Manolo logotype


Monsieur Fox - Ett accessoarföretag att räkna med


Monsieur Fox - Ett accessoarföretag att räkna med

I världen av manliga accessoarer poppar det ständigt upp nya aktörer på marknaden. Idag skall vi för första gången stifta bekantskap med företaget Monsieur Fox. Ett accessoarföretag med ambitionen att göra lyx och elegans till en självklarhet för dagens män. Ett sätt för män att uttrycka sin personlighet i form av en bröstnäsduk, manschettknappar eller handsydd slips.

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

10 x Eleganta Derbys


10 x Eleganta Derbys

Oxfords framhävs ofta som den optimala skomodellen för den skräddade stilen. Ofta med stor sanning men att man 2014 inte skulle kunna bära en elegant oxford till kostym eller kavaj är såklart helt fel. Satsa på en modell utan kraftigt broguemönster, lägre profil i sula och på en elegant strömlinjeformad läst. I många fall kan t om en derby ge den övriga klädseln en avslappnad känsla.

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor

Ermenegildo Zegna hösten 2014


Ermenegildo Zegna hösten 2014

Näst på tur i höstens modebevakning är italienska konfektionsgiganten Ermenegildo Zegna. Företaget är idag ett av de största i hela branschen var kollektioner sträcker sig från Zegna Couture; En spjutspetslinje designad av Stefano Pilati med skyhög modegrad, till Z Zegna som är en något mer humant prissatt underlinje. Vi har dock valt att fokusera på den dressade huvudlinjen Ermenegildo Zegna; businessmode per definition.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder
Andra artiklar om varumärkena: Ermenegildo Zegna

Fredagsinspiration - En värmande vinterrock


Fredagsinspiration - En värmande vinterrock

Även om hösten hittills varit väldigt mild vet man att det är stor chans att vintern blir raka motsatsen. Då är det hög tid att titta på varma alternativ som fortfarande håller stil när temperaturen sjunker. Casentinorocken är ett exempel som med sin ruggade, noppriga yta passar perfekt till en lite ledigare vinterstil. På fötterna är ett par gummisulade kängor att rekommendera och såväl mössa som halsduk har kommit fram ur garderoben.

Andra artiklar om varumärkena: Berluti Edward-Green Eton Johnstons Loro-Piana

Cavour Menswear - En intressant norsk nykomling


Cavour Menswear - En intressant norsk nykomling

Det kommer allt fler nya aktörer inom klassisk konfektion och idag skall vi titta närmare på en av dessa. Till våren kommer en första kollektion ut i butik i Skandinavien från det intressanta nystartade märket Cavour Menswear. Manolo begav sig till Oslo för att träffa grundarna och titta närmare på plaggen.  

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj

10 x vita skjortor


10 x vita skjortor

Om man skall göra något så dumt som att definiera det viktigaste individuella plagget i den manliga garderoben så skulle vårt val vara tämligen enkelt. Den vita skjortan är det plagg som följer dig som bärare genom livet oavsett om det är på en smokingfest eller ledigt uppknäppt till stranden. Självklart finns det lika många alternativ som det finns användningstillfällen och här har vi valt att ta fram tio favoriter för olika situationer.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skjorta

Måttsydd höstrock från Bladen - Del II - Resultatet


Måttsydd höstrock från Bladen - Del II - Resultatet

I torsdags kunde ni här på Manolo läsa om hur vi testat att så upp en måttbeställd rock från brittiska Bladen hos butiken Tweed and Country Sports i Stockholm. Dagens text tar vid där vi slutade sist och kommer att gå igenom resultatet av tjänsten och hur vi upplever rocken.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg
Andra artiklar om varumärkena: Bladen