Manolo logotype

Manolo.se testar Recipe For Men

Bild 314506I december lanserades den nya svenska hudvårdsserien Recipe For Men, något som Manolo.se skrev om redan då.
- Jag ville ta fram ett hudvårdskoncept som faktiskt var begripligt för alla, skriver Jonas Wikström på Recipe For Men AB, i ett pressmeddelande.
- Dessutom skulle det vara anpassat för män som lever på våra breddgrader.
Manolo.se har testat Recipe Facial Cleanser, Shaving Gel och Facial Moisturizer.

Recipe's ambition att bli skandinaviska mäns första val när det gäller hudvård lovar gott. Det nordiska vinterklimatet ställer höga krav på återfuktande produkter som tar hand om torr och narig hud.

Recipe Facial Cleanser är en rengöringsgel med en lätt doft av citrus. Produkten kan med fördel användas innan rakning för att mjuka upp skäggstråna, men bör då sitta i någon minut innan den sköljs ur. Gelen löddrar inte nämnvärt, vilket gör den något svår att skölja av. Resultatet är dock godkänt och huden känns ren och fräsch. Gelen ska enligt uppgift ha återfuktande egenskaper, men en fuktkräm är ändå att rekommendera efter användning.

Recipe Shaving Gel har ganska kraftiga inslag av mentol och vid de första användningarna känns det nästan som om gelen bränner i huden. Mentolen ger dock en skönt uppfriskande känsla när rakningen väl är över och kan man bara bita ihop de första gångerna har huden snart vant sig. Produkten uppges ha antiinflammatoriska egenskaper och tycks faktiskt motverka uppkomsten av skäggfinnar något.

Recipe Facial Moisturizer är den klart trevligaste av de testade produkterna. Trots den något tunna konsistensen är krämen dryg. Konsistensen gör den lite svårhanterlig och det är lätt att få ut för mycket ur tuben, men den är å andra sidan lätt att applicera och har en mild och behaglig doft. Huden blir mjuk och len och krämen ger huden en uppiggande känsla. Produkten finns även som en något fetare kräm för torr hy, Facial Moisturizer+. Möjligen kan denna passa bra under vinterhalvåret medan Facial Moisturizer kan användas under sommarhalvåret, även för dig med lite torrare hy.
Låt vattnet efter rengöringen dunsta innan applicering för bästa resultat.

Recipe For Men's hudvårdsserie finns att köpa på
Grooming, Lash, eller direkt från Recipe For Men.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Jacob säger
2005-01-24 20:58 - Anmäl

Väldigt intressant att läsa eftersom jag är intresserad av produkterna. Tråkigt dock att ni inte provade Facial Moisturizer+, skulle vilja veta om den är "för" fet eftersom det brukar vara risken med sådana krämer.
#2 Jimmy säger
2005-01-24 21:47 - Anmäl

Jag gillar Recipe: Shaving Gel starkt! Kändes lite ovant i början, men den funkar riktigt bra! Rekommenderas!
Facial Moisturizer + tycker jag absolut inte är för "fet", däremot så räcker den inte helt för min rätt torr hy så här på vintern. Kör med Decleór istället.

Beställde Recipes produkter från www.grooming.se
Snabb och billig leverans. Informativ och snygg sajt. Rekommenderas!
#3 Tomas@Manolo säger
2005-02-06 10:27 - Anmäl

Även Superlounge har testat Recipes produkter.
http://www.superlounge.com/v5/02/mode.asp?art=2
#4 Johan säger
2005-03-07 23:09 - Anmäl

Finns det inte någon after shave balm för oss som använder rakapparat?
#5 Fredrik säger
2006-04-29 09:25 - Anmäl

Jag har länge haft problem att hitta rätt sorts återfuktare! Tycker att många återfuktare för t.ex. blandhy eller fet hy lämnar efter sig en känsla av torrhet och åtstramning. Därför blev jag mycket glad av Facial Moisturizer, som är den bästa återfuktaren jag testat på mycket, mycket länge. Det enda problemet med den är att det tar ett tag att massera in i huden, men i övrigt är den perfekt. Ger en mycket bra känsla och man känner sig mjuk samt har rätt balans i huden hela dagen. Rekommenderas!
#6 Gäst säger
2007-02-13 20:21 - Anmäl

jag har testat recipes moisturiser, och den kändes rätt ok att smörja in.. Problemet var att den inte funkade särsklit bra på halsen och "rakfinnar", det klarar ex gillette eller niveas after shave balm lika bra eller bättre, för halva priset..
#7 Rolle säger
2007-05-31 17:45 - Anmäl

vilken produkt är bäst och mest prisvärd av recipe for men och zirh?
#8 Bebbez säger
2007-09-30 18:49 - Anmäl

Jag tycker det är helt individuellt och olika för deras produkter själv föredrar jag zirh protect men recipe facial scrub. köpte även de testade produkterna på www.gentlemensconer.se sjukt bra leverans tid och bra priser. Tycker jäkligt bra om de testade produkter men Zirh protect är strået vassare än Facial Moisturizer
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.