Manolo logotype

Fråga Manolo: Sola solarium

Tycker det vore intressant om ni kunde skriva lite om vad man bör tänka på då man skall sola solarium. Funderar nämligen på att börja själv men känner att jag verkligen står på ruta 1.
MVH Jonatan

Hej Jonatan.
Tack för en bra idé om ett ämne som vi nog har anledning att komma tillbaka till flera gånger. Som du kanske har läst så har är det ett hett ämne i tidningarna just nu.

Vi är själva inga hängivna solariebrukare, men vi har kollat runt för att se vad som gäller. Det första man kan säga är väl att det inte är riskfritt att sola. Vare sig i solarie eller ute i det fria. På huden.nu har det ställts en del frågor om att sola solarium, och man kan väl sammanfatta deras inställning så här: Att sola försiktigt varannan vecka i solarium några månader under vinterhalvåret är ok, men inte mer. Å andra sidan är den naturliga solbränna som man får på utlandssemestern är inte på något sätt bättre än den man får i solariet.

SSI (Statens strålskyddsinstitut) gick igår ut ännu hårdare och varnade för all solariesolning.

Svensk solarieförening håller såklart inte med. De har uttalat sig i aftonbladet.
Här på Manolo.se har vi tidigare skrivit om solbränna på burk. Det låter mer och mer som en riktigt bra idé.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 raZmus säger
2005-03-01 10:55 - Anmäl

Kolla även www.solasakta.nu
#2 Jeppe säger
2005-03-02 16:03 - Anmäl

Jag är skeptisk mot solarium! Testa betakarotenpreparat som t ex Solarin istället. Ger en något bättre färg och när väl den riktiga solen kommer så blir du snabbare brun. Finns dock ingen anledning att låta bli solskyddsprodukter..
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.