Manolo logotype

Fråga Manolo: Slita t-shirts

Hej!
Jag har för vana att ständigt försöka sätta en personlig prägel på de plagg jag använder. Detta gäller att slita jeans själv, och att sy om kläder för bättre passform. Dock har jag fått problem vad gäller t-shirtar. Jag trycker mina t-shirtar själv, men jag gillar inte hur nya t-shirtar ser ut. Jag vill att de skall vara urtvättade, vilket jag dock inte orkar vänta på att själv göra. Därför undrar jag hur jag bäst går till väga om jag vill bleka en t-shirt så att de ser lite mer sliten ut. För min egen del gäller det främst svarta t-shirtar.

Tack för en informativ och medveten sida!

/ / Max

Vi har tidigare skrivit om hur andelen bomull påverkar ett plaggs egenskaper, däribland krympning, blekning och formbeständighet. Även slitning av kläder har diskuterats flitigt och vad gäller jeans så är det i princip tidens tand som gäller för att resultatet ska bli riktigt bra.

Med t-shirts är det dock något enklare. Välj en tröja i 100% bomull - dessa är mindre färgbeständiga. Tvätta med ett tvättmedel för vittvätt, men kör inte tröjan tillsammans med din riktiga vittvätt. Skjuts in i torktumlaren. Avnjut. Skulle inte tröjan fått sig en tillräcklig omgång i första tvätten är det bara att göra om tills du får det som du vill.
Tänk på att plagg i 100% bomull krymper något i första tvätten.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Claes säger
2005-04-30 14:01 - Anmäl

För att få ett plagg att se urtvättat eller slitet ut så rekommenderar jag att tvätta det med lika delar vittvättmedel (med blekmedel) och grovsalt. Detta har funkat bra för mig i alla fall. Lycka till!
#2 Aron säger
2005-05-01 13:26 - Anmäl

Roligt att denna fråga kom upp just nu då jag precis satt och funderade på samma sak. Ska testa detta, men grovsalt Claes? Någon speciell anledning?
#3 max säger
2005-05-02 23:07 - Anmäl

Tack för inlägget manolo. Det slog mig häromdagen när jag skulle tvätta att det kanske var dags att åter plocka fram burken med Remol. Det har jag tidigare använt på jeans, och de har då blivit rejält urtvättade från färg. Kanske är det bättre att köra med vittvättmedel, så slipper jag obehagliga överraskningar.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

I hate Christmas jumpers

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen