Manolo logotype

Fråga Manolo: Matcha kritstrecksrandigt?

Bild 314531Hej!

Jag har en något ovanlig(?) fråga. Är det ok att matcha en kritstrecksrandig kavaj med svarta kostymbyxor? Såhär i spegeln ser det bra ut färgmässigt och så men ja, jag undrar bara om det är allmänt accepterat? Tillställningen jag ska på är en begravning och klädseln är valfri. Jag är dessutom på tacksamt avstånd från den avlidne.

Tack på förhand.

Mvh Peter

Att matcha uddakavajer med kostymbyxor kan vara en lurig historia. Speciellt om det handlar om att matcha olika plagg i svart. Det är svårt att hitta någon annan färg som kommer i fler nyanser än vad svart gör.

Graden av kritstrecksrandigt avgör om kavajen överhuvudtaget passar vid en begravning. Är kavajen diskret randig kan det vara ok, men om det är skarpa ränder bör du nog överväga andra alternativ. Diskret är ledordet som gäller för begravningsklädsel.

Om du tycker att de olika svarta nyanserna ser ut att fungera ihop och kritstrecken är tillräckligt diskreta kan nog ditt klädval fungera, men en hel kostym är ändå att föredra. Och kom ihåg, även om klädseln är valfri, har du valt att bära kostym till begravningen måste du även ha slips.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Marvin säger
2005-02-09 22:40 - Anmäl

måste man alltid ha slips till kostym på bröllop, begravning o.d?
#2 Lucas säger
2007-07-17 16:34 - Anmäl

Marvin.. man måste alltid ha slips till kostym. ;)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.