Manolo logotype

Mina personliga favoriter - Ytterplagg

Foto: Ted Olsson

Med en temperatur som sjunker börjar tanken på varmare plagg kännas allt mer relevant och idag skall vi fokusera på fjärde delen av mina personliga favoriter. Jag talar förstås om ytterplagg och idag har jag valt att lyfta fram mina tre favoriter i just den här kategorin.

B&Tailor - Polo Coat, Taupe

Detta är mitt andra plagg från B&Tailor genom Robin Pettersson och förmodligen den produkt jag är mest nöjd med i hela min garderob. Hantverket, snittet, fallet och tyget är alla viktiga komponenter som gjort att jag fått en speciell känsla varje gång jag tagit på mig den sen jag hämtade ut den för snart två år sedan. 

Färgen har varit över förväntan då den är mörk nog att inte bli problematisk mot min bleka vinterhy och inte dra till sig smuts. Samtidigt är den ljus och ledig nog att bäras under dagtid och den fungerar förvånansvärt bra till såväl jeans som tredelad kostym. Vikten i tyget från Holland & Sherry ligger på ca 840gr vilket ger ett fantastiskt fall och ser till att man håller värmen även under de kallaste månaderna.

Detaljer som den lite bredare axeln, generösa slagen, prickstickningen är precis vad jag gillar i en polo coat där man enkelt kan fälla upp kragen när vädret kräver. 

Det enda jag skulle ändra såhär i efterhand är att eventuellt släppa ut den någon cm eller två i midjan. Inte för att den egentligen är för tight men för att få en något mindre markerad midja. Det är också något Robin utan problem kan lösa i efterhand. 

 

Prickstickningen på slagen som med fördel kan fällas upp för att skydda nacken.

En rock som jag kombinerar med såväl kostym som jeans. (Foto: Ted Olsson)

Chad Prom - Raglan Coat, Glencheck

Om min B&Tailor-rock är ren och precis i passformen är den här raglanrocken från Chad Prom motsatsen. Här är det en tydigt överdimensionerad design med generös ärmvidd och kropp men det är också det jag verkligen gillar med den. Det glencheckrutiga tyget är kanske inte vad jag hade valt som första rock men det fyller en bra funktion som kontrast mot min mer diskreta och återhållsamma Polo Coat. Att påstå att man inte påverkats av rådande trend kring den här typen av modeller vore att fara med osanning men med ett pris på ca 5 500 kr tycker jag den har varit värd varenda krona.

Vad jag hade velat ändra är möjligtvis ett något högre ärmhål och krage vilket hade gjort det enklare att knäppa rocken hela vägen upp. 

 

Knytrock med raglanaxel från Chad Prom. (Foto: MIlad Abedi)

Stòffa - 002 Flight Jacket, Chocolate Suede

Det ytterplagg som sticker ut mest av dessa i en avslappnad aspekt är min mockajacka från Stòffa. Modellen 002 är en pilotinspirerad jacka med generös krage, stora framfickor och kort silhuett. Den här modellen har jag burit mest frekvent de senaste två och ett halvt åren med undantag för de absolut varmaste och kallaste månaderna. Jag har burit den till jeans, bomullsbyxor och flanell samt med t-shirt, skjorta eller polotröja. Det är absolut inte en dressad jacka men vad jag gillar är att den känns betydligt mer elegant än t ex skinnjackor. Jag beställde faktiskt nyligen en ny version av samma modell men i taupefärgat linne för sommarhalvårets svala och lediga stunder. 

 

Stòffa 002 Flight Jacket i chocolate suede.

Vad jag känner att jag saknat i den här kategorin är en mörkare rock för formella stunder kvällstid. Det har lett mig till att beställa en mörkblå dubbelknäppt paletå från Orazio Luciano som skall bli intressant att utvärdera under hösten. 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Skyfall säger
2018-09-05 13:18 - Anmäl

Trevligt inslag som ger rejäla habegär.
Har sett att även Saman Amel kommer börja med ytterrockar, någon som vet mer om det?
#2 Alexander säger
2018-09-05 15:37 - Anmäl

Chad prom rocken är fantastisk! Vilken storlek har du där Andreas? Deras storleksguide är lite svårtolkad.
#3 Jocke säger
2018-09-06 12:47 - Anmäl

Många trevliga ytterplagg. Jag har redan en lång mörkblå paletå från Saman Amel och väntar nu leverans av Stòffas assymentric coat i chokladbrunt, den lär göra hösten och vintern väldigt trivsam.
#4 Johan säger
2018-09-07 12:37 - Anmäl

#3 - Hur mycket får man ge för Stoffas asymmetric coat ungefär?
#5 Korven säger
2018-09-08 10:29 - Anmäl

Vart kan man gå för att köpa en måttsydd rock i Gbg, utan att gå upp till femsiffrigt? Det lilla jag har kunnat googla mig till ger mycket färre ledtrådar om variationsmöjligheter jämfört med måttsydda skjortor och kostymer...
#6 egon säger
2018-09-08 12:53 - Anmäl

#1: de har alltid sålt rockar. Det verkar dock som om de ska satsa lite mer på att marknadsföra dem nu. De har två grundmodeller man kan utgå ifrån. En mer klassisk och strukturerad, och en med voluminös och slapp med raglan och bälte. Allt de för är ju väldigt bra, så behöver du en rock borde du gå dit!
#7 Jocke säger
2018-09-10 11:38 - Anmäl

#4 beror lite på material, bomull $1200 och ull $1900 enligt deras hemsida.

#5 Osäker på om Brothers mtm-program finns i Göteborg, men annars kolla där. Alternativt om Bluegiallo har nåt event.
#8 Korven säger
2018-09-21 08:47 - Anmäl

#7 Tackar. Såvitt jag kan förstå av hemsidan (om jag minns rätt) ska de ha mtm-programmet i Nordstan-butiken. Får kika in där nästa gång jag är på västkusten.
#9 Alex säger
2018-10-01 11:33 - Anmäl

Länge gillat B&s Polo Coat skarpt. Vad landade den på i motsvarande konfiguration med liknande tyg?
#10 Andreas Weinås säger
2018-10-01 12:09 - Anmäl

#9 - Vill minnas att den låg på ca 35000kr i det tyget men då det var några år sedan rekommenderar jag att man kontaktar Robin Pettersson för en mer exakt och aktuell prisbild.
#11 aelkis säger
2018-10-16 17:22 - Anmäl

#5 kolla in Pelote på Drottninggatan. De göt MTM rockar, ligger från ca 6000 och upp sist jag kollade.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen