Manolo logotype


Gabucci Pre-Summer Lookbook 2018


Gabucci Pre-Summer Lookbook 2018

För någon vecka sen skrev vi om Linnégatan no.2 egen tolking av våren och idag tittar vi närmare på en annan lookbook från en av Sveriges absolut främsta butiker. Gabucci har tillsammans med Lalle Johnson och Milad Abedi satt ihop en Pre-Summer lookbook med fokus på precis det man förknippar med butiken; Italiensk toppkonfektionen och avslappnad elegans i sobra nyanser av blått, brunt, beige och vitt.

Stilstudie - One Piece-kragen


Stilstudie - One Piece-kragen

Även inom klassiskt herrmode sker svängningar över tid. Inte minst inom detaljer som skor, slipsar och skjortkragar. Idag skall vi titta närmare på en av de sistnämnda som vuxit sig allt starkare de senaste åren. Vi pratar om One Piece-kragen och idag skall vi gå igenom flera av dess för och nackdelar.

Säsongens 10 snyggaste solglasögon


Säsongens 10 snyggaste solglasögon

Våren börjar nu övergå i sommar och i stora delar av Sverige har det varit strålande solsken i över en vecka. Det för oss in på området solglasögon som känns som ett givet inslag i vårens bevakning varje år. Vi har tittat närmare på en rad kategorier av modeller och märken som vi tycker känns extra intressanta sommaren 2018 och valt ut våra 10 favoriter.

Fredagsinspiration - Benvit svid


Fredagsinspiration - Benvit svid

Idag fantiserar vi oss bort till varmare breddgrader och en ledig sommarstil. Den benvita kostymen är allt annat än enkel att bära upp men tillsammans med avslappnade plagg som långärmad piké och lediga loafers i ljusa toner blir känslan mindre formell.

Vårens nyheter från Shirtonomy


Vårens nyheter från Shirtonomy

Vår bevakning av vårmodet går vidare och idag skall vi titta närmare på nytillskotten i utbudet från svenska Shirtonomy. Företaget har valt att specialisera sig på måttsydda skjortor till en väldigt överkomlig prisbild med produktion i Portugal och tyger från Italien. I vår har man adderat flera spännande kvaliteter och material samt producerat en egen lookbook.

Säsongens snyggaste Shackets


Säsongens snyggaste Shackets

Säsongen som råder där vår närmar sig sommar öppnar för en rad spännande klädval. De längre rockarna har sedan en tid förpassats ner i sommarförvaring och vi skrev nyligen om både mockajackor och safarijackor som lediga alternativ. Idag skall vi istället titta på ett ännu tunnare alternativ i form av Shackets eller skjortjackan som den kallas i Sverige.

Auktionsrekord i Genève!


Auktionsrekord i Genève!

I maj varje år hålls de stora premiumauktionerna för klockor i Genève. Auktionshuset Phillips som efter rekryteringen av Aurel Bacs totalt dominerat klockmarknaden gjorde så även i år och med auktionerna Daytona Ultimatum och GWA 7 där man slog en rad olika rekord.

Andra artiklar i kategorierna: Klockor
Andra artiklar om varumärkena: omega Patek Phillipe rolex A. Lange & Söhne