Manolo logotype


Stòffa: Field Notes - Chapter 1


Stòffa: Field Notes - Chapter 1

Ett av våra absoluta favoritmärken här på Manolo är amerikanska Stòffa. Ett varumärke som specialiserat sig på måttsydda ytterplagg och byxor men idag är betydligt mer än så. I företagets senaste kampanj "Field Notes - Chapter 1" visar man för första gången upp det nytt materialet: Plongé Leather.

Budgettips - Kvalitetsskor i instegssegmentet


Budgettips - Kvalitetsskor i instegssegmentet

Jag har sagt det innan men det verkar stämma väl, skor är ett populärt område bland er läsare. Intresset för kvalitetsskor har fullkomligt exploderat här i Sverige bland män. Frågor på temat är de i särklass vanligaste jag får både från er här på Manolo och genom andra forum. Idag tänkte jag lyfta fram den kategori skor man kan kalla instegsskor och som intresserar väldigt många män där ut.

Andra artiklar i kategorierna: Skor

5 slipsar för alla situationer


5 slipsar för alla situationer

Även om bärandet av slips minskar markant i våra traditionellt slipsbärande yrken så ser vi samtidigt ett uppsving bland unga män där slipsen blir ett personligt uttryck snarare än en strypsnara, påtvingad från ledningens sida. Oavsett om man bär slips i arbetet eller privat har vi idag valt ut våra 5 favoriter som täcker alla situationer.

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer Slips
Andra artiklar om varumärkena: Berg & Berg Brunello Cucinelli Drakes Hermes

Våren 2018 från Cesare Attolini


Våren 2018 från Cesare Attolini

Idag är det dags att titta närmare på neapolitanska varumärket Cesare Attolinis vårkollektion för 2018. Företaget har varit ett självklart inslag i vår säsongsbevakning och temat för kollektionerna är ofta upphängda på samarbeten med lokala hantverkare i regionen där kampanjen är fotograferad.

Fredagsinspiration - Olivgrönt


Fredagsinspiration - Olivgrönt

Idag har vi låtit oss inspireras av färgen olivgrönt. En nyans som gör sig förvånansvärt bra i många olika utföranden från kostym till skor och accessoarer. Till detta rekommenderar vi en ljusblå skjorta som hjälper till att lyfta den olivgröna tonen och minska murrigheten något.

Inblick - Hantverksmässiga dofter


Inblick - Hantverksmässiga dofter

I fjol skrev jag en text om min doftgarderob och hur jag väljer att variera doft med klädsel och sammanhang. Att döma av era kommentarer var det ett uppskattat ämne och ni läsare var väldigt aktiva själva i kommentarsfältet. Det var också ganska uppenbart att många av er har ett stort intresse för dofter och säkert en större kunskap än mig. Jag är road av parfym och dofter men skall erkänna att jag inte kan lika mycket om detta ämne så som exempelvis skor och skräddat mode. Idag vill jag dock lyfta fram några nischaktörer när det kommer till doft som är av det exklusivare slaget som jag stött på. Jag tänker mig att dessa dofter ligger nära den kvalitet vi vanligtvis håller när det kommer till stil och hantverk här på Manolo.

Andra artiklar i kategorierna: Parfym

Årets nyheter från klockmässan SIHH


Årets nyheter från klockmässan SIHH

Förra veckan var redaktör Weinås på plats i Geneve för årets upplaga av klockmässan SIHH som står för Salon International de la Haute Horlogerie. Det är en mässa som Richemont-gruppen ligger bakom och i dagens artikel tänkte vi summera några av mässans höjdpunkter.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Edward Green Galways in Utah

Läs mer

Permanent Style

How great things age: Gieves & Hawkes...

Läs mer

Hodinkee

Business News: A Good Start For Swiss...

Läs mer

The Armoury Lightbox

The Armoury NYC will be closing early...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Skoaktiebolaget - John Lobb By Request...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen