Manolo logotype


Manolo möter Alessandro Boccia och Fralbo Napoli


Manolo möter Alessandro Boccia och Fralbo Napoli

Under sommaren har ni här på Manolo fått stifta bekantskap en rad profiler som vi fick möjlighet att träffa under några intensiva dagar på modemässan Pitti Uomo i Florens. Dagens text kommer att handla om ytterligare en av dem nämligen Alessandro Boccia från det lilla skjorttillverkaren Fralbo Napoli.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skjorta

10 x Höstbrogues


10 x Höstbrogues

Det är få skomodeller som känns mer rätt för hösten än ett par grövre brogues. Brogues är dock ett väldigt brett begrepp då de egentligen räcker att de har en perforering i skons ovanskinn. Det finns quarter, semi och full brogues och oavsett hur mycket broguemönstring man föredrar finns det klara fördelar man bör känna till när man väljer en sko för hösten. Vi har idag valt att välja ut 10 modeller som passar extra bra för just höstsäsongen.

Andra artiklar i kategorierna: Skor Brogues
Andra artiklar om varumärkena: Church’s Edward-Green John-Lobb Loake Carmina

Brunello Cucinelli hösten 2014


Brunello Cucinelli hösten 2014

Vi vågar nog påstå att inget varumärke haft större inflytande på det manliga modet de senaste 5 åren än Brunello Cucinelli. Med en konsekvent designfilosofi har företaget gått från liten aktör till världsledande inspiratör. Cucinelli har varit starkt bidragande till den utveckling av avslappnad elegans som växer sig allt starkare. Kavajer kombineras med lediga cargos och grova brogues och stylas ofta med företagets kashmirtröjor nonchalant knutna över axlarna.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder
Andra artiklar om varumärkena: Brunello Cucinelli

Fredagsinspiration - En beige bas


Fredagsinspiration - En beige bas

Beige förknippas oförtjänt ofta med något trist, livlöst eller tråkigt. Tvärtom tycker vi att beige kan vara en perfekt bas för att sedan krydda klädseln med färg i t ex en näsduk eller slips och armband. Genom att välja matta tyger som bomull och flanell kan man få en lyxigt sober känsla. Har man kvar lite av sommarens solbränna lyfter den helheten ytterligare.

Eight + Bob – En parfym för presidenter och vanligt folk


Eight + Bob – En parfym för presidenter och vanligt folk

Parfymer och grooming är områden som tyvärr inte fått speciellt stort utrymme här på Manolo genom åren. Med dagens text så skall vi försöka råda bot på detta genom att berätta den fantastiska historien om Eight + Bob; en parfym för presidenter och för alla andra som uppskattar det lite exklusiva och unika.

Andra artiklar i kategorierna: Parfym

Eton x Eidos - Exklusiv förtur för Manolos läsare


Eton x Eidos - Exklusiv förtur för Manolos läsare

Som vi skrev om för några veckor sedan har svenska skjortföretaget Eton för hösten satt ihop en samarbetskollektion med italienska Eidos Napoli. Vi gav er läsare lite exklusiva förhandsbilder till produkterna och nu kommer ni få något ännu bättre; Manolos läsare erbjuds nämligen en exklusiv förtur till att se och köpa produkterna i kollektionen på morgonen den 28:e augusti.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj Ytterplagg
Andra artiklar om varumärkena: Eton

Videoinspiration - Settepieghe by Tie your Tie


Videoinspiration - Settepieghe by Tie your Tie

För den frekvente läsaren av våra texter på Manolo är det ingen nyhet att vi älskar det för många nördiga hantverket bakom en välgjord produkt. Oavsett om det är inpassningen av en kavajaxel, handsömnaden av ett knapphål eller tillskärningen av en kostym så berättar det något om personen bakom produkten och den yrkesstolthet som vi ofta möter hos dessa hantverkare. Idag skall vi titta närmare på hur produktionen av en handsydd slips i seven fold-konstruktion går till hos florentinska Tie your Tie.

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Alden Captoe Balmoral, Brown Calfskin

Läs mer

Permanent Style

What makes a quality shirt?

Läs mer

Shoegazing

Köpguide – Tre outsiders nr. 8

Läs mer

The Sartorial Doctrine

Outfit: Créme

Läs mer

The Armoury Lightbox

xrxxxx: The ‘HYLNDS’ parfum...

Läs mer
Från Instagram

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen