Manolo logotype


Fredagsinspiration - Charmigt sjuttiotal


Fredagsinspiration - Charmigt sjuttiotal

Vi fortsätter inspireras av de årtionden som passerat. För några veckor sedan var det sobra sextiotalet på tapeten och idag följer vi upp med nästa lite mer flamboyanta årtionde. Tänk brunt och orange, breda slag och Polotröja så förstår ni säkert att det är det charmiga sjuttiotalet vi talar om. Självklart finns det många mindre smakfulla associationer med detta decenniet men väljer man mindre extrema inslag och kombinerar dem med en modern bas kan det bli riktigt bra.

Andra artiklar om varumärkena: Drakes Edward-Green rolex Garrett Leight drumohr

Coloquy - En svensk aktör av premiumsneakers


Coloquy - En svensk aktör av premiumsneakers

Det var ett tag sen vi berörde ämnet sneakers här på Manolo. Även om vår kärlek till randsydda skor med lädersula är osviktande är det inget tvivel om att ett par sneakers kan vara ett utmärkt val till en ledigare stil. Vi träffade Adam Lewenhaupt, grundare och designer av den nystartade svenska aktören Coloquy.

Andra artiklar i kategorierna: Skor Sneakers

Kiton hösten 2014


Kiton hösten 2014

Vi har redan avhandlat Cesare Attolini, Isaia och Sartoria Partenopeas höst här på Manolo. Idag är det dags för det kanske starkaste varumärket från Neapel. En tillverkare i det absoluta premiumsegmentet oavsett om det rör sig om slipsar, skjortor, skor eller kostymer. Ett företag som sticker ut hakan med sin slogan "The best of the best +1". Vi talar förstås om Kiton!

Andra artiklar i kategorierna: Kläder
Andra artiklar om varumärkena: Kiton

10 x Kashmirtröjor


10 x Kashmirtröjor

Vinterns tveklöst mysigaste investering är kashmirtröjan. Ett basplagg i garderoben lika optimalt under kavajen på kontoret som direkt mot huden framför brasan på landet. Pga kashmirullens långa fiber får den egenskaper som mycket god andningsförmåga, fantastisk färgupptagning och inte minst en underbar känsla mot huden.

Drake´s London hösten 2014


Drake´s London hösten 2014

Det är ingen hemlighet att vi på Manolo har ett gott öga till brittiska accessoarspecialisten Drake´s London. För varje år som går lyckas firmans delägare och kreativa chef Michael Hill utveckla företaget ytterligare. Normalt sett handlar det om nya innovativa tyger och materialblandningar eller spännande tryck men i sen tid har han allt oftare kommit att addera nya produkter till Drakes utbud. Det handlar bland annat om stickat, väskor, kavajer och skor. Just skorna är något vi i dagens text skulle vilja lyfta fram tillsammans med företagets höstkollektion.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder
Andra artiklar om varumärkena: Drakes

Fredagsinspiration - Den tredelade kostymen


Fredagsinspiration - Den tredelade kostymen

Få plagg som ger en elegantare känsla till den formella klädseln är den tredelade kostymen. Ett plagg som i vår mening ser bäst ut i ett lite mer vågat mönstrat utförande med spetsiga slag. Vi fastnade för en rutig kostym i flanell med grå/brun bas. Accessoarer i brunt skinn lyfter tillsammans med blått helheten ytterligare.

Andra artiklar om varumärkena: Alessandro Gherrardi Alfred Dunhill Drakes John-Lobb

Mingla med Manolo, King och Oscar Jacobson


Mingla med Manolo, King och Oscar Jacobson

Den 20 november bjuder Manolo, King och Oscar Jacobson in till en exklusiv tillställning i Göteborg med fokus på festklädsel. Det kommer finnas förmånliga priser, unika erbjudanden samt dryck och tilltugg under kvällen. Tidningen Kings chefredaktör Per Nilsson och modechef Claes Juhlin samt Manolos redaktör Andreas Weinås kommer vara på plats för att diskutera stil och festklädsel. Vill ni delta går det utmärkt att anmäla sig på länken nedan.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Quoddy trunk show this Friday and...

Läs mer

Permanent Style

Harris tweed jacket and jeans

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ännu ett svenskt skomärke...

Läs mer

The Armoury Lightbox

jhilla: Father and Son. Orazio and...

Läs mer
Från Instagram

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen