Manolo logotype

Veckans Outfit nr 6

Bild 311621

Idag glömmer vi allt vad Casual Friday innebär. Veckans Outfit hämtar inspiration från Thom Browne som med sitt närmast löjligt strikta formspråk vunnit både anhängare och starka kritiker. En minimalistisk och totalt färglös stil för kontorets streber.

Kavaj APC (cirka 3055 kr Liberty of London) - Bomullsblazer med hög knäppning vilket ytterligare ger en strikt uniformskänsla.

Byxor Burberry (cirka 1770 kr) - Vidare byxor till en smal kavaj ger en snygg silhuett. Likaså är ullbyxor till bomullsblazer snygg kombination.

Tröja J.Press (cirka 1345 kr) - Ett av Thom Brownes tydligaste signum är kombinationen ljusgrå cardigan och kostym. En kombination som självklart går att översätta även till blazer och uddabyxor.

Skor Paul Smith (cirka 3300 kr) - Ett ytterligare kännetecken för Browne är det kraftiga skorna. Här i form av ett par derbys från Paul Smith.

Skjorta Kilgour (cirka 2175 kr, Matches) - Avskalad och stilfull vit skjorta från Savile Row-skräddare Kilgour.

Slips Drakes (cirka 890 kr) - Grovstickad slips för att ge en något ledigare känsla.

Väska Brooks Brothers - Den smått ruinerande prislappen (2500 dollar) kanske inte talar till väskans fördel, men snygg är den i alla fall. Denna klassiska form lämpar sig väl för stilen.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: APC burberry Drakes J.Press Kilgour Paul-Smith
#1 Joe säger
2009-02-06 14:28 - Anmäl

Färg är ju kul.

http://welldressed.blogg.se/
#2 Frank säger
2009-02-06 14:43 - Anmäl

Heter det verkligen att vinna starka kritiker?
#3 H säger
2009-02-06 14:49 - Anmäl

Minimalism i all ära, men det är var allt lite väl tråkigt!
#4 Peter säger
2009-02-06 14:52 - Anmäl

Vad tycker du om att använda en Oxford 14 skjorta till kostym på jobbet (bank)?
#5 Jimmy säger
2009-02-06 15:50 - Anmäl

de här var grymt, verkligen inte tråkigt alls, visst enkel färgskala men det är just de som gör det så grymt i kombo med materialmixen!
#6 frans säger
2009-02-06 17:58 - Anmäl

UNDERBART
#7 Johan säger
2009-02-06 18:59 - Anmäl

Snärtig outfit, precis som vanligt!

En anna grej, Olof, ett tips på artikel är päls på rockar, päls på kragen och slagen. Hur funkar det, funkar det alls? Till vad? Var kan man köpa det? Kan man få det fixat hos en skräddare på en rock som man redan har?

Enligt mig ger det i alla fall, till rätt kläder, ett riktigt skarpt intryck.
#8 albin säger
2009-02-06 21:46 - Anmäl

Snyggast på länge!
#9 anon säger
2009-02-07 02:23 - Anmäl

Så här klär jag mig stundtals på kontoret. Strebern är visst jag
#10 E säger
2009-02-07 08:52 - Anmäl

nog är det snyggt alltid, men på mitt jobb skulle man uppfattas som snobbig och lite dryg om man kom såhär en måndag. Vill ha mera uppklätt med jeans, ett tema som ratades för ett par år sedan till förmån för chinos och gubbyxor. Men, handen på hjärtat: är inte jeans den allra bästa byxan, snyggast, enklast att kombinera, praktisk med femfickorssystemet där nycklar och mobil och kreditkort förvaras säkert (och det praktiska är alltid en viktig estetisk kvalitet! opraktiskt=fult!)? Trots uttjatadheten måste vi kanske vända oss tillbaka till jeans igen? Längesen det togs upp här, dags igen kanske?
#11 andreas säger
2009-02-07 09:37 - Anmäl

#10

Förstår din tanke men jag tror att problemet med jeans+uppklätt blir kontrasten som i vanliga fall är positiv.
Tillsammans med kavajen, skjortan och slipsen på jobbet kan man få känslan att personen håller tillbaka och safear med jeansen. Chinos och "gubbbyxor" är ett mellanting som direkt smälter bättre ihop med en dressad stil.
Sen är det skillnad på jeans och jeans..Ett par mörka, raka råjeans passar bättre till dressat än ett par ljusa, slitna.

//Andreas, Fashion4fun
#12 Simon säger
2009-02-07 10:50 - Anmäl

Krävs en färgstark personlighet för att bära upp en så pass färglös stil :)
#13 E säger
2009-02-07 12:04 - Anmäl

#11 Good point!
#14 Koko säger
2009-02-07 14:28 - Anmäl

Förstår inte varför outfitsen alltid ska vara så tråkiga nuförtiden. Förut vågade ni mer med dem, men nu är det ju praktiskt taget samma outfit men med små skillnader. Kan ni inte ha lite mer lediga outfits, som dessutom inte kostar 10000+? Seriöst, hur många tror ni har råd med det, liksom? Kan ni inte göra en lite mer anpassad för typ yngre som inte vill se helt förstoppad ut när de går ut?
#15 knyt skorna säger
2009-02-07 15:26 - Anmäl

#14: Se det som inspiration, inte något som skall tas rakt av, helt upp och ned. En röd tråd i Olofs texter är konsten att blanda material, kvalitéer, form och nyanser. Det går utmärkt att göra detta med betydligt lägre prissatta plagg. Dock, som nämnt, Olof vill inspirera. Och de stora designhusen har tveklöst betydligt mer inspirerade bilder än de billigare kedjorna. Dessutom är deras plagg oftast av en högre klass och därmed betydligt mer inspirerade att se på.
#16 LoHi säger
2009-02-07 21:11 - Anmäl

#10 Om man känner sig fel i andra kläder än jeans är kanske den här siten fel inspirationskälla. Jag hoppas att Manolo fortsätter ge tips och inspiration till oss som kanske vill klä oss med lite mer variation än jeans på jobbet, jeans på fritiden och jeans på fest.
Personligen, men det är bara min högst personliga uppfattning, så är jag trött på att se jeans överallt. Jag uppfattar det bara som fantasilöst och färglöst.
#17 E säger
2009-02-08 15:03 - Anmäl

#16 dressat är toppen, det tycker jag med! Men jag reagerar på att det är så trendigt och polariserat: ANTINGEN dressat ELLER casual, och så går det så ett par år och så växlar det och så säger alla samma sak, som en mumlande kör utan tanke och finess. Antar dessutom att manolo läses av alla möjliga, både unga modeknattar och fyrtioåringar med businesskarriärer. En stor andel av läsekretsen verkar vara högervridna snubbar med nåt slags yuppie/bateman i american psycho-ideal, pengatöntar. Sådana för vilka kläder främst är en statusmarkör som handlar om att visa vilket sociala trappsteg man står på. Men det finns också läsare som intresserar sig för kläder som sådana. Och att plötsligt säga nej jeans (till exempel) visar nog mer på fantasilöshet och kanske en slöhet: som #11 påpekar så är det skillnad på jeans och jeans, och nu när alla har jeans (medan de medvetna i kör mumlar nej nej) kräver det lite extra omsorg för att få till en outfit med detta material.
#18 Räven säger
2009-02-08 17:48 - Anmäl

Veckans outfit- Pennbögen: Öm och lugn tjänsteman som samlar frenetiskt på gratispennor. Vinkännare. Skrattar i smyg åt TV-serien Cops- i synnerhet när någon blir "tasead".
#19 Leatherback säger
2009-02-09 08:30 - Anmäl

Ytterligare ett inlägg i debatten om jeans och kavaj. Tycker att följande är ett alldeles utomordentligt bra bevis för att det kan vara en superkombo http://industribolaget.blogg.se/2009/january/inspiration-till-jeans-och-kavaj.html
#20 Gäst säger
2009-02-09 20:07 - Anmäl

Någon som har köpt skor från http://www.bexley.com i så fall är det bra?
#21 Mr. Purple säger
2009-02-11 09:09 - Anmäl

Jag gillar skorna och väskan, annars var det lite väl svartvitt.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.