Manolo logotype


VM i skotillverkning - Världens bästa skomakare skall koras


VM i skotillverkning - Världens bästa skomakare skall koras

Idag kan vi berätta en spännande nyhet för alla skoentusiaster där ute. VM i skotillverkning går av stapeln till våren där världens främste skomakare kommer utses under Shoegazing Super Trunk Show i London. Vi har tittat närmare på vad som kan vara det kommande årets mest prestigefyllda tävling.

God Jul önskar Skolyx


God Jul önskar Skolyx

I dagens lucka är det onlinebutiken Skolyx med fokus på kläd- och skovård som bidragit med ett par randsydda Lazyman´s oxfords i svart eller brunt kalvskinn från spanska Yanko med tillhörande skoblock.

Chad Prom - Ny spännande aktör med rötterna inom skrädderi


Chad Prom - Ny spännande aktör med rötterna inom skrädderi

I förra veckan skrev vi om Raglanrockar och det var framför allt en modell som väckte stort intresse i kommentarsfältet. Rocken var från sydkoreanska Chad Prom och idag skall vi titta närmare på detta företag som l högsta grad har grunden inom klassiskt skrädderi.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

God Jul önskar Care of Carl


God Jul önskar Care of Carl

Till dagens lucka är det ingen mindre än onlinebutiken Care of Carl som bidragit med en exklusiv produkt. Det rör sig om en Weekendbag i kanvas med läderdetaljer från danska väskspecialisten Mismo.

God Jul önskar Eton


God Jul önskar Eton

Dagens lucka bjuder på en måttsydd skjortupplevelse från Eton. Vinsten är två made to measure-skjortor som kommer att sys i Etons originalfabrik och huvudkontor i Gånghester, utanför Borås. Vinnaren får själv välja att ta sina mått hos sin närmaste Eton-återförsäljare eller om hen vill besöka skjortfabriken i Gånghester för att se när skjortan sys. Eton kommer då även att bjuda på resan och eventuell hotellövernattning.

Fredagsinspiration - Formal Glencheck


Fredagsinspiration - Formal Glencheck

Glencheckrutan är vanligtvis förknippad med en ganska storskalig överruta men idag vill vi slå ett slag för den lite mer diskreta versionen av mönstret som fungerar utmärkt även till mer formella stunder. Här tillsammans med en i övrigt sober klädsel bestående av vit skjorta, svarta oxfords och mörk ytterrock.

God Jul önskar 925 Stockholm


God Jul önskar 925 Stockholm

Idag är det äntligen dags för första luckan i årets julkalender här på Manolo. Varje dag fram till och med den 24:e kan man tävla om fina priser men passa på för varje lucka är endast öppen 24 timmar. Först ut är ett par valfria manschettknappar samt ett armband i Sterling silver från svenska 925 Stockholm som graveras personligen för vinnaren.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Meermin öppnar butik i New York

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Piaget Altiplano...

Läs mer

The Armoury Lightbox

Our owner Mark was interviewed in the...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget - Patrik LöfWearing...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen