Manolo logotype


Shirtonomy lanserar ny skjortkrage


Shirtonomy lanserar ny skjortkrage

Svenska skjortföretaget Shirtonomy med fokus på måttsömnad till överkomligt pris har precis lanserat en ny skjortkrage. Med måttsydda skjortor under tusenlappen har företaget senaste året vuxit i populäritet, mycket tack vare sina fina skjortkragar.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Skjorta

Kenji Kaga och Seven Fold


Kenji Kaga och Seven Fold

Idag är det dags att presentera ett av Menswear-världens kanske hetaste slipsmärken i form av Seven Fold eller Tie Your Tie som de delvis också heter. Det är en något rörig historia men vi skall bena ut den för er och berätta om stilikonen Kenji Kaga och hans handsydda italienska slipsar.

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

Säsongens 10 snyggaste mockaskor


Säsongens 10 snyggaste mockaskor

Idag vill vi slå ett slag för ett av de trevligaste materialen man kan hitta i skogarderoben. Vi talar om den avslappnat eleganta mockaskon som passande nog är främst förknippad med vår och sommarhalvåret. Vi har valt ut våra favoriter från våren i lite olika prisklass och utförande.

Andra artiklar i kategorierna: Skor

The Armoury - Spring/Summer 2017


The Armoury - Spring/Summer 2017

Vi ser allt fler butiker och återförsäljare sätta samma egna lookbooks för respektive säsong. Idag är det dags för internationella butikskonceptet The Armoury som satt samman en lookbook för våren. Kostymer från Ring Jacket, ytterplagg från Cohérence och skor från Carmina illustreras på butikens anställda.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Fredagsinspiration - Res med stil


Fredagsinspiration - Res med stil

Idag inspireras vi av en solig weekend i södra Europa. Vi har valt ut en perfekt outfit för en kortare flygresa och ett par dagar i solen. En sval ofodrad blå kavaj, ett par lediga bomullsbyxor och en buttondownskjorta med krage i ett stycke. På fötterna väljer vi ett par bekväma slippers och för att frakta resten av resans klädsel har vi valt en klassisk resväska från Globetrotter.

Ljusa tider för hantverket


Ljusa tider för hantverket

Det har varit fler reflektioner och resonemang än normalt från min sida hittills i år vilket det verkar som att ni läsare har uppskattat. Idag kommer därför ytterligare en där jag tänkte dela med mig av min syn på hur ljus framtiden verkar vara för hantverket.

Säsongens 10 snyggaste vårkostymer


Säsongens 10 snyggaste vårkostymer

Efter en vinter som aldrig verkar ta slut börjar det sakta men säkert bli dags att se över utbudet av plagg för våren. Idag skall vi titta närmare på kostymer för vår- och sommarhalvåret som kännetecknas av svala material och inte sällan ljusa och lediga nyanser.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kostym
Andra artiklar om varumärkena: Ermenegildo Zegna Morris Oscar-Jacobson Caruso