Manolo logotype

Biotherm vs. Clinique #2

Bild 314717I vår match mellan de två hudvårdsgiganterna är det nu dags för ansiktstvätt och fuktighetskräm. Vi testade följande produkter:

Biotherm Homme: Cleansing gel (ca 210 kr för 150 ml) och Aquapower (ca 315 kr för 75 ml)
Clinique skin supplies for men: Liquid face wash (ca 210 kr för 150 ml) och M gel-lotion (ca 370 kr för 100 ml)

Dyrt så det förslår alltså. Vårt nästa test blir med betydligt billigare märken.

För att göra produkterna lite mer rättvisa har vi testa på två olika hudtyper

Fredrik, normal till torr hy
Jag började med att testa Biotherms produkter som torkade ut min hy fullständigt. Dessutom tyckte både jag och min flickvän att den luktade för starkt. Inte så lite besviken gick jag till ett parfymeri som fick titta närmare på mitt flagnade ansikte. Där rekommenderade de Aqua sensitive istället för Aquapower. Det var en helt annan sak – fuktgivande, luktfri – mycket bra.

Tipset är alltså – prata med någon som vet vad de talar om. Och får ni ändå fel produkt, var inte rädda för att gå tillbaka och klaga.

Cliniques produkter luktar i alla fall inget, men för det priset hade jag väntat mig något mer. De känns väldigt bra när man smörjer in sig, de går snabbt in i huden och ingen lämnar ingen oljig känsla efter sig. Men egentligen är det ingen skillnad från andra, betydligt billigare, produkter som jag provat.

Björn, normal till fet hy
Jag började med Cliniques ansiktstvätt som kändes fräsch, men ingenting speciellt egentligen. Den hade mått bra av lite menthol eller liknande, för att ge en mer uppfriskande känsla. Vid mer regelbunden användning tyckte jag att de grövre porerna på näsan minskade och att min hy blev lite klarare. Bra betyg alltså.

Fuktighetskrämen var suverän i min åsikt, både dryg och lättapplicerad. Den gick lätt i i huden och gjorde min hy len och slät.

Precis tvärtom var det med Biotherms Aquapower. Jag behövde använda betydligt mer och jag fick känslan av att den skapade en hinna över mitt ansikte. Som ett extra lager med fet hy - en mycket otrevlig upplevelse.

Ansiktstvätten var svårare att bedömma, ingen större friskhetskänsla där heller men inte märkbart sämre än Clinique. Jämnvärdiga skulle jag nog vilja säga just där.

Slutsats:
* Cliniques M gel-lotion bäst bland fuktighetskrämerna. Har du torr hyr kan du kolla upp Biotherms Aqua sensitive. Håll er undan Biotherms Aquapower.
* Delad plats när det gäller effekt bland ansiktstvätten, men Cliniques är betydligt mer dryg och varar därför längre.

Tips:
* Fråga någon som vet. Gå gärna in och fråga i en affär där de kan se exakt hur din hy ser ut.
* Köp inte bara på märke, dyra varor är ingen garanti för bra resultat.

Se även vårt deotest, Biotherm vs. Clinique #1

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skönhet

#1 Per säger
2005-06-03 15:29 - Anmäl

Blev inte direkt överväldigad av de där betygen. Nån som vet var man kan hitta Shiseido's Cleansing Foam för män?Såg att den hade ett överkomligt pris och fick väldigt bra betyg i Cosmopolitan (Årets produkt - http://www.cosmopolitan.se/cba_vinnare2005/kat31.asp) och i Expressens test (5/5 http://expressen.se/index.jsp?a=184992)
#2 Hans säger
2005-06-03 18:13 - Anmäl

jag har Aquapower och tycker den funkar bra :D
#3 Mattias J säger
2005-06-04 02:55 - Anmäl

Det är väldigt individuellt vilka produkter som passar ens hudtyp men visst är det trevligt att läsa tester av detta slag! Efter att själv ha provat flera utav de vanligast förekommande märkena har jag nu begränsat mig till att endast använda fuktkräm efter dusch då det visat sig att min hy har slagit bakut efter allt jag utsatt den för i form av produkter.
#4 Christ säger
2005-06-04 16:03 - Anmäl

Per : Shiseido finns väl på Åhlens Stockholm, Debenhams et al. Det är ändå ett av de större märkena och brukar finnas på de flesta sorterade butiker. Pris dock...
#5 os säger
2005-06-04 21:43 - Anmäl

På åhlens city i stockholm finns Shiseido, såg det igår då ja var där
#6 Henrik säger
2005-06-05 01:50 - Anmäl

bra test! fortsätt i denna stil!
#7 Per säger
2005-06-06 12:36 - Anmäl

Tack Mattias J/Christ. Ska ge det en chans.
#8 snurra säger
2005-06-07 09:41 - Anmäl

Jag har inte använt just Shiseidos Cleansing Foam, men jag gillar både deras ansiktstvål och deras ansiktsscrub. Absolut bäst tycker jag dock deras moisturizer är. Annars är jag ganska förtjust i Clarins...
#9 Toby säger
2005-06-07 10:37 - Anmäl

Shiseido Cl. Foam finns även på NK. Tycker den är suverän. Dryg och löddrar som bara den. Använder även Bioth. Aquapower. Jag har väl blandhy och tycker den funkar bra och luktar nice. Men av de fuktkrämer jag testat tycker jag Peter Thomas Roth oljefria är bäst.
#10 Ivan säger
2005-06-09 02:00 - Anmäl

Hej!
Jag är en av killarna som jobbar bakom disken för ett av dom stora hudvårdsmärkena!
Det finns vissa saker man bör vet a varför man just hänvisar till spevciell hudvård för män o tänkte berätta lite om detta:)
Vi rakar ju oss ganska så mycket mer än vad kvinnor gör:))) Och av den anledningen blir våran hy grövre, som en naturlig reaktion kan man säga mot all påfrästning vi utsätter den för.
Ett tips för att undvika blämmor o massa knottror efter rakningen är : att förbereda huden inför en rakning med tex en peeling , man peelar mjukt i ljummet vatten. Sedan vill jag pasa på att tipsa alla män om rakolja. Det är fantastiskt! hyveln GLIIIIDER!:)
Kolla efter hudcreme som passar din hudtyp. Och idag finns det både antiwrinkle cremer, dagen efter cremer, rena basic fuktcremer till alla hudtyper även för män. Du måste ställa dig frågan -Vad vill jag att min crem ska göra för mig?
Aldrig aldrig använda fuktcremen till ansiktet runt ögonen , köp en separat , det lönar sig.
Varför inte? Våran hd runt ögonen är bara 1,5mm tunn och en crem avsedd till ansiktet är för stark för stackars lilal huden runt ögonen. Vi män åldras fortare kring ögonen än kvinnor:((( S att investera på en bra ögoncrem är inte fy skam , det finsn tillomed ögoncremer spm funkar omedelbart om du varit ute o partajat dagen inann och du mååååste se pigg o frsch ut:)
Men stenåldersmänniskorna använde inte fuktcreme??? Har fått den kommentaren så många gånger .....här kommer svaret:)
Nä det behövde dom inte , o dom hade inte heller avgaser, åt inte halvfabrikat , levde bara till dom var 35 (om dom hade tur)
:))) duger det?
Kolal efter fuktcremer med solskydd och antioxidanter , et är bra o skyddar.

Men varför ska vi tvätta ansiktet med Facewash???
Under dagen avsöndrar du ett kroppsfett , när det kommer i kontakt med syret och alla härliga avgaser o smuts så startar en oxidation (föruttnelseprocess). att bara svalka av sig med vatten är som att diska en stekpanna utan diskmedel....hur ren blir den???
Morgon och kväll ska man tvätta av sina äckliga hudavlagringar om du överhuvudet taget ska få nån nytta av din nya fuktcrem, annars har den ju ingen chans att "penetrera" huden och verka.

sist men inte minst vill jag tipsa om en "musthave för killar som vill se helt jämna ut i ansiktet utan make-up.Men här måste ni nog ta er till "kärringarnas disk":))) Estée Lauder har en fruktansvärt bra crem som heter "Day Wear Plus tinted" det är en återfuktande crem till ansiktet som skyddar med antioxidanter. Men det mest fantastiska med den ...... att den tonar sig på din hud , efter din hudton och den är inte täckande alls. det är lite magiskt , måste nästan upplevas för att fatta hur det funkar. Vare sig du är solbränd eller blek som ett lakan så kommer den alltid att anpassa sig efter din hudfärg. En trogen vän:)) den är återfuktande,skyddande och jämnar ut din hudton omedelbart så att du ser jämn ut som en moviestar , utan att vara sminkad!!!

Det var lit eav det enkla jag hade att dela med mig av!
Lycka till bland diskarna på er o var inte skrajja för att komma fram o fråga efter prover på dessa grejjer för det finns!
#11 Paul W säger
2005-06-09 10:50 - Anmäl

"diska en stekpanna utan diskmedel" ska man göra, för annars förstör man den feta hinnan som gör att maten inte inte bränner fast. Ivan, diska den i hett vaten och torka ur med papper efteråt - den blir garanterat skinande ren.

Förlåt, jag kunde inte låta bli, nu kan vi snacka hudvård igen. :)
#12 Iceman säger
2005-06-09 18:22 - Anmäl

Vad kostar den här Estée Lauder "Day Wear Plus tinted" ? Täcker den finnar? Vad kan du rekommendera för tvål som är bra för finnig hy, innan så använda jag Dermalogica men den är för dyr, har inte råd att lägga ut 500 kr på en tvål just nu:(.
#13 Ivan säger
2005-06-11 12:22 - Anmäl

Det är bra att du lär mig lite hemkunskap Paul W;) jag var faktiskt kass på det i skolan :))) Men jag tror att du fick med dig det vesäntliga i min komentar :)
#14 Ivan säger
2005-06-11 12:37 - Anmäl

Hej Iceman!
Estée Lauder "Daywear Puls tinted " Kostar 395:-
Nej den täcker inte finna , den är ju ingen makeup direkt , men här kommer ett tips till dig om detta.
Finnar ska du inte försöka täcka , det är dömt att misslyckas , jag har själv begått det misstaget tusen gånger!
Jag har ganska grov hy själv efter ungdomsacne o sånt tjafs:)
Har fått lära mig att det bästa knepet för att "lura" ögat är : Får du till en jämn hudton så får du automatikst en mycket jämnare o friskare utsende ,. Så låt finnen vara kvar o behndladen med lite tålamod o en bra ansiktstvätt som tex den från Shiseido som inte är så dyr men fruktansvärt dryg o faktiskt djuprengörande Shiseido Men Cleansing Foam" den kostar runt 200. Om du vill hålla huden extra i schack sk adu gå på med et bra ansiktsvatten på en bommull , naturligtvis ett ansiktsvatten som är anpassad till en fet hy , o här behöver du inte bli så fancy , testa apotekets L300. Kör en peeling en gång i veckan , några bra exempel är Lab Series för män , deras peeling till face , eller Estée Lauder Micro-D som lämnar huden helt len. Micro-D är en peeling som du ska använda på en väldigt fuktad hud , för den regarerar på fukt o ger ifrån sig värme som öppnar o rengör porer på gdjupe verkligen , och du känner det omedelbart. efteråt ska du bara torka av peelingen inte skölja , för då reagerar den igen....ajajaj!!! Testa den på handen om du har möjlighet i affären så du fatatr vad jag menar. En gång i veckan!!! Inte mer.:)
Jag misstänker att du kanske inte har så lätt att kunna hålla dig från att klämma på finnen ...... då sk adu ta till med en liten snygg produkt:) Naturligtvis tvättar du händerna innan du klämmer din lilla finne när du klämt sönder så ska du ha en "spot gel" detta finns i olika märken , men den kan du lägga på just efter att du lämt. Då dödar du i stort sett alla bakterier runt och i finnen , kommer aldrig mer tillbaks:) Men var försiktig när du klämmer! Anvnd inte naglar , då riskerar du att klämma sönder små kappilärer(små blodkärl som ligger ytligt i huden) och när man klämmer sönder dom så syns dom tyyydddligt! Detta är inte snyggt så undvik helst det.
Lyka till!
#15 os säger
2005-06-11 14:00 - Anmäl

Vart kan man köpa Estée Lauder "Daywear Puls tinted ", har sökt på google men hittade bara andra produkter av det märket, inte daywear plus tinted... Vart i stockholm finns den? NK, Åhlens city, Debenmans?
#16 Must! säger
2005-06-11 16:44 - Anmäl

Word Ivan!!!

Här fanns det mkt intressant må jag säga. Tack för tipsen=)

Vad tycker du om produkter från Biotherm Homme och Zirh? Vore intressant att höra.
MVH
#17 Iceman säger
2005-06-11 20:37 - Anmäl

Tack så mycket Ivan! Ska försöka testa allt du skrev=). Ännu en gång tack.
#18 os säger
2005-06-12 00:41 - Anmäl

ivan - är det den här du menar <a href="http://www.esteelauder.com/templates/products/sp_nonshaded.tmpl?CATEGORY_ID=CATEGORY5865&amp;PRODUCT_ID=PROD2225" target=_blank><u>Estée Lauder Daywear Puls tinted </u></a>??
#19 Iceman säger
2005-06-12 02:46 - Anmäl

Ivan- Vart får man tag på alla dessa saker? Spot gel? Micro D eller nån annan pelling? Sen en till fråga, Har verkligen hygienen så mycket med acne att göra? JAg har inte märkt någo skillnad på när jag köpte Dermalogicas tvål och användandet av ACO Tvålen mot fett hy från apoteket.
#20 Ivan säger
2005-06-13 13:04 - Anmäl

Hej OS!
Daywear plus tinted köper du vid vilken EL disk som helst , NK, Åhlens, Debenhams.
lycka till!
#21 Ivan säger
2005-06-13 13:07 - Anmäl

Hej MUST!
Jag gillar ju Zirh produkterna mycket , har använt massor av dom , gillar deras tvätt , den funkar bra samt deras rakolja, den är grym att ha under rakgel eller som den är!
Biotherms produkter gillar jag faktiskt inte alls , jag tycker dom luktar illa o går inte in riktigt. Dom passar inte min hudtyp helt enkelt , kan hända att dom funkar suveränt på nån annan.
Smaken är ju som baken:)
#22 Ivan säger
2005-06-13 13:11 - Anmäl

Hej Iceman!
Produkterna du nämner finns i olika märken , du hittar dom vid diskrana på varuhusen , fråga efter dom.
Micro-D =Estee Lauder
Peeling= kolla efter nån bra i typ Shiseido eller Lab Series, Zirh...

Om acne har med rengöring att göra ?
Till en del men inte hela vägen. Det kan hjälpa upp en hel del , men rengör du noga så får du vara lika noga med att återfukta , så att du håller balansen i huden i schack. Försök inte "torka" ut dina finnar ...... det blir värre då!
Natrligtvis har det ju mycket att göra med vad du äter,hormoner,gener,hur gammal du är ...osv.
Men att hålla huden ren kommer att gagna dig bara. Allt med måtta naturligtvis.

Lycka till!
#23 Ivan säger
2005-06-13 13:16 - Anmäl

Hej igen OS!
Ja ! du har hittat rätt länk , det är just den!
HYPER BRA!
#24 Henrik säger
2005-06-13 22:28 - Anmäl

tack för alla tips Ivan!
#25 andreas säger
2005-08-29 11:09 - Anmäl

Hej Ivan

Använder nu Biotherms T-Pur serie för ansiktet då jag har lite finnar som kommer då och då. Är Estée Lauder "Daywear Puls tinted "att rekomendera till dom som har fet hud och finnar? Vågar man prova Zirh Prepare - Botanical Shaving Oil när man har broblem hud som är fet och finnig?? Någon som vet om man borde testa. Sedan undrar jag om det är någon som har hör talas om DDF (Doctor's Dermatologic Formula) produkter och hur dom är mot fet hud med lett acne?

Maila mig gärna med svar.

/Andreas
#26 Håkan säger
2006-01-11 19:08 - Anmäl

Måste rätta er om rengöring av stekpannor. stekpannor med släpplättbelägning (tex teflon, silverstone) ska ALLTID diskas med varmt vatten och diskmedel, man bör även koka ur dom med jämna mellanrum (vatten och diskmedel/maskindisk).
Gjutgärn ska ALLDRIG diskas med diskmedel bara varmtvatten och låta torka på eftervärme.

Grymt bra sida fortsätt så.
MVH Håkan
#27 Miki säger
2006-04-14 18:23 - Anmäl

Någon som vet var dem säljer Shiseido i Malmö?
#28 Bengt säger
2006-07-14 13:25 - Anmäl

Läste artikeln med stort intresse. Jag har använt Biotherm Homme varje dag sedan den kom för 20 år sedan, så jag har en del erfarenhet. Jag tycker att produkterna har fungerat mycket bra till för cirka två år sedan. Då hände något, produkterna började förändras och en del artiklar utgick och andra kom. Den återfettande tvål som jag använt hela tiden ersattes med flera andra. Bland annat T-Pur. Ansiktskrämen försvann också och ersattes av bland annat Aquapower och Aquapower för fet hy. Nu började jag få problem. Produkterna passade inte min hy längre. Till exempel Aquapower som enligt Biotherm är extremt återfuktande ger i mitt fall en tvärtom-effekt. Jag blir extremt torr av produkten. Jag måste i regel använda den två eller tre gånger på morgonen för att få effekt. Min erfarenhet är att Biotherm har alldeles för kraftiga produkter när det gäller rengöring. De återfettar inte alls så bra som de påstås göra. Aquapower funkar inte alls för min del. Sensitive är sjukt dyr, cirka 380 kr för 50 ml... T-pur serien är direkt olustig att använda! I ren desperation har jag nu börjat utforska andra produkter och kommit fram till att Clinique funkar betydligt bättre. Deras serie för män är inte dum och torkar inte alls ut huden som Biotherm. I sammanhanget kan man också testa deras motsvarande serie för tjejer som funkar lika bra för män och den är helt oparfymerad.
Just nu har Åhléns ett testkit från Clinique Men som är en bra idé. För 180 kr kan du testa om det passar dig. rekommenderas!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen