Manolo logotype

Bara du verkar ung

Bild 314744Vi fick hem några prover från Biodrogas serie för män – Men Sensation - som vi testar för fullt. Bland annat fick vi en liten tub med Ögonkontursgel, eller Augengel som det står på förpackningen. Genom att dutta in lite runt ögonen ska det dölja rynkor och mörka ringar.

Och tro det eller ej, men trots mina 32 år fick jag visa leg på systemet. Vilket naturligtvis kan vara en ren slump och bero på någon nervös sommarvikarie, men i alla fall.

Jag läste också en artikel om att lukten av grapefrukt fick kvinnor att verka i snitt sex år yngre än vad de var. De hade visst provat med en massa olika dofter, bland annat broccoli (!), men det hade bara funkat med grapefrukt, och tyvärr bara för kvinnor.

Biodroga hittar man i Spabutiker, välsorterade parfymerier och på NK

Och som bonus ett litet tips om ögonkrämer: Påduttandet sker bäst med ditt känsligaste finger - ringfingret.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skönhet

#1 Marcus säger
2005-06-22 19:56 - Anmäl

Okej, nu måste jag bara fråga: varför måste man "dutta" in ögonkräm - räcker det inte med att försiktigt stryka på?
#2 R-d säger
2005-06-22 20:03 - Anmäl

Marcus: För att det ingår i ritualerna som man genomför när man applicerar krämer och salvor av det här slaget, såna som marknadsförs genom att man listar vad de innehåller, t.ex. teak tree oil, rotmos, ormolja, kinesiskt vaselin, fjärilssvett m.m. alltså.
Garanterat resultat!
#3 Must! säger
2005-06-22 21:03 - Anmäl

jag skulle tro att det viktigaste är att man är riktigt försiktigt och tänker på att huden runt ögonen är tunnare och känsligare än den i övriga ansiktet
#4 Jonas säger
2005-06-23 09:52 - Anmäl

Jag använder Shiseido, får se om jag blir tvungen att visa leg på systemet i eftermiddag ;-) Om så är fallet ska jag byta direkt!
#5 Gäst säger
2005-06-23 21:37 - Anmäl

Jag och flickvännen åkte på ungdomsbiljett för ett tag sedan....billigt och bra. Använder MenScience Eye Rescue. Jag börjar komma i den åldern då jag uppskattar att se ung ut. Jag tar det som en komplimang.
#6 Paul W säger
2005-06-23 21:43 - Anmäl

"Jag börjar komma i den åldern då jag uppskattar att se ung ut". Vad är det för ålder egentligen? Jag skulle bli förbannad om jag blev tillfrågad att visa leg på Systemet. Jag vill inte bli misstagen för en pojkspoling. För en man är det inte fel att se äldre ut än vad man egentligen är, till och med.
#7 Must! säger
2005-06-23 22:37 - Anmäl

hmm är alla under 26 år "pojkspolingar"? personalen på bolaget ska ju enligt sina instruktioner fråga alla som ser ut att kunna vara 25 år eller yngre om leg...
#8 Paul W säger
2005-06-24 00:22 - Anmäl

Jag tänkte nämare på <20.
#9 Gabriel säger
2005-06-24 08:33 - Anmäl

"lukten av grapefrukt fick kvinnor att verka i snitt sex år yngre än vad de var." Det är ju perfekt för pedofiler, då kan dom gå på krogen och ragga på vad som verkar vara 12 åringar, men i själva fallet är lagliga 18 åringar :)
#10 os säger
2005-06-24 11:33 - Anmäl

Marcus - Jag har för mig att man ska dutta in ögonkrämer pga. för att om man stryker krämen över huden runt ögonen så tenderar man att dra lite i huden där, vilket leder till att man "töjer" ut huden runt ögonen som leder sedan till påsar under ögonen
#11 Ivan säger
2005-06-25 02:48 - Anmäl

hej killar!
Anledningen till att man brukar tipsa om att "dutta" på runt ögat är just för att man ska undvika att "massera" sönder den tunna huden (1,5mm) rut ögat. Samt att man inte ska gå för nära franskanten.
En ögon kräm bör endast apliceras på översta kanten av kindbenet , närmast ögat o inte längre upp.
Varför just där?
Jo annars tränger cremen rakt ner i ögat o det börjar rinna o svida.
Tänk åxå på att inte applicera din crem för nära tårkanalen.
En liten liten click räcker att dutta på o försiktigt strykas ut , följ bara benet vi har runt ögat .Resten av huden där kommer att ta åt sig av den , promise.
En bra ögoncreme ska räcka ca 3 månader om du använder den morgon o kväll.
Använder du en i burk så tänk på att inte peta i den med fingrarna ....då startar du en bakterieodling som heter duga. "Spatel" is the word gentlemen! och en sådan får du gratis om du ber om den vid disk. Tops går lika bra att använda.
Tänk på att det finns olika ögoncremer till olika ändamål , mörka ringar, svullnader,häng, wrinkel,första linjer,enbart fukt.....

lycka till!
Ivan
#12 Gäst säger
2005-07-28 22:26 - Anmäl

"Jag börjar komma i den åldern då jag uppskattar att se ung ut". När man närmar sig trettio vill många inkl. jag själv helst stanna i 20-talet. När man är ung vill man bli lite äldre och när man är gammal vill man se ung ut. Nu tar jag det som en komplimang om folk tror att jag är 22. Vill helst inte ha rynkor även om jag vet att de kommer med åldern. Det är därför jag nu använder ögonkräm. Vill försöka skjuta på det hela.
#13 Emanuel säger
2005-09-07 09:15 - Anmäl

Hej!
Är det någon som känner till någon bra ögonkräm som verkligen funkar.. tips på bra ögonkräm som ni använder och har erfarenhet av.. tack
#14 Nils säger
2006-02-06 23:35 - Anmäl

Funderar på att köpa Biodrogas ögongel, hur är den i jämförelse med andra ögonkrämer?
#15 frans säger
2007-01-13 21:05 - Anmäl

Jag är 43, och folk kan fortfarande tro på 20, blev stoppad av en polis som inte jag hade åldern inne för körkort, när jag var 26 och min nuvarande fru 27, tilltala en kvinna mig som att jag var hennes son.... slå det om ni kan med andra ord det kan blir för bra och då är det inte roligt längre....längtar till mitt gråa hår som lär komma om ca 6-8 år med tanke på farsans hår.
några tips på vad jag skall göra under tiden ??
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

I hate Christmas jumpers

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen