Manolo logotype


Skolyx lanserar egen linje av randsytt


Skolyx lanserar egen linje av randsytt

Intresset för skor och inte minst prisvärda alternativ i kvalitetssegmentet är rekordhögt. Nyligen kunde ni läsa om Myrqvist senaste kollektion och idag skall vi fokusera på en annan prisvärd aktör. Sko- och skovårdsspecialisten Skolyx.se lanserar för första gången en egen linje av randsydda kvalitetsskor under 2 000 kr.

Gieves & Hawkes Spring/Summer 2018


Gieves & Hawkes Spring/Summer 2018

Vår bevakning av vårens kollektioner tar oss idag till de brittiska öarna och närmare bestämt hjärtat av London. På prestigefyllda adressen no.1 Savile Row huserar anrika Gieves & Hawkes som lyckats med bedriften att gå från renodlat skrädderi till ett fullskaligt konfektionsvarumärke.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder
Andra artiklar om varumärkena: gieves-&-hawkes

Säsongens snyggaste mockajackor


Säsongens snyggaste mockajackor

En av vårens lediga favoriter är helt klart mockajackan. Ett perfekt alternativ till kavajen när man vill vara avslappnad men elegant och vi ännu inte nått högsommarvärmen. Mocka känns ofta som ett lite mer sofistikerat alternativ än den rockigare skinnjackan vilket gör att den lättare kan bäras med dressade byxor och skjorta.

Andra artiklar i kategorierna: Ytterplagg
Andra artiklar om varumärkena: Cesare Attolini Hackett Oscar-Jacobson Valstar

Sverige på pallplats när världsmästaren i skomakeri utsågs i London


Sverige på pallplats när världsmästaren i skomakeri utsågs i London

I helgen gick Shoegazing Super Trunk Show av stapeln i hjärtat av London. Deltagarna kunde ta del av spännande inslag så som världsmästerskapen i skoputsning, och för första gången: skomakning. Vi kan idag meddela resultatet samt att vi glädjande nog har en svensk skomakare i den absoluta världseliten.

Fredagsinspiration - Weekend in Venice


Fredagsinspiration - Weekend in Venice

Ljusa nyanser av benvitt, beige och brunt hör definitivt solsemestern till och idag har vi satt samman en liten inspiration med fokus på en kortare resa till varmare breddgrader. En rutig kavaj där basen är ljus kombineras med beige byxa, kritvit skjorta och ljusbruna slippers. Huvudet skyddar vi mot solen med en klassisk Panamahatt.

Fredrik af Klercker om det egna varumärket


Fredrik af Klercker om det egna varumärket

Fredrik af Klercker är nog mest känd från podcasten Stiljournalen där han tillsammans med sin kollega Filip Strömbäck varje vecka inspirerar och uppmanar oss lyssnare att hålla stilen. Idag skall vi prata med honom om något helt annat nämligen det självtitulerade varumärket Klercker som för säsongen står inför den kanske största förändringen hittills.

6 x Camp Collar Shirts


6 x Camp Collar Shirts

En av de tydligaste trenderna de senaste sommarsäsongerna är inslaget av skjortor med så kallad Camp Collar eller bowling/pyjamaskrage som de även kallas. De kännetecknas av en pressad krage och har funnits representerade i såväl starka motiv som blommiga hawaiiskjortor till avskalade, enfärgade versioner.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Permanent Style

100 Hands shirts: Made in Amritsar...

Läs mer

Shoegazing

Rapport från London Super Trunk Show...

Läs mer

Hodinkee

Talking Watches: With Keegan Allen

Läs mer

The Armoury Lightbox

We’re incredibly excited to be hosting...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Löf & Tung now available at...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen