Manolo logotype


De bästa klocknyheterna från Baselworld 2018


De bästa klocknyheterna från Baselworld 2018

För ungefär en månad sedan var vi på plats i Basel för klockindustrins största mässa årlligen. Vi pratar om Baselworld där alla från Patek Philippe till Casio samlas för att under en veckas tid presentera företagens nyheter för året. Efter ett par dagar av hektiska möten fick vi med oss mängder av intryck och tänkte idag presentera vad som vi tycker stack ut mest från mässan.

Garderobens hörnstenar - Loafers


Garderobens hörnstenar - Loafers

Det är intressant hur ens personliga preferenser utvecklas över tid. Som kläd- och skointresserad vill man ofta testa många olika skomodeller för att täcka eventuella användningsområden men kanske främst hitta sina personliga favoriter. I mitt fall har loafers i alla de former vuxit fram till en klar favorit som utgör en signifikant del av min skogarderob och därför tänkte jag idag fokusera på dessa klassiska modeller.

Andra artiklar i kategorierna: Skor Loafers
Andra artiklar om varumärkena: Alden Edward-Green John-Lobb Loake Carmina

Fredagsinspiration - Essentially British


Fredagsinspiration - Essentially British

Idag inspireras vi av den anglofila stilen. Starka färger i skjortor kombinerat med rena linjer och markerade axlar är några av de tydliga inslagen i den dressade brittiska stilen. Idag har vi utgått helt från brittiska varumärken med en inspiration bestående av tredelad kostym, klassisk rosa skjorta och svarta skor med matchande portfölj.

Våren 2018 från SIR of Sweden


Våren 2018 från SIR of Sweden

Svenska kostymspecialisten SIR har ofta fått stå lite i skuggan av konkurrenter som Oscar Jacobson, Morris Heritage och Tiger of Sweden trots att man enligt oss levererar en minst sagt välgjord och genomarbetad produkt för pengarna. Vi har idag tittat närmare på vårens kollektion som tolkas av företagets Creative Director Johan Salomonsson.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

100 Hands kommer till Göteborg, Malmö och Stockholm för Trunk Shows


100 Hands kommer till Göteborg, Malmö och Stockholm för Trunk Shows

Ett av världens i särklass mest imponerande företag när det handlar om handsydda skjortor är 100 Hands. Med ett huvudkontor i Amsterdam och produktion i Amritsar, Indien kan man erbjuda världens kanske finaste hantverk när det handlar om skjortor. I veckan kommer företaget till Sverige för en serie av Trunk Shows i såväl Malmö, Göteborg och Stockholm.

Andra artiklar i kategorierna: Skjorta

CQP öppnar Pop Up-butik på Humlegårdsgatan


CQP öppnar Pop Up-butik på Humlegårdsgatan

Det råder ingen tvekan om att Humlegårdsgatan har vuxit till en av de mest intressanta gatorna för herrmode och skor i Stockholm. Sen tidigare hittar vi butiker som Grafford, Loake, och Morris Heritage på gatan och i förra veckan öppnade svenska CQP en Pop Up där de bjuder in fyra spännande varumärken under de närmsta tre månaderna.

Andra artiklar i kategorierna: Skor

Säsongens snyggaste safarijackor


Säsongens snyggaste safarijackor

Våren verkar äntligen hittat till huvudstaden med rekordtemperaturer under slutet på förra veckan. Detta säsongsskifte öppnar för en problematisk och samtidigt inspirerande period där valet av ytterplagg blir extra intressant. Den varma ytterrocken har spelat ut sin roll men att gå i t-shirt eller skjorta är fortfarande för kallt. Idag skall vi därför slå ett slag för Safarijackan. En inspirerande och ledig jackmodell som passar perfekt över axlarna i vår och sommar.