till ett par svarta byxor.
#6 Björn J B säger
2005-07-04 03:44 - Anmäl

Svart är väl en av få färger som går att matcha till det mesta!? Svart kavaj med ljusa byxor och vise versa... Något liknande här http://www.versace.com/flash.html Klicka sedan English-Runway-Man-och slutligen bild#7, detta är ju inte så speciellt "somrigt" även om du skulle ta bort polotröjan så är det lite för mycket svart tycker jag. Har förövrigt suttit och [borttaget positivt ord] över bilder på Yohji Yamamotos kollektion Y. Fan vilken givande semester.
#7 Toby säger
2005-07-04 12:07 - Anmäl

Lystring: "Du kan dock rädda situationen och göra den till succé genom att matcha byxorna med skjortan/tröjan." Dvs ljus kavaj, svarta byxor och svart skjorta/tröja.
#8 Aje säger
2005-12-20 18:11 - Anmäl

Byxorna bör mycket riktigt inte vara mörkare än kavajen, Olof, även om du själv tycker det fungerar kan jag garantera dig att andra inte gör det. Till din ljusblå kavaj skulle jag rekommendera ett par vita bomullsbyxor (jag utgår ifrån att det rör sig om en lättare sommarkavaj?).
Grå kritstrecksrandig kavaj gör sig i mitt tycke inte särskilt väl som uddakavaj utan bör paras ihop med tillhörande kostymbyxor. Jeans i nödfall.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.