Manolo logotype


Hösten 2017 från Ralph Lauren


Hösten 2017 från Ralph Lauren

Idag är det dags att titta närmare på säsongens kollektion från en av herrmodets allra största. Vi talar såklart om Ralph Lauren och vi har fokuserat på främst den lyxiga Purple Label-kollektionen som visades upp företagets showroom i New York.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder
Andra artiklar om varumärkena: Ralph-Lauren

Fredagsinspiration - Klubbkavajen


Fredagsinspiration - Klubbkavajen

Idag tänkte vi lyfta fram ett historiskt manligt plagg som fått stå tillbaka lite de senaste säsongerna. Det rör sig om den klassiska "klubban" eller klubbkavajen som delar många stilintresserade i två läger. Vi har gjort vår tolkning baserad på en klassisk inspirationsbild från Ralph Lauren där klubbkavajen kombineras med grå flanellbyxor, kashmirpolo och mellanbruna Chukka boots i mocka.

Inför Klockkvaliten hos Kaplans Auktioner den 11:e november


Inför Klockkvaliten hos Kaplans Auktioner den 11:e november

Nyligen kunde ni läsa om att Paul Newmans personliga Rolex var uppe för auktion. Klockan slog alla rekord på Phillips auktion med en slutpris på närmare 150 miljoner kronor. Idag skall vi titta närmare på det svenska auktionshuset Kaplans som den 11:e november håller sin premiumaktion "Klockkvaliten".

Hösten 2017 från SIR of Sweden


Hösten 2017 från SIR of Sweden

Vår bevakning av höstens kollektioner går vidare och idag tänkte vi lyfta fram en svensk aktör som fått relativt lite utrymme på Manolo de senaste åren men erbjuder väldesignade kavajer och kostymer i fina kvaliteter. Det rör sig om SIR of Sweden och vi har träffat Creative Director Johan Salomonsson.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Kavaj Kostym

Shibumi Firenze Trunk Show i Stockholm: 3-4 november


Shibumi Firenze Trunk Show i Stockholm: 3-4 november

Förra veckan skrev vi om en kommande trunk show i Malmö och idag är det huvudstaden som står i fokus. Det är accessoarspecialisten Shibumi som kommer till Stockholm den 3-4 november och utöver det vanliga utbudet kommer man erbjuda skräddarsydda slipsar, skjortor och kostymer.

Höstens 8 snyggaste ytterrockar


Höstens 8 snyggaste ytterrockar

Idag är det dags att titta närmare på utbudet av klassiska ytterrockar för säsongen. En ytterrock är inte sällan ett av de mest kostsamma men också användbara köpet i den manliga garderoben och alternativen är många. Vi har valt ut åtta modeller som vi tycker sticker ut lite extra i utbudet.

Andra artiklar i kategorierna: Kläder Ytterplagg

Inspiration från Instagram - James Jonathan Turner


Inspiration från Instagram - James Jonathan Turner

Det dags för ett nytt tips på ett inspirerande instagramkonton vi själva fölljer. Det rör sig idag om den relativt okända brittiska stilikonen James Jonathan Turner vars stil bäst kan summeras som en elegant tolkning av det sena 50-talsmodet. Klassiska kostymer, smala slipsar och en välklippt frisyr är återkommande inslag i James flöde.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Leffot

Wolverine 1000 Mile Boot, Camo Suede

Läs mer

Permanent Style

Baudoin & Lange women’s shoes (and Luca...

Läs mer

Shoegazing

Köptips – Black Friday-reor

Läs mer

Hodinkee

Technical Perspective: Hermès,...

Läs mer

The Armoury Lightbox

The issue with ready to wear hangers is...

Läs mer

Skoaktiebolaget

Enzo Bonafé Made to Order for...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen