Manolo logotype

Utfodrad

Bild 314476
Den främsta tumregeln när det gäller stil är att detaljerna spelar roll. Det spelar ingen roll hur snygg kostym du har om dina skor är smutsiga. Och folk lägger märke till små detaljer på kläder i mycket högre utsträckning än vad man kan tro.

En sådan detalj är fodret på en jacka eller en kavaj. Visst, i de allra flesta tillfällena syns bara det yttre tyget. Och det kan tyckas overkill att spendera extra pengar på en kavaj med ett snyggt foder. Men har designern tänkt på att göra ett snyggt foder, då har han/hon nog också lagt tid på andra småsaker som är viktiga för plagget. Bilderna till höger visar två bra exempel. I det första fallet är det danska märket Day (Birger & Mikkelsen) som föredömligt visar hur vackert ett kavajfoder kan vara.

Andra bilden är New York-baserade Staple (som Manolo.se återkommer till för en längre bakgrund) som i sin höstkollektion '04 gjort följande camo-foder till en kavaj och en parkas.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen