Manolo logotype

Rysk hund, anyone?

Bild 314462
(fler bilder och färger här)

Få sneakers har fått så mycket uppmärksamhet innan de ens släppts som Nike Zvezdochka. Skon är döpt efter en rysk hund som skickades upp med Sputnik 10, en av Laikas efterföljare alltså. Namnet kopplas vidare till skons ursprungliga syfte som en allroundsko för kosmonauter.

Formen är minst sagt okonventionell, men är egentligen inte mycket mer spektakulär än många andra släpp från Nike, såsom Kukini, Hyperflight eller Footscape. De var förvisso inga storsäljare de heller.

Nitty Gritty fick Sveriges tilldelning av sex par (gröna) skor men inte lyckades sälja ett enda par på sin släppfest för dem. Prislappen på 3000 kr tycktes avskräcka även de mest inbitna sneakerfantasterna.

För er som är lite med diskreta med vad ni har på fötterna i vinter rekommenderar Manolo.se följande tre par skor: Nike Terminator Hi Mowabb, Nike Air Max Ltd Premium eller mer klassiska ONETrueSaxon Edwar Shoe Mono.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skor

#1 Tobias Nilsson säger
2005-09-12 18:27 - Anmäl

"Lädersulor och skinn tål inte vatten!" skriver ni.
Fel, fel, fel. Jag använder Crocket and Jones (www.crockettandjones.co.uk) läderskor. Fantastiskt bra engelska skor som kostar bortåt 3 500 kr. Dessa håller jag under rinnande vatten när jag gör ren dem! Inga problem. Det som skadar skor är salt. Vinterhalvåret i Sverige är inte roligt.
Jag upprepar: bra läderskor tål vatten. Naturligtvis måste man se till att de torkar ordentligt och det gör man inte men element, torkskåp el dyl.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen