Manolo logotype


Fredagsinspiration - Casual Chukkas


Fredagsinspiration - Casual Chukkas

I veckans fredagsinspiration spinner vi vidare på gårdagens artikel om Chukkas. Vi har valt ett par i mörkbrun mocka som kombineras med klassiska grå flanellbyxor, mörkgrön grovstickad polotröja samt en avskalad blå ytterrock.

Säsongens 7 snyggaste Chukkas


Säsongens 7 snyggaste Chukkas

Idag tänkte vi lyfta en verklig ikon i skogarderoben. Det rör sig om en modell som burits av mängder med stilikoner genom tiderna och som trots sitt lediga ursprung fungerar förvånansvärt bra även till uddabyxa och kavaj. Vi pratar om såklart om Chukkas.

Stilstudie - Raglanrocken


Stilstudie - Raglanrocken

En av de tydligaste trender och inslag vi sett på Pitti Uomo de två senaste vintrarna är återkomsten av Raglanrocken. En minst sagt klassisk modell men som stått utanför herrmodets mer kommersiella finrum sedan 90-talet till förmån för smalare och mer hårt skräddade rockar. Vi har tittat närmare på Raglanrocken och dess avslappnade elegans.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Cesare Attolini Spring/Summer 2019


Cesare Attolini Spring/Summer 2019

Så var det äntligen dags för bevakningen av vårens kollektioner att börja ta vid här på Manolo. I vanlig ordning börjar vi med branschens kanske bästa producent av kavajer och kostymer; Cesare Attolini som för våren valt att fotografera kollektionen i italienska Fortei Dei Marmi.

SIHH 2019 - Det bästa från klockmässan i Genéve


SIHH 2019 - Det bästa från klockmässan i Genéve

Under förra veckan var vi på plats i Genéve och närmare bestämt på en av de två stora årliga klockmässorna. SIHH eller Salon International de la Haute Horlogerie som den även heter, summerar alla nyheter från Richemont-gruppen samt ett par externa aktörer så som Audemars Piguet och Hermès. Vi har valt ut våra personliga favoriter och de klockor som fått störst fokus på mässan.

Andra artiklar i kategorierna: Klockor

Fredagsinspiration - Brown Glencheck


Fredagsinspiration - Brown Glencheck

I veckans fredagsinspiration hyllar vi den bruna glencheckrutiga kavajen. Ett plagg som är förvånansvärt mångsidigt och användbart i semi-formella arbetsmiljöer. Vi har adderat ett par kamelfärgade byxor, ljusblå skjorta och marinblå slips som knyter samman helheten med den diskreta rutan i kavajen.

Skoentreprenören Marcos Fernandez


Skoentreprenören Marcos Fernandez

Elon Musk, Ingvar Kamprad, Anna Whitlock, Bill Gates – alla branscher har sina drivande entreprenörer. Inom klassiska herrskor är Marcos Fernandez en av de främsta, mannen bakom några av Frankrikes mest framgångsrika kvalitetsskomärken de senaste decennierna.

Andra artiklar i kategorierna: Skor

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen