Manolo logotype


Det bästa från Baselworld 2019


Det bästa från Baselworld 2019

Under förra veckan gick årets största klockmässa av stapeln i Schweiziska Basel. Vi var inte på plats i år men har följt lanseringar och nyheterna med spänning och har idag valt att summera våra tankar kring det viktigaste som presenterades.

Gabucci Pre-Summer 2019 Lookbook


Gabucci Pre-Summer 2019 Lookbook

Vi går vidare i vår bevakning av vårens lookbooks och kampanjer. Denna vecka är det stockholmsbutiken Gabucci, en institution kring klassiskt herrmode sedan 1994, som presenterar sitt utbud för säsongen. För vårens lookbook har man valt att resa ner till södra Frankrike och närmare bestämt Nice.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Fredagsinspiration - The Spring Trench Coat


Fredagsinspiration - The Spring Trench Coat

Det har varit en hel del fokus på regnrockar den här veckan på Manolo vilket vi tänkte avsluta med en Fredagsinspiration i plaggets tecken. Vi har valt att lyfta fram en modern tolkning av den klassiska trenchcoaten och till den addera en dressad look bestående av kavaj och uddabyxor.

Skrädderiet Prestitch besöker Sverige


Skrädderiet Prestitch besöker Sverige

Vårens trunks shows duggar tätt och inom några veckor får såväl Göteborg som Stockholm för första gången besök av en ny aktör. Skrädderiet heter Prestitch och kommer från Hong Kong med en affärsmodell som bygger på skräddarsydda plagg till ett lägre pris.

Den perfekta kavajgarderoben


Den perfekta kavajgarderoben

Jag har med någon veckas mellanrum publicerat artiklar ur serien om den perfekta manliga garderoben. Idag har turen kommit till kavajer och jag har likt tidigare valt 5 favoriter som skall täcka årets alla situationer. Jag kommer redogöra och motivera för varje val även om det såklart handlar mer om personlig smak än rätt vs fel.

Valstar Spring/Summer 2019 Lookbook


Valstar Spring/Summer 2019 Lookbook

Bevakningen av vårens kollektioner har kommit till den italienska ytterplaggspecialisten Valstar som kanske främst förknippas med företagets pilotinspirerade modell Valstarino. De erbjuder dock betydligt mer än så och vårens lookbook innehåller mängder med modeller, material och nyanser.

Andra artiklar i kategorierna: Ytterplagg
Andra artiklar om varumärkena: Valstar

Säsongens 6 snyggaste regnrockar


Säsongens 6 snyggaste regnrockar

Senaste veckan i Stockholm har gjort oss plågsamt medvetna om hur stor plats ett vattenavstötande ytterplagg har i den manliga garderoben. Idag skall vi därför lyfta fram sex favoriter som kan kombineras i flera lager under tidig vår men också bäras en bit in på sommaren.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen