Manolo logotype


Stilstudie - Armbandsur till smoking?


Stilstudie - Armbandsur till smoking?

En av de största vattendelarna inom klassisk stil är armbandsurets vara eller icke vara i kombination med smoking. Vi har tittat närmare på saken och skall i dagens artikel gå till botten med varför åsikterna skiljer sig åt så kraftigt.

Sommarstickat - 6 tröjor när temperaturen sjunker


Sommarstickat - 6 tröjor när temperaturen sjunker

Många tänker på hösten när man säger ordet stickat men faktum är att beroende på tjocklek och inte minst komposition så passar stickade plagg för alla årets månader. Idag har vi valt att fokusera på lätta och luftiga versioner i merino, silke, linne eller bomull. Alla med en sval känsla och som med fördel kan dras på över axlarna när temperaturen sjunker under kvällen.

Andra artiklar i kategorierna: Stickat
Andra artiklar om varumärkena: Altea Brunello Cucinelli Cesare Attolini Our-Legacy Sunspel

Manolos guide till kavajaxlar


Manolos guide till kavajaxlar

Vi fick en fråga tidigare i år om vi kunde göra en guide till de vanligaste typerna av kavajaxlar inom skrädderi. Pga högt arbetstempo fick vi skjuta på artikeln ett tag men idag tänkte vi presentera en genomgående guide till de mest kända axelkonstruktionerna samt deras respektive ursprung.

Fredagsinspiration - Beach Wear


Fredagsinspiration - Beach Wear

Många är mitt inne i semestern och det vore nästan yrkesfel att inte ha med minst en fredagsinspiration med stranden i fokus. Denna gång har vi valt nertonade och matta färger i avslappnade men eleganta tolkningar. På fötterna hittar vi ett par sandfärgade espadrillos i mocka och över axeln en smidig totebag i kanvas.

Säsongens nyheter från Shibumi


Säsongens nyheter från Shibumi

Idag tittar vi närmare på det lilla men inspirerande företaget Shibumi-Firenze. Trogna läsare av Manolo känner säkert igen företaget och dess grundare Benedikt Fries från våra tidigare artiklar. Vi har tittat närmare på säsongens nyheter från accessoarspecialisten som nu lanserat en rad nyheter i utbudet.

Fråga Manolo - Vi svarar på era frågor om stil och manligt mode


Fråga Manolo - Vi svarar på era frågor om stil och manligt mode

Idag vill vi återintroducera ett inslag från förr här på Manolo. Det rör sig om segmentet Fråga Manolo där vi svarar på frågor rörande stil och mode från er läsare. Idag har vi samlat ihop en rad frågor vi fått in och vi hoppas att det kan bli ett återkommande inslag här på sajten.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Säsongens 6 snyggaste totebags


Säsongens 6 snyggaste totebags

Under semestertider lämnar vi portföljen på kontoret eller i hemmet och väljer med fördel ett ledigare och mer praktiskt alternativ för att frakta våra värdesaker. Totebagen är en vattendelare som vi tycker är ett utmärkt alternativ för just den här delen av året. Lika bra till stranden som till stan.

Andra artiklar i kategorierna: Väskor