Manolo logotype


Werner Schreyer för Rose&Born våren 2014


Werner Schreyer för Rose&Born våren 2014

Förra veckan visade vi upp vårens kampanj hos Gabucci med Lalle Johnson som modell. Idag är det dags för en annan av Stockholm framstående butiker, nämligen Rose&Born på Grevgatan som också valt att göra en vårkampanj för butikens utbud. Rose&Born som fokuserar på huvudsakligen plagg under egen linje kryddat med externa varumärken använde ingen mindre än supermodellen Werner Schreyer för plåtningen.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder
Andra artiklar om varumärkena: Rose & Born

Vårens mockaskor


Vårens mockaskor

Vad är mer vår än ett par lediga skor i mocka? Oavsett om det rör sig om grövre brogues eller ledigare loafers är just mocka ett av de bästa valen för våren. Vi rekommenderar framför allt modeller i ljusare toner av brunt men man behöver inte vara rädd för att testa även andra toner som blått eller grönt.

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor
Andra artiklar om varumärkena: Alden Church’s Edward-Green Carmina

Brioni våren 2014


Brioni våren 2014

Vi har tidigare nämnt två av de allra främsta inom manlig konfektion i form av Cesare Attolini och Kiton. Bägge med sitt ursprung i södra Italien och närmare bestämt Neapel. Idag vill vi lyfta fram den tredje stora aktören inom italiensk toppkonfektion nämligen Brioni. Till skillnad från de tidigare nämnda konkurrenterna är Brioni norditalienskt och Roms stolthet sedan mitten på 1940-talet.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder
Andra artiklar om varumärkena: Brioni

Fredagsinspiration - Back to Business


Fredagsinspiration - Back to Business

Förra veckan valde vi en ledig fredagsinspiration och nu tycker vi det är dags att svida upp igen. Vad är då bättre än en marinblå kostym, ljusblå skjorta och toner av rödbrunt skinn. Perfekt till kontoret, festen eller affärslunchen. Med ett par eleganta Austerity brogues på fötterna och en sobert mönstrad bröstnäsduk och slips skapar man ett liv till helheten utan att kompromissa med stilnivån.

Manolos guide till Madrid


Manolos guide till Madrid

Tidigare i veckan fick ni en lite mera utförlig rapport, från vårt besök i Madrid hos skotillverkaren Meermins enda fysiska butik, här på Manolo. Idag är tanken att bjuda på lite fler tips om ni har vägarna förbi den spanska huvudstaden.

Andra artiklar i kategorierna: Guide

Lalle Johnson för Gabucci våren 2014


Lalle Johnson för Gabucci våren 2014

En bevakning av vårens kollektioner från de olika modehusen är ni vid det här laget vana vid på Manolo. Idag är det dock dags för något annat. Det är butiken Gabucci i Stockholm som valt att göra sin egen vårkampanj med utvalda produkter ur segmentet och det är ingen mindre är stylisten, stilikonen och den kreativa konsulten Lalle Johnson som figurerar framför kameran.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Butiksbesök hos Meermin i Madrid


Butiksbesök hos Meermin i Madrid

Nyligen begav sig Manolo till Madrid och kommer denna vecka att presentera två inlägg från denna resa. Idag ett lite mera omfattande butiksbesök hos skotillverkaren Meermin vilka har sin enda fysiska butik just i Madrid. Senare i veckan en lite mer generell guide till Madrid där vi delar med oss av lite shoppingtips från denna Spaniens huvudstad.

Andra artiklar i kategorierna: Skor

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Alden x Leffot Saddle Shoe

Läs mer

Permanent Style

Kiton ‘Lasa’ jacket

Läs mer

Shoegazing

Bilden – Veck på tåhättan

Läs mer

Hodinkee

The Value Proposition: Laco Chronograph...

Läs mer

The Sartorial Doctrine

Spektre Sunglasses

Läs mer

The Armoury Lightbox

ethandesu: Alan’s Boots Saint...

Läs mer
Från Instagram

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen