Manolo logotype


Fredagsinspiration - The Spring Trench Coat


Fredagsinspiration - The Spring Trench Coat

Det har varit en hel del fokus på regnrockar den här veckan på Manolo vilket vi tänkte avsluta med en Fredagsinspiration i plaggets tecken. Vi har valt att lyfta fram en modern tolkning av den klassiska trenchcoaten och till den addera en dressad look bestående av kavaj och uddabyxor.

Skrädderiet Prestitch besöker Sverige


Skrädderiet Prestitch besöker Sverige

Vårens trunks shows duggar tätt och inom några veckor får såväl Göteborg som Stockholm för första gången besök av en ny aktör. Skrädderiet heter Prestitch och kommer från Hong Kong med en affärsmodell som bygger på skräddarsydda plagg till ett lägre pris.

Den perfekta kavajgarderoben


Den perfekta kavajgarderoben

Jag har med någon veckas mellanrum publicerat artiklar ur serien om den perfekta manliga garderoben. Idag har turen kommit till kavajer och jag har likt tidigare valt 5 favoriter som skall täcka årets alla situationer. Jag kommer redogöra och motivera för varje val även om det såklart handlar mer om personlig smak än rätt vs fel.

Valstar Spring/Summer 2019 Lookbook


Valstar Spring/Summer 2019 Lookbook

Bevakningen av vårens kollektioner har kommit till den italienska ytterplaggspecialisten Valstar som kanske främst förknippas med företagets pilotinspirerade modell Valstarino. De erbjuder dock betydligt mer än så och vårens lookbook innehåller mängder med modeller, material och nyanser.

Andra artiklar i kategorierna: Ytterplagg
Andra artiklar om varumärkena: Valstar

Säsongens 6 snyggaste regnrockar


Säsongens 6 snyggaste regnrockar

Senaste veckan i Stockholm har gjort oss plågsamt medvetna om hur stor plats ett vattenavstötande ytterplagg har i den manliga garderoben. Idag skall vi därför lyfta fram sex favoriter som kan kombineras i flera lager under tidig vår men också bäras en bit in på sommaren.

Fredagsinspiration - Baby Cord


Fredagsinspiration - Baby Cord

Den här veckan inspireras vi av den diskreta versionen av manchestertyget som ofta benämns som Baby Cord. Den kännetecknas av en smalspårig struktur och kan få avstånd förväxlas för sammet på grund av den matta strukturen. Vi har valt att lyfta fram den i form av en ledig kostym som kombineras med v-ringad tröja ooch buttondown-skjorta med en flört mot Ivy- och preppykulturen.

Stilstudie - The Peak Lapel


Stilstudie - The Peak Lapel

Idag vill jag fokusera på en av de viktigaste detaljerna för hur en kavaj eller kostym uppfattas. Jag pratar om slagen på kavajen och idag har jag tänkt att fokusera på det spetsiga slaget eller "peak lapels" som det även benämns som. För vilka situationer, plagg och snitt är ett spetsigt slag lämpligt och hur uppfattas det i förhållande till ett trubbigt eller "notch lapel"?

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2019: Five Of The Coolest...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen