Manolo logotype


Garderobens hörnstenar - Buttondownskjortan


Garderobens hörnstenar - Buttondownskjortan

Få om någon skjortmodell har en lika självklar plats i den manliga garderoben som buttondownskjortan. En modell vars namn egentligen syftar till skjortkragen vars snibbar fästs mot bröstet med två knappar. Vi skall idag titta närmare på denna tidlösa klassiker.

Våren 2018 från Oscar Jacobson - Archipelago Elements


Våren 2018 från Oscar Jacobson - Archipelago Elements

Idag skall vi titta närmare på ett av våra mest kända svenska modeföretag. Det rör sig om Oscar Jacobson som för våren inspirerats av Ingmar Bergmans skärgård och dess ljusa stränder och kalkgrå klippor. Tekniska och klassiska plagg kombineras i den här ljusa kollektionen som täcker såväl vardag som fest under sommarhalvåret.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder
Andra artiklar om varumärkena: Oscar-Jacobson

Stilstudie - Min semesterstil


Stilstudie - Min semesterstil

Nu har vädret varit rätt så risigt här hemma på Västkusten ett tag och vi bestämde oss för att boka sommarens semester till Medelhavet (i vanlig ordning). Skadad som jag är av mitt jobb inom mode började jag så klart att fundera kring det här med semestermode. Hur klär man sig snyggt på semestern för att vara såväl välklädd som komfortabel? Jag tog sedan hjälp av fotografen Ted Olsson för att illustrera precis hur jag kommer att se ut i Palmas gränder i sommar.

6 x Svarta Oxfords


6 x Svarta Oxfords

Idag tar vi en titt på en av skogarderobens mest klassiska modeller. Vi pratar om den svarta oxfordskon som under mer än ett sekel varit det självklara valet för kostymklädda män. Vi tittar på olika modeller i olika prisklass och går in på vad man bör tänka på när man köper sina första svarta oxfords.

Andra artiklar i kategorierna: Skor
Andra artiklar om varumärkena: Crockett-&-Jones Edward-Green John-Lobb

Fredagsinspiration - Sommarbröllop


Fredagsinspiration - Sommarbröllop

Även om det är många månader kvar så kanske en del läsare fått inbjudan till sommarens bröllop på posten. Idag tänkte vi därför titta närmare på hur man på ett elegant och respektfullt sett kan klä sig för festligheter under högsommaren. Kostymen är i en high twist-ull som pga sin glesa väv är både sval och motståndskraftig mot skrynklor.

Våren 2018 från P. Johnson


Våren 2018 från P. Johnson

Idag skall vi titta närmare på en av säsongens, enligt mig snyggaste lookbooks. Den kommer från australiensiska varumärket P. Johnson som döpts efter grundaren Patrick Johnson. Företaget startade inom MTM men erbjuder idag en full kollektion av konfektion som bl a säljs via Mr Porter.

Säsongens 6 snyggaste Ziptröjor


Säsongens 6 snyggaste Ziptröjor

Populäriteten kring olika modeller av stickat går helt klart i perioder. Under en lång tid var det uteslutande rundhalsade och kabelstickade versioner som figurerar i herrmodet för att i nästa period gå över till en närmast total dominans av polotröjor. En av de modeller som vuxit sig allt starkare de senaste säsongerna är ziptröjan.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Permanent Style

Saint Crispin’s shoes: Reflections two...

Läs mer

Shoegazing

Recension – Loake 1880 Export Grade...

Läs mer

Hodinkee

First Take: The Urwerk AMC, An Atomic...

Läs mer

The Armoury Lightbox

Yamamoto-san brought with him...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget - Enzo Bonafè MTO’s

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen