Manolo logotype

Manolos 10 grundläggande tips

Bild 314522Vi har tidigare skrivit om Ebbas och Carsons tio budord. Det här är Manolos egen syn på renlevnad. Det är inga budord, men tio högst välmenande råd.

- Byt kalsonger och strumpor varje dag
Använda strumpor kan få dina fötter och skor att lukta. Skor ska dessutom helst ha ett dygn på sig att torka - även om du hävdar att du inte svettas om fötterna - så byt gärna skor dagligen också.
Läs mer här och här

- Håll naglarna kortklippta
Även tånaglar.

- Besök frisören
Var sjätte vecka är ett lämpligt intervall. En välklippt frisyr kan förhöja helhetsintrycket av dig rejält!
Läs mer här

- Lukta gott
Inte ens flyttkarlar kommer undan med att lukta illa. Använd deodorant dagligen och gärna även parfym. Att hitta en parfym som passar dig kan (och bör) vara en lång process. Låt parfymen sitta i ett tag innan du väljer eftersom doften kan förändras något när du burit den en stund. Använd dig gärna av en doftpanel bestående av några ärliga vänner.

- Kolla andedräkten
Inget kan som dålig andedräkt ta död på en konversation. Tandläkaren har redan lärt dig borsta tänderna. Nu är det dags att lära sig använda tandtråd och tungskrapa också.
Läs mer här

- Håll igång
Ingen kräver att du ska ha tvättbräda och springa maraton, men det märks direkt om du rör på dig eller om du är en soffpotatis. Du orkar mer, ser piggare ut, får bättre hållning och självförtroende! Dessutom är gymet en ypperlig plats att träffa folk.

- Handla inte efter märken
En tröja med ett blaffigt varumärke är inte per definition en snygg tröja och inget klädmärke gör enbart snygga kläder. Var selektiv med märkeskläder och köp inte bara det alla andra har.

- Skaffa dig bra basplagg
Att hålla sin garderob uppdaterad kan vara en dyr historia. Rikta därför in dig på billiga basplagg som går att matcha på flera olika sätt och låt sedan detaljerna göra klädseln.

- Ta en titt på dina skor
Andra gör det.

- Var genomtänkt
Du kan bära i stort sett vad som helst, så länge det märks att det finns en tanke bakom. Ansträng dig gärna med detaljer och färgkombinationer, men keep it simple. Sträck på ryggen och bär dina plagg som den man du är!

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Patrik säger
2005-02-05 12:53 - Anmäl

Är inte alla dom där självskrivna?..
Skulle hellre sett tips i stil med
" - Var individuell
Bara för att resten av svenska folket är fega när det kommer till individuell klädsel behöver väl inte du vara det. Låt dig inspireras av ex tokyo street style eller london som är lite lättare. Allt för att man ska slippa se 99% samma sak när man går utanför dörren.

- Knapparna i skjortan finns av en anledning
Det är inte ok att endast knäppa dom 2 nedersta knapparna, ingen vill se din babianbringa."

*rant*
#2 Tomas@Manolo säger
2005-02-05 13:29 - Anmäl

Tipsen är som sagt grundläggande och vad som är självskrivet för en person är inte alltid det för en annan.
Möjligen dyker det upp "tio fortsättningssteg" så småningom.
#3 Mike säger
2005-02-05 19:07 - Anmäl

Hej,
förutom att man skall byta underkläder, borsta tänderna och träna - ganska självklart för de flesta killar idag. Å andra sidan, tror jag att många fuskar ganska bra, det märks inte vid minst vid ett leende ;-)

Två saker dock; tipsen akta dig för märkeskläder och införskaffa billiga basplagg :-o

Jag har arbetat på två av Sveriges bättre klädaffärer och erhållit en del erfarenhet!
1. Köp 2-3 Armani Jenas i olika tvättar eller CK - de är klassiska och håller tvätt efter tvätt.
Märket och efterfrågan på dessa märken kommer inte bara från reklam. Kanske har en del upptäckt att Armani tillverkat bra jeans och sedan kommer märket i fokus.
Vad gäller "skräpjeans" som WE, ACNE m fl = samma jeans som H & M men med först upparbetade märkesnamn och sedan tillverkning av dålig denim, slarvigt sydda sömmar, dålig beskärning.
Dessa jeans kostar lika mycket som de bättre dvs Armani Jeans (prisvärda, snygga och klassiska).
Allt behöver inte vara märkesvaror - men det finns en anledning till att vissa märken består-kvalitet!
Dåliga märken självdör efter ett tag.
2. Satsa vidare på bra underkläder; BB, DG- sockor i starka material till vinterns lite kraftigare skor.
Om inte R Laurens strumpor, finns det svarta sportstrumpor från Bola med enorm kvalitet och dessa är mycket diskreta. Tunna strumpor passar på jobbet (i kontorsmiljö till rätt sko) - annnars lär det bli 2 tvättar och sedan slänga.
Satsa på kostymer från Boss, Hugo Boss, Tiger, Corneliani m fl märken.
Skor från Ecco, Timberland, Allan Edmonds, Bally-de håller länge och lägg i en extra sula som absorberar ev svett så håller sig skorna längre.
Så mycket längre att en undersula är en bra investering.
Köp bas-bra t-shirts från 500 kr och uppåt.
Du får oftast så bra kvalitet som du betalar för.
Procentpålägget är megastort på billiga kläder jämfört med kläder från Norge *LER*

Har du bra underkläder, bra skjortor, bra kostymer och bra skor som är tidlösa-välj då modefärger till val av de grå/svarta baskläderna.
Jeans till en Bosskvaj och en färgsprakande t-shirt.
Eller jeans till en klassisk skjorta som du köper en mer enkel men ändå bra skjorta till dvs ha två skjortor på varandra.
har haft det i många år och alltid fått beröm.
Tufft att blanda strikt med enklare märkesplagg.

Har du arbetat upp en basgarderob av kvalitet så kan du börja köpa kläder till humana priser.

Och vad gäller dofter (jag har 100 mörkt förvarade dofter). Använd tre varianter; en sommarfräsch, en lite tyngre vinterdoft och en året-runt kvällsdoft.
Vid fikan på stan efter badet - välj en Armani White, till kvällen välj en något mer kryddig doft som markerar skillnaden melllan dagsljus och skymning.

Sålunda; en dyr och märkesbetonad basgarderob och sedan lättare kombinationsplagg.
Välj inte för länge mellan dofter-fråga efter doftprover, prova och låt flick/pojkvän avgöra vad som känns rätt för dig.
Och titta också på reklamen-den vill förmedla den rätta stämningen i doften och det kan ju också vara så att den stämmer.
Men pröva och se.
Och tillslut; köp ett par "killer-solgasögon" - de kan du ha i många år.
fastna inte i billighetssamhället - jag tror på grundkvalitet.
Hur möblerar du ditt hem? Ja, jag satsar på kvalitet vad gäller soffa, säng, bord och köksbord.
Sedan kan du alltid åka till IKEA och komplementhandla!

På en dålig grund kan du aldrig bygga en fin fasad!
#4 Mike säger
2005-02-05 19:23 - Anmäl

Glömde - en tvättbräda, biceps och triceps arbetar du upp för din egen skull och visst är det snyggt för omgivningen också.
Likaväl som du inte skulle ha en bräda eller snyga biceps -då ingen kräver det, så äcklas många av killar i 25-30 års åldern som har ölmagar, och en synlig stjärtspringa som blir väl synlig när de böjer sig ned.
En killes/mans kropp skall (om inte sjukdom finns) vara smärt så att kläder inte behöver inköpas på en pressäningsfabrik och det helst fram till 75 års åldern.
Vårda kropp och tänder!
Där började jag innan jag satsade på basgarderob, dofter och mode!
Skärpning alla "tjockholmare"!

PS! Hur kul är det för en tjej att daita en kille på 0.1 ton i finaste kostymen och dyraste eau de toiletten. Ögonen faller ju endast ned på magen och jag skulle vilja se den kille som får hem en tjej/kille i det läget. ja möjligtvis säljer sig några för hans nollor på kontot då :-)
#5 G säger
2005-02-05 19:56 - Anmäl

Mike sa det mesta, hellre slank än fet säger jag. Håller nog med på alla hans saker vill jag säga. Det viktigaste tycker jag är att man vågar sticka ut, jag avskyr att gå ut och titta på folk med Tigertröja (inget fel, men ni fattar nog vilken jag menar) och ett par Nudie jeans till det. Det kanske inte är looken jag äcklas av utan det är deras attityd, dem tror de är all that och har grymmaste stilen. Men icke sa nicke, det är så off det bara kan bli. :(

Men se till att vara trimmad då, för många blickar kommer man få.
#6 M säger
2005-02-05 20:05 - Anmäl

"En tröja med ett blaffigt varumärke är inte per definition en snygg tröja och inget klädmärke gör enbart snygga kläder."

Tack! Är så trött på alla JL struttande glin som ser likadana ut allihop.
#7 Stef säger
2005-02-05 20:41 - Anmäl

Klassisk still håller jämt, toppa som sagt med något modeplagg då och då.
#8 Patrik säger
2005-02-05 21:25 - Anmäl

Mike bra skrivet. För den som har pengar är det enkelt att göra som du skriver. Men vissa måste göra åt andra hållet. Dvs först fylla upp garderoben med saker som iaf passar som är riktigt billiga för att ens ha något på sig alls.
Enligt dig låter det som att man bara kan ha billiga saker för att toppa med och det låter helt absurdt. Det går att bygga outfits som ser bra ut utan att allt ska kosta astronomiska summor. Allt beror ju på vem som gör det..
Killen som går och köper din basgarderob nu kommer ju inte ha stil för det.
Jag håller fortfarande på individualitet. Har man råd att köpa det man vill kan man göra det, annars räcker det många gånger att bara inspireras av det.
#9 ricke säger
2005-02-05 21:29 - Anmäl

men det är ju så att dom som inte bryr sig så jättemkt om sin klädsel tror ju
att det bara är att köpa en JL tröja så har man stil! (och det är rätt många som gör!) köp i stället en kanske inte lika dyr tröja med snyggt motiv eller snygg stil!

ricke!
#10 T säger
2005-02-05 21:35 - Anmäl

Mike: Är du aktiv på Manligt.net? Om du inte är det så vore det trevligt om du kom dit. Du verkar veta mycket om kläder. Ni andra är välkomna ocså ;)
#11 Patrik säger
2005-02-05 22:56 - Anmäl

ricke faktiskt så tror jag att det är påväg bort. Jag såg två stycken som man kan kalla medlemmar ur den nya lost generation (Dvs tigertröja, nudie jeans och ibland även truckerkeps) som kommenterade JL tröjor med att dom inte var inne mer för att alla hade dom.
Då har det gått långt! Har även hört obekräftade rykten om att JL hood's har slutat producerats.
#12 Erik säger
2005-02-06 11:32 - Anmäl

Jag saknar också individualitet när det gäller klädval, hos mig själv och hos andra. Men och andra sidan är det inte helt lätt när alla klädbutiker har likadana kläder. Jag har själv varit klädd i nudiejeans och tigertröja och det känns inte spännande när alla går klädda i det. Men med start i år har jag börjat uppdatera min garderob. Så i veckan köpte jag ett par gråsvarta armanibyxor, en svart Ermenigildo zegna kavaj och en svart rock från Donna Karen i lite annorlunda snitt (när jag måste bära kostym). Måste säga att det ser väldigt bra ut och går att kombinera med väldigt mycket. Kavajen går att använda till jeans och T-shirt, tjockare tröja, skjorta, etc. Nu är jag på jakt efter en tröja och skjorta och eventuellt ny vinterjacka. Men jag skulle vilja se lite mer individualitet i Sverige. Allt är så lagomt och likriktad och ingen vågar sticka ut, inte ens jag. Men jag uppskattar dem som gör det. Själv vill jag bara klä mig med stil och tanke.
#13 Olof säger
2005-02-06 13:45 - Anmäl

Håller inte med om att en bra basgarderob behöver kosta massvis. Man kan fynda på rea, men min favorit är att handla secondhand. Har hittat bland annat en kavaj från Ermenegildo Zegna begagnat i en av Londons flera secondhandbutiker. Det viktigaste är dock att man satsar på snygga skjortor och fina skor. Timberland tycker inte jag är så mycket att hänga i granen, inte Ecco heller. Lite för klumpiga. Däremot delar jag din åsikt om att Bally gör suveräna skor.
#14 Arthur säger
2005-02-06 16:57 - Anmäl

"Så i veckan köpte jag ett par gråsvarta armanibyxor, en svart Ermenigildo zegna kavaj och en svart rock från Donna Karen i lite annorlunda snitt (när jag måste bära kostym)."

*Gäsp* Individuallitet, sa Bull. Eller om det var Bill. Svart och grått sticker ju verkligen ut... Men det är ju upp till var och en hur man vill se ut, så länge man trivs med det.
#15 Patrik säger
2005-02-06 20:27 - Anmäl

Det är oftast enklare att hitta kvalitetsplagg från kända designers.. Ofta behövs det faktiskt en anledning till att bli ansedd inom denna flyktiga bransch :) Lät som riktiga kanonköp Eric.. Hoppas det sträcker ut ryggen på dig som sköna plagg ska göra ;)
#16 Erik säger
2005-02-07 03:19 - Anmäl

Patrik-Arthur- Jag är i alla fall nöjd. Särskilt med kavaj och byxor. Det ser stiligt ut och går att kombinera med mycket. Man kan se både uppklädd och mer avslappnat rockig ut beroendes på hur det kombineras. Nu ska jag försöka sluta klä mig sunkigt och försöka se lite fräschare ut. Tilläggas kan att mina inköp inte var speciellt dyra. Inte i jämförelse med typiska svennekläder som JL, Nudie, etc.
#17 M säger
2005-02-07 21:36 - Anmäl

Vad roligt där är att det finns killar som äntligen fattar något om kläder och utseende och som verkligen tycket det är viktigt! för det är det, kram på er alla!!!
#18 Adam säger
2005-02-08 00:26 - Anmäl

Ja, verkligen ett kul forum. Koll och smak varierar väldeliga har jag märkt, men det är ju bara kul med personer med skiftande uppfattningar om mode.
#19 Jonas säger
2005-02-10 02:03 - Anmäl

Måste bara kommentera vad Mike skrev tidigare. Tycker det är förvånande att alla håller med denna "stilikon", tycker själv att Armanis jeans är bland det fulaste jag har sett - otroligt taskig passform och med det där märket på bakfickan... Min mor har haft Armanijeans de senaste åren och på en dam tycker jag att de passar. Men när jag ser dem på en yngre eller medelålders man tolkar jag det som att de tror att de är stiligt klädda bara för att de har köpt ett plagg av ett exlusivt märke... Fantasilöst och fult.
Skulle gärna se ett noggrannt jeanstest på Manolo med tester på olika jeans (tvättar, form, o.s.v), det finns massor av tester på tjejjeans men ej för killar.
Ställer mig även tveksam till tipset att bära två skjortor utanpå varandra, även om Mike har fått beröm under många års tid (var det under Grungeeran?). Håller däremot med om att kostymer av exklusiva märken sitter mycket bättre och är klart snyggare än andra billigare fabrikat. I just kostymväg så är inte heller det i övrigt överexploaterade svenska J.Lindeberg att förakta.
Självklart är också grundförutsättningen för att kläderna ska sitta snyggt att man vårdar sin kropp och håller den i trim.
#20 mx säger
2005-02-10 07:48 - Anmäl

Jag måste faktiskt erkänna att jag håller med Jonas lite, jag har aldrig sett ett par snygga armanis (jag predikar inte för nudie heller), men det känns som det finns tillräckligt måste märken därute för att man ska slippa hålla sig till ett.
#21 hah säger
2005-02-10 19:37 - Anmäl

Svart T-shirt och Jeans är det enda som behövs ;)
#22 Adam säger
2005-02-11 12:19 - Anmäl

Jonas: Word, man!
#23 Kjell säger
2005-02-11 21:59 - Anmäl

Någon skrev att tjejer inte gärna rör sig med killar på 0.1 ton, så vida de inte gör det p.g.a. killarnas feta bankkonton... Om jag som är 189 lång väger 0.1 ton så är det inte av fetma.
#24 Johan säger
2005-02-11 23:37 - Anmäl

Jag behöver lite hjälp! Kan nån ge lite tips på bra basplagg som "alltid funkar" ? Jag börjar må dåligt av att bara växla mellan mina jeans, svarta chinos och jämt och ständigt vit tshirt och nån tröja. (Gillar såna tröjor med en färg på kroppen och en annan på ärmarna.) Sen undrar jag om nån av er har testat nån av alla tandblekningsmedel som finns, och hur funkade det?
#25 Erik säger
2005-02-16 10:03 - Anmäl

Mina armanibyxor är skitsnygga! Speciellt tillsammans med mina Bruuns Bazaar skor. OBS! De är inget jeanstyg, utan 100% bomull. Annars tycker jag att många lyxmärken tillverkar väldigt mycket kläder som är rent ut sagt tacky med feta märken och inte speciellt snygga. Mina är diskreta och snygga. Jag gillar inte att vara reklampelare. Jag bryr mig inte om märken utan vill ha kläder som är snygga, så jag kan blanda friskt när det gäller märken. Jag kan till viss del bry mig för jag vill inte springa omkring med likartade kläder som alla andra springer omkring med.
#26 kristian säger
2005-02-16 13:17 - Anmäl

Frågor: Undrar om ni medvetna pojkar skulle kunna ge mig lite visdom i det sammelsurium av osäkerhet och frågor som dyker upp under livets hårda dagar. Schysst om jag får lite feedbakc på dessa frågor.
Vilka egenskaper kännetecknar en man med stil? Vilka Ribbing etiketter är att ta efter? Vari skiljer sig mannens fåfänga från kvinnors? Finns det en outtalad skiljelnje mellan kvinnors och mäns rätt till kroppshygien/hysteri i vårt samhälle? ... återkommer med fler saker under veckan. Ciao K.
#27 Olof säger
2005-02-19 16:10 - Anmäl

Erik - Jeanstyg är består ju av bomull. Tycker själv Armanis jeans är rätt snygga.
#28 Isabella säger
2005-02-20 14:41 - Anmäl

Bästa Tips Killar.. Lyssna här: SKAFFA EN GAY POLARE!!! Garanterad Succes ALLTID! Varför tror du vi tjejer alltid har en (Som Minst)? Jo för att han ser till att du alltid ser TOP TOP!!! Så killar sluta tro att alla gay killar är ute efter er och skaffa en som polare, tro mig dem VET vad MODE och STYLE är.. Love Isabella *MUAK*
#29 hah säger
2005-02-20 19:47 - Anmäl

Låter som om någon köpt mediestereotypen om bögar med hull och hår
#30 hah säger
2005-02-20 19:48 - Anmäl

Oj, svalt menar jag. Så fel det kan bli
#31 "Les" Pål säger
2005-02-23 00:21 - Anmäl

Varför har ingen nämnt faktumet att man kan låta sy upp kostymer och likn.? Jag försöker hålla min kläder så märkesfria som möjligt. Det enda plagget där märket syns överhuvudtaget är min Lacoste Velcro "Stan Smith", där man har sönder skinnet om man försöker sprätta bort loggan.

Om jag ser någon på stan som har ett snyggt plagg eller intressant accesoar, så frågar jag ofta. Detta är en grej som är kalrt underskattad. Tänk dig själv, om det kom fram en "liktyckande" som gillar något av det du har på dig, så vill du ju "ge något tillbaka". Inte sant?
#32 Jesper säger
2005-02-25 14:13 - Anmäl

Finns ju hur många sjyssta jeans som helst, t ex Ijin, SBU mfl.
#33 Svett,snor och snus säger
2005-02-27 21:28 - Anmäl

hehe jag gillar denna sidan och tycker det är bra att vi män får lite hjälp men en del av er på denna sidan är lite väl mycket :) har man inte "det" så får man ta till kläder :)
#34 Peppe säger
2005-03-01 18:27 - Anmäl

Håller med de som skriver att armani jeans är fula. Tycker de sitter väldigt dåligt och föredrar andra jeansmärke. Jag vet att många har fördomar mot märken som Acne men jag måste faktiskt erkänna att jag har ett par. Och de sitter riktigt bra, passar mig perfekt. HAr ej haft dem sålänge så jag vet inte riktigt så mycket om kvaliten. Men ett annat jeans märke som jag kan rekommendera är Seven. Köpte ett par för några dagar sen och jag måste säga att det var nog den snyggaste slitningen jag nånsin sett. Men om jag ska återgå till Armani jeansen så tycker jag även att det märket på bakfickan förstör mycket. Många köper det bara för att flasha och tror att de plötsligt fått stil och att andra tror det. Och om det är nåt som jag inte tycker man ska flasha märket på är det jeans. Saker man kan visa märket på är bälte , t-shirtar (i vissa fall, men ej många) och i vissa fall tröjan. Men glöm ej att stil är individuellt och även om man bör följa vissa regler så är det ens egna val vad man ska ha på sig. Jag älskar kläder själv och det upptar en väldigt stor del av min lediga tid. Men ett tips som jag har är att göra om era kläder lite och åd menar jag inte bra jeans. har själv sytt på saker på kavajer och jeansjackor med väldigt lyckade resultat. Något annat som jag kan rekommendera är att köpa en lammullströja ( har en själv från Peak performance). De är väldigt fina och kan användas vid många olika tillfällen. Även snyggt med skjorta under.
#35 Peppe säger
2005-03-01 18:29 - Anmäl

Vill även tacka för en väldigt användbar hemsida. Måste erkänna att jag bara är 15 år(16 i år) så allt är inte användbart för mig men har hittat väldigt mycket intressant här.
#36 Nico säger
2005-03-03 13:37 - Anmäl

Tycker det var mycket intressant läsning ;)!
#37 Christ säger
2005-03-08 13:40 - Anmäl

Isabella: istället för att sprida någon trist schablon om homosexuell kultur från SATC så kanske du bör testa en lördagskväll på Lino eller söndag på Patricia (Stockholm då). Det är mycket tveksamt att större delen av den homosexuella populationen skulle vara någon mode expertis. Uhhh för dig
#38 DS säger
2005-03-09 11:10 - Anmäl

Man kan säga mycket om Nudie, men personligen har jag aldrig varit med om bättre passform än på de Nudiejeans jag äger. Jag kan inte vara mer nöjd. Om de kommer med en linje utan de typiska sömmarna på bakfickan så ser ingen jävel vad det är för märke och folk slipper störa sig på dem. Fast för min del spelar det ingen som helst roll. De sitter skitbra, är bekväma och snygga. Vad mer kan man begära?
#39 Patrik säger
2005-03-10 00:51 - Anmäl

ptja kanske att inte hela världen har ett par likadana?
#40 Såsy säger
2005-03-10 16:29 - Anmäl

Jag gillar jeansmärket Camberra. Lös passform, riktigt snygga. Svåra att få tag på i Europa...
#41 .T. säger
2005-03-13 01:56 - Anmäl

själv föredrar jag reply evisu jeansen,riktigt fräscha. favoriter bland tjejerna ;)
#42 hanna säger
2005-03-14 13:28 - Anmäl

Ni har ju missat en sak... Vad spelar märket för roll när det gäller jeans? Huvudsaken är ju passformen!!
Min killes rumpa är GRYM i hans Nudies. Så varför köpa Armani?
#43 DS säger
2005-03-14 14:17 - Anmäl

Hanna: Håller med. Min rumpa har heller aldrig varit snyggare än i ett par Nudie (Low Slim Jim). Sen spelar det ingen roll vilka sömmar eller märken som syns på bakfickan.
#44 Peppe säger
2005-03-15 18:36 - Anmäl

Men helt ärligt hur tråkigt är det inte att ha samma jeans som alla andra.
#45 black säger
2005-03-17 10:44 - Anmäl

Hehe ja Nudie är ett jeansmärke som jag håller mig borta ifrån.
#46 DS säger
2005-03-17 12:22 - Anmäl

Nu är det ju inte så att alla Nudies jeans ser helt identiska ut. Jag hoppas att ni vet att de har flertalet modeller och tvättar. Det som är konsekvent är dock de gulguldiga sömmarna på bakfickorna. Big deal. Vad gjorde ni under Levi's storhetstid på 80- och 90-talet?
#47 Peppe säger
2005-03-17 14:17 - Anmäl

det är klart att de finns i olika modeller och tvättar men d é märket det handlar om. Man vill inte ha samma som alla andra. Sen finns det ju inte så många modeller så man blir så gott som ensam om att ha dem.
#48 imho säger
2005-03-19 07:31 - Anmäl

intressant debatt att följa. och visst har både passform, pris, slitning, tvätt, ... osv betydelse. OCH varumärke.

naturligtvis finns det en snobbfaktor i att ha och bli igenkänd som bärare av till exempel pradas extremlåga killjeans, guccis limiterade från tom ford-tiden eller dior hommes lackade mörkblå. en helt annan liga än nudie/levi's/acne och liknande, och lite svårare att identifiera än dessa sistnämnda men - tro mig - de förstnämnda ger desto mer respekt från de mest svårimponerade, helt enkelt.
som en fet hummer i jämförelse med en volvo stadsjeep (och handen på hjärtat: alla killar jämför.).
varumärke as security, med andra ord.

om det nu är det man är ute efter. liksom man ibland är ute efter att bara vara vanlig, smälta in och inte synas. eller andra gånger när man är nytränad och helst vill känna sig musklig och sexig. behoven växlar, alltså - och därför är det omöjligt att säga vilka jeans som skulle vara "bäst" (annat än möjligtvis vid ett enskilt, specifikt tillfälle).

men nog om det.

för det snyggaste är nog när allt kommer omkring någon som bär sina jeans och övriga plagg med den där svårfångade egenskapen "omedvetenhet". någon som inte är överstylad i håret, inte ängsligt märkesfixerad, inte uppenbart parfymerad ... då blir det snyggt, grymt, sexigt - kalla det vad ni vill - och något som alla andra oavsett sexuell preferens instinktivt kan attraheras av.

så tror jag.


och för övrigt känns väl armani som det tröttaste tristmärket i världen.

hej!
#49 Peppe säger
2005-03-19 11:46 - Anmäl

Bra skrivet imho.
#50 Claes säger
2005-03-26 20:33 - Anmäl

HAHAHA! Erik din kommentar var ju störtskön! Du har fan inga jeans i "jeanstyg", du har superexclusive jeans i 100% bomull! Keep on buying those veryvery rare jeans man!
#51 Viktor säger
2005-03-31 19:28 - Anmäl

hah! ja måste säga att vissa som har kommenterat är VÄLDIGT motsägelsefulla - man blir ju inte lite förvirrad. Själv har ja nudie jeans för att jag älskar dom, en Tiger-jacka för att den är fantastiskt snygg och tja en HM-skjorta för att den är billig. Är det fel så jaha väldigt tråkigt att ja är djävligt otrendig då...
#52 Peppe säger
2005-03-31 21:24 - Anmäl

Det är bra att du älskar jeansen då är det klart du ska ha dem. samma sak gäller jackan. Men HM skjortan. jag har också hm skjortor men det är för att de är snygga inte bara för att d é billiga.
#53 Emma säger
2005-04-03 14:20 - Anmäl

Bra grabbar! Härligt att se en sån disskution om mode och kläder, för killar, av killar! Ett tips bara, hela och rena underkläder, mycket viktigt! Förresten vart kan man hitta och dejtan grabbar som er?!
#54 Gäst säger
2005-04-03 16:25 - Anmäl

Vi finns överallt, det är bara vinka och säga hej
#55 Markus säger
2005-04-03 18:11 - Anmäl

Män har inte parfym, män har eau de toilette eller eau de cologne. Det ska väl så stilmedvetna killar som ni kunna, eller? ;)
#56 mic säger
2005-04-03 18:23 - Anmäl

Jag tycker inte Nudie har någon tillräckligt tajt killmodell, Slim jim är inte tillräckligt tajt, och super slim kim sitter så konstigt vid baken.. :(
#57 Sveddan säger
2005-04-08 15:06 - Anmäl

Kläder i all ära men men iaf. för mig så tycker jag att det finns punkter som är betydligt mer viktigare än om man har ett par nudie-jeans eller om man har ett par armani-jeans, en JL tröja eller en jävligt nice skjorta.

Saker som: Naglar, Hy, Tänder, Andedräkten, Frisyr (till viss del*) & Hållning tex. de flesta är redan nämnda i tidigare inlägg men modet svänger men att man ska ha vita rena tänder, trevlig andedräkt, så ren och återfuktad hy som möjligt, gärna hela och fina naglar osv. är punkter som inte kommer att ändras på..rättare sagt så kommer det nog vara så iaf. så länge vi finns kvar på denna jordyta men kläderna visst de är en viktig del men som Mike sa: "På en dålig grund kan du aldrig bygga en fin fasad!" Om det tidigare nämnda är lidande mer eller mindre lidande så det är samma sak som om man är överviktig? rätt eller fel det är iaf. så jag ser det.

*frisyrer är till mycket hög grad mode inriktade men en välmående hårbotten och ett friskthår kommer alltid vara en fördel
#58 Bobby_st säger
2005-04-17 14:46 - Anmäl

Ähhh.... hygien, grönsaker och motion är ju såååå överskattad!! Jag satsar på beach 2010 ändå så det spelar ingen roll, kanske ett nattbad med kläderna på 2009... nån som e sugen på att joina???
#59 Jacob säger
2005-04-18 22:21 - Anmäl

Jag måste verkligen hålla med föregående talare vad det gäller fräschet. Något som alltför många inte ens verkar ha som intresse att försöka eftersträva. Illa.
#60 Mulle säger
2005-04-19 12:28 - Anmäl

Armani jeans bärs endast av 40+ tanter från forna östblocket.
-och män som inte vet bättre.

Skaffa jeans från en tillverkare som har jeans som sin huvudprodukt. T.ex. Nudie. Om ni inte gör detta löper ni stor risk att fall in i någon av ovanstående kategorier.
#61 Ola säger
2005-04-24 14:32 - Anmäl

Schysst debatt om jeans, finfina tips. Borde kila iväg och prova nudie-jeans. Variation är dock svårt att hitta på min ö (gotland).
Något som är j*vligt svårt att få tag på är snygga vardags-skjortor. Någon som vet något om TailorShirts? Hur är deras tyger?
#62 Joel säger
2005-04-28 12:29 - Anmäl

Jag är också mycekt för Nudiejeans.tycker dom sitter väldigt bra. har 3 par slim jim och trivs ypperligt. Ett tips är om man tycker att alla andra har likadana är ju att göra en egen personligt slitning på på jeansen, eller sy dit någon extra lapp, gör dom personliga.
#63 boanderz säger
2005-05-02 20:23 - Anmäl

Hej... jag föredra "Boss" jeans jag tycker dom är ganska dyra men bra kvalitet och passform.
#64 Anders säger
2005-05-03 09:50 - Anmäl

Min frisör har brunnit ner.. Finns det nått speciellt tips för sådana situationer?
#65 Christ säger
2005-05-07 18:34 - Anmäl

"eller sy dit någon extra lapp, gör dom personliga. "
eller skriv ditt namn med märkpenna!!!
sicken idioti!
#66 Freppa säger
2005-05-11 15:18 - Anmäl

Mycket bra blogg detta! Vill bara tipsa lite om ShirtFactory-skjortor. Jag har enbart köpt skjortor därifrån sedan typ 1998 och vissa bär jag än i dag! Tror jag har ca. 10 st. i garderoben nu. Helt otrolig kvalitet och grym passform på dem.
#67 G säger
2005-05-11 16:56 - Anmäl

Håller med Freppa. ShirtFactory är kanon. Slim Fit har grym passform! Men för några år sedan (har oxå köpt sådana länge) hade de problem med tokkrympning. Skjortan krympte läskigt mycket vid tvätt - vi snackar 5 cm i ärmlängd... (Och nej, jag hade faktiskt inte fel tvättprogram...) Stenströms är också ett märke med kanske lite gubbig stämpel, som dock gör finfina skjortor även för de som inte är gubbar... Matcha gärna med en nice kostym från Oscar Jacobson, och livet leker.
#68 Olof säger
2005-05-11 20:22 - Anmäl

Jag har köpt en skjorta från Shirt-factory och jag måste säga att den är rätt så dålig faktiskt. Manschetterna sitter väldigt konstigt och kragen är helt värdelöst. Det är en Cutaway-krage, men den är alldeles för liten så den täcks inte av kavajslagen när man bär slips. Utan slips är den om möjligt ännu fulare. Känns som om hela kragen är feldimesionerad.
#69 Martin säger
2005-05-24 07:24 - Anmäl

Tycker att det är mycket snack om att ha och inte ha vissa eller alla märkeskläder...... Man ksa ju ha det som sitter bra, och som är snyggt, sedan är det ju skit om det är H&M, WE, Armani, Nudie, det som är snyggt o passar är ju det idealiska. Jag har själv en shysst blandning av lite WE, Tiger, BEn sherman etc etc, allt ser bra ut och passar min kroppsform, vilket måste vara det bästa.
och Ola, kolla in Ben shermans skjortor/pikéer, de har riktigt snygga och bra plagg.
#70 Kaskar säger
2005-05-25 12:01 - Anmäl

Varför ska inte en flyttgubbe få lukta illa?
#71 Marie säger
2005-05-27 15:15 - Anmäl

Lite kul sida det här, särskilt som jag är en arbetarklasstjej som är alldeles för bekant med skabbiga byggkillar som luktar illa och klänger på en på förfester.

Men jag ville säga en sak som jag blev rädd över att se: att man måste vara vältränad för att få tjejer.

Jag hade en pojkvän i 1,5 år som var helt underbar, rolig, snäll, underbar i sängen, ja det mesta man kan önska sig. Han hade några kilos övervikt och vet-ni-vad! Jag älskade honom ändå! Att det tog slut berodde inte alls på att jag var missnöjd med hur han såg ut, det berodde på att vi båda hade osäkra insidor.

Vad jag vill säga är att en snygg kille är fin att titta på; men en trevlig, smart, rolig och kärleksfull kille är så mycket mer.

PS. Och jag tyckte faktiskt mitt ex var grymt sexig. Han hade en sån utstrålning och energi som solen avundas, ett grymt leende, mörka trygga ögon och en fin rumpa.
#72 Gäst säger
2005-05-31 22:13 - Anmäl

Det finns mycket bra inlägg på denna sida, dock kan vissa behöva justeras. Micke skriver att Acne, WE m.m. är "skräp jeans", detta kan jag inte hålla med om. Kollar man på dagens jeans och det gällande modet (vilket kan diskuteras) så tycker jag personligen att Acne jeansen håller måttet, både när det kommer till kvalité men också när det gäller skurningen på dem. Om man t.ex. kollar på ett par av modellen Max så passar de perfekt in i tiden, diskreta, rena och smala. Vill givetvis inte gå in och dissa det Micke säger, då jag tycker han har mycket matnyttigt att komma med och han verkar ha mycket erfarenhet inom detta område. Sen ska man också komma ihåg att det kan vara svårt att hitta de rätta jeansen, de med den rätta känslan och passformen. Jag har kört på en del Armani jeans genom tiderna och tycker inte de har så mycket bättre kvalité än Acne jeansen och definitivt inte bättre passform. För att gå vidare till en annan del av utstyrseln.

Att skon ofta inte prioriteras tillräckligt mycket kan inte påpekas nog så ofta. Jag skulle säga att skorna spelar en väldigt stor roll då helhets intrycket kan förstöras av ett par dåligt skötta skor. Skor är ett sätt att utmärka en själv, värt att lägga extra pengar på. Jag skulle också vilja passa på att rekommendera ett antal märken som dels gör kvalitets skor men som också passar bra i dagens mode. Paul Smith, Gucci, Louis Vuitton, Hugo Boss, Tods och Allen Edmonds som Micke nämnde. Dessutom måste jag passa på att rekommendera alla att verkligen ta hand om sina skor, Manolo erbjuder många tips på hur man ska sköta sina skor – läs dessa och använd er av dem, det kommer löna sig.

Ville också tacka för en mycket bra sida. Hoppas ni fortsätter med det underbara arbetet när det gäller denna sidan.
#73 mickex säger
2005-06-04 09:28 - Anmäl

hehe..jag säger bara ..hallå.. vissa inlägg här är bissart vridna..mike eller micke..usch..armani jeans ..boss kavaj..hehe..kläder är slit o släng...e man naturligt säker på sig själv kan man rocka allt o alla med en helt plain vit shirt o ett par slitna blå jeans..men tänk på skorna..och klockan..
#74 mickex säger
2005-06-04 09:51 - Anmäl

ps.jag har jobbat med kläder och sitter i en design grupp för ett kändare .. kläder har alltid vatt en krydda för mig...krydda..glömmer du hjärnan eller självförtroendet hemma så kan du ha dolces senaste kavaj guccis senaste pjuks och sevens nyaste tvätt(jeans) etc..BE A MAN!!! o detta innbär inte att lukta svett o ha skägg som bin laden..

ett par saker du inte får ha denna höst 2005

1.back slick (ser du ut som en häxa i ditt långa hår..klipp dig alt raka dig på skallen om du inte har en skallform som månen
2.goose jackan skickar du till polen (dom e heta där)
3.väger du över 80 kg skippa acne jeansen(modell max eller liknande) vi har redan ätit kyckling
4.gucci sneakers kan va snygga men inte om dom ser ut som en polsk kopia från 80 talet
5.djupt v ringat kanske dags o låta dressmann köra sitt race på denna style tänkt runt men inte för djupt så din navel sticker fram
6.tajt och figursytt är inte samma sak..alltså tajt e slajmigt figursytt = följer kroppen
7.att vara smal är inte alltid snyggt om du har en diet på ciggareter och falafel och aldrig rör dig HÅLLNING
8.baggy jeans är inte lika med jeans som sitter under THE BUTT ser ut som ..eeeh fråga din tjej eller titta själv med en lämplig spegel.
9.du är inte beckham och du liknar inte heller honom för att du köper strass på h&M för 29 kr
10. vit kavaj..hehe..för jag har tagit studenten ..lala..kom in i matchen..playboy wanna be..hehe
11.don corleone skägg ala skägg biff...jätte snyggt...

ett par godbitar denna vinter

1.knapp koftan marin bå,grå (ex fillipa acne)
2.rockar trench coat skippa dom korta mc jackorna om du inte ör från svedala( skånsk landsbyggd) eller ska vara med i bert karlssons gäng
3.smala bälten (skippa mega bälten med stooora spännen) och stoppa inte in tshirten i jeansen för att ditt spänne ska synas..
4.paul smith gör riktigt nice skor..skippa spetsiga skor a lá nilssons och wedins..det e ...hmm du vet
5.seven jeans om du har 2 lax extra annars köp jeans som passar dig...


klart slut
#75 Must! säger
2005-06-04 12:37 - Anmäl

instämmer mkt i mickex senaste inlägg här ovan, både i plus- och minuslistan,
ja, jag instämmer i allt faktiskt, bra skrivet, gillar din smak (lik min alltså=) )!!!
#76 nyss 18 säger
2005-06-07 00:37 - Anmäl

vad ska man bära då man ska ut en fredagskväll. Mörkblåa jeans, Gråkavaj med blåvitrandig långärmad t-shirt under, fungerar det? eller ska man vara mer uppklädd eller kanske mindre. (acne jeans funkar då man väger 80, bara för att man väger 80 behöver man ju inte, inte, kunna gå runt i acne jeans. Bara det ser snyggt ut)
#77 mickex säger
2005-06-07 22:45 - Anmäl

klart det funkar med acne om du väger 80 kg..det handlar om propotioner...e man 190 lång o väger 80 så e det nog grönt..hehe... blåvit randig tröja låter nice..lite sailor preppy style..funkar alltid på sommaren..ds
#78 Ante säger
2005-06-19 22:52 - Anmäl

Kul läsning, flera pricksäkra små analyser, men allvarligt talat, det är frapperande hur ytliga vissa inlägg är. Menar inte att det bara är insidan som gäller, men om man kan missakta folk beroende på deras bakfickor börjar man ju undra. Flera av ovanstående jeansmärken har ju förövrigt helt olika målgrupper, så är det verkligen så himla intressant?
#79 free fashion group säger
2005-06-22 22:02 - Anmäl

hehe...ante..vi lever i ett ytligt samhälle..face the fact...hehe..
#80 Putte säger
2005-06-22 22:20 - Anmäl

Som mickex säger, ett par rockstarslitna jeans och en åtsittande vit t-shirt, klet i håret och snygga dojor slår alla modelejon med backslick och v-ringade t-shirts från JL, Armani eller dylikt. :-)
#81 Johan säger
2005-06-23 00:57 - Anmäl

Nån mer som tycker Bruuns Bazaar har ryckt upp sig ordentligt? Hittade ett par riktigt fräscha skjortor nu i veckan =)

Förhoppningsvis slipper man se lika många truckerkepsar i fortsättningen. Hatt är det som gäller. Känns mer personlig, är roligare och om man har en dålig hårdag kan man alltid matcha kavajen/kostymen med en smakfull hatt.

Bästa jeansköpet just nu är klart True Religion.

Appropå skor måste jag slå ett slag för Cesare Paciotti som jag tycker gör klart grymmaste dojorna. Både sneakers och mer stilfulla skor. De är i.o.f. svindyra men sköter man de rätt så håller de ju ett bra tag också.
#82 Martin säger
2005-06-27 22:11 - Anmäl

Vad är det för sommarsneakers som gäller nu, jag går o sneglar på en hel del olika modeller, Lacoste, puma, adidas, alla de där standard, är det rätt med ex ett par vita lacoste "tennis-sneakers"??
#83 Johan säger
2005-07-06 21:23 - Anmäl

Martin: själv köpte jag ett par vita Lacoste "seglar-sneakers" som är riktigt schyssta. Funkar till både jeans och när man vill klä upp sig lite.
#84 Gustav säger
2005-07-20 15:51 - Anmäl

Hej.

Måste bara säga att många av er har en rätt rolig uppfattning av kläder och stil. Jag funderar på att köpa nya skor till hösten och tänkte på ett par svarta mocka loafers. Har någon några schyssta modeller att nämna? Jag hade också tänkt att skaffa mig en jacka till hösten och undrar om en duffel funkar?
#85 Peppe säger
2005-07-26 16:11 - Anmäl

satsa på bruna loafers är min åsikt. jävligt hett.
#86 Pulp säger
2005-07-29 01:20 - Anmäl

Är ryktena sanna att nästa stora trend kommer att vara en trend bestående av tuffhet/ läs gangster / stil?
#87 Gurra säger
2005-07-31 01:49 - Anmäl

Hallå grabbar!
Kul att se att det finns fler killar som tar stil, kläder och kroppsvård på allvar. Jag är mer än måttligt trött på alla modeflugor hit och modeflugor dit och ställer mig i frontlinjen för en klassisk basgarderob som toppas med lite modeflugor möjligtvis. Hoppas ni håller detta uppe!

Ett tips på jeansmarknaden är paper som jag gillar starkt, har inte sett dessa i Europa än men jag vet att de finns i USA. Sen så måste jag puffa för Johnston and Murphy som gör otroligt bra skor som håller väldigt bra. De loafers jag köpte därifrån förra året är både snygga och verkar hålla sig väldigt fina.
#88 D säger
2005-08-02 15:41 - Anmäl

Måste säga att det är otroligt kul att ha funnit den här sidan med likasinnade. Jag undrar om det är någon av er som har koll på var i Stockholm man kan hitta dolce gabbana jeans?
#89 Peppe säger
2005-08-02 19:18 - Anmäl

ABCD borde väl ha.
#90 David säger
2005-08-02 20:37 - Anmäl

Johan: Jag håller med dig om att Bruuns Bazaar har ryckt upp sig!
Hittade en as snygg sådan skjorta häromdan :)
#91 mt säger
2005-08-03 01:10 - Anmäl

Till Ola: Tailorshirts fungerar bra, både med kvalitén på tyg (iallfall 100% bomull som jag håller mig till) och med skärning & leverans. Bra kundservice har de också, som gav svar på frågor inom 24h.

Vad gällande lacoste skor så är resonemanget samma som med Nudie jeans; allt för många bär dom så exklusiviteten = 0, men trivs man med dom trots det så är det upp till en själv att köpa.
MVH
#92 Dan II säger
2005-08-16 16:59 - Anmäl

Takeushi på birger jarlsgatan (i Stockholm) har paper. Köpte ett par jeans på rea, valde tyvärr för stora i hetsen. De är jättesköna och snygga, men jag får nog ha dem mer som luffa-omkring-hemma-jeans...
#93 Fredrik säger
2005-08-24 00:56 - Anmäl

Läs Charles Bukowskis "Kvinnor". Eller vad som helst av den mannen. Mest för att slappna av lite. O inse att tips av den här arten ENBART trycker ner, aldrig höjer upp, aldrig gör nånting till det bättre.
#94 David Holmberg säger
2005-08-29 20:04 - Anmäl

Hej!
Måste Säga att jag har verkligen haft bra läsning här, och det har gett mig massor måste jag erkänna.
Jag e ganska hemma i Sthlm, men nu fr att plugga vidare så har jag flyttat till göteborg, och behöver lite bra ställen att gå på.
Jag har just nu CSN inkomst men jag gillar ändå dyra kläder och har alltid köpt snygga kläder varesej det var från Gate 1 eller H&M.
Tack för en jätteintressant hemsida,
Har inte hittat än isf, men finns det ngt Forum som man kan regga sig, och diskutera kläder å ge varann tips!
Tack!
/David
#95 David säger
2005-08-29 20:29 - Anmäl

Det enda rena svenska forumet som jag vet om är manligt.net. Befolkningen där är trevlig, ofta kunnig men kanske litet ung.
#96 Steve säger
2005-08-30 11:11 - Anmäl

Kan inte hålla med David. Befolkningen på manligt.net är livrädda för att ha en egen stil och åsiktt. )0% av trådarna handlar om vilken Acne modell som är snyggast eller om man kan ha v-ringat fortfarande. Och ja, medelåldern ligger någonstans runt 17-19. Inget för MÄN mao. ;)
#97 Fredrik säger
2005-09-01 15:32 - Anmäl

Det var mycket tal om vad man har på sig, förvisso viktigt - men vad gör det om man ser riktigt bra ut, och inte kan uppföra sig ordentligt? Det jag menar är att det som verkligen gör någon till gentleman är uppförande. Skulle gärna se att "stilguiden" inte bara tog upp det som hörde utseendet till, utan även inriktade sig på hur man är artig och bemöter sin omgivning på bästa sätt - utan att för den skulll vara en torr "etikett"
#98 K. säger
2005-09-08 22:06 - Anmäl

Nån somvet vart Ijin eller Evisu jeans säljs i stockholm?? vet att dom finns på takeuchi och på gate one men finns det inte fler ställen??
#99 M säger
2005-09-08 22:24 - Anmäl

Solo vid Norrmalmstorg har dom och ja har sett dom på weekday vid hötoget..
#100 DS säger
2005-09-09 10:15 - Anmäl

Fredrik: Jag har läst en hel del Bukowski och mitt råd är att inte se böckerna som någon sorts livstilsmanual. Tvärtom. Det liv han lever är knappast eftersträvansvärt. Så därför tycker jag visst man skall ta dessa tips på allvar. Jag menar, vem vill vara en nerdekad alkis utan hem och jobb?
#101 gabrielsson säger
2005-09-17 23:57 - Anmäl

Varför ska man tvunget byta kalsonger VARJE dag?
Självklart känns det skönt att ha rena kläder, vara nyduschad och lukta gott. Jag har en massa olika parfymer med tillhörande deos. Men att byta kalsonger varje dag är överdrift. Speciellt om jag inte smutsat ner dem på något speciellt sätt dagen innan. Om jag är nyduschat, nyrakad och tagit på parfym, är det väl knappast någon som märker om jag bytat till nya kalsonger också?!
#102 Peppe säger
2005-09-18 13:34 - Anmäl

Amen snälla nån, förstår du inte själv varför du ska byta kalsonger varje dag. Du har säkert väldigt bra hygien.
#103 slavic säger
2005-09-18 23:32 - Anmäl

Bra att jag kom hit! Mike och alla andra "män" här inne kan få bekosta mitt kvalitetsleverne. Jag är student och har endast råd med fem-sex parfymer, medelprissatta kläder och ett medelmåttigt träningsschema plus att jag boxas och får ansiktet "sminkat" på träningarna. När det gääller hur andra uppfattar mig väljer jag att vara mig själv och genuin. Folk brukar uppskatta det. Kläder eller smink gör inte mannen utan blott döljer osäkerheten. Hoppas ni hittar era bortglömda mineraler och börjar uppföra er lite.
#104 Brazilman säger
2005-10-03 22:08 - Anmäl

Tänkte få lite respons om goda "eau de toilette". Min personliga favorit är utan tvekan Jean Paul's original. Nån som håller med?.
#105 Lisa säger
2005-10-21 13:55 - Anmäl

Snälla killar, skippa loggorna! Det är verkligen för hemskt...

Kram på er
#106 sanna säger
2005-10-25 14:53 - Anmäl

Jag tycker att ni missar en viktig punkt: skippa t-shirten! Det ar ok nar du ska byta dack pa bilen, trana eller gora nagot annat dar du blir svettig men annars ar t-shirten det mest osexiga plagg som finns.
#107 Haddock säger
2005-10-27 23:34 - Anmäl

För det första så måste jag rent ut direkt säga att majoriteten här inne faktiskt verkar ha en mer elr mindre fruktansvärd stil elr väldigt random stil. En tråkstil helt enkelt.
Jag är väldigt intresserad av kläder och kör helt min egen stil.

För det första...Jeans med någon "fräck" slitning elr baggiga Evisu jeans med målarfärg över röven..Snälla köp inte dessa jeans! Tycker att ALLA jeans som innan du köper dom har en slitning går bort direkt. Opersonligt och fult. När det kommer till vardagsjeans kika på Ance elr Cheap Monday som båda gör stilrena och tajta snygga jeans. Undvik Replay,armani,nudie,dolce gabbana etc. etc. som fullkomligt skriker ut avsaknad av smak.
Folk som frågar vad dom ska ha på sig en fredagkväll. Självklart är det jättebra att fråga och höra sig för men i grund och botten kör på det du trivs i och tycker är snyggt.

Jag ser heller inte vinsten av att ha 5-6 OLIKA parfymer då det bara ger mig intrycket av en lite väl metersexuell person. 2 parfymer räcker helt klart. Tycker killar ska vara måna om sitt utseende till en viss gräns.

Försök att hitta eran egen stil och var inte rädda för att sticka ut. Det är inte jag. Har man bara en gnutta aning om vad som är snyggt och vad man passar i så ser det mkt snyggare ut än om man klär sig efter en mall. Oftast handlar det om hur en person bär kläderna snarare än hur kläderna i sig ser ut.

Tänk också på att skippa v-ringade t-shirt, starkt färgglada kläder och pösiga jeans.

Våga sticka ut.

PS. byt kalsongerna varje dag ! DS.
#108 Richard säger
2005-10-30 22:47 - Anmäl

Satt och småläste lite snabbt genom kommentarerna. Lade då märke till "mickex" kommentar, #74. Du har förvisso flertalet punkter som jag instämmer med, men om det är sant det du säger om att du sitter i en designgrupp, hur kommer det sig att du får bistå i den gruppen med den attityden? Det är ju bra att du ger konkreta exempel, men kommentarer som "BE A MAN!!! o detta innbär inte att lukta svett o ha skägg som bin laden.." uppnår ju omöjligt en seriös nivå. Budskapet för vad du tycker går ju fram, men jag antar att det skulle gå lika bra med en seriösare nivå.
#109 Olof säger
2005-10-31 11:17 - Anmäl

Haddock: Att hävda att man är "mycket klädintresserad och kör sin egen stil" och rekommenderar folk "att våga sticka ut" samtidigt som man rekommenderar Acne och Cheap Monday jeans????

I dagsläget är man betydligt orginellare i ett par "baggiga Evisu jeans med målarfärg över röven"
#110 Haddock säger
2005-10-31 13:49 - Anmäl

Olof: Sen så är det ju så att man kan sticka ut på så många andra sätt än jeansen?
#111 Haddock säger
2005-10-31 13:53 - Anmäl

PS: Anser fortfarande att ett par snortajta jeans på en kille sticker ut från mängden DS:
#112 Olof säger
2005-10-31 14:46 - Anmäl

Ok, nu vet jag inte var du bor men här i sthlm har var och varannan pandaindiepoppare just CM. Tyvärr är det få som passar i dom. Är uttrycket "popprygg" bekant?

Acne och CM är väl i dagsläget att betrakata mer eller mindre som obligatorisk uniform.
#113 Haddock säger
2005-10-31 19:05 - Anmäl

popprygg vet jag ej vad det är men poppare vet jag vad det är. Själv bor jag i Jönköping och vi har en del poppare. Men av alla jeans på marknade så tycker jag snortajta CM jeans sticker ut mest om man jämför med majoriteten av folk och bortser från minoriteterna.
#114 Baltazar säger
2005-11-02 10:14 - Anmäl

Ja det här var ju verkligen stil 101. Fixar man inte detta är det tillbaka till dagis igen. Det enda jag inte riktigt håller med om är att gymmet är en bra plats att träffa folk. I de flesta svenska städer är det där man hittar de minsta och mest tragiska människorna. Dra dit och träna men träffa folk på andra ställen säger jag!
#115 den där säger
2005-11-06 21:42 - Anmäl

jag håller mig så långt bort från NK och Solo som möjligt. Carlings och jack & jones har snyggast kläder. finns även en affär som heter Zara som har väldigt snygga kläder finns i stockholm vet jag fast vet inte om d finns herrkläder där. annars finns d i massa andra storstäder ute i europa
#116 skrev säger
2005-11-14 21:01 - Anmäl

Köpte nyligen ett par Absolut Joy jeans på Gate One.. efter ungefär två veckor av normal användning har de töjts en och en halv storlek i midjan.. dessa jeans är extremt slitna och har många "hål" så jag vill ogärna tvätta dem..
Min fråg är alltså: Hur ska jag veta vilka jeans som töjs mer och vilka som töjs mindre när jag köper dem?..
vill bara säga att min favorit på jeansmarknaden är Ijin materials :)
#117 Julian säger
2005-12-01 15:01 - Anmäl

Grabbar, det handlar inte bara om att få snygg kropp, utan att hålla kroppen frisk. Ät nyttigt, du får fin hy och du håller kroppen frisk ifrån sjukdomar. Det handlar alltså inte om att vara smalast i stan, utan att vara frisk så du lever ett bra liv!

<em>Kommentaren redigerad av Manolo.se</em>
#118 Frank säger
2005-12-15 23:50 - Anmäl

Många som skriver om tvättbräda och skit. Visst säkert intressant för en dam. Sett så många väl tränade fjantar brukar många gånger inte upplevas som riktiga män. Fråga en kvinna runt trettio vem hon tycker är snygg. Ja inte blir rapparn med tvättbrädan utan snarare kevin Costner eller andy garcia. Det sitter i utstrålning inte i hur väl tränade du är. Att inte små killar förstår det.

Vill passa på att slå ett slag för Cornelianis slippsar också och varför inte Johnston Murphy´s underbara skor.
#119 Sommardan säger
2005-12-16 10:19 - Anmäl

Det enda jag inte håller med om är ... parfymen! Det är en sak att ah på sig parfym till kvällen ... men parfym på jobbet är no-no i Sverige ... går bort så det skriker om det ... OM det ska vara parfym ska det vara minimlat liiite ...
#120 Juridicum säger
2005-12-16 10:24 - Anmäl

Frank: Väl rutet, broder!
#121 Daniele säger
2005-12-23 20:44 - Anmäl

Fascinernade att se alla dessa stiltips. Dock till ingen nytt alls. Känslan av att det, nästan, uteslutande är diverse stilmedvetan telecomförsäljare som skriver inlägg är ytterst påtaglig. Läste högt upp Mike el Micke att man kunde ha 2 skjortor på samma gång. Måste vart ett skämt?! Fått komplinager för detta?Antagligen från individer som på daglig basis handlar på Galne Gunnar. Okunskapen är bekämande.
Mitt tips: Satsa på få kvalitetsplagg. Sluta handla skit, och satsa på accessoarer. . OBS! Ej tumring. Basplagg bla bla. kombinera dittan dattan. Sluta vara så mesiga och jantelag
Överlag okunnigt som sagt, men ändå: Hört talas om Dsqaured? Här snackar vi konst!
I övrigt rekommenderas: John Richmond, Dior Homme by Hedi Slimane, Costume National och Dolce&amp;Gabbana (ej D&amp;G)
Tack
#122 Gäst säger
2005-12-23 23:17 - Anmäl

var ju inte några billiga märken som listades där visst klart att snygga kläder kostar och så det tar man ju men ändå kan man väl slinka in på nåt billigt plagg då och då..?

att bara handla dessa märken vore en omöjlighet för mig!
#123 sigrid säger
2005-12-28 01:55 - Anmäl

hejsan!
bra att ni skrev ang. strays kopiering av era tips. fusk och plagiering skall inte uppmuntras. se uppdateringen pa min blogg.

mvh
sigrid
www.sigrid.webblogg.se
#124 Sjuksyrrekillen säger
2005-12-30 19:39 - Anmäl

Till Mickex; vari ligger logiken att ha 80 kg som en övre gräns!? De flesta som passerat tonåren lägger på sig massa i form av muskulatur och det hör nog bara de kortväxta till att tangera en vikt under det, utan att se helt undernärda ut. Om jag med mina 188 cm skulle vara helt fettfri skulle jag väga 90 kg. Ursäkta, men visst vänder sig debatten till män och inte till pojkar?
#125 andreas säger
2006-01-03 22:53 - Anmäl

Haddock
"PS: Anser fortfarande att ett par snortajta jeans på en kille sticker ut från mängden DS"
haha asså.. okej för tjejer att ha jätte tajta jeans.. men tkr de går helt bort när de gäller män..
#126 oscar säger
2006-01-06 00:19 - Anmäl

Herregud. Armani är inte flashigt. Det är gubbigt. Måhända lite snubbigt, men absolut inte flashigt.
#127 Dylan säger
2006-01-06 22:16 - Anmäl

Jag vägrar köpa argumentet att det inte är viktigt att vara vältränad. Någonstans fattar man ju att de skribenter som påstår detta, i själva verket är mysfeta mjukisfarbröder som försöker kompensera sitt kroppskomplex med att utveckla någon slags fejkad modemedvetenhet. Fråga dig själv då, Vad är svårare att skaffa, en dyr märkeskostym eller en vältränad kropp. Självklart anser jag att man som jag ska kombinera modemedvetenhet med en extremt välträndad kropp. När folk sedan av ren lathet underskattar fysikens betydelse blir man ju lite äcklad.
#128 Anders säger
2006-01-07 17:37 - Anmäl

Dylan:"Självklart anser jag att man som jag ska kombinera modemedvetenhet med en extremt välträndad kropp"

Aldrig fel att vara självgod:P
#129 Palle säger
2006-01-10 07:24 - Anmäl

Dylan.. Fysikens betydelse för vad? Att få tjejer? Den smalaste och mest otränade personen jag känner är också den som får flest tjejer av alla jag känner. Tydligen räcker det långt med ett snyggt ansikte, stil, charm och självförtroende.
#130 Dylan säger
2006-01-13 22:53 - Anmäl

Ett snyggt ansikte, stil, charm och självförtroende kommer tillsammans med en god hygien i första hand. Snygg klädsel och en vältränad kropp är sekundära. Poängen är att de två sistnämnda egenskaperna är lika viktiga och bör ej undrskattas.
#131 Klockmästaren säger
2006-01-14 19:20 - Anmäl

Dylan: jag är lite mullig men jag har aldrig haft problem med tjejer de tycker jag är rolig och charmig och trevlig. Och de är såna som ni skulle kalla för 10 poängare. Fast jag har även erfarenhet av att de e de mest barnsliga tjejerna och kanske inte de smartatse tjejerna som går efter de med snyggkropp utan de smarta vill oftast ha annat. Men visst har du rätt i att man måste ta hand om sig själv jag tränarockså men inte så att jag bara har muskler utan jag har muskler under fettet. De flesta tjejerna tycker om killar som är lite större oavsett om det är muskler eller lite mull, de vill bara känna sig säkra.
#132 imo säger
2006-01-16 12:20 - Anmäl

Ok ok... jag är ingen Brad Pitt och ingen Arnold heller.
Jag är smal medelful kille, MEN... jag sköter ändå om mitt utseende... Jag har inga märkesjeans o inga Tigertröjor för den delen heller.. Jag handla på HM bl a..
O jag trivs med detta enbart för att det INTE är kläder som gör människan... =)
Har inga problöem med min självkänsla på nåt sätt...

Mirr rips... Bär det du vill, vara det ser bra ut.. Försök inte så mycket... Det syns när det är överarbetat... Thats it... =)
Peace.
#133 Millimina säger
2006-01-17 21:56 - Anmäl

SNÄLLA INGEN PARFYM! Det är mindre problem för mig med mäns parfymer, men jag känner många andra som också har obehag av parfym, och de känner även av männens typiska parfymdofter. När någon luktar parfym så tänker jag "kräkas". Lika illa som cigarettlukt! Folk får hellre lukta ren svett än parfym!
#134 ES säger
2006-01-24 07:42 - Anmäl

Palle, Dylan m fl: Det kan nog stämma att snyggt ansikte, stil, charm och självförtroende väger tyngre än kropp och kläder. Men vad ska man rekommendera dem som har brister i dessa avseenden?

Ansikte: Det måste bli plastikkirurgen. Kosmetika har ytterst marginell betydelse.

Stil: Borde man kunna lära sig, exempelvis genom att studera etikettsböcker. Skulle dock vara bra med handledning om sådan går att uppbringa.

Charm: Föreställer mig att det är något man har från början. Rådet får bli att byta gener eller uppväxt. Antagligen mycket svårt att skaffa sig senare.

Självförtroende: Mycket knepigt eftersom det kan handla om en realistisk bedömning av ens tillkortakommanden. Har man en serie misslyckanden bakom sig kan det vara väldigt svårt att att uppträda med självförtroende. Kräver dumhet, bristande självinsikt eller skådespelarkonster. Det senare går förstås stick i stäv mot alla rådgivares mantra: "Var dig själv".
#135 Björn säger
2006-01-24 14:30 - Anmäl

Allt handlar nog egentligen om att inse vad man själv klär bäst i och inte gå så mkt efter vad andra anser är "rätt" eller "fel" i klädväg. Jag menar, vissa klär i kostym, andra klär i mjukisbrallor (eller...ingen klär nog i mjukisbrallor men ni förstår vad jag menar), det gäller egentligen bara att hitta vad du själv kan bära upp snyggast.
#136 impa säger
2006-01-24 16:35 - Anmäl

DAnielle.. COstume national e e favvo
#137 Bratt säger
2006-02-03 07:55 - Anmäl

Tycker det är mycket snack om Armani och massa andra designermärken tidigare i detta forumet, men allvarligt, man behöver ju inte köpa dyra märkeskläder för att se bra ut... Jag tycker de är okej att köpa ett par märkesjeans om man har råd, och då tycker jag faktiskt nudie och diesel är snyggaste... Men tröjor, skjortor och t-shirtar finns de riktigt billiga och snygga på t.ex H&amp;M och flertal "skate-märken". Så en bra stil tycker jag är lagomt tvättade jeans, en färg-glad t-shirt med nåt snyggt tryck eller randig t-shirt, med cardigan, eller en stickad tröja... Tycker bara det ser töntigt ut när folk köper massa dyra design-kläder, för det ser ofta ut som om dom som köper sånt bara köper det för märkets skull... Lägg av nu va...
#138 Bratt säger
2006-02-03 07:58 - Anmäl

Och förresten, en tvättbräda, häftiga biceps och triceps behöver man verkligen inte för att lyckas med tjejer som någon skrev tidigare... Jag har då bara en vanlig och smal kropp, och det funkar faktiskt ändå och då håller jag inte på att träna gym, det räcker med några turer på brädan så håller man sig i form... Tack och hej!
#139 Steve säger
2006-02-03 10:11 - Anmäl

Bartt: Ett tips är att du kollar in på manligt.net där kan man diskutera tonårsmode och liknande. Här kan väl vi som fördrar en något vuxnare stil få hållas.

Att HM skulle göra snygga och skjortor och tröjor är rena skämtet. Sämre kavlitet få man leta efter.
#140 Anders säger
2006-02-03 15:18 - Anmäl

Kan hålla med om att tonårsmode inte riktigt hör hemma här men H&amp;M gör faktiskt schyssta skjorter och även andra snygga plagg. Kvaliteten är dock inte som ett märke i toppklass och särkillt orginellt är det inte heller. Mitt fin fina studiebidrag räcker tyvärr inte till det jag hade önskat och då är H&amp;M i mitt fall utmärkt.
#141 madde säger
2006-02-03 19:47 - Anmäl

jag förstår att det här är en manstidning. men lite skrämmande är det. vad är manligt? vad är kvinnligt? dessa ideal förändras hela tiden genom historien. det är ideal skapade för att trygga skillnaderna mella de båda biologiska könen men det finns ingen biologisk "manlighet". jag älskar att min kille tar på sig det han trivs i. han mår bäst då. då är han glad och kan vara härlig mot andra människor. vem i hela helvettet bryr sig om märken? man ska väl köpa kläder man trivs i och känner sig snygg i? jag kan hålla med om att det är trist med soffpotatisar, men det är ju min åsikt, den hittar säkert sin motsvarighet hos nån annan soffpotatis. man måste ju vara sig själv för att trivas med den man hänger med. trivas är det viktigaste ordet.
#142 Gäst säger
2006-02-03 20:48 - Anmäl

"vem i hela helvettet bryr sig om märken?" Nästan alla bryr sig om märken - särskillt de som propagerar för att man inte ska ta hänsyn till märket hos de kläder man köper. Dessa personer skulle inte vilja synas i en tröja med en stor glittrig GUCCI-logotyp.

"men lite skrämmande är det." Vad är det som skrämmer dig madde?
#143 don Dandelion säger
2006-02-03 23:48 - Anmäl

Madde: Vad är manligt frågar du; skjortor, till exempel, och Stenströms gör finfina skjortor, medan H&amp;M producerar skräp. Kvinnligt är kjolar, klänningar och toppar, men även byxor. Helst inte skjortor.

Vad menar du med att "manligt" och "kvinnligt" skulle vara ideal? Det är biologiskt betingade beteendemönster som vuxit fram och finslipats under de tvåhundrafemtiontusen år människor har gått på två ben. Var snäll och lämna dem i fred, vetja, eller vänta åtminstone till dess du vuxit dig själv tillräckligt gammal för att kallas kvinna.

Är så hjärtligt trött på tonårslesbiska anarkasufragetter som basunerar ut sina stereotyper så fort tillfälle (eller inte?) ges.

Om du är så nöjd med din egen stil, trivs då i den och lämna detta forum ifred.
#144 Steve säger
2006-02-04 12:14 - Anmäl

don Dandelon: Bra rutet, låt oss slippa tröttsammt genusdravel och kvasifeministisk kritik av mode och stil. Alla kan inte gå klädda i jutesäckar för att tillfrdställa den anarkafeministiska flatlobbyn.
#145 Tobias säger
2006-02-06 11:48 - Anmäl

Jag bär varken JL, Tiger eller liknande kläder. Men det blir absurdt när ni talar om det på den "nivån" ni talar på. För mig känns det bra att folk springer i Hoods o liknande plagg. Jag känner mig speciell i mina plagg och jag vill ju inte nämna dem för ni har dem snart. T
#146 Tobias säger
2006-02-06 11:57 - Anmäl

Madde, jag anser att det finns både kvinnligt och manligt inte för den delen olika men en definition som känns okej. Att vi pratar om kläder och mode på denna site är något man får acceptera. Det är en kultur som vilken annan som helst. Jag är fullt medveten om genusfrågor men jag kan falla platt i kärlek till en (stil). Manligt/kvinnligt är något som vi kan sätta en etikett på något som är positivt inte stereotypa könsroller. Underskatta inte ordet kvinnligt/manligt det kan vara en berikande formulering. Allt detta svart/vittänkande hör inte hemma på denna site.
#147 marcuis säger
2006-02-07 21:27 - Anmäl

mike skriver akta dig för märkes kläder, men sedan propagerar han för märken såsom boss, armani, D&amp;G och dylika. Att sedan köpa bas-t-shirts från det "ringa" priset av 500 kr känns överdrivet. Jag kan inte hålla med dig mike...
#148 Cute säger
2006-02-15 01:20 - Anmäl

Ok, micke, du tycker inte du överdriver med alla märkeskläder? Inte många, som är unga iallafall, som har råd att köpa så dyra grejor. Och bas t-shirt för 500kr?? För mig som tjej, som kan köpa en för 50kr från hm, låter 500kr alldeles för mycket!
Sen så kan man ju ha vissa grejor som slit och släng, däribland t-shirts och t-tröjor.
Sen att du tycker det är så noga med vilka märken man ska köpa från, äh, alla killar där ute, köp kläder som ni tycker är snygga! Skitsamma om det är Armani eller Crocker jeans, huvudsaken är att de sitter bra!
Det är väldigt tråkigt att folk inte kan vara originella dock, eller ha lite personlighet som syns genom kläderna, tänker på den sommarens 'rosa skjorta + bakåtslickat hår'- mode. Hur kan SÅ många killar tycka att det är snyggt samtidigt?? Mycket skumt :p

Kör eran egen stil, inget som är fulare än när alla ser likadana ut, gäller tjejer med!
#149 Fredrik säger
2006-02-15 14:51 - Anmäl

De flesta har ett fåtal plagg som används 90% av tiden - favoritjeans, favoritjacka, favorittröja och favoritskor. Försök hitta plagg som kommer fylla den funktionen, och köp ETT sådant plagg av varje sort. Köp kvalitet och se till att det sitter 100% rätt, avstå vid minsta tvekan och undvik att köpa två halvsnygga jeans som inte kommer användas. När det gäller jeans är är Helmut Lang det absolut bästa jag köpt i klädväg. Hade dem flera gånger i veckan i flera år tills de föll sönder helt, och de var lika snygga nya som slitna. Slår man ut det per använt tillfälle är sådana plagg billigare än sämre märken till lägre pris.

När man har ett sådana jeans, skor och jacka är det bara att komplettera med spexigare plagg som inte behöver vara lika säkra köp.
#150 Cute säger
2006-02-15 19:59 - Anmäl

btw, menade Mike och inte micke
#151 Bratt säger
2006-02-21 10:44 - Anmäl

Jaja man får väl tycka att jag har tonårsmode då, men man får väl iaf säga vad man tycker utan att man ska bli tillsagd att man ska sluta skriva här, och skriva på någon annan hemsida istället... ursäkta då... Men jag tycker fortfarande att man ska klä sig cleant, och inte massa skabbiga svarta och tråkiga kläder... Jag säger bara skaffa ett par otvättade dry selvage jeans och använd dem så dom blir riktigt snygga innan man tvättar dom :) hej hej
#152 tjoerne säger
2006-02-26 21:54 - Anmäl

kan väll enkelt påstå att det är ju inte märken utan fantasin som klär dig.. så ja håller med "Cute".. samt alla andra som kan visa att dem kan se bra ut utan att skryta med sin plånbok samtidigt...
#153 Stekaren säger
2006-03-08 15:57 - Anmäl

ACNE !
#154 Gäst säger
2006-03-08 17:34 - Anmäl

Stekaren: http://manolo.se/?p=193 och http://manolo.se/?p=197
#155 Jonas säger
2006-05-09 15:36 - Anmäl

Tänkte bara fråga när dessa "möjligen" utlovade "tio fortsättningssteg" dyker upp Tomas? Har väntat gaaanska länge och vore skönt om de möjligen kom så småningom! Tack
#156 Robin säger
2006-05-13 16:01 - Anmäl

Fint skrivet:)
håller med om det mesta!
Jag försöker träna, men det är svårt, jag kan varken gå ner eller upp i vikt, vad jag än gör...
Men gymmar och försöker i alla fall! Jag ser i alla fall piggare ut även om jag inte har 6-pack:)
#157 Grigge säger
2006-05-20 12:52 - Anmäl

"Är så hjärtligt trött på tonårslesbiska anarkasufragetter som basunerar ut sina stereotyper så fort tillfälle (eller inte?) ges."
Haha, välformulerat och spot on!

När mode står i motsatsförhållande till stil:
Åkte häromdagen förbi handels götet och såg klungor med kids sk mjukisbyxor. helt fördjävligt, förfular stadslandskapet. hade jag föreläst där skulle jag fan inte släppt in dem i salen
#158 Daniel Mattsson säger
2006-06-09 13:35 - Anmäl

Förlåt. jag har inte läst vad alla har skrivit men har ni inte glömt att man ska vara rakad? det tycker jag är väldigt viktigt.
#159 Mattias säger
2006-08-05 19:23 - Anmäl

Alltså, shit, jag är ledsen, men fan va ni är tragiska... T-shirts för 500 spänn?
#160 J säger
2006-08-10 16:45 - Anmäl

Köpa kostym från Hugo Boss, vilket skämt. Snacka om dålig beskärning.
#161 Konkel säger
2006-08-12 20:15 - Anmäl

He he jag köper kläder när mina gamla är sönder.

och då köper jag det som jag trivs i skiter i vad andra tycker.
#162 Johan säger
2006-09-28 11:51 - Anmäl

Japaner har en sällsam förmåga att var både orginella och stilsäkra. Deras sätt att blanda klassiskt/street/haute couture är beundransvärt. En japan skulle kanske till och med fixa ett par Armani jeans, jag gör det inte.
#163 patty säger
2006-10-01 00:43 - Anmäl

Svenskt (läs Stockholmskt) "mode" är patetiskt. Ni är alla stöpta likadana. Att folk ens benämner klädbärandet här är sinnesjukt. Ni ser alla likadana ut. Detta säger mig att ni är jävligt osäkra på er själva, och måste hålla handen för att våga klä er.
Glad jag bara är på besök. Ni är totalt likgiltiga. "Mode" ha! Fy fan vad patetiskt
#164 Adam säger
2006-10-04 21:48 - Anmäl

matcha rätt klädstil med rätt tillfälle:

dejt: jeans och t-shirt
begravning: jeans och t-shirt
bröllop: jeans och t-shirt
fin middag: nättröja och jeans med ölfläckar på
#165 Mmmm säger
2006-10-07 14:04 - Anmäl

Tss, vad folk snackar mycket om vad som är rätt och fel här då! Det är väl upp till var och en att välja vilket intryck man vill förmedla med sitt klädval... Själv jobbar jag stenhårt på att mina kläder ska reflektera min livsstil och mina intressen.

Likväl ser jag till att transportmedel (cykel såklart, jag är ju student) matchar detta. Att pendla på en Kronan är svensson, så jag tar BMXen till universitetet och tjänar på så vis in ett par turer till gymmet.

Något som jag dock saknar i min garderob är några fler jeans och ett par skjortor.

Det där om parfym håller jag faktiskt med om till 100%, det är viktigt. Jag har faktiskt fått ett gäng kommentarer om min... :)

Hur är det förövrigt med t-shirt under skjorta? Ok? Förkastligt?
#166 donpedro säger
2006-11-17 16:19 - Anmäl

Förkastligt i samtliga lägen.
#167 Erik säger
2007-01-19 07:17 - Anmäl

Kostym från Tiger och skor från Ecco. Får det att vända sig i magen.
#168 Patrik säger
2007-01-22 03:22 - Anmäl

Hej, jag hittade precis denna intressanta sida.
Har läst igenom lite inlägg på sidan och hittat blandade åsikter.
Personligen håller jag med dem som ansder att dyra kläder innebär också kvalitet.
Visserligen, priset man betalar är säkert 50% pga märket.
Men i alla fall, det är bättre kvalitet.. det går inte att undkomma.
Min garderod är ganska blandad vad det gäller stilar, har haft lite problem att hitta "min stil". Jag känner att jag vill passa in men ändå på mitt egna sätt, lite motsägelsefullt, jag vet, men hittills har det fungerat bra.
Ibland blir det lite mer casual med halv-baggy pants, stiliga gympaskor (ser mer "designade" ut än gympaskor om jag säger så), t-shirt och en cardigan eller en skjorta och en snygg v-ringad över det. Andra dagar blir det mer tighta jeans med finskor och skjorta, även där kan det slängas på en v-ringar tröja, speciellt nu vintertid.
Spanar ständigt efter nyinköp i "le closét".. men hittar ingenting.. någon som kanske ge lite sköna tips på butiker/web butiker?
Tackar på förhand.
MVH Patrik A.
#169 Magnus säger
2007-02-06 14:14 - Anmäl

Usch, jag orkade inte läsa mer än till post 140 idag. Tyckte ett tag att det var skönt att jeans-debatten var över där någonstans vid #100. Sen plötsligt saknade jag den igen när det nu börjar gå över till en tränings-debatt. Så jag tar upp jeansen igen.

Men än så länge har ingen nämnt t.ex. jeans från GANT. Hur grymma som helst, bara man inte gör som jag och snittar upp dem lite på låret när man går emot en vass nyckel i lår-höjd. Men ack så snygga att se på och sköna att ha på sig! De såg inte särskilt snygga ut där de låg i affären utan någon som helst slitning men eftersom man vill ha något som håller - och som dessutom får slitning efter ett bra tag - så var de ett givet val när jag väl testat dem. Är det någon särskild gubbvarning på Gant-jeans eller varför vågar ingen nämna dem?

Må väl,

M
#170 Magnus säger
2007-02-06 14:20 - Anmäl

En sak till. Skor från Bianco? Är det någon lista jag missat över saker man inte får nämna eller? Eller är det bara så att folk inte hittat dem? Det sistnämda tror jag inte det minsta på :).
#171 raffe säger
2007-02-20 12:54 - Anmäl

När de gäller parfymer, som någon skrev om längre upp så är min favorit utan tvekan aqua di gio från armani, oslagbar. O det har inget som helst o göra med märket eller något sådant.
#172 Magnoose säger
2007-02-24 11:07 - Anmäl

@ raffe. Helt klart oslagbar. Luktar helt underbart gott B). Nästan som en dans för rosor för män...
#173 Magnoose säger
2007-02-24 11:07 - Anmäl

*på rosor
#174 Gotta know säger
2007-03-15 16:28 - Anmäl

" Byt kalsonger och strumpor varje dag
Använda strumpor kan få dina fötter och skor att lukta."

hahaha. tror ni män är helt inkompetenta? snäll, gör en likadan lista för kvinnor!
#175 Mangler säger
2007-04-03 15:29 - Anmäl

Dolce Gabbana's fungerar bra tycker jag. Kommer ofta kommentarer från tjejer om hur otroligt gott man doftar. :)
#176 Magnus den Store säger
2007-04-11 21:33 - Anmäl

Mycket snack om att acne och liknande märken inte har kvalitet. Tänkte bara säga då att jag har flera par acnebyxor som har hållt väl så länge som mina armani. Sen kan man ju fråga sig varför acnes exportförsäljning ökat med 80% om det är så pass dåligt som de flesta här påstår.

Skärpning pojkar!
#177 Dillon säger
2007-05-21 22:24 - Anmäl

Jag blir riktigt irriterad på folk som i ena stunden predikar individualitet, trygg i sig själv osv. och i andra stunden förkastar de lite nyare "inne" märkena eftersom att så himla många har dem, skitkvalle etc. Att vara trygg i sig själv handlar om att skita i vad andra har, tycker för att bygga på sitt eget välbefinnande. Om man nu tycker att dessa Acne jeans de provar i butiken är så snygga å sköna, då undrar jag vem fan är du / ni att förlöjliga denna människa bara för att han nu gillar dessa jeans / hakat på en trend. Fy skäms !
#178 Dillon säger
2007-05-21 22:29 - Anmäl

Om man nu har en sån mani att man vill ha exklusiva jeans kanske man borde tänka beyond 1000 kr ?

En del felstavningar / formuleringar ser jag nu! Samtidigt i stridens hetta så gör man misstag ;-). Tack för mig!
#179 TS säger
2007-05-22 00:08 - Anmäl

Hmm, Mycket intressant diskussion de här. Många är inne på att Nudiejeans inte håller måttet och några tycker Acne har dålig kvalité. Jag tycker passformen på Acne jeansserie Max sitter väldigt bra på mig. Och vad gäller Max Cash så finns det ingen direkt "felslitning" eller hål någonstans, trots användning i 6 månader. Max Raw är också helt kanon när det gäller kvalité då dem också är använda lång tid. Samtidigt så gillar jag även Fit Sliq (namnet!) från H/M som funkar riktigt bra i passform och hittills (4 månader) i kvalité. Visst märker jag en viss skillnad i Kvalité mellan Acne och H/M, men detta gör mig inte mycket när jag betalade 400 kronor för dem senare. Förmodar att man kan känna samma skillnad mellan Armani och Acne. Någon som vet utan att vara partisk? Så än så länge är 1000 kronors jeans lagom mycket för mig att lägga ut för jeans (Student i 3 veckor till). Och JAG tycker jag får snygga, bra kvalité och bra passform för denna 1000-lapp. Jag vet att min acne jeans inte är så individuellt man det är svårt (för mig) att få just jeansen att vara annorlunda utan att förlora sin stil, men detta kompenserar jag med Snygga Sneakers/Plims/Skor, Scarfs, T-shirts, Solglasögon, Jacka eller några andra trevliga accessoarer. Detta innebär att jag inte klankar ner på någon som har andra jeansmärken och därför inte har smak, stil eller känsla för snygga och bra jeans. Jag känner mig trygg i mina Acnejeans, H/M och Whyredjeans. Och det innebär inte att jag är rädd för att prova andra märken utan just nu har jag inte riktigt råd att lägga ner pengar just nu på andra märken. Däremot ska jag testa ett par CM-jeans, 400 spänn kan jag lägga jeans just nu. Angående att vara osäker, så är det väl väldigt vanligt i tonåren och man tar lätt efter andra, jag gjorde det i alla fall ibland. Det är något man får jobba på och ibland kan det växa ifrån. Någon sade också att alla Sthlmare klädde sig likadant, och dessa var osäkra på sig själva. Likgiltiga nämndes också och själva diskussionen var sinnessjukt. Jag antar att personen undrar hur vi kan lägga ner så mycket tid på "skit" när barn svälter i Afrika. Joo, jag bryr mig om dem som har det svårt i världen genom vara trevlig, inte nedvärdera, skänka pengar, skänka omtanke, skänka kläder, hjälpa mamman med barnvagnen, låta äldre sitta på Bussen, Tuben osv. Visst kunde jag göra mer! Men gör det mig till en dålig människa när jag diskuterar med andra människor om mode? Jag ser detta som ett intresse som gör mig lycklig, och ju lyckligare jag är ju mer orkar jag bry mig om andra människor. Känner någon annan likadant? Tänk ändå vad intressen kan göra, Fotbollspelaren Cafú byggde upp sin gamla stad i Brasilien för att han lyckades med en karriär i hans största intresse. Dock så tycker jag att när folk blir upprörda av någon som har Bruna skor efter klockan 17 (eller hur var det?) är ett dåligt sätt att lägga ner sin energi på.
PS. någon sade att tonårsmode inte hit. Låt de yngre männen vara här och tycka till dem med. De kanske lär de äldre någonting och tvärtom.DS
#180 Thomas säger
2007-05-24 17:52 - Anmäl

intressant diskussion.. men blir så förbannat trött på att hela tiden höra att man ska se ut som om man kan gömma sig bakom en lyktstolpe! Ja, för ni som undrar har jag också ngr kilon extra... jag har varit smal.. men efter flytt så ledde det ena till det andra och jag växte i bredd... men åter till ämnet.. många visa råd och så.. Men vad är det som är felet med att vara lite plump och inte se ut som en strumpsticka? Visst.. kläder med tightfit passar inte.. å andra sidan så finns det mycket mer... bor nu i syd östra sveriges nya mode och klädhus. där finns allt mellan himmel och jord, även en som jag med extrakilon hittar saker där.. som inte syns hemma i götet om man inte letar med förstorningsglas!
#181 Gäst säger
2007-06-30 10:43 - Anmäl

"Var selektiv med märkeskläder och köp inte bara det alla andra har." Skönt att ni tilltalar alla 14-åringar här.
#182 Dannyboy säger
2007-06-30 10:51 - Anmäl

Brioni, Kiton, Borelli, I just love it....
#183 albin säger
2007-06-30 11:07 - Anmäl

#184; Jag vet många som var 19-åringar när JL-tröjorna var som "populärast" och som gick omkring i det...
#184 flicka säger
2007-07-01 23:09 - Anmäl

Oj, ni är riktigt hårda mot er själva. Tjejer blir iaf inte "äcklade" ifall killen inte är supertränad. ;)
#185 - säger
2007-07-28 01:10 - Anmäl

Tjat hit och dit. Varför försöker den ena efter den andra i denna gästbok låta så formell som möjligt och försöka på ett blygsamt sätt skryta om vilka kläder man bär? .
#186 individualitet säger
2007-08-17 00:58 - Anmäl

MOODS OF NORWAY . COM
#187 bser säger
2007-08-30 17:39 - Anmäl

skrattade högt när jag läste inlägget om ck och armanijeansen. kan du inte posta en bild när du bär upp dina fina byxor för oss andra... haha. roligt värre.. prova att inhandla ett par jeans som inte din pappa eller morfar kan tänka sig att träd på sig!
#188 carlo säger
2007-09-06 01:09 - Anmäl

<a></a>
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.