Manolo logotype

Fråga Manolo: Köpa ny kostym?

Bild 314632Hej!

Är på jakt efter en ny kostym. Ska på en del bröllop i sommar och tänkte byte upp mig.

Vill då ha tips om vad för stil som gäller för kostymerna i vår/sommar. Vill dock att den ska vara mer aktuell än bara för i sommar. Har tänkt mig en ljusare ton, inte svart, typ Khaki / Caffe Latte brun aktigt. Är ganska mörk och tycker det skulle passa i stället för en traditionell svart kostym

SKulle vart sjysst om kavajen hade gått att matcha ihop med Jeans också vid behov.

Tacksam för tips om stil och även länkar!

Tack på förhand!

Marcus

Det som i princip kan göra en kostym inaktuell är modellen. Tygerna är sällan så extrema att de inaktualiseras efter bara någon säsong.

I vår och sommar gäller i huvudsak smalt skurna modeller, vilket gör att skräddarsytt kanske kan tänkas locka lite extra.

När det gäller färgval så är svaret lite avhänget hur det ser ut i din garderob idag. Vad äger du för sorts kostymer idag? En ljus kostym tjänar bra som sommarkostym och då speciellt till bröllop. Men vill du ha en mer tidlös skulle jag gå på något mörkare.

Du skulle kunna göra mig åtminstone lätt ljusgrön av avund om du skulle fastna för följande tips. Jag var nyligen och provade en mörkbrun Tiger-kostym som jag föll pladask för. Det skulle dock min ekonomi också gjort och det var därför inte aktuellt för mig, men varsågod och live my dream!

Nu blev det lite mobilblogg över inlägget eftersom bilden inte är den bästa - och inte hållningen heller just vid fotoögonblicket. Som det kanske går att urskilja av bilden är kostymen mörkbrun med lite bredare kritsrecksränder. Kostar omkring 5000:-.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Jesper säger
2005-04-14 12:54 - Anmäl

Jag köpte en svart Tiger-kostym på Vingåkers Factory Outlet för 2400 balubas, ungefär halva nypriset. http://www.vfo.nu/
#2 Olof säger
2005-04-14 16:20 - Anmäl

En ljusgrå kostym är ju helt suverän till det mesta. Fungerar utmärkt till jeans också. Till sommaren är det bästa alternativet en kostym av ull blandat med mohair eller linne. Den förstnämda varienten är lite blankare, men också mer exklusiv. Exempelvis denna från Dunhill:
http://www.dunhill.com/img/collection/menswear_ss05/produit11.jpg

Nu finns det betydligt billigare alternativ. Tiger brukar ha en del, men när det gäller just Mohair tycker jag nog Boss är betydligt vassare. Det beror ju lite på hur mycket du vill lägga ner. Men en från Boss får du för 5500. Har du ännu mer pengar tycker jag absolut du ska kolla på Corneliani eller Canali som har grymt schysta kostymer nu till sommaren.
#3 Maggan säger
2005-04-14 20:00 - Anmäl

Cornelianis denimblå kavaj med kritstreck är närmast oslagbar, även om jag inte har hittat några byxor ännu i den varianten. Rekommenderas!
#4 Olof säger
2005-04-14 21:19 - Anmäl

Maggan - Jag håller med dig! Den är oförskämt snyggt! Fast Canali hade en lite ljusare blå kavaj i sin höstkollektion 2004 som var snäppet vassare. Det enda de går att kombineras till är nog ett par chinos eller mörka enfärgade byxor.
#5 Paul W säger
2005-04-17 01:18 - Anmäl

"En ljus kostym tjänar bra som sommarkostym och då speciellt till bröllop."

Till bröllop? Knappas! De flesta bröllop har mörk kostym som klädkod (det som tidigare betecknades som kavaj).

För övrigt rekomenderar jag Oscar Jacobosson-kostymer.
#6 Dalle säger
2005-04-17 08:27 - Anmäl

Usch vilka förslag du får... vill du ha en snygg och stilren kavaj som passar alla tillfällen kan du köpa en basic suit jacket från filippa k eller en från acne (en låg skuren knapp). båda är svarta och slimmade, vilket jag även tycker att kavajerna bör vara. Glöm allt annat...
#7 gunnar säger
2005-04-17 10:08 - Anmäl

Hej,
Jag skall också på bröllop i sommar - min son gifter sig. Mörk kostym anbefalls och nu är frågan: Hur ljus får en mörk kostym vara? Kvalar en mörkgrå in?
(Jag har precis köpt en ursnygg mörkgrå kostym med inslag av mohair från Massimo Dutti)

Hälsningar
Gunnar
#8 Paul W säger
2005-04-17 12:27 - Anmäl

Tråden gäller väl val av kostym och inte val av kavaj?

Mörkgrå kostym är ett mycket bra val, förutsatt att den verkligen är mörk förstås. T.ex. tycker jag att Dunhill-kostymen som Olof länkade till tidigare är för ljus för det ändamål du beskriver.

Och som bekant är mörkgrå, mörkblå, mörkbrun och liknande, bättre än svart.
#9 Ramses säger
2005-05-15 19:14 - Anmäl

Det där med vingåkers factory outlet låter ju bra! Vet någon om det finns något liknande ställe i Göteborgs omnejd där man kan köpa sjyssta kostymer i många storlekar under 5000kr. Behöver något till studenten och känner att jag kommer att bli ruinerad om jag köper den i någon fin herrbutik.
#10 Janne säger
2007-02-15 17:30 - Anmäl

Hej, driver en webshop på nätet (Outlet) men just Corneliani. 30-60 % billigare!
mvh Daniel.a

<em>Kommentaren redigerad av Manolo.se</em>
#11 Robban säger
2007-03-12 23:01 - Anmäl

va e länken till din web outlet?
#12 Peter säger
2007-03-12 23:02 - Anmäl

hur lång tid tar det att åka till vingåkers outlet?? har de bra utbud gällande kostymer
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.