Manolo logotype

Fråga Manolo: Vilka acessoarer gäller nu?

Bild 314545Måste börja med att tacka för en ypperligt bra stilguide för oss män!

Nu till frågan: Vilka accessoarer gäller just nu?
MVH Henrik.

Manolo.se gillar accessoarer som även fyller en funktion. En välmatchad accessoar kan vara just det lilla extra som fulländar din klädsel och är den dessutom funktionell minskar man risken för att klädseln ser överarbetad ut.

Väskan
Många köper sig en väska som de sedan bär i vått och torrt tills den är utsliten nog för att det ska vara motiverat att köpa en ny. Väskan är mannens största accessoar och således den som borde inbjuda till flest variationer.

Bältet
Ett ensamt stackars läderbälte i garderoben duger inte. Detta är dessutom en relativt billig accessoar. Textilbälten i olika färger finns exempelvis att köpa på H&M.

Klockan
Klocka är måhända inget som vi vanliga dödliga har en större uppsättning av, men det är en ypperligt trevlig accessoar att variera och matcha. Köp hellre flera billigare klockor än en enda dyr.

Ovanstående är mer allmänna tips. Ett mer direkt svar på din fråga måste bli hatten. Hatten har använts flitigt på catwalken i samband med vårens kollektioner. Glöm truckerkepsen, eller ännu hellre bränn den, och kolla in Pradas, Yohji Yamamotos och Miu Mius vårkollektioner!

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Accessoarer

#1 Jesper säger
2005-02-23 18:12 - Anmäl

Du har så rätt ang väskan, men alltid ett elände att tömma den när man bär runt på mycket skrot som jag..
#2 Olof säger
2005-02-23 21:09 - Anmäl

Tycker ni missat massvis med användbara accesoarer. Manschettknapparna är verkliegn en detalj som förgyller klädseln. Kanske den bästa. Bröstnäsduk är också en mycket bra piff till kavajen och kostymen. Solglasögon får inte heller de glömmas bort då de har ett väldigt högt stilvärde.
#3 Pimp Daddy säger
2005-06-22 10:23 - Anmäl

Att köpa flera billiga klockor istället för en dyr måste var det i särklass mest dumma som skrivits på denna sida.
Varför? Köp en fin klocka, t ex en Sjöö&Sandtröm, en Omega Speedmaster eller en stål Rolex för mellen 20 och 35 tusen. Dessa passar till allt och behöver aldrig matchas.
Det säger lite mer om dig än en spacead Fosil för 499:- på UR & Penn, eller?
Lägg lite krut på det enda smycke en man kan bära utan att bli ifrågasatt.
#4 Leffe säger
2005-06-22 15:33 - Anmäl

Vad lever du i för värld? Du verkar tro att det är en självklarhet för alla att slänga 35000 på en klocka?

Bättre då att köpa en 2-3 stycken för ett par tusenlappar. Då har man klockor till alla tillfällen och man slipper se ut som var enda förortspizzabagare i sin Rolex Submariner.
#5 E.H. säger
2005-11-05 20:46 - Anmäl

Kan inget annat än hålla med om att detta var det i särklass sämsta klockrådet någonsin. Skrota allt vad billighetsklockor heter och investera istället i en begagnad t ex Rolex. Ja, Rolex kan förefalla fantasilöst men är det märke som har i särklass bäst andrahandsvärde. Köper du en vintagemodell kan du generellt vara säker på att värdet bibehålls och ibland även stiger. På så vis kan du även särskilja dig från pizzabagarskaran med sina guld/stål-Submariners. Vill du ha en modell med inslag av guld väljer du med fördel Datejust, den förmodligen mest allsidiga klocka som någonsin gjorts. Fungerar i alla lägen.
Är bankkontot tomt finns det begagnade t ex Omega för en billig peng. Kontentan är: köp hellre en begagnad kvalitetsklocka än en/flera ny(a) skräpdito.
#6 Oink säger
2005-11-22 15:21 - Anmäl

Har ni några tips på var man hittar bra begagnade klockor (Omega, Tag Heuer osv, den klassen), och vad man bör tänka på vid inköp?
#7 Klockmästaren säger
2006-01-12 00:16 - Anmäl

Hej, jag vill bara säga till er alla som inte kanske har en lika mätt plånbok som "Pimp Daddy" att ta en liten resa till bulgarien, vilket förutom har blivit ett trevligt litet semesterland även är ett pardis för de som kanske vill glida med de som har lite finare ur men inte har råd.
Där kan du köpa kopior av hög kvalitet för 300skr som skulle kunna säljas här i sverige för några tusenlappar En kompis köpte en pathekkopia för 350 kr där nere och fick den värderad till 4000 kr här i sverige.
Även om jag som klockfantast inte skulle rekomendera att köpa kopior så var de här mycket fina. OBS, jag säger inte att du ska åka ner till burlagrien och köpa en från gatan eftersom det finns klockar där som har samma dåliga kvalitet som säljs på de vanliga semesterorterna vid medelhavet. Utan de bättre kopiorna säljs i boutiqer där även den riktiga varan säljs. Var försiktiga bara så att ni inte blir lurade och lycka till på förhand med era klockköp.
#8 Daniel säger
2008-06-22 09:57 - Anmäl

Alla har sin poäng! Man kan köpa en begagnad( dock fin) Omega Geneve eller Speedmaster, med superschysst design från 70-80 talet som inte många har men ändå en mycket pålitlig klocka som håller tiden. kvalite har alltid varit bättre förr i tiden, nu slarvar barnarbetarna för mycket! :)) inga kommentar där tack!
Att lägga pengar på en resa är mycket mer klokt än att köpa en Rolex eller en Sjöö Sandström som dessutom ligger som vintage på 14-18 lax är ingen bra ide gubbar! Alla har ju inte råd med Submariner eller Oyster för den delen, då får man glida runt med en Jacque Lemans från Sjärnurmakarna för 3 tusen i stället. Jag säger bara gå in på tradera och buda.... så får ni en bra klocka till en rimlig pris så har du pengar kvar att resa för.....
#9 T säger
2008-06-22 11:32 - Anmäl

Roligt med bedrägeritips "klockmästaren". Själv kan jag inte tänka mig att köpa kläder begagnat, klockor är gränsfall. Men mitt sätt att se på priset på en klocka är differensen mellan inköpspris och det pris man kan sälja den för om man tröttnar. Om Rolexen tappar halva sitt värde så är den har kanske kostat tiotusen, för det priset skulle man få tre till fem Ur&Penn klockor, som man inte alls kommer att kunna sälja.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.