Manolo logotype


Cavaliere CEO by Manolo - Del I - Bakgrunden


Cavaliere CEO by Manolo - Del I - Bakgrunden

Idag lanserar vi första artikeln av tre i höstens stora samarbete här på Manolo. Vi har tillsammans med svenska konfektionstillverkaren Cavaliere tagit fram en för oss perfekt höstkavaj till ett rimligt pris. Vi kommer i tre artiklar förklara produkten och närmare samt självklart dela med oss av resultatet. I dagens första artikel tittar vi närmare på Cavaliere och företagets bakgrund, kompetens och vad som fick oss att ta fram den här gemensamma produkten.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Cruciani & Bella - Resultatet


Cruciani & Bella - Resultatet

För ett tag sedan kunde ni här på Manolo läsa om vårt besök hos den lilla firman Cruciani & Bella i Rom. Denna lilla butik som fokuserar på slipsar och accessoarer har även ett litet utbud av skjortor samt ett samarbete som gör att de kan erbjuda måttsydda alternativ. Som framgick av förra artikeln så passade undertecknad på att under bröllopsresan till Italien i maj påbörja tillverkningen av en sådan skjorta.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Manolos guide till 10 okända skomärken


Manolos guide till 10 okända skomärken

Det tillverkas över tre miljoner traditionellt konstruerade kvalitetsskor i världen varje år. En stor andel av dessa görs av märken som inte är särskilt välkända för oss svenskar. Manolo tar folkbildning på allvar, och lyfter här fram tio outsiders i tre olika prisnivåer.

Andra artiklar i kategorierna: Skor Snörskor

10 x Halsdukar för hösten


10 x Halsdukar för hösten

Den kanske mest sofistikerade accessoaren för hösten är enligt oss halsduken. Oavsett om man gillar starka färger och stora mönster eller sobert enfärgat är det en given produkt för höst och vintern. Funktionell i sitt skydd av hals och bröst mot vinterns kyla och ett utmärkt alternativ till slipsen om man vi ta ner formaliteten något. Hur man knyter halsduken är personligt men det finns minst lika många alternativ här som det finns för slipsen.

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Halsduk
Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg Cesare Attolini Drakes Eton Etro Johnstons Loro-Piana

Fredagsinspiration - Flanera i flanell


Fredagsinspiration - Flanera i flanell

Det finns i vår mening inte något material som summerar hösten bättre än flanell. Ruggad, ledig men fortfarande otroligt elegant. Idag svidar vi upp i full kostym och den kanske mest klassiska tolkningen av flanell nämligen den mörkgrå kritstrecksrandiga. För att avdramatisera kritstrecken rekommenderar vi en känga i mocka, slips i kashmir och en näsduk i avstickande men harmonisk nyans.

Andra artiklar om varumärkena: Alden Berg & Berg Drakes Polo Ralph Lauren rolex Tod’s

Entusiaster online – TadinoStore och Sharp & Dapper


Entusiaster online – TadinoStore och Sharp & Dapper

Att internet och sociala medier har varit direkt avgörande för vår syn på mode idag är ett faktum. Även Manolo och vår utveckling är en konsekvens av detta. I och med att det är både billigt och enkelt att skriva och sprida bilder och texter via sociala medier så är det en demokratisk utveckling som gynnar oss alla som uppskattar mode. Vi uppmuntrar detta och kommer i dagens text att presentera två små och nischade webbutiker som båda börjat i en liten skala och där ägarna i båda fallen lagt ner själ och hjärta för att lyckas. Det gillar vi.

Sartoria Partenopea hösten 2014


Sartoria Partenopea hösten 2014

Idag tittar vi närmare på en av de mer okända italienarna från skräddarmeckat Neapel. Det rör sig om konfektionsspecialisten Sartoria Partenopea. Brevid varumärken som Kiton, Attolini och Isaia är det lätt att hamna i skuggan men faktum är att Partenopea är en av de mest intressanta neapolitanska aktörerna på marknaden. Med ett traditionellt hantverk, nytänkande design och exklusiva material har företaget hittat en spännande balans. Så spännande att de nu kommer finnas tillgängliga på svensk mark.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Duret Paris

Läs mer

Permanent Style

Linen suit from Langa: details

Läs mer

Shoegazing

Info inför Shoegazing Super Trunk Show

Läs mer

The Sartorial Doctrine

Tack för den här tiden

Läs mer

The Armoury Lightbox

TAILOR'S TIPS by Vitale Barberis...

Läs mer
Från Instagram

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen