Manolo logotype

Inspiration nordfransk fiskare

Bild 316644

Hej Manolo! Följt er sidas utveckling från starten och älskar era klockrena modetips. Nu är jag på jakt efter en snygg ylletröja med hög krage och blixtlås 1/3. Navy till färgen såklart. Lite nordliga frankrike. Snyggt med en skjorta under. Har kollat efter tröjor som passar in på beskrivningen hos bl.a. armor lux. Dock utan succe. Därför ber jag er och era grymma researchers ödmjukt om lite tips. kanske t.o.m bjuda på en outfit med nordfransk fiskare som inspiration:) Vänliga hälsningar / Christian Broström


Det är en svåremotståndlig förfrågan du kommer med. Kombinationen ylletröja med dragkedja och skjorta är en perfekt blanding av ledig elegans. Är tröjan något tunnare bärs den med fördel under sportblazern för att ge ett något mer uppklätt intryck. Annars passar den minst lika bra som den är. Nedan följer tre shoppingtips på vart det går att hitta denna typ av tröja.

Bäst på din beskrivning tycks franska Saint James stämma. (Se bild ovan) Företaget etablerades 1889 i nedre delarna av Normandie. Ren ny ull används i samtliga plagg och det finns ett gediget utbud av marina plagg. Företaget bedriver själva ingen webshop, men finns att köpa här.

Byt ut Chardonnayflaskan mot en Tuborg och den sofistikerade franska fiskaren förvandlas till en dansk dito. Icke desto mindre går det att utesluta danska S.N.S. Herning ur detta ämne. Företaget startade 1931 sin verksamhet och fokuserade främst på att förse just fiskare med högkvalitativa ylletröjor. Idag har märket spridits som en löpled och flera välkända butiker och varumärken vill samarbete med just S.N.S. Plaggen tillverkades fortfarande med exakt samma metoder och maskinerna är oförändrade. Likaså lever traditionen att varje tröja signeras av upphovsmannen bakom den kvar.

Bild 316645

Hickey Freeman är en mycket trevlig amerikansk bekantskap som dock saknar självklar koppling till fiskelivet. Den amerikanska väklädda stilen som återfinns hos bland annat Brooks Brothers och Ralph Lauren genomsyrar även Hickey Freeman. De är dock något ungdomligare än exempelvis Brooks Brothers, speciellt med sin underkollektion Hickey. Tröjan på bilden finns även i just marinblått.

Bild 316646

Tröja Saint James, manchesterbyxor Hickey Freeman, skor A.P.C, skjorta Ralph Lauren.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Hickey Freeman SNS Herning
#1 GREG säger
2008-01-23 20:43 - Anmäl

Gillar tröjan från S.N.S. Herning. Vad är det för skor och byxor?
#2 GREG säger
2008-01-23 20:44 - Anmäl

Äh, glöm det. Såg att det stod längst ner nu.
#3 John55 säger
2008-01-23 21:20 - Anmäl

SNS är grymma! Men den lila känns inte så manlig. Jag hittade en skön svart- och rödrandig på www.thebadboys.se. Ett tips för alla fiskargubbar där ute!
#4 FarmerBoY säger
2008-01-23 21:54 - Anmäl

Är det bara jag, eller ser byxorna mer ut som mollskinn än manchester?
Galet snyggt hursomhelst, Olof!
#5 Simon säger
2008-01-23 22:45 - Anmäl

This outfit is amazing. Thank you.

You should really write an article about some of the most iconic clothing pieces and accessories like the Levis 501, Repetto Zizi, Ray Ban Wayfarers, Baracuta G9/Harrington and the list goes on. It could be a spread over a number of articles.


Cheers
#6 Greve säger
2008-01-24 07:19 - Anmäl

Olof, kolla upp vad "icke desto mindre" betyder. Bra artikel annars...
#7 T säger
2008-01-24 08:40 - Anmäl

Får hålla med föregående talare, det var lite konstigt skrivet. Gillade allt utom tröjan, har en känsla av att det var något av fokalpunkten i artikeln, men det är helt enkelt inte min typ av tröja. Rubriken var ju klockren.
#8 classe säger
2008-01-24 11:05 - Anmäl

skorna är bruuuutala!
#9 Ida säger
2008-01-24 16:17 - Anmäl

Jag tycker det är stor töntvarning på dragkedjetröjor, blir så krystat när det alltid måste blandas in något sportigt eller "ledigt" .... eller så blir det rent av gubbigt, a'la brooks brothers... usch
#10 Oskar säger
2008-01-24 20:04 - Anmäl

Bra artikel, men varför krångla till det med språket...:)
#11 Räven säger
2008-01-26 23:29 - Anmäl

Ibland vet jag inte som dessa "outfits" som Manolo sätter ihop är signerad massiv bakfylla, förvirring eller ironi. Jag smakar på orden "Inspiration Nordfransk Fiskare", och skrattar mig harmynt.

Ser fram emot nästa oufit. Jag kan inte bärga mig. Vad blir det? Rysk pråmförare? Isländsk träslöjdslärare? Japansk stuveriarbetare?
#12 Ola säger
2008-02-01 15:55 - Anmäl

Personligen tycker jag Japans stuveriarbetare låter ganska intressant.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.