Manolo logotype

Kockums-koma

Bild 314471
Det är alltid lika trist när man hittar ett snyggt plagg och sedan snabbt upptäcker att halva bekantskapskretsen redan köpt samma vara.
Drömmen är prisvärda kläder i små upplagor.

Just därför sneglar Manolo avundsjukt på Unik Design-Shoppen.

Där har Nina och Anna-Britt samlat kollektioner från närmare 50 svenska designers. På tjejavdelningen finns bland annat lekfulla jackor av Janscha och läckra kjolar av StellaSofia. Priserna är mer än rimliga.

Så synd då att avdelningen för män är ett riktigt sömnpiller. Definitionen av ”Grabbar” på sidan är säkert ironisk (”Samtalen kretsar mest om kvinnor, hockey, öl, älgjakt och bilar"). Men vad gör det när klädutbudet består av nio retro-t-shirts, ett par kalsonger och en trucker-keps.

Allra märkligast är att företaget lollopard försöker krama de sista slantarna ur sin Möllan-chica Kockums-kollektion samtidigt som de introducererar tryck med medelklass-fiaskot Turning Torso.

Inte mycket för män alltså. Men behöver du en sista-minuten-juklapp till en kvinnlig vän, har deras butik i Malmö öppet mellan klockan 13 och 19 dan före dopparedan.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Nina säger
2004-12-23 00:12 - Anmäl

Först vill jag säga att det är härligt Patrik att du har hittat till vår sajt! Tyvärr så är det svårt att hitta designers som gör hippa kläder till killar. Har ni tips på designers..så maila mig! För självklart är målet att inte va ett konstant sömnpiller för er "grabbar"!!
#2 Patrik@Manolo säger
2004-12-23 11:41 - Anmäl

Det var just den problematiken jag ville skriva om. För det är inte bara Unik Design-shoppen som har ett magert utbud för män. Som Nina skriver så är det svårt att överhuvudtaget hitta designers som gör hippa kläder till killar. Det märks i många butiker. Men varför är det så? Min teori är att merparten av alla "hobby-designers" är tjejer som gör kläder som de själva vill ha. När de förstår att det finns pengar att hämta i manlig stil så kanske det kan ändras.
#3 qom säger
2004-12-23 15:09 - Anmäl

www.asos.com länkar till en del sjysta designers ibland :)
#4 Nina säger
2004-12-23 16:27 - Anmäl

Håller med dig Patrik. Jag vet inte hur länge vi har letat efter designers som gör annat än t-shirts till killar. Det är egentligen det enklaste du kan göra i designväg, inhandla en t-shirt och trycka ett coolt tryck på. Och det är inte bara ett smidigt sätt utan ett relativt billigt sätt och det säljer otroligt bra!! Så det finns klart en marknad för det också, men jag håller med dig att det finns klart mer pengar att hämta i manlig stil!
#5 Patrik@Manolo säger
2004-12-24 11:29 - Anmäl

Problemet är inte att det finns för många designade t-shirts. Problemet är att det knappt finns någonting annat för män. Vi får hoppas på ett bättre mode-år 2005!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.