Manolo logotype


Reflektion - Vad är prisvärt för dig?


Reflektion - Vad är prisvärt för dig?

Dagens artikel handlar om något jag funderat på en längre tid. Den kommer fokusera på varför saker kostar som de gör och det kanske mest värdeladdade ordet i vår bransch: Prisvärdhet. Vad innebär egentligen ordet? Handlar det uteslutande om varans pris eller finns det andra aspekter som påverkar?

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Fredagsinspiration - Skinnjackan


Fredagsinspiration - Skinnjackan

Vi spinner vidare på veckans artikel om skinnjackor och har den här fredagen satt ihop en ledig inspiration bestående av mörkbrun skinnjacka, kashmirtröja och jeans. På fötterna väljer vi ett par lediga sneakers i samma färgskala och vi adderar ett par runda solglasögon för att skydda ögonen mot vårsolen.

Kvalitetsskor i mellanprisklassen


Kvalitetsskor i mellanprisklassen

Förra veckan publicerade vi en text på det ack så populära ämnet instegsskor i kvalitetssegmentet. De märken vi redogjorde för är framförallt de som många män kommer i kontakt med när det första paret av kvalitetsskor skall inhandlas. Idag tänkte vi fortsätta genom att lyfta fram nio modeller av olika slag i nästa prisklass som är 3 000-5 600 kr, nivå som kanske är den mest vanligt förekommande och med störst utbud av randsydda kvalitetsskor.

Andra artiklar om varumärkena: Alden alfred-sargent Crockett-&-Jones Tricker´s Carmina

Säsongens 7 snyggaste skinnjackor


Säsongens 7 snyggaste skinnjackor

Även om det fortfarande är i kallaste laget för en klassisk skinnjacka börjar det helt klart klia lite i fingrarna efter ett vårigare alternativ. Skinnjackan är något som bevakats ganska lite här på Manolo till förmån för exempelvis mockajackan. Vi anser dock att det finns situationer i livet där en klassisk skinnjacka kan vara ett utmärkt alternativ till kavaj eller field jacket.

Våren 2018 från Lubiam


Våren 2018 från Lubiam

Idag tittar vi närmare på vårens kollektion från italienska Lubiam. Den består av två delar i form av ledigare underlinjen L.B.M 1911 samt spjutspetslinjen Luigi Bianchi Mantova. För våren är det ljusa färger som dominerar.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj
Andra artiklar om varumärkena: Lubiam

Garderobens hörnstenar - Flanellbyxan


Garderobens hörnstenar - Flanellbyxan

Idag skall vi titta på den typ av byxa som åtminstone jag bär mest frekvent under vinterhalvåret. Jag pratar om flanellbyxan som med sin struktur och luddiga karaktär passar perfekt till såväl en mörkblå kavaj som en stickad tröja. Vi kan inte nog hylla den här tidlösa klassikern och tänkte i dagens artikel titta lite närmare på olika alternativ av denna klassiker.

Fredagsinspiration - Grå flanell


Fredagsinspiration - Grå flanell

Ett av de plagg jag alltid återkommer till som personlig favorit i garderoben är den grå flanellkostymen. Det är en känsla av klassisk elegans utan att för den delen bli blank och överdrivet formell. Den fungerar lika bra med svarta som bruna skor och jag kombinerar den allra helst med ljusblårandig skjorta och mörkblå slips.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Permanent Style

How great things age: Gieves & Hawkes...

Läs mer

Hodinkee

Business News: A Good Start For Swiss...

Läs mer

The Armoury Lightbox

The Armoury NYC will be closing early...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget - John Lobb By Request...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen