Manolo logotype


10 x Höstkavajer


10 x Höstkavajer

Idag tänkte vi fokusera på en av den manliga garderobens hörnstenar, nämligen höstkavajen. Vi summerar vad man bör tänka på när den skall inhandlas, vilka färger som är lättast att matcha samt vilka material som är specifikt förknippade med säsongen.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj
Andra artiklar om varumärkena: Lardini Morris Caruso

Plånboken - En accessoar med pondus


Plånboken - En accessoar med pondus

Trots dagens alltmer kontantfria samhälle utgör plånboken fortfarande en viktig del bland accessoarerna för den stilmedvetna mannen. I dagens artikel på Manolo ska vi undersöka olika typer av plånböcker och hur de bäst används beroende på det behov som finns.

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Mingla med oss på MTM-kväll hos Ströms 13/9


Mingla med oss på MTM-kväll hos Ströms 13/9

På onsdag kväll kommer vi finnas på plats när Ströms Man & Woman har ett specifikt måttsömnadsevent tillsammans med Luigi Bianchi Mantova, Eton och Drake´s. Vi kommer även visa upp en smakprov på vårt gemensamma projekt som lanseras i slutet av månaden.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Fredagsinspiration - Benvit polo


Fredagsinspiration - Benvit polo

Dagens Fredagsinspiration går i den lediga höstens tecken. Ett av säsongens nyckelplagg om ni frågar oss är den benvita polotröjan. Gärna i ett grovstickat och ledigt utförande och kombinerat med en klassisk peacoat i marinblått samt grå flanellbyxor eller jeans.

Hösten 2017 från Oscar Jacobson


Hösten 2017 från Oscar Jacobson

Till visst förtret får vi nog acceptera att hösten kommit för att stanna. Idag drar därför vår bevakning av säsongens kollektioner igång på allvar. Först ut är svenska Oscar Jacobson som för hösten låtit sig inspireras av 70-talets Brooklyn och filmen Donnie Brasco.

Stilstudie - Den virkade slipsen


Stilstudie - Den virkade slipsen

Det är intressant med klassiskt mode för hur mycket man som anhängare än håller fast vid devisen att stilen är tidlös så förekommer det trender även här. Man kan säga att olika produkter är som olika klockslag och en gång per dygn är de helt rätt, och alltså inne. Likadant är det med klassiskt mode. En jacka från Barbour, ett par dubbla monkstraps, eller något helt annat är ena stunden rejält inne för att senare bara vara ett klassiskt attribut. För den sakens skull inte ute. På detta sätt är det med den virkade slipsen som vi skall titta lite närmare på idag.

Bontoni x Cesare Attolini x Finamore - Gabucci Trunk Show 13-14 september


Bontoni x Cesare Attolini x Finamore - Gabucci Trunk Show 13-14 september

Stockholmarna är bortskämda med producenter i världsklass som besöker staden denna höst. Efter förra helgens imponerande trunk shows kommer i nästa vecka en minst lika ansenlig trio när Cesare Attolini, Finamore Napoli och för första gången Bontoni besöker Gabucci.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Leffot Pre-owned: A Cut of Cordovan

Läs mer

Permanent Style

Bespoke commissions – What I should and...

Läs mer

Shoegazing

Bilden – Vintage-läder

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The IWC Aquatimer...

Läs mer

The Armoury Lightbox

The Armoury NYC will be closing early...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget Presents - Rubinacci...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen