Manolo logotype


Stilstudie - Shaggy Dog-tröjan


Stilstudie - Shaggy Dog-tröjan

Tidigare i höstas så skrev jag om trender inom menswear här på Manolo. En trend som jag inte nämnde men som jag sett, speciellt i närtid när det har börjat bli lite kallare, är den så kallade Shaggy Dog-tröjan. Därför tänkte vi idag titta lite närmare på denna mysiga tröja.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder
Andra artiklar om varumärkena: J.Press

Höstens 7 snyggaste scarfar


Höstens 7 snyggaste scarfar

När temperaturen nu börjar närma sig fryspunkten på många håll i landet är behovet av värmande plagg och accessoarer åter på tapeten. Ett av de mest stilfulla och funktionella valen är scarfen eller halsduken. Vi har tittat närmare på säsongens utbud och vad man bör tänka på när de skall inhandlas.

Suitsupply Jort Collection AW 2017 - The Revenge Of The Yuppies


Suitsupply Jort Collection AW 2017 - The Revenge Of The Yuppies

Suitsupply har vuxit fram som en av de starkaste aktörerna för prisvärda kostymer de senaste åren och planerar runt årsskiftet att öppna sin första butik i Stockholm. Nyligen lanserade man höstens Jort Collection där man hyllar återkomsten av Yuppien.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Fredagsinspiration - Vinrött


Fredagsinspiration - Vinrött

En färg som ses alldeles för sällan i kavajer är vinrött. I en mörkare ton som drar åt brunt kan man enkelt kombinera den med grå flanell eller som i det här fallet; beige bomull och ljusblårandig skjorta. På fötterna hittar vi ett par klassiska loafers med en portfölj i samma material.

Bestetti besöker Stockholm 16/11


Bestetti besöker Stockholm 16/11

En glad nyhet för skoentusiaster är att italienska Bestetti för första gången sen grundaren Riccardos tragiska bortgång kommer till huvudstaden för en Trunk Show den 16:e november. Företaget kommer erbjuda allt ifrån RTW till full bespoke av högsta kvalitet.

Reflektion - Glöm inte underkläderna


Reflektion - Glöm inte underkläderna

Ett område som fått relativt litet utrymme här på Manolo är underkläder. Vi har förvisso skrivit om kvalitetsstrumpor vid enstaka tillfällen men sällan övriga plagg som kalsonger, undertröjor etc. Många stilintresserade män prioriterar medvetet eller omedvetet bort de viktiga underkläderna. Varför skall man lägga pengar på dessa kanske vissa tänker? Svaret är enkelt; det rör sig ju trots allt om det plagg vi ha närmast kroppen. Idag tänkte vi kika lite närmare på detta bortglömda område och ge er lite tips.

Höstens 6 snyggaste portföljer


Höstens 6 snyggaste portföljer

Idag skall vi titta närmare på hur man på ett snyggt och praktiskt sätt kan frakta sina dokument, skolböcker eller dator till och från hemmet. Portföljen är och förblir ett klassiskt alternativ och i rätt kvalitet och utförande: en investering för livet.

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Väskor

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Wolverine 1000 Mile Boot, Camo Suede

Läs mer

Permanent Style

Baudoin & Lange women’s shoes (and Luca...

Läs mer

Shoegazing

Köptips – Black Friday-reor

Läs mer

Hodinkee

Technical Perspective: Hermès,...

Läs mer

The Armoury Lightbox

The issue with ready to wear hangers is...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Enzo Bonafé Made to Order for...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen