Manolo logotype


Drake´s AW/18 Lookbook


Drake´s AW/18 Lookbook

Ett av de mest populära varumärkena i vår bevakning är brittiska Drake´s. För hösten har man inspirerats av det brittiska universitetet Oxford där kavajer i höstiga material som manchester, Shetlandsull och tweed kombineras med generöst skurna rockar och klubbslipsar.

Fredagsinspiration - Mockavästen


Fredagsinspiration - Mockavästen

Idag blir det ledig höstinspiration och vi har därför valt att kombinera mysiga men avslappnade alternativ i kashmir, jeans och mocka. Vi vill fokusera lite extra på den dunfodrade mockavästen som över en kashmirpolo kan vara det perfekta ytterplagget under tidiga hösten.

Manolo Quiz - Vad kan du egentligen om brittisk stil?


Manolo Quiz - Vad kan du egentligen om brittisk stil?

Vårt quiz är tillbaka och idag ligger fokus på de gröna öarna i väst närmare bestämt Storbritannien. Testa era kunskaper kring vad ni egentligen kan om denna stormakt inom skräddat och dela gärna med er av resultatet i kommentarsfältet.

Säsongens 6 snyggaste ytterrockar


Säsongens 6 snyggaste ytterrockar

Idag har vi kommit fram till säsongens genomgång av ytterrockar. Det kanske mest signifikativa plagg för höst- och vinterhalvåret som skall tåla konstant användning i tuffa miljöer. Vi har valt ut våra personliga favoriter som sträcker sig från vintageinspirerade raglanrockar till sportigare skepparkavajer.

Gabucci Lookbook hösten 2018


Gabucci Lookbook hösten 2018

Idag skall vi titta närmare på höstens lookbook från en av Sveriges främsta herrmodebutiker. Vi pratar om Gabucci, vars lookbooks blivit ett välkommet inslag varje säsong här på Manolo. För hösten har man valt att arbeta med stylisten Lalle Johnson och arkitekten Thomas Sandell för att illustrera företagets utbud.

5 klockklassiker från filmens värld


5 klockklassiker från filmens värld

Att film och klockor har levt i symbios under senaste århundradet är ingen nyhet. Inget verkar ha bättre utveckling på en klockas populäritet än rätt fiktiv filmkaraktär. Idag har vi satt samman en lista med historiens mest ikoniska klockor från filmvärlden.

Fredagsinspiration - Gunclub


Fredagsinspiration - Gunclub

Ett av de trevligaste kavajmönstren för hösten är enligt oss Gunclub-rutan. Den kännetecknas av ett flertal färger och en relativt liten skala vilket ger liv till plagget men samtidigt gör den både lätt att matcha. Vi tycker den gör sig allra bäst i matta toner av blått, grått, brunt och beige som enkelt kan kompletteras med flanellbyxor och en stickad kashmirpolo.