Manolo logotype

Guide till hårborttagning

Mycket efterlängtad kommer här Manolo.ses guide för dig som lider av generande hårväxt. För er andra som inte lider – läs ändå, för mycket hår kan vara lika osmakligt som för långa naglar.

Vi börjar uppifrån:

Huvudet
Här finns det ju egentligen inga riktiga rätt och fel. Gillar man en hårman á la Robert Wells så gör man, men naturligtvis ska man alltid ha en välskött frisyr. Har man en begynnande flint så finns det egentligen bara ett sätt att behålla sin värdighet, då man kan glömma både tupé och hårinplantat – raka skallen!

Antingen nöjer man sig med att skala av kalufsen med en trimmer, eller så går man hela vägen och tar det sista med en rakhyvel. Båda sätten är godkända.

Här kommer det lite tips till dig som vill få en lika blänkande skalle som Kojak. Om du har lite hår till att börja med, starta då med den elektriska trimmern. En del sådana har ett skydd som tillåter dig ställa in hur långt håret ska bli. Ta bort det, och raka av allt hår så noga som du kan. När allt långt hår är borta är det dags för rakhyveln. Smeta in skallen med rakgelé eller skum eller vad du nu brukar använda när du rakar dig. Börja sedan raka där du kan följa med i spegeln, och dra den andra handen efter för att känna att det inte blir någon stubb kvar.
Nu till det allra viktigaste: När man har rakat av allt hår blir lätt hårsäckarna inflammerade, särskilt i början och mest i nacken. Detta undviker du till stor del genom att rolla de känsliga områdena med deo. Inget sånt där hudvänligt skit, utan riktigt härlig mataffärsrollon. Axe funkar till exempel utmärkt. Detta knep har jag lärt mig av en prostituerad kvinna i London, och det funkar överallt där du får problem med kvisslor efter rakning eller annan sorts hårborttagning.

Ögonbrynen
Ögonbrynen ska klippas. Använd dig av en tättandad kam för att lyfta upp brynen och en vass sax, eller ännu hellre, ta fram din skäggtrimmer, ställ in skyddet på 4-5 mm och raka utifrån och in.
Att på kvinnors vis plocka ögonbrynen är inget som män ska ägna sig åt, men man bör dra bort håret mellan ögonbrynen och eventuella ögonbrynshår som befinner sig i slutet av ögonbrynen med en pincett. Om man tycker att detta är allt för smärtsamt kan man kila ner till apoteket och köpa sig en tub Xylocain. Det är en smärtstillande salva som mest används till småsår och sånt. Smörj in området du vill plocka, vänta fem minuter och plocka sedan smärtfritt.

Skägg och mustasch
Ta det lugnt, använd en rakhyvel med vassa blad, eller en bra rakapparat och aldrig engångshyvel så klarar du dig säkert alldeles utmärkt. Se bara till att du kapar polisongerna på samma nivå på båda sidorna. Ett knep är att sätta pekfingrarna rakt in på vardera sida där polisongen slutar och sedan kontrollera i en spegel. Känner du sig osäker föreslår jag att du läser tidigare inlägg under rubriken rakning.

Axlar och rygg
Sporadiska strån på axlar och rygg tas enklast med hjälp av pincett och en god vän. Har man en lite tätare rygghårväxt – ofta strax nedanför nacken och i ryggslutet, vill jag rekommendera vax. Vax är egentligen inte så ofta vax längre utan snarare en slags trögflytande sirap. Effekten och tillvägagångssättet är detsamma, med den stora skillnaden att det här kladdet är vattenlösligt. Följ instruktionerna på paket och värm inte vaxet för mycket, det är inte meningen att du ska bränna av håret. Glöm inte tricket med deodoranten, det funkar lysande även här.

Armhålorna
Miljontals kvinnor kan inte ha fel – använd rakhyvel. De är inte ens särskilt noga med att använda speciellt raklödder, och faktum är att det funkar. Tvåla in dig under armarna och raka dig i duschen. Det ger onekligen en fräsch känsla, men jag har märkt att det inte riktigt går hem hos tjejerna.

Bröstet
Att avlägsna håret på bröstet är inte särskilt vanligt, i alla fall inte utanför USA, gay- och elitsimmarkretsar. Men om du nu verkligen vill ta bort håret på bröstet skulle jag kunna tänka mig att vaxning är det mest effektiva, men var beredd på att det kan göra fördjävligt ont och att du får antagligen göra om det både en och två gånger innan allt är borta. Att raka med hyvel är ju förstås ett alternativ, men stubben blir betydligt värre. Tänk på att Fabio vaxar och det har ju gått bra för honom.

Genitalerna
Eftersom det absolut sämsta håret på kroppen sitter på pungen så finns det all anledning att ta bort det. Problemet är bara hur man ska gå tillväga då alla sätt är förenade med rädsla, smärta eller förnedring. Att raka med hyvel är inte så farligt som det verkar, problemen börjar inte förrän efter ett par dagar då håret börjar växa ut. Detta kan komma snabbt och det är oerhört obehagligt. Det är lätt hänt att man lägger sig till med samma gångstil som John Wayne.
Ett något bättre val är hårborttagningskrämen. Smeta på, vänta 10 minuter och ta bort håret med en svamp eller på det sätt som beskrivs på produkten. Här vill jag bara lägga in en varning – akta dig för hårborttagningsskummet. Det är en produkt som man sprayar på och som bildar ett skum som löser upp håret. Det är mycket starkt och kommer med stor sannolikhet att ge dig frätskador på dina ömtåligaste kroppsdelar.

Mellan skinkorna
Gör det inte. Obehaget som kan uppstå när du rakar pungen är inget emot vad du kommer att känna när håret mellan skinkorna kryper fram. Så, såvida du inte funderar på att charma en babianhona så föreslår jag att du låter bli.

Fötterna
Om det sämsta håret på kroppen växer på pungen, växer det näst sämsta på tårna och på ovansidorna av fötterna. Raka, plocka, vaxa… alla sätt är bra.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skönhet Guide

#1 Olov säger
2005-01-12 12:30 - Anmäl

Schysst guide!

Under armarna: Om man inte vill raka bort allt kan man åtminstone trimma det. Kort stubb kan se rätt okej ut. Ingen risk att det kliar.

Pungen: Skaffa en extra hyvel och ha den i duschen. Som sagt, låt inte det håret växa ut.
#2 Henrik säger
2005-01-12 13:48 - Anmäl

Appropå trimma, så kanske man ska trimma ner länkarna lite så dom inte förstör hela designen. Dessutom tycker jag att man ska ha lite hår under armarna.
#3 Fredrik@Manolo säger
2005-01-12 19:34 - Anmäl

"Punghårbortagningsmedel" köper du på de flesta varuhus av typen Åhlens eller på H&M. Märket heter Veet, och det finns massa olika modeller. Se som sagt upp för sprayskummet.
#4 Stenko säger
2005-01-12 21:23 - Anmäl

Vad tror experterna om att använda " punghårborttagninsgel" aka Veet på rygg och axlar? Verkar vara en smidig lösning?!
#5 Fredrik@Manolo säger
2005-01-12 22:17 - Anmäl

Att använda Veet på ryggen kan kanske kan verka smart, men det finns ett litet aber. Efter att man smetat in sig med krämen ska man skrapa bort resterna av håret, ungefär som med en rakhyvel utan rakblad, och man har inte särskilt lång tid på sig innan det börjar svida på riktigt. Att skrapa sig på ryggen är nog inte så enkelt, men har du hjälp så går det säkert bra. Jag vill ändå rekomendera vaxningen, det gör inte så ont som man kan tro.
#6 Jocke säger
2005-01-13 11:38 - Anmäl

OK, näsan då. Tips?
#7 Fredrik@Manolo säger
2005-01-13 16:40 - Anmäl

Vi återkommer om näshårsborttagning, till dess råder jag dig att klippa försiktigt med en nagelsax - och snyta dig ordentligt efteråt.
#8 andreas säger
2005-01-13 16:41 - Anmäl

Har du hår på näsan?
Annars kan en simpel näshårsrakapparat för ca 150 kr vara värd att tillämpa.
#9 Olov säger
2005-01-13 22:21 - Anmäl

Har sett någonstans att man kan vaxa näsan .. men frågan är om man kan göra det själv. ..borde göra ont.
#10 Kate säger
2005-01-18 16:35 - Anmäl

För vems skull tar ni bort håret på pungen?
Det är inte den vi faller för - i alla fall inte vid första anblick...
#11 Henrik säger
2005-01-18 21:46 - Anmäl

Kate: Det gäller att vårda helheten! Även "småsaker" ingår ju! Varför fixar så många tjejer naglarna? Det är ju inte dom man faller för?
#12 Nicke säger
2005-01-27 16:28 - Anmäl

Det handlar inte bara om att tjejerna ska uppskatta mindre hår. Vissa gör det, andra inte. Och det är okej. Jag tycker t ex att det känns fräscht att ha trimmat hår under armarna. Det är skönt att trimma en del hår i skrevet och att raka bort håret på pungen. Det ger en bättre sexupplevelse då det ökar känsligheten i regionen. Utöver att jag tycker det ser snyggare ut.
#13 Olov säger
2005-01-28 11:55 - Anmäl

Jag föredrar att tjejen är trimmad - då är det väl inte mer än rätt att jag också är det?
#14 Johanna säger
2005-02-02 19:57 - Anmäl

Den absolut bästa sajten jag har sett. Önskar det fanns en likvärdig sajt för kvinnor. Visst, det finns nog ett större utbud, men innehållet varijerar. Tycker det är bra att män också bryr sig om att vara välvårdade. Har märkt på min sambo att det stärkt hans självförtroende ORDENTLIGT. Och jag förstår honom. Jag känner ju exakt samma sak efter jag har rakat bort onödigt hår och fräschat upp mig. Skönt att skämma bort sig lite. Fortsätt med den imponerande sajten!
#15 Tomas@Manolo säger
2005-02-03 09:27 - Anmäl

Johanna; That's what keeps us going. Tack!
#16 Sonny säger
2005-02-04 13:24 - Anmäl

Har läst en hel del om permanent hårborttagning på rygg.....Undrar om det finns några
bieffekter som man bör veta om???Finns det erkända bra ställen som håller på med detta
som kan rekommenderas......Tackar för råd och tips....
#17 Calle säger
2005-02-05 20:45 - Anmäl

Stockholm Skincare Center http://www.sscc.se/ har hjälpt mig med permanent borttagning. Det är dock rätt dyrt och gör ont...
#18 Lisa säger
2005-02-05 21:43 - Anmäl

Hej!
Ytterligare en tjej som råkat titta in på denna eminenta sajt. Ang. den permanenta hårborttagningen så har jag gjort det och fått jättebra resultat!! Bor själv i Göteborg och bäst pris fick jag hos Ellipskliniken, tror att de även har en klinik i Stockholm. Upplevde dessutom att det fanns en stor kompetens och medicinsk expertis där, vilket inte var en självklarhet på vissa andra ställen som jag besökt... Kan VERKLIGEN rekommendera att ta bort håret permanent, och ju grövre det är desto bättre blir tydl. effekten. Men visst kostar det en slant! Krävs flera behandlingar men är man bara ute efter att glesa ut det så krävs det kanske bara 2-3 stycken.
#19 Klasse säger
2005-02-06 01:45 - Anmäl

hej sonny, IPL / laser är vanligast då man ska ta bort hår permanent, så länge du har ljus hy och mörkt hår är det den mest kostnadseffektiva metoden. Alternativt kan man använda klassisk diatermi för att ta bort oönskad hårväxt om man är blond/mörkhyad. iiradiakliniken http://www.irradia.se/kliniken/ har gett mig bäst resultat och framför allt bemötande. Jag började gå på SSCC http://www.sscc.se/med de använder dels en sämre form av behandling och dels fick de mig att känna mig blåst/konstig då de "justerade" priset efter ett par behandlingar (schysst iofs men..) med den något märkliga motivationen att jag "visat mig seriös" (det tar ofta flera behandlingar att ta bort allt hår.).Att ta bort hår gör ont. Killar som typ inte pallar att rycka ett hår med pincett bör överväga andra behandlingar.
#20 Dave säger
2005-02-06 04:28 - Anmäl

Benen, da? Ska man raka dem?
#21 Fräschingen säger
2005-02-06 11:20 - Anmäl

Tänkte på att det pratas mycket om att raka pungen och vissa är skeptiska mot det. Jag rakar bort allt där nere och det känns hur fräscht som helst. Sen är det lite olika vad tjejer tycker om det men de flesta verkar tycka att det åtminstone är renligt och fräscht om inte hett.

Bort med allt!
#22 Melinda säger
2005-02-07 09:45 - Anmäl

Så hur tar man upp det här med sin pojkvän..? Jag tycker att det är dags att han avlägsnar lite hår här och där...kan vara obekvämt i vissa sammanhang...
#23 Maria säger
2005-02-07 11:16 - Anmäl

min man blev "inspirerad" av ett FAB 5 avsnitt där dom trimmar brösthåret på en väldigt hårig kille. Han tog sin trimmer, ställde in den på 10mm, och trimmade sina ben! Snyggt! jag applåderade förändringen från superhåriga ben, typ päls, till bara normalhåriga. Att raka benen är väl knappast ett alternativ för killar, skulle se lite skumt ut, men det här blev hur bra som helst.
De flesta tjejer uppskattar att killar fixar sig. Trimmade armhålor och nyklippta tånaglar gör oss glada, för då känner vi att mannen i vårt liv vill "göra sig till" för oss. Sån't brukar belönas ;-)
#24 Pekka säger
2005-02-07 13:31 - Anmäl

Melinda, min kvinna säger det vänligt och utan krusiduller; "Jag tycker du borde..." och jag blir inte arg för det. 'Muttrar' bara lite... :-) (Och visst har man nog tänkt på det själv, men det erkänner man inte, när hon kommer med propåerna!) ;-) Men kom ihåg, att säga det en gång räcker nog! Det får honom att tänka. Sedan kommer nog förändringen av sig självt.

Bra sajt annars!
#25 Johan säger
2005-02-07 13:50 - Anmäl

Jag har sedan en tid tillbaka börjat rakt mig under armarna, inte allt utan bara fräschat till lite. Det är så otroligt mycket skönare utan en massa hår!!! Jag rakar mig lite över hela kroppen och jag känner mig mycket fräschare utan allt hår på brösten och de nedre regionerna.
Att de flesta killar tycker om att kvinnor har mindre hår här och där en väl knappast en lögn....undra vad tjejerna tycker om hur vi killar ska se ut...
#26 Knutanders säger
2005-02-07 15:35 - Anmäl

Tack för informativa tips med hårborttagning. Min fundering är ändå om "weet" är det bästa och mest skonsamma alternativet på marknaden för hårborrtagningen runt gentilalerna. Anledningen till spörsmålet är att jag behöver hålla mina irriterande utslag i schack och har gjort upptäkten att det blir mycket bättre då jag håller mig renrakda från allt hår. Tacksam för de tips som finns.
#27 Olle säger
2005-02-07 16:08 - Anmäl

Frågan är vad kvinnor tycker. Hur vill de att vi ska se ut? Precis som "Johan" tidigare skrev: "undra vad tjejerna tycker om hur vi killar ska se ut… "
#28 Kent säger
2005-02-07 19:35 - Anmäl

Håller med om att Johans fråga är intressant. Min flickvän tycker att genitalierna är bra, att jag rakar mig under armarna är tveksamt men ok. Skulle jag raka mig någon annanstans, bortsett från ansiktet alltså, så gör hon slut :-). Men det skulle vara intressant med fler kvinnliga reflektioner.
#29 Johanna säger
2005-02-09 14:08 - Anmäl

Jag måste nog säga att less is more på hårfronten... Bröstet har inte så stor betydelse men genitalierna och armhålorna är trevligast om de är ansade. Har inte en endaste vänninna som föredrar en hårig pung framför en som är rakad. Ni får garanterat lön för mödan killar :)
#30 Johan säger
2005-02-10 15:12 - Anmäl

De flesta tjejer som jag pratat med är också överens om att killar ska om inte raka, ansa sig här och där! Men sen finns de ju klart tjejer som tycker mer om "håriga" killar...jag tycker att de kan vara äckligt med håriga killar...eller rättare sagt jag tycker att de är ganska äckligt med håriga killar....killar säger ganska ofta att de är manligt med hår blablabla osv....jag tycker dock att de är äckligtm, alltså inte killarna, utan själva håret...men å andra sidan så är jag kanske inte den manligaste av alla killar heller, hahahah!
Tack för ditt svar på min fråga "Johanna", och som "kent" skrev, de vore kul med fler synpunkter från tjejer.
#31 Kent säger
2005-02-10 21:52 - Anmäl

Ja du Johan, vet inte heller om jag tycker manlighet sitter i mängden kroppshår. Högst tveksam till det. Sann manlighet sitter í mer i det inre (mognad, självkänsla, självdistans, trygghet i sig själv och vem man är), och inte bara i det yttre, tänker då inte på kläder och så utan mer beteenden. Typ machopuckon, självhävdelse, "kukförlängning" via attribut för att kompensera bristande självkänsla, helt enkelt grottmannen... Har man det inre kan man sedan via det yttre utveckla sig, och då det yttre såsom denna eminenta sida presenterar det. Finns ju fortfarande många män med stark homofobi, som ser alla män som bryr sig om sitt utseende som omanliga "smygbögar". Vilket bevisar min tes om omogna män ovan ;-)

Lev väl!
#32 R säger
2005-02-12 09:10 - Anmäl

Hej,

Testade Veet istället för att raka pungen efter att ha läst om det på Manolo och jag ville bara säga att det fungerade jättebra, ingen rodnad eller utslag som brukar hända när jag rakar.

Tack för en bra sida.
#33 Henrik. säger
2005-02-14 01:51 - Anmäl

Vad är detta "veet" ni pratar om?
Är det någon form av vax? Jag skulle behöva avlägsna lite hår på bröst och nedre rygg.
#34 Fredrik@Manolo säger
2005-02-14 20:56 - Anmäl

Jo, Henrik
Veet är helt enkelt ett märke på en linje produkter. Gemensamt för dessa är att de tar bort hår på ena eller andra sättet. Det finns hårborttagningskräm, skum, vax...
#35 Jesse säger
2005-02-16 20:14 - Anmäl

Kan man använda veet i ansiktet också? Är SÅ less på alla småfinnar jag får efter varje rakning. Andra tips mottages tacksamt.
#36 kristian säger
2005-02-16 22:57 - Anmäl

Frågor: Undrar om ni medvetna pojkar skulle kunna ge mig lite visdom i det sammelsurium av osäkerhet och frågor som dyker upp under livets hårda dagar. Schysst om jag får lite feedback på dessa frågor.
Vilka egenskaper kännetecknar en man med stil? Vilka Ribbing etiketter är att ta efter? Vari skiljer sig mannens fåfänga från kvinnors? Finns det en outtalad skiljelnje mellan kvinnors och mäns rätt till kroppshygien/underhålli i vårt samhälle?
#37 Niko säger
2005-02-17 11:42 - Anmäl

Om man trimmar håret på benen och skinkorna med en hårtrimmer, kommer håret växa ut längre och grövre efter? Och framförallt, kommer det växa mer hår?
#38 Sandra säger
2005-02-17 13:58 - Anmäl

Ni efterlyste fler reflektioner från tjejer, så här kommer min:
Sen jag var "liten" har jag alltid gillat mörka killar (typ svart hår, bruna ögon, lite latino-look) med hårlös bringa, som man kunde se på posters i Mitt Livs Novell. Det var mitt ideal, men när jag blev äldre och fick chansen till närkontakt med några av dessa mörka mystiska män, så sprack den illusionen. Det var så mycket hår att man behövde machete för att komma till, och på ryggen dessutom. Huh!
Nu har jag accepterat att män är håriga och har till och med börjat uppskatta det. Min nuvarande pojkvän har ganska mycket hår, på bröstet, benen, mellan dessa och även spridda strån på rygg och axlar. Pungen har han börjat raka och det är jag mycket glad för, men håret på bröstet får han inte röra. Vad ska jag då borra in ansiktet i när vi gosar? De omotiverade stråna på rygg och axlar har jag hjälpt honom att vaxa bort, men det får jag aldrig göra om. Herregud vad han skrek.
Så var inte rädda för lite hår grabbar. Ansa gärna om ni har ett överflöd, men lämna lite till oss att leka med!
#39 Toby säger
2005-02-21 09:26 - Anmäl

Nån som har erfarenhet av att (med hjälp av tex närstående) vaxa ryggen hemmavid. Skulle vilja ha tips på specifika märken.
#40 Sune säger
2005-02-21 12:49 - Anmäl

Man blir ju lite orolig när alla Veet-förpackningar har en varningstext om att man inte ska använda det mellan benen. Är det ändå riskfritt alltså?
#41 Fredrik@Manolo säger
2005-02-22 21:32 - Anmäl

Nja Sune, Helt riskfritt är det ju inte. När det gäller krämen råder jag dig att testa lite försiktigt först och vara berädd med duschen. Som sagt tidigare avråder jag från all användning av skummet på känsliga platser. Vad det gäller vax, så kan du leta efter produkter som heter något med Brazilian Bikini Wax i. De är speciellt anpasade för de nedre regionerna.
#42 Arne säger
2005-02-23 20:36 - Anmäl

Har någon testat att använda Veet på "ändalykten"? Och funkade det i så fall bra? Jag har lite behåring där vilket jag inte tycker ser speciellt sexigt ut.
#43 hanna säger
2005-02-24 16:00 - Anmäl

Jag skulle tycka det var skitläskigt med helt rakade armhålor på en kille. Däremot en ansad eller rakad pung är inte fel.
#44 Anonym säger
2005-02-24 22:44 - Anmäl

Det verkar svårt att få tag på hårborttagningsGEL, hittar bara krämer. Någon som har något tips...
#45 D säger
2005-02-26 00:35 - Anmäl

Använd inte Veets gel i de nedre regionerna. Sitter i skrivande stund med en illröd kulpåse. Verkar vara samma produkt som skummet.
#46 Peter säger
2005-03-03 10:50 - Anmäl

Någon som har någon erfarenhet av liknade produkter som den i länken? Att man alltså avlägnsar håret med ultravågor och dödar håret? Funkar det?

http://www.ellos.se/images/products/normal/05101-540ells_0500010.jpg
#47 Gäst säger
2005-03-04 18:14 - Anmäl

Jag har också varit inne och kollat på ellos ultravågsmaskien och måste säga att jag blev intresserad. Frågan är ju som sagt om det fungerar, skulle inte tro det. Men dock ska jag skicka in en beställning nu idag ;) För vill inte missa chansen om det utifall skulle fungera.
#48 Linda säger
2005-03-05 18:29 - Anmäl

killar lyssna inte på vad som står här allt hår på kroppen ska bort, ALLT, vem vill ha en man me håri pung, röv, bröst. EWWWWWWW, vill man ha en åri man kan man ta en apa hår e avtändande
#49 Patrik säger
2005-03-05 19:55 - Anmäl

linda, ja okej.. och alla män vill ha modellsmala kvinnor med silikonbröst.. allt annat är ÄCKLIGT
#50 hårig om gumpen säger
2005-03-05 23:46 - Anmäl

vad gör man åt håret mellan skinkorna?
#51 Fredrik@Manolo säger
2005-03-06 08:37 - Anmäl

Ja, det är ju verkligen en fråga. Som jag skrev i guiden är det oftast förenat med en hel del obehag. Å andra sidan finns det ju en hel del hygieniska aspekter som talar för en total avsaknad av hår i området. Kvinnor som vill bli av med eventuellt hår mellan skinkorna går oftast och får en brazilian bikini wax. Jag vet faktiskt inte hur bra det fungerar på män. Kvinnorna har ju ett hjälpmedel för att skinkorna inte ska skavas sönder mot varandra, nämligen stringtrosan. Tricket är ju att hålla det torrt och friktionsfritt där bak. Jag får se om vi hittar någon skönhetssalong som är villig att utföra operationen. Och sedan ladda upp ordentligt med bebisprodukter mot röda stjärtar. Fortsättning följer…
#52 Peter säger
2005-03-06 20:45 - Anmäl

En notis om Veet, en del av skuppet kom på min vitlackade badrumsinredning. Färgen försvann från träet, så det är starka saker det här. Har använt Veet skum på ryggen i säker två år, men nu är det dags att hitta en permanent lösning. Någon typ av laserbehandling i Skåne, någon som rekommenderar?
#53 Leni säger
2005-03-07 13:17 - Anmäl

Alltså Linda, herregud. Du verkar ganska ordentligt pantad. Stackars, stackars dig... Själv tycker jag att det är extra trevligt när min pojkvän ansar lite här och där, men man behöver ju inte gå till överdrift! Det ska ju synas att en man är en man!
#54 Johan säger
2005-03-07 23:07 - Anmäl

Varför har ni inte med "the behind" i testet? (För icke engelsk-språkiga = röven)
#55 Fredrik@Manolo säger
2005-03-08 16:33 - Anmäl

Johan, du kan läsa om "the behind" under rubriken "Mellan skinkorna". Sist jag tittade var det där röven satt.
#56 Johan säger
2005-03-08 21:01 - Anmäl

Hehe, tack för svaret Fredrik. Jag menade dock PÅ skinkorna och inte mellan. Förstår dock nu att er tanke var att täcka även det området.
#57 David säger
2005-03-10 01:54 - Anmäl

mellan skinkorna e gott o gjorde inte alls ont. jag anvande harborttagningsmedel - gick finemang!
#58 Fredrik@Manolo säger
2005-03-10 12:10 - Anmäl

Johan, ska du ta bort håret på skinkorna rekommenderar jag vax. Det är det effektivaste sättet att hålla ett område hårfritt länge. Om du inte tar bort det permanent förstås, men det kostar och kräver flera behandlingar.
#59 Niko säger
2005-03-10 17:17 - Anmäl

david, klibbar inte skinkorna ihop sig nu när det är hårfritt?
#60 David säger
2005-03-11 02:46 - Anmäl

niko > det beror val pa om du brukar torka dig i arslet efter du varit pa toa.
#61 DS säger
2005-03-12 12:31 - Anmäl

"Mellan skinkorna
Gör det inte. Obehaget som kan uppstå när du rakar pungen är inget emot vad du kommer att känna när håret mellan skinkorna kryper fram. Så, såvida du inte funderar på att charma en babianhona så föreslår jag att du låter bli."

Nåt av det roligaste jag läst på länge. :)
#62 En mogen kvinna! säger
2005-03-14 10:45 - Anmäl

Ja herregud! Har vi inte tillräckligt med problem i våran värld och i våran vardag att vi måste få andra människor att känna sig missnöjda med sig själva och börja med detta perfekta-utseende-jagandet! I jämlikhetens namn ska nu killarna börja denna hets med rakhyveln! Och blåsta tjejer basunerar ut hur äckligt dom tycker att det är med hårväxt på killar!! Vill dom ha män eller småpojkar!? ska det kanske va så nu att vårt ideal är 10-åriga skolpojkar! Fast det räcker ju förstås inte, ni killar ska ju helst va uppumpade med muskler också för att beskydda och övertyga oss tjejer om er manlighet! Och jaga muskler får ni nog göra för utan håret på kroppen och snoppen finns snart ingen manlighet kvar! För självförtroendet har ni ju inte heller att visa upp för det försvann i denna djungel av jagandet efter det perfekta utseendet! Helt ok med en fakta- och eller fråge-sida!! men dessa jävla kommentarer om hur äcklig man är när man ser ut på ett visst sätt är bara så jävla inkompetent och iq-befriat!!! vet ni hur många unga människor med dåligt självförtroende som bara slukar pekpinnar om hur dom ska se ut!! och sen mår så dåligt som dom inte kan fungera i vardagen!! Helt allvarligt om ni inte ska köra i mockahålet så vem fan bryr sig om hår i röven och hur många brudar bryr sig! å vilka brudar bryr sig överhuvudtaget om pungen!!! För fan skärp er alla jävla nollor!! och börja använd insidan istället!! Män ska va män och kvinnor ska va kvinnor!!
#63 Tjej säger
2005-03-14 11:19 - Anmäl

Kent från den 10/2. Tack för sund inställning!
#64 AKUT säger
2005-03-14 11:53 - Anmäl

Kan någon tala om för de stackars unga killarna i 16-17 årsåldern att dom duger som dom är!!! Dom ser nu på alla såpor typ bigbrother, paradise hotell mfl och ser dessa släta hudar och får det som ideal och blir sen helt knäckta när dom upptäcker alla hår på sina kroppar! Är det altså meningen att ni tjejer vill få dom att känna sig äckliga med sin hårväxt och vill uppmuntra dom till att antingen raka sig varannan dag både på ryggen, bröstet, magen, pungen och eventuellt ansa ben och under armar!!!! det är vad jag kunnat läsa mig till här ovan!! Eller finns det något ni kan säga som får dom att känna sig som värdiga killar för er utan att hetsa ihjäl sig med det redan dåliga självförtroendet. Vi tjejer vet väl hur jobbigt det är att varje dag eller varje sommar raka ben, bikinilinje och under armarna. Tycker vi att vi ska överföra det på killarna nu! Varför kan vi inte i detta mediasamhälle va lite försiktiga med uttalanden som får många att må dåligt med sig själva!
#65 Björn@Manolo säger
2005-03-14 14:03 - Anmäl

AKUT: Vi på Manolo.se försöker givetvis inte få någon att må dåligt över hur de ser ut. Tvärtom tror vi att man kan må betydligt bättre när man hittar kläder och ett utseende som man trivs med. Att man sedan påverkas av rådande mansideal är självklart, men det är en för stor kraft för att Manolo.se ska kunna stå emot. Istället försöker vi nyansera dem genom att ge alternativ och råd - vill man ta bort hår någonstans är det bra att veta på vilket sätt man ska göra det. Samma sak gäller om man ska gå på galamiddag och vill veta vilken klädsel som gäller, eller om hur vårmodet ser ut på sneakerfronten.

Vi tror och hoppas att sidan är uppskattad av våra läsare just för att vi inte ger så många pekpinnar utan snarare tipsar om olika sorters sajter och knep som man kan ha användning för. Att inte alla läsare använder eller tycker om alla tips tar vi för givet, men förhoppningsvis har vi en så bra blandning att alla hittar någonting som intresserar dem.
#66 svarar säger
2005-03-14 14:23 - Anmäl

Eran hemsida här är utmärkt med information och tips för den som söker! Kritiken riktas mot dom inlägg som vissa lämnar här och de starka åsikter man har som gör sån stor skada!! Det är synd att folk inte kan vara lite smidiga och förstå konsekvens!! försök istället sprida en mer tolerant och nyanserad inställning till våra kroppar och ideal än följ blint åt ett håll!! Det är en uppmaning till läsarna!
#67 Gabbe säger
2005-03-14 14:52 - Anmäl

Bra inlägg Sandra och Patrik!!
#68 Gäst säger
2005-03-14 15:00 - Anmäl

och tack Leni!!
#69 Kent säger
2005-03-14 17:17 - Anmäl

Håller med "svarar", sidan är för mig ett utmärkt informationsredskap. Att det sedan finns individer som går till överdrift kan knappast sidan lastas för. "en mogen kvinna" och "AKUT", visst har ni rätt i en del av era synpunkter, men utgå inte från att alla är "...jävla nollor..." på denna sida. Balans är alltid bra, men bottnar (som jag skrivit ovan) till syvende och sist i den egna självkänslan och tryggheten. Saknar man det så snurrar det lätt iväg med fixering vid det yttre, till varje pris. Till sist, "Tjej" 14/3, tack för för din uppskattning :-)

Lev väl
Kent
#70 Pink Floyd säger
2005-03-16 11:49 - Anmäl

håret e väl vad som skiljer oss från kvinnor? Men det är ju allmänt känt att tjejer vill ha mer feminina killar eftersom dessa inte utstrålar lika mycket dominans (Vetenskaplig fakta från Discovery)...detta är något mer påtagligt just här i sverige än annanstans. Mindre dominans betyder att de kan dalta med en....villket e bevisat eftersom det faktiskt finns killar där ute som rakar allt därför att flickvännen "inte vill ha hår i munnen". Våga vara hårig säger jag...det e maskulint...se bara på Magnum P.I. ;).
#71 Gäst säger
2005-03-17 08:47 - Anmäl

Skulle kunna skriva en hel lista på väldigt sexiga och manliga män med hår på kroppen. Martin Stenmarck är bl a en av dem och Magnum är ju också ett bra exempel!

Rakade och lena "män" (är väl en fråga) assosierar man väl nuförtiden till såpor med ganska simpla människor typ Paradise hotell och big brother där alla är extremt fåfänga och utseendefixerade! Ett välvårdat yttre och en god hygien är en självklarhet, men står man som man längre framför spegeln än vad en tjej gör tycker jag nog man får varningsklockor som säger att personen inte har så mycket annat innanför....och som skribenten ovan, nog börjar bli ett väldigt svenskt fenomen!

och vad gäller oralsex så har man väl klarat av lite hår i munnen i alla tider, även det handlar väl om teknik!

säger som ovan, våga ändra inställning, gör inte livet jobbigare än det behöver va, och behåll håren!! och manligheten!!

Mia
#72 Gäst säger
2005-03-17 08:52 - Anmäl

Jag tror detta med att killar ska börja ta bort sina hår och de tjejer som hurrar för det är av en ganska ung generation! I och för sig finns väl killar upp till 30 bland dessa men alla är inte "vuxna" ens i den åldern. Rätta mig om jag har fel.
#73 Gäst säger
2005-03-17 09:03 - Anmäl

Det är bra med jämlikhet och mjukhet men varför ska vi behöva dalta med varandra, varför tillåter vi oss bli daltade med!? Varför blir vi direkt slavar under ideal?

Den här sidan handlar snart inte om hårbortaggning och tips kring det utan mer om att vi ska sluta ta bort.
#74 Gäst säger
2005-03-17 09:46 - Anmäl

Jag gick länge och att ja skulle skratta ihjäl mig om jag hamnade med en kille som rakat pungen! en len skinnpåse. Och dagen kom! Jag körde honom inte på dörren men jag fick mig ett gott skratt i smyg!
#75 Marc_n säger
2005-03-18 03:56 - Anmäl

ALLA klagar på stubben på pungen. Det gjorde även jag till jag utvecklade högst vetenskaplig metod bestående av rätt val boxershorts och korrekt inläggning av familjelyckan. Shortsen ska vara lagom åtsittande och av bomull, för tygtjockleken. Tanken är ett stubben tränger in i tyget. Nu tänker jag inte gå in på fler detaljer men jag uppmanar starkt alla lidande att testa sig fram.
#76 Lars säger
2005-03-18 13:55 - Anmäl

AKUT och en mogen kvinna mfl: Sluta ta allt på så stort allvar, ha lite självdistans och se saker för vad de är. Alla har väl en fri vilja, gäller det att raka pungen eller annat. Ta detta diskussionsforum för vad det är, ett jättebra redskap för att få råd, utbyta tips och erfarenheter med varandra. Gillar ni inte rakning, vaxning eller ansning: låt bli. Låt muttan växa igen och benen bli till snårskogar. Ha större förtroende för folk att kunna se vad som är bra och funkar för dem. Alla blir inte påverkade av skönhetsideal, media mm.

Porrpung
#77 Nudie säger
2005-03-20 01:16 - Anmäl

Vaxa killar säger jag bara, många säger att det gör så grymmt ont men så farligt är det faktiskt inte. Jag vaxar mig regelbundet nu för ett bra pris. Angående hår på axlarna så hade jag nog tagit bort det med laser om pengarna finns annars är det vaxning där också som gäller.

Förresten är det bara jag som tycker att det är grötigt med massa inlägg på raken?
#78 Q säger
2005-03-20 23:18 - Anmäl

Inte under 20+ långfilmer såg jag den störste stilikonen någonsin, Bond.. James Bond, ens reflektera över behåring på ändan! Och han fick inga klagomål från de håll som var i närheten av de regionerna heller ;) Vad jag vill säga är att behåring mellan skinkorna och de nedre regionerna inte nödvändigtvis behöver nämnas i samma mening som stil. Frågor om stil behöver väl inte bara handla om samliv och diverse problem som dyker upp vid samlag? Manolo skrev en exceptionell och informativ guide om hårborttagning, de flesta antog att det var en dresscode i sängkammaren.
Lätta på trycket!
#79 Mia säger
2005-03-22 13:21 - Anmäl

Wow! Suverän site!
Önskar jag kunde hitta en liknande, med samma höga klass för oss tjejer.

Slänger in ytterligare en tjejs åsikt om hårighet och män (dvs, min åsikt):
Håret i sig är egentligen inget problem, vissa män har det, så är det bara. Men jag gillar att kyssa och smeka mannen i mitt liv - hela mannen. För mycket hår gör dels att känslan försvinner för mig och dels är det lite obehagligt att få långa hårstrån i munnen.
Dock behöver man inte raka/vaxa och vara babylen överallt, men ansning är uppskattat. Ta en trimmer och ställ in på önskad hårlängd. Funkar på HELA kroppen och man slipper infekterade hårsäckar.
Som någon skrivit om att korta ner håret på benen så kan ju 10mm vara ett bra mått där man faktiskt vill ha sitt hår kvar.
#80 Gäst säger
2005-03-23 21:12 - Anmäl

Så oändligt skönt att manskroppen börjar jämställas med kvinnokroppen och att båda snart är lika mycket objekt! Detta är faktiskt inte bara något negativt (givetvis - dom negativa sidorna finns där) utan samtidigt också något väldigt positivt - det är ok för en man att bry sig/att pyssla om sig och exempelvis ansa sitt hår! (Snart kanske t o m den manliga (hetero-) sexualiteten är i närheten av att vara lika politiskt korrekt som den kvinnliga! Hoppla!! Man behöver inte längre skämmas för att vara man!)

Man 35

PS Mina personliga erfarenheter är att Veet kräm fungerar alldeles utmärkt mellan skinkorna om man så känner för, för pungen rekommenderas däremot hyvel, medan bröst mm i första hand trakteras med trimmer. DS
#81 NyVeetad säger
2005-03-24 22:04 - Anmäl

Jag har seda ett par år rakat pungen till och från, men efter att ha läst den här tråden provade jag Veet. Det är en himla skilnad, jag slipper klippa håret (jag slarvar emellanåt), rakhyveln sätter inte igen, allt försvinner även under, ingen irritation eller skärsår. Jag tror t.o.m att det är ekonomiskt försvarbart att använda hårbortagningsmedel i stället för hyvel, den är ju slut efter en rakning...
#82 Henke säger
2005-03-28 17:26 - Anmäl

Den där Veet verkar vara en hyvens produkt! Man får väl prova den i dagarna!
Jag är en kille på 20 bast och är väldigt hårig (min franska far har givit mig de besvärliga generna). Jag trivs med att vara hårig på bröstet, bortsett från att det ligger maghår överallt hur ofta jag än dammsuger. På stjärten kan jag för all del vara hårig. Det syns ju bara i sängkammaren och min flickvän säger att det är mysigt att känna på den, med håren. Däremot lider jag av en enorm hårväxt mellan skinkorna vilket, har jag fått för mig, får mig att svettas väldigt mycket där. Det motarbetar mig dessutom i vissa fall då man ska avlägsna avföringen från rectum (med andra ord, torka sig i röven). Dessutom fastnar kalsongludd där vilket ibland kan göra ont, för att det drar i håren. Så hår i röven är absolut inget jag är nöjd med! Här skulle jag vilja ha tips av er andra. Jag har precis läst att folk har använt Veet hårborttagingskräm där med lyckat resultat. Men behöver man vara två stycken då? Eller klarar man av det själv?

Pungen har jag funderat på att raka länge, men jag har varit rädd för att få kliande stubb och röda utslag som irriterar så jag har inte vågat. Men om Veet är så pass bra som ni skriver så får jag köpa det! Frågan är dock: är håren som växer ut efter användning av Veet även de så vassa att det kliar och håller på?

Slutligen:
Jag är väldigt hårig på ryggen också. Inför sommarsäsongen förra året vaxade min morsa min rygg. Det gjorde lite ont, men hallå! Ska man vara fin får man lida pin. Det är inte alls så farligt som man kan tänka sig. Det går ju jävligt snabbt och man hinner knappt känna smärtan. Hon råkade dock rycka snett en gång och stannade halvvägs och ryckte sedan resten "lite saktare". DET gjorde jävligt ont. Men i stora drag är vaxning inte så farligt, dock effektivt i någon vecka. Vaxa dock inte efter ni har fått en solbränna. Det råkade min flickvän göra på sitt ena ben och där blev en snygg vit rand ;) Hur det är att vaxa bikinilinjer vet jag inte.

Nu tänkte jag summera mina frågeställningar:

1. Hur pass bra fungerar Veet mellan skinkorna? Kan man göra det själv eller krävs det någon hjälp av anhörig?
2. Håren som växer ut på pungen efter användning av Veet, blir de mjukare än när man rakat? Uppstår det någon klåda eller dylikt?


Tack för en skitbra sida!
Om man inte har dåligt självförtroende och tror att råd om stil och hälsa är ett krav från samhället så är sådana här sidor bara bra för oss män! Vi behöver lite tips och stöd i frågan om hur vi kan göra oss mer bekväma med oss själva!
#83 Fredrik@Manolo säger
2005-03-28 18:14 - Anmäl

Hej Henke
1 Jag har tidigare avrått från veetning mellan skinkorna. Det kan bli helt fel. Men tydligen är det så att andra läsare har lyckats bättre än jag. Hur som helst kan det vara värt att prova en gång så får du döma själv.

2 Det som händer när man använder hårborttagningskräm är att man löser upp håret. Hårstrået smälter en bit ner i hårsäcken. Det gör att håret inte blir lika vasst när det växer ut som när man rakat sig. Då skär man ju av hårstrået jäms med huden, och det kan bli väldigt vasst. Eftersom allt hår blir exakt lika långt när det växer ut gör det även att håret kan kännas styvare än tidigare. För att få mjukast möjliga utväxt ska man vaxa. Då måste hårsäcken börja om med ett nytt hårstrå.
#84 Mattias säger
2005-03-30 16:44 - Anmäl

Har gått i liknande tankar som Henke men har istället funderat på hårborttagningsmetoder.

Frågan är, finns det kliniker/salonger som tar bort rövskägget? Har främst funderat på permanenta ljusmetoder/lösningar.

Fungerar permanenta metoder för att ta bort enstaka hår på axlar och rygg?

Slutligen: Några tips när det gäller nackhår? Någon som kanske provat permanent borttagning?
#85 Nick säger
2005-04-03 13:55 - Anmäl

Angående hårborttagningsmedel på pungen. Gör det inte! det obehagliga medlet fräter upp sår på kännsliga hudområden. Väldigt obehagligt. Dessutom försvinner inte allt hår. Bättre att raka.
#86 Tore säger
2005-04-04 02:18 - Anmäl

Hei! takk for bra side!
Jeg ville bare fortelle at jeg etter å ha brukt veet på pungen og mellom skinkorna, var veldig fornøyd med resultatet, men at jeg senere har lest flere steder at veet er så sterkt og innehålder så sterke midler at det er vurdert å skulle trekkes fra markedet i Norge.
Ellers har jeg et tips til de som vil raka pungen; det er mye lettere å barbere pungen når luften i rommet du er i er kald/kjølig. Når pungen er varm blir den vanskeligere å barbere og når den er kald blir den "hard" og mye lettere å jobbe med! hilsen "panserpung"
#87 hrc säger
2005-04-04 20:52 - Anmäl

http://www.martinek.us/humor/shaving.html

om att raka sig mellan skinkorna.. rätt kul läsning..
#88 Xander säger
2005-04-12 12:10 - Anmäl

Att ha hår i arslet är bara fel - och inte särskilt trevligt heller! Ta däför o raka, vaxa eller gör vad tusan du vill för att få bort det! Att raka pungen kan också vara trevligt... de nedre regionerna trivs bäst om de får lufta sig lite! Hår kan vara sexigt/snyggt på rätt ställe men en hårig röv är inte särskilt upphettsande!
#89 VaPor säger
2005-04-15 09:55 - Anmäl

Jag håller på å går på laserbehandling för att ta bort håret på röven. Dem på mottagningen har sagt till mig att jag måste komma 6 gånger för att få bort allt hår. Jag har varit där en gång nu å tycker i ärlighetens namn att det inte är så stor skillnad, ska dit för andra gången om 1 månad å tänkte höra om det är någon som vet hur det går till. Jag har inte så mycket hår på rumpan å tror därför att det borde räcka med 3 gånger, det jag undrar om det här är dock. Hjälper det att gå dit 2-3 gånger bara eller skulle man lika gärna ha det ogjort om man inte går dit 6 gånger. Nyfiken för det kostar ändå 2000 spänn varje gång.
#90 Fuzzy säger
2005-04-16 16:12 - Anmäl

Jag tänkte fråga vart det går att få tag i vax för hemmabruk, det kanske är bättre att gå till någon sorts vaxnings salong men det känns lite konstigt när man endast är 16år. (Jag skulle inte säga att jag har någon komplex eller så, trots att jag är extremet hårig, med synligt hår på i stort sett hela kroppen, vilket jag fått höra otaliga gånger, det är bara det att på sistone har jag börjat känna mig obehagligt ohygiensk )

Eftersom det verkar oundvikligt att vaxa ryggen och likaså axlarna så undrar jag också hur vanligt det är att vaxa armarna?
#91 rodgero säger
2005-04-17 18:31 - Anmäl

jag trivs inte ALLS med min hårväxt på bröst/mage och vill inget hellre än att ta bort det. MEN, när jag vaxar/rakar/använder hårborttagningskröm får jag såna där äckliga "skäggfinnar" och inåtväxta hårstrån och det är ju enligt mig mycket mer äcklish än att ha hår på bröstet. Finns det ingen smidig lösning på det eller måste jag helt enkelt finna mig i något av det ?
#92 E säger
2005-04-17 19:31 - Anmäl

vilken längd i millimeter rekomenderas till rakning av huvudet? är 3mm "standard"?
#93 Fredrik@Manolo säger
2005-04-18 15:32 - Anmäl

Fuzzy: Veet for Men har färdiga vaxremsor som du säkert hittar på ditt lokal Åhlens eller liknande.
rodgero: Har du testat tricket med deodoranten?
e: Jag brukar köra 0 mm, men 3 är nog som du säger standard.
#94 Ante säger
2005-04-18 17:11 - Anmäl

Tja!

Om man rakar eller trimmar håret kring pungen samt på mage och bröst, blir håret lika långt efter att ha växt ut igen eller blir det längre? Och en sak till; blir det styvare?

Tack för svar!!
#95 Fredrik@Manolo säger
2005-04-19 09:18 - Anmäl

Hej Ante.
Håret på din kropp växer hela tiden. Det finns ingen magisk gräns när hårsäcken tycker att - nu är det lagom långt. Det som händer är att hår slits och trillar av. När du har rakat dig kommer allt hår vara nytt och fräscht och lika långt när det växer ut. Det gör att den naturliga "uttunningen" inte fungerar som tidigare. Detta kan uppfattas som att håret blir styvare, men det är egentligen ingen skillnad på själva hårstråna.
#96 P säger
2005-04-19 13:01 - Anmäl

Att raka eller trimma under armarna gör att man luktar mindre svett. Hårstråna blir med tiden porösa i ändarna av din egen svett och deodorant och blir därmed svårare att hålla rena.
Samma sak borde gälla håret mellan skinkorna men där hag jag svårt att känna efter själv :-) Där funkar det bra med Veet. Har rakat där också nån gång men det är lite svårt att komma åt.
Torrakning av pungen rekommenderas.
#97 rodgero säger
2005-04-20 02:34 - Anmäl

Fredrik@Manolo:
ja det har jag provat, men tveksam på att det hjälper där. för efter vaxning ser det skitbra ut i någon dag, det är när det börjar att växa ut "ordentligt" som det blir helt åt stors*tan. får prova igen helt enkelt, skam den som ger sig :) tack ändå och fortsätt med erat underbara arbete, sidan är superb.
#98 DS säger
2005-04-20 10:57 - Anmäl

Fredrik@Manolo: Enligt min frisör så växer inte alls håret hela tiden. Ta öronbrynen som exempel. Ögonbrynens hårsäckar låter håret växa till en viss längd, sedan slutar de att växa. Samma sak gäller för allt hår på kroppen. Vissa människor kan som bekant få hur långt hår som helst på huvudet medans andra som sparar i åratal inte får mer än några decimeter. It's all in the genes.
#99 Lotta säger
2005-04-20 17:26 - Anmäl

Överdriven fåfänga är det osexigaste - lagom är bäst! Håll 0,5-1 cm som standard över hela kroppen så ska ni se att allting löser sig (gäller även huvudet). Killar skall ha kroppshår, men inte LÅNGT så det fastnar mellan tänderna. Det har vi tandtråd till;).
#100 Marcus säger
2005-04-21 00:11 - Anmäl

Det har kommit nytt vax för killar nu...veet man :) ska nog testa snart
#101 N säger
2005-04-21 01:21 - Anmäl

Vilken av veets produkter rekomenderas för pungen? Veet rasera? Veet Duo Bikini? Veet Creme? Är någon av dessa det hemska skummet som det står så mycket om?
#102 Balo säger
2005-04-24 00:06 - Anmäl

Hallå!..
Har bara en fråga
Hår på bena .. jag har lite mer än normalt .. och vill ba förminska lite ...ska fortfarnade ha kvar hår men mne ... nån som har trimmat eller nått som vet hur det blir ?

är rädd att det efter jag rakat ska bli mycket mera o tjockare ..vakna me buske på benen :P

Eller nån som har några andra tips

/Balo & Moglie
#103 Kalle säger
2005-04-25 12:29 - Anmäl

Först: Tack hrc för länken till http://www.martinek.us/humor/shaving.html Det var länge sedan jag skrattade så mycket. I övrigt gick jag in på denna sida med ett genuint intresse, och har fått användbara tips, men inläggen är också oerhört komiska pga ämnet som avhandlas, jag skrattar hejdlöst (MED ER! INTE ÅT ER).
Tack för en informativ, och i detta fall, mycket underhållande site.
#104 Kalle säger
2005-04-25 12:33 - Anmäl

Tillägg: Har själv nyligen rakat pungen för första gången (mach 3) och upplever att det är värt besväret. Hoppas dock att klådan är av övergående natur.

Jag antar att jag kommer att vänja mig vid det nya utseende mina genitalier numera har (en trevlig bieffekt är ju att en illusion skapas av att man är mer "välhängd" än tidigare då delar då doldes av hår :-))
#105 skållad säger
2005-04-25 13:01 - Anmäl

Akta er för veet skum på pungen, jag använde det och det blev sårigt och ömt efter. Tips kan vara att testa med en liten yta först. Sign: Hellre hårig än sårig pung.
#106 Axel säger
2005-04-26 12:06 - Anmäl

En välfungerande metod för ben, armar, mage och bröst är epileringsmaskin, något smärtsammare än vaxning men tusen gånger effektivare. Barun har väldigt bra apparater, och om man tycker det är pinsamt att gå in i en affär och köpa en "tjejmaskin" kan man alltid beställa på internet via exempelvis onoff eller siba.
#107 William säger
2005-05-02 19:27 - Anmäl

Skämtar ni, eller?
Raka pungen, varför det? I vilket syfte? Ska det vara snyggt , eller hygieniskt eller? Hur har ni tänkt när ni gjort en sån rekomendation?
#108 William säger
2005-05-02 19:29 - Anmäl

samma sak med att raka armhålorna,,, det är väl inget män ska göra. Då kan vi ju lika gärna börja raka benen åxå.
#109 William säger
2005-05-02 19:34 - Anmäl

varför har vissa blivt så besatta av att få bot hår? det har verkligen gått över gränsen. Det finns en dokumenterad psykofobi emot hår. Om du är så besatt att du känner att du måste raka bort hår i skrevet och under armarna så kanske du bör undersöka om du lider av detta, för det är inte normalt för män att känna så. Det finns exempelvis inget socialt och kulturellt tryck som förklarar det, som det finns för kvinnor.
#110 os säger
2005-05-02 21:56 - Anmäl

william - så du vet så behöver man inte raka bort allt, att trimma funkar grymt bra. då har man också hår kvar så det blir inte direkt feminint (som du tycker att helrakat är, enligt dina inlägg) sen så är det faktiskt hygieniskt att raka tex punghåret, då väldigt stor del av lukt sätter sig just i det.
#111 Putte säger
2005-05-03 09:29 - Anmäl

william, jag inbillar mig att jag svettas mindre när jag trimmar håret under armarna, vilket säkert bara är den berömda placebo-effekten men det ser fräschare ut och för min del luktar det mindre ;). Detsamma gäller för pungen, det ser och känns fräschare.
#112 lane säger
2005-05-10 14:50 - Anmäl

Satt i väntrummet hos läkaren och läste ett informationsblad om svett, handsvett, fotsvett allt och där stod det att det första man skulle testa om man hade problem med armsvett var att raka sig under armarna eftersom gammal svett och gamla deorester löses upp när man börjar svettas på nytt och som alla som tränar vet, det är inte ny svett som luktar, utan gammal...
#113 Maria säger
2005-05-10 15:00 - Anmäl

min pojkvän rakar sig på bröstet, ser att alla här anser att det mest är gay som gör det :) men han gör det ändå och han vill verkligen inte sluta. Men stubben! Jag hatar den! Vi har testat kallvax men han blev helt inflamerad, det var som om håren att så hårt att huden följde med såg hemskt ut, nu har han blivit fegis och vågar inte testa nåt för det blev så illa förra gången. Men jag måste få tips, gärna märke på nåt som funkar så jag slipper stubben men kan ha en fin sommarpojkvän, så som han vill se ut...
#114 Liam säger
2005-05-13 21:25 - Anmäl

Snälla!!!!
om man ska vaxa pungen vad för veet ska man annvända??
Finns så många
Hur går man till väga när man ska göra det??
Är så trött på raka med hyvel
Jättetacksam för svar!!!!!!
#115 Axel säger
2005-05-14 15:19 - Anmäl

Liam, jag rekommenderar starkt att du INTE vaxar pungen (vill inte ens tänka på smärtan), vanlig veet hårborttagningskräm funkar dock som tidigare sagts av många väldigt bra.
#116 Leni säger
2005-05-23 15:01 - Anmäl

Maria, säg åt honom att prova hårborttagningskräm. Smärtfritt! Lyckliga du som har en pojkvän som inte tar illa upp när man föreslår hårborttagning... Vad göra?!
#117 Kristoffer säger
2005-05-23 23:54 - Anmäl

hur/var får jag tag i hårborttagningskrämer eller liknande? skulle vilja ta bort håret på bröstet nu i sommar... ser så fult ut när det e så mycke o mörka hårstån. är mycket tacksam för bra svar :)
#118 Niko säger
2005-05-27 17:41 - Anmäl

ingen som testat veets nya hårbortagnings produkter för män?
#119 babyhair säger
2005-05-27 17:43 - Anmäl

kroppen är ju helt täckt av små "babyhår". om man nu använder en hårborttagnings produkt på dessa områden kommer de små babyhåren växa sig längre då eller förblir de korta?
#120 Carl säger
2005-05-27 22:52 - Anmäl

vill raka pungen
vilken veet ska man annvända????
hur gör man utan att skada sig??
tar det lång tid??
finns så många veet
snälla hjälp!!!
#121 Nisse säger
2005-05-28 13:07 - Anmäl

hur gör jag för att få bästa resultat när jag ska ha bort håret på bröstet?
#122 VAXA säger
2005-05-31 14:43 - Anmäl

Hej! Bästa sättet att ta bort hår på bröstet med ett långvarigt resultat är att vaxa! Bra vax kan köpas på www.snowdrops.se och http://www.grooming.se! Strap´s eller veet!
#123 Calle säger
2005-06-01 13:53 - Anmäl

Jag har rakat pungen i 6-7 år och det va riktigt obehagligt i början när det växte ut och kliade som saaaaatan men sen har det enbart varit en fröjd både när man fått in tekniken och rutinen. En sak jag dock märkte efter ett tag var att i början va jag tvungen att raka varannan dag för att slippe kli o klåda, men senare känns det som att håret växer mycket mycket saktare och mindre vilket är sååå skönt!.. Det räcker att torrraka med en mach3hyvel var 4e dag lite granna. Håret ovannför och runt rakar jag aldrig med hyvel då det ger utslag. Jag börjar där istället med en rakapparat med "aninsningstillägg". Vet inte vad det kallas, men en rakapparat där man kan skjuta fram en förlägning för längre hårstrån. Börjar med den och ansar runt och sen använder jag den normala delen av rakapparaten för att komma närmre. Det räcker! och blir perfekt! Sen kan jag tipsa om att om du torrakar pungen så raka inte mothårs , speciellt inte på "roten" eller den delen under pungen. Det blir tillräckligt lent och fint ändå o du slipper irritation. Man kan ju alltid smörja in med lite perfymfri lotion efter när man torrakat.

Good luck!....

Kan också tillägga att varenda tjej jag träffat föredragit ansad/rakad pung and loves it. Men mest gör jag det för min egen skull då det känns otroligt fräscht och skönt + att jag inte gillar hår :)
#124 Calle säger
2005-06-01 13:56 - Anmäl

Sorry för alla stavfel :P... Lite stressad.
Kan tillägga att det går ju även att torraka medhårs ovanför också om det är tillräckligt kort.. Inte långa drag utan mer ryckande snabba drag. Sen kan man ju alltid köra rakapparat för att komma närmre.
#125 P säger
2005-06-01 15:01 - Anmäl

Testade Gilettes nya M3Power, rakhyveln med motor i, mellan skinkorna. Funkade kanon!
Också övriga detaljer "där nere" blir fint rakade med den. Har inte testat att raka busken med den eftersom jag bestämt mig för att bara trimma över sommaren (känns lite för naket annars när man näckar).

Skön slät sommar!
#126 Jullan säger
2005-06-15 15:45 - Anmäl

Svar på tal ang efterlysningen om vad tjejer tycker om mäns kroppshår, ansa gärna under armarna om håret är av det längre slaget, raka gärna pungen o ansa runt snoppen- helt rakat ser lite för omanligt ut, ta bort håret på ryggen & i näsan tack... även unibrows går bort... för att inte tala om hår i öronen.....
#127 Mike säger
2005-06-16 03:05 - Anmäl

För er som har problem med "shave bumps", alltså de där smärtsamma små rakfinnarna man kan få vid rakning kan jag STARKT rekommendera Gilettes nya M3 Power. Jag hade jätte problem med rakning mothårs förut (särskilt vid halsen) då jag alltid fick så stora sår och "finnar" att jag var tvungen att ha polo på mig efter en rakning. Jag vetitusan vad det är den där M3 Power gör som är så bra, men någonting gör den förbenat rätt iaf! Hur kalas som helst, skulle jag vilja säga...
#128 Mange säger
2005-06-17 12:19 - Anmäl

Pungrakning har ju varit standard i många år nu. Misstänker att de flesta gör det och när vi kom in på det på jobbet så visade det sig att alla gjorde det. För 10 år sen hade det nog inte varit så vanligt. Däremot så har ju det här med rakning och vaxning av övriga delar av kroppen kommit först de senaste åren. Jag vet inte riktigt vad det är som föranlett det, men det har börjat bli lite småjobbigt att vara kille. :-)

Själv så tar jag givetvis bort det lilla jag har på ryggen men i övrigt ansar jag bara håret med trimmer. Jag orkar helt enkelt inte hålla på och vaxa och raka överallt. Har dock prövat Veet hårborttagningsgel och vax och det funkar ju men det finns för gränser för hur mkt man orkar hålla på. Klart man ska ansa och vårda kroppshåret, men man måste inte gå till överdrift.
#129 Sammyboy säger
2005-06-17 15:26 - Anmäl

Mike; Man ska inte raka mothårs på halsen....
#130 Peder säger
2005-06-18 22:44 - Anmäl

Jag vaxar benen och rumpan när det behövs för föreställningar och dylikt (är dansare). Men det är jobbigt att göra det själv. Jag har ringt till några ställen där de vaxar rubbet på tjejer. Men ingenstans där det gör ben och rumpa på killar. Skulle uppskatta om någon viste något ställe man kunde gå till utan att skämmas för att man måste vaxa sig på dessa kroppsdelar. Tack på förhand!
#131 Daniel säger
2005-06-27 14:41 - Anmäl

Har tänkt permanenta håret krulligt. Men hur blir det då man klipper håret kort därefter (typ 1 cm), växer det ut krulligt hår efter eller? hur långt hår måste man ha för att permanenta?
#132 H säger
2005-06-29 12:52 - Anmäl

jag har lite hår på kindbenen. vad ska jag göra?
#133 Martin säger
2005-07-01 09:15 - Anmäl

Tjenare, ser att ett par av av inläggen har med uttal om "tricket med deodoranten" är lite smånyfiken vad detta är då det kommer att ske lite hårborttagning inom väldig snar framtid :)
#134 till "H" säger
2005-07-01 18:50 - Anmäl

du kan antingen plocka bort dem själv med nopp eller få fjälp av någon som kan hantera sånt med tråd.
Laser är också ett alternativ om det verkligen stör dig så mkt.

Mvh
#135 Ronny säger
2005-07-06 13:57 - Anmäl

Jag brukar vaxa mig för det ger det absolut bästa resultatet. Hittade en mycket bra guide om vaxning med många tips mm: http://www.brazilianwax.se/index.php?page=guide
#136 z säger
2005-07-06 23:02 - Anmäl

Alltså, efter att ha läst största delen av inläggen ser jag att det finns delade kommentarer om "hår på män", tycker man skall avgöra det själv om man vill ha eller inte ha. Personligen tycker jag det är en mycket trevligare känsla att vara rakad på kroppen. Sen kan jag inte förstå alla dessa människor som pratar om att killar som rakar sig har något psykologiskt problem av något slag, varför måste alla saker man gör som är lite "omanligt" betyda att man är galen eller gay. Kan det inte vara sa att man helt enkelt bara tycker man vill göra det. ex för att det känns bättre. Jag tycker det är konstigt att vissa kinnor skriker ut att män som bryr sig om sitt utseende lite mera har dåligt självförtroende och vridna skönhetsideal. Men som tur är finns det hur mycket grisiga killar som hellst för er tjejjer som inte klarar av killar som rakar annat än hakan :) Ta av som i så fall, sluta gnälla på oss som iaf lägger tid på oss själva för vår och andras skull. Åt er killar säger jag bara, stå på er och var er själva. Kan hon inte ta det finns det alltid andra.
Tack för en super sida!!
#137 Steff säger
2005-07-08 17:05 - Anmäl

Är VEET CREME BIKINI KIT och VEET CREME samma sak fast man får med "en efter-behandlingscreme med ceramider" med VEET CREME BIKINI KIT?

Köpte VEET RASERA (skum) för bröstet, och det funkade bra, så jag provade lite på pungen. Gick inge vidare, svider som fan :(
#138 Alexandra säger
2005-07-21 01:42 - Anmäl

Hej hej.
ville bara säga att eran sida är otoligt bra! har inte sett en så omfattande sida för killar förut, ska defenitivt tipsa alla mina killkompisar!!

Och allt d här med hår.. de e ju klart att som tjej så uppskattar man om killen också bryr sig om hur dom ser ut och tar sin tid att trimma lite här och där.
jag hoppas att ni förstår allt vi gör för er, skulle va skönt om ni slutade stressa när man står i duchen å försöker raka benen å allt på 5 min :P
bye bye
#139 Johan säger
2005-07-21 22:06 - Anmäl

Hej!
Tack för en bra sida. Jag har lite hår på ryggen som jag brukar gå iväg och få bort vaxat. Men det kostar en slant och min fråga är nu om det finns något bra vax att köpa som verkligen funkar.
#140 Rita säger
2005-07-30 21:09 - Anmäl

Vad jag skrivit på min bloggsida! (något att begrunda)
Egentligen vet jag inte om jag borde,,,men nu gör jag det,,,delar med mej alltså! Jag är oändligt trött på att behöva raka mej under armarna! Rakning/klåda/skäggstubb/klåda igen/rakning! Så kom ett gott råd från "ett jackass"! Slipp allt det där, börja vaxa istället, Slut på klåda o skäggstubb! Halleluja! Har ju vaxat benen, så jag vet ju ATT det känns, men men! Samlar lite mod i ett glas vin (två), gnider denna däringa vaxremsan, upp med armen,, å ingen tvekan här heller,,klaffs, dit med den! Så skall den ju därifrån,vaxremsan, tog ett rejält tag, å drog till,, FAN så ont det gjorde! MEN jag har ju en armhåla till, jävlar åxå! Men, så är det! Fick bli ett glas vin till då´rå,,åsså på´t igen! GUUUUUD (missbruk av hans namn,,JA) som det brände till,,men nu var det gjort,,,,så lent o fint det blev,,,o inte skulle jag få skäggstubb, eller, behöva raka på flera dagar. Gott! Så kom då dagen efter,,,,,sudda bort denna dagen från almanackan!!Alla vet ju hur Bodybuilders går med armarna, på nått vis med en klädhängare från armhålan ut till armbågen! När jag vaknade brännde det styggt,,in till spegeln, upp med armarna,,å fy fan,,vaxremsans fyrkant satt som tatuerat i skinnet, men inte i blått, utan svullet rött brännskadat skinn! Bodybuilders, släng er i väggen,,mina händer viftade i helt fel vinkel! Men lent o fint blir det väl,,eller? Gör jag om det? Har inte den blekaste aning. Men OM jag slipper raka mej, så,,kanske! Vad i helvete håller jag på med??? ÅKK, hur skall jag göra med denna ständiga kliande skäggprydda bikinilinje?? Vaxa??? Östrogenbortfallet (svettningsanfall) är ett faktum,, men jag vet inte!
#141 Fångad i en fåfänga - vill ha päls med måtta säger
2005-08-02 20:16 - Anmäl

Hej o hå!
Jag har sedan sena tonåren varit hårig på såväl ben, bröst, mage, underarmar och har tidigare inte haft några som helst problem med det.
Har brytt mig föga om att raka bröstet etc, oberoende av vad media och mode förespråkat.
Efter att nu ha tillbringat några solvarv på "fel" sida 35-strecket, så har emellertid en av naturens mer outgrundliga nycker beslutat att hemsöka även mig. Vad som åsyftas är den förunderliga, förmodat hormonrelaterade accelererade ökning av kroppsbehåring på allehanda ställen som tycks ske hos män på väg in i...hrmm... medelåldern (HU!!!).
Inte enkom har det blivit mer och mer hår på rygg och axlar, överarmar, fötter och i näsan, utan det tidigare i mitt tycke fullt acceptabla håret på armar, ben och överkropp har plötsligt blivit MYCKET längre vilket jag INTE finner alls snyggt eller önskvärt!
Håribelt, helt enkelt!
Man vill ju inte vara FÖR fåfäng, MEN håret på ryggen, axlarna och överarmarna skulle jag gladeligen betala för att bli av med permanent! På bröst, mage och ben vill jag däremot ha hår kvar, och får väl därför ta en runda med hårtrimmern i kroppsbuskagen med jämna mellanrum i framtiden. Börjar verkligen förstå hur jobbigt det måste vara för tjejer att behöva raka benen etc :-(!

Utöver detta så har det börja växa alltför långt tunt ljust hår allra ytterst på örsnibbarna som jag hatar! Arghh! Klipper bort eländet med nagelsaxen. Kanske man kan ta bort det med diatermi? Ngn som vet????

Har också rätt jobbiga ögonbryn som kräver regelbunden tillsyn. Finns det för övrigt ngn bra metod för att få enskilda utstående ögonbryn att ligga mot huden (vill INTE ta bort med pincett alltså)????

Är väl medveten om att det finns viktigare saker i livet och att jag skulle hinna med mkt vettigt om man slapp hålla på med allt detta, men då tyvärr till förmån för det ngt för dyrköpta priset av ett gorillautseende.......
#142 Peppe säger
2005-08-02 22:16 - Anmäl

Vaxa bröst rygg och mage. bort med allt hår på under och överarmarna. Noppa ögonbrynen, köp en näshårstrimmer och fortsätt klippa öronhåret. OCh förresten ansa håret på benen.
#143 Sam säger
2005-08-06 15:43 - Anmäl

hejsan, jag vil raka hela mitt kroopen hår , jag har hår i magen och ryggen .
har ni medicin för det.
tack så mycket
#144 PG säger
2005-08-19 13:14 - Anmäl

Fick tips från en polare om Veets hårborttagningskräm för att avlägsna hår på pungen. Prövade den rosa varianten och det fungerade finfint. Men vad jag är lite orolig för, och det har inte tagits upp här på sidan, det är om det inte kan vara farligt för spermierna och liknande. Det står som någon nämnt att man inte ska använda det på intima delar, men det framgår inte om det är farligt. Det är ett sanslöst bekvämt sätt att få bort håret på pungen, MEN är det farligt på något sätt känns det obehagligt att använda. Någon som vet något om det, är det med risk för att bli steril eller liknande? Området där nere bör ju trots allt kunna vara ganska känsligt. Vore väldigt tacksamt att få klarhet i detta!
#145 Hudterapeut säger
2005-08-19 15:39 - Anmäl

Hej! Att använda hårborttagningskräm runt könsorganet är absolut inte bra alls! Visst håret försvinner men krämerna är alldeles för starka, man kan ju bara tänka sig så starka ingredienser det är i. Jag vet att i Norge har man förbjudit vissa sorter helt efter flera personer fått brännskador på benen. Inte att förglömma är att huden är ett organ som också tar åt sig av kemikalier det finns ju tex. mediciner som man tar via huden (prepererade plåster). Det är ju inte utan anledning att det står en varningstext på förpackningen. Så tänk på vad ni gör! Alla som vill ha porrpung....ta fram hyveln!
#146 PG säger
2005-08-25 22:10 - Anmäl

Såg att de tipsade om Veet i Slitz senaste nummer. Så frågan är, farligt eller ej? Vet dock ej om det var samma Veet som vi pratar om. Jag talar iaf om den rosa varianten.
#147 os säger
2005-08-26 00:32 - Anmäl

Den rosa varianten är för kvinnor... Vet inte om det som jag kommer att säga nu stämmer (ang. veet) men jag skulle chansa på att den rosa-veet är svagare då kvinnors kroppshår är inte lika tjockt som mäns.
#148 Micke säger
2005-08-29 05:29 - Anmäl

Jag vill permanent göra mig av med mitt kroppshår på rygg/nacke och bröst. Funkar laser eller IPL? Nån som har erfarenheter och tips på vart man kan få det utfört?
#149 lillgrabben säger
2005-09-02 20:24 - Anmäl

men om man klipper ögonbrynen, kommer det inte att växa ut ännu mer då?
#150 Magnus säger
2005-09-06 16:31 - Anmäl

Någon som kan rekommendera någon trimmer som lämpar sig väl för lite sådär lagom trimmning av håret under armarna och runt genitalerna. Allt hår vill jag inte bli av med och det kan vara bra om maskinen, för här är det motordrivet och manligt som gäller, tål att användas i duschen.
#151 Petrus säger
2005-09-11 19:50 - Anmäl

Lite tips & åsikter...

Både armhålor, bröst, mage, runt könsorganet och pungen fungerar utmärkt att raka i duschen när man är inlöddrad med duschtvål eller om man vill använda rakgel. Vilket som. Så länge rakhyveln inte är för sliten blir resultatet ok tycker jag. Den som inte vill det kan ju testa att vaxa, dvs "Veet for men". Jag har en tjejkompis som gjort det på mig ett par tre gånger och ja, det gör ont som fan första gången/erna, men man vänjer sig och håren blir "lättare" att dra upp, så efter några gånger känns det inte lika mycket. Dessutom varar ju vaxningen längre än rakningen. Vaxning funkar ju även på könshåret ovanför snoppen, men med en viss smärtvarning. :-)

Skulle aldrig i livet använda vax på pungen! Där är det som sagt rakhyvel som gäller.
Mellan skinkorna skulle jag välja att vaxa om det hade varit aktuellt...
Ögonbrynen har jag aldrig trimmat, kanske testar det någon gång framöver, men de enstaka hårstråna mellan ögonbrynen plockas med pincett. Som mycket annat gör det mest ont första gången, men det minskar efter hand som sagt.
Fötterna har fått smaka på rakhyveln ett par gånger...

Jag rekomenderar INTE några hårborttagningskrämer över huvud taget!!! Klarar man av det så är vax det bästa (med reservation för vissa områden på kroppen). Annars är det rakhyveln i duschen som gäller - billigt och smidigt även om det krävs lite oftare arbete. Men är man ändå i duschen så...

Så en fråga sist: Är det inte någon som har testat att raka mönster av könshåret?
#152 J.Phillip säger
2005-10-06 03:04 - Anmäl

Tro inte på att håren försvinner helt med metoderna som finns ute nu.......har själv betalat över 30 000 på att få bort håren i kroppen......visst har jättemycket försvunnit, men det finns alltid hår under huden som väntar på att komma ut......dessutom så gör det skitont i början......så tänk igenom det riktigt om ni skall satsa på det...Tack för mig!!!!
#153 Balac säger
2005-10-17 07:13 - Anmäl

Man läser ju ofta om olika företag som erbjuder sig att ta bort oönskad hårväxt här och där. Men hur är det egentligen..
Har dom ställen på kroppen (t.ex intima delar) där dom inte utför några behandlingar, rent generellt?
Jag hade ju nästan kunnat mörda för att bli av av med könshåret för resten av livet :-)
#154 aleks säger
2005-10-22 01:58 - Anmäl

att raka sig "mellan skinkorna".. kan ge inåtväxande strån (sånna som man kan få i ansikten.. ).Jag har en kompis som fick det mellan skinkorna och han var tvungen att operera vart ingen vacker syn efter det.. vet ine om samma sak kan hända om man använder borttagningskråm??..
#155 Alex.J säger
2005-10-26 23:20 - Anmäl

Slutligen 2st viktiga frågor:
1.Är det någon som testat att ta bort hår "permanent" (tex på ryggen, axlar, bröstet) med laser? Jag har läst om många som varit "ganska" missnöjda!
2. Och har ni gjort det för längesedan?! Är det ännu mer intressant, då jag undrar om resultatet "står sig" jag funderar starkt själv på laser. Svara gärna utförligt..!
#156 Danne säger
2005-10-27 01:37 - Anmäl

Alex.J:

Jag är just nu i en hårborttagningsfas på hela ryggen, skuldrorna och axlarna, har betalat för 6 st behandlingar och genomfört 2st av dem. måste säga att jag hittills är mycket nöjd med resultatet, nu är det ca 3 veckor sedan min senaste behandling och jag har förlorat mycket hår på ryggen, hade en hel del innan. Nu är det ett par halvstora fläckar kvar på ett par platser men resten är helt rent, axlarna och överarmarna har jag märkt mest där jag förut hade riktigt mörkt hår, har inte sett något där på flera veckor. Och jag har endast gjort 2 behandlingar!

Kostade mig ca 14000 för 6 st så jag tycker garanterat det är värt det även om håret kommer tillbaka om 5 år. Är en obetydlig summa över den tiden. kanske kommer tillbaka tidigare dock, men jag har inte hört något om att någon har fått tillbaka hår efter en lyckad borttagning.....
#157 Alex.J säger
2005-10-27 22:22 - Anmäl

Tja Danne! tack för ett bra svar. De läkarstudier jag läst på den största amerikanska samlingsidan om bla laser http://www.hairfacts.com/ visar studier som har gjorts som längst max 2 år efter sista behandlingstillfället (7-9 ggr), och resultaten var väl ganska dåliga då det sker återväxt på männs ryggar och bröst ända tills 50 års åldern. (läs män särskild information http://www.laserkliniken.se/hairRemovalInfo.jsp ) nu kommer ny frågor. 1. Vilken metod använder du? 2.Har du fått ärr/skador? 3.vilken klinik? Tack för din tid. mvh Alex
#158 Gäst säger
2005-10-28 11:18 - Anmäl

jag använder IPL på gamla stans laser och kirurg mottagning i Stockholm (www.kirurg.com). Och nej jag har inte fått några ärr, efter en behnadling har det kanske varit lite rött på vissa ställen, tex axlarna och det har kännts lite ömt. Själva behandlingen har kännts lite mer än vad jag trodde att den skulle göra. Det känns som att bli stucken av 1000 nålar när de kör med lasern. Är uthårdlig så klart men riktigt obehagligt, speciellt på områden där det växer mycket hår.

Läste lite på den andra länken du gav och det låter ju oroväckande, det är väl bara att hoppas att det inte blir nån återväxt de närmaste åren, men blir det det så kanske det endast behövs en eller två extra behandling för att få bort de nya håren som kommit upp. priserna går ju ner med tiden också. När jag började tänka på att ta bort hår räknade jag lite grovt med att i värsta fall få lägga ca 30000 kr på det, men det var ett par år sedan, nu kom jag undan under halva den summan.
#159 Alex.J säger
2005-10-28 23:03 - Anmäl

Tack för ditt svar, posta gärna dina "uppdateringar" inom din behandling det är mycket intressant för många att veta! Mvh Alex
#160 andreas säger
2005-11-04 19:52 - Anmäl

Hejsan!
Ang. det ni skriver om att avlägsna håret mellan skinkorna, jag tycker inte alls att det är ett problem när det växer ut. Visst, till en början kändes det ovant och det kliade lite. Men efter tredje gången så märker man det inte.
Jag anväder Veet hårborttagningsmedel - det står dock att det inte skall användas vid kön osv. men det fungerar för mig. Har aldrig fått sk. frätskador. Det står också att det skall verka i 10min, men jag tycker att intimhåret är grövre så jag låter det sitta på i 15min.
Det kan också hända att man som "första-gångs-användare" får små utslag, sk. infekterade hårsäckar. Detta undeviker man lätt genom att smörja in sig någrant efter hårborttagning och efter duschen. Jag använder Helosans som fungerar utmärkt.

Tack för en underbar site!
#161 Farre säger
2005-11-08 11:25 - Anmäl

Undrar lite på att köpa en av de nya hårborttagningsmaskinerna från Braun. De är egentligen till för kvinnor, så de kan raka benen och under armarna. Är någon ny slags maskin från Braun som heter eppilering, drar bort håret från roten..........någon som vet om det fungerar att ta bort hår på rygg och bröst med en sån?

Borde ju fungera bättre än hyvel och kräm, då de tar bort håret från roten som wax, men man slipper all kladd...
#162 Björn säger
2005-11-08 11:34 - Anmäl

Farre: Test på just en sådan kommer inom kort!
#163 ruff säger
2005-11-08 13:07 - Anmäl

Hej! Har använt babyliss epilerings-maskin i ett 1/2 år, i armhålorna,mage och dom nedre regionerna, och det funkar jättebra, gjorde ont lite i början men nu är man van så nu man känner knappt något. Det bästa är att man behöver inte bry sig om håret på flera veckor och de hår som växer ut kliar inte heller. Dessutom är det väldigt uppskattat av min tjej som och har en egen e-maskin. Ett tips om någon skall börja med att epilera sig så se till att håret är väldigt kort typ stubb, annars så kan det vara smärtsamt i början med långa hår.

/Tack för mig
#164 Gäst säger
2005-11-11 15:34 - Anmäl

Jag har läst väldig mycket nu och jag tycker det här var en väldigt intressant site ni har. Jag undrar det här med raka pungen jag har mina funderingar på det. Men undrar vad tjejer tycker (jag vet att det är olika från tjej till tjej) men är det äldre eller ungre som tycker det är snyggt jag är en nyfiken grabb på 19 år. och jag undrar vad unga tjejer tycker om det? det skulle vara intressant och höra era åsikter om dettta.

Manolo ni är bäst.
#165 Gäst säger
2005-11-18 09:26 - Anmäl

tänkte testa denna krämen efter vaxning http://www.gents.se/index.php?section=products&id=243

undrar om nån har testat den?
#166 z.a säger
2005-11-21 13:19 - Anmäl

Jag rakar mig på pungen och områdena omkring för att tjejerna ska slippa få hår i munnen vid oralsex. Uppskattar själv rakade tjejer och slippa få hår i munnen. Då kan väl jag ställa upp o göra samma sak i jämnställdhetens anda.
Går utmärkt att raka sig med rakhyvel för min del.
#167 Niclas säger
2005-11-21 15:57 - Anmäl

Många som skriver om vaxning av könshår och mellan skinkorna. Men är det verkligen någon som testat?

Har köpt vax och nyss testat för att se så jag inte får nån allergisk reaktion av det. Får jag inte det så kommer jag förmodligen gå vidare imorgon och vaxa könshåret. Dock är jag inte helt säker på vaxningen mellan skinkorna. Men det kanske kommer det också.

Nån som har nåt bra tips för att det inte ska bli infekterat eller inåtväxande hårstrån sedan?
#168 till Niclas säger
2005-11-22 07:25 - Anmäl

var köpte du vaxet och hur mycke kostade de?
#169 Niclas säger
2005-11-23 12:20 - Anmäl

Jag köpte det på Åhlens. Brazilian Hard Wax från märket Andrea. Importeras i Sverige av J. Nordström Handels AB. www.nordstromshandels.se
Dock går det inte att beställa därifrån. Men man kan se information om produkten har jag för mig. www.kicks.se har också med produkten på sin sida tror jag.
Minns inte vad jag betalde för det, men är du inte urfattig så är det överkomligt.
Ska testa det idag, återkommer med utvärdering.
#170 Lina säger
2005-11-25 00:03 - Anmäl

Finns inget äckligare än hår under armarna på killar...!! För faan, ta bort det!!!!!
#171 tom säger
2005-11-25 08:25 - Anmäl

NI ÄR SÅ GRYMMA!
#172 Het ;) säger
2005-11-27 17:45 - Anmäl

Hej finns de nån som har testat denna lotion som sägs ta bort håret permanent (Kalo Hair Inhibitor Lotion) http://www.gents.se/index.php?section=products&id=243&from=23
#173 W00t säger
2005-12-01 20:24 - Anmäl

Ska ansa lite varstans, skitbra information här =)
#174 Lena säger
2005-12-02 15:13 - Anmäl

Enligt jsisters.com heter den manliga versionen av Brazilian bikini wax, Brazilian sunga wax. Så om man ska till New York kan man passa på att gå till j sisters. Vad jag förstår har de en egenproducerad avdomningskräm som gör att processen fungerar lite mer smärtfritt.

Själv rakar jag med hyvel och jag förstår inte varför analrakning skulle vara mer smärtsamt eller krångligt för män än för kvinnor. Nån som kan förklara? Stringtrosor har ingen funktion vad gäller det i alla fall kan jag avslöja. Däremot kan man använda lite hudkräm eller babyolja om det blir torrt eller kli-igt.

Vad gäller behåring av män: jag föredrar klippt i armhålor, rakad pung och mellan skinkorna, normal eller rakad bröstkorg och såklart inget hår på ryggen. Men försök hålla ett bra helhetsintryck, har du superhåriga armar och ben kanske det ser fånigt ut om du rakar bröstet.

Om man får stora problem av rakningen av tex känslig hud kanske man bör tänka om och istället klippa eller rakapparata ner det på en hudnära nivå.
#175 Niclas säger
2005-12-04 13:59 - Anmäl

Brazilian Hard Wax fungerar iaf bra att vaxa könshåren med. Nu var det nästan en och en halv vecka sedan jag vaxade och är fortfarande så gott som hårfri. Det är nåt jag rekommenderar för den som inte har väldigt låg smärttröskel. För det gör ont, riktigt ont. Speciellt om man ska göra det själv, sedan är det extremt tidskrävande, speciellt när man gör det första gången. Man började få in "snistsen" efter ett tag och då gick det lite lättare.

Sedan är det viktigt att man återfuktar huden efteråt med någon hudkräm. Dock inte direkt efteråt eftersom då är porerna fortfarande "uppslitna". Vänta 2 tim eller någonting sådant. Ta gärna någon med "lite" antibakteriell förmåga, t.ex. Propyless.

Efter vaxningen kommer det vara väldigt mycket rodnad men det brukar försvinna efter en natt. Dock kan det vara "små prickar" kvar där håren varit men dom försvann för mig efter ytterligare en dag. Ett område som jag dock inte skulle rekommendera att vaxa på, är pungen eftersom huden där är mera "sladdrig" och knottrig. Jag tog bort håret där med pincett. Ett 2 timmar jobb ungefär :)

Resten av könshåret går bra att ta med vax. Skulle tro att håret under pungen och mellan skinkorna också ska gå bra att vaxa bort. Tyvärr hann jag inte med det i den här svängen utan det får bli nästa.

Hygien är det viktigaste under samt efter vaxningen, vilket är det enda problemet som kan bli om man vaxar mellan skinkorna eftersom det är mera "tillslutet" där än runt könsorganet och därför påsamlas det mer "smuts" där. Läste att nån tyckte det var bra att då ha string som gör det lite mer luftigt mellan skinkorna och det verkar rimligt enligt mig också. Om man inte vågar köpa stringkalsonger ute i affär så kan jag rekommendera internet. Tyvärr finns det ingen svensk sida som säljer "vanliga" stringkalsonger. Jag kan dock rekommendera en brittisk sida som inte tar ut nånting i frakt. www.figleaves.com dock står priserna i euro. Så smidigt att kolla upp hur mycket det kommer att landa på i kr med valutaomvandlare på www.forex.se
#176 Moe säger
2005-12-04 20:13 - Anmäl

Okej efter som alla folk skriver här och tycker det ni tycker så ska jag också tycka lite.. jag tycker det är lite överdrift med att raka hela kroppen speciellt om man är kille/man.. Lite hår ska man har tycker jag.. raka under armarna är okej även bröst om man har något under att visa alltså.. annars ingen ide tycker jag.. att en kille rakar sina ben är ett stort FEL tycker jag.. skulle jag ha en kill kompis som rakar sina ben då skulle jag sluta umgås med min kompis.. för då går man över gränsen kan jag tycka...


men ääääsh lite hår här och där är inte farligt egentligen.. ända jag tycker är drygt är rakningen för oss killar.. ibland så irriteras huden och det växer lite finnar efter rakningen ibland så.. men annars är det okej men ändå så årkar man inte på morgonen att stå och raka sig liksom...

men alltså rakar man sig hela kroppen varende hårstrå då kan jag tycka att man mer åh mer gay .. för vad kommer här näst liksom ?.. visst det finns smink för oss killar men vissa passar i det i lagom dos vissa inte alls!..

men vi ska inte gå för långt.. tjejerna/kvinnorna ska ha sin kvinnliga /tjejiga STIL och sånt så inte vi killar går och klär oss i tjej kläder åh använder tjej parfym men sen beror det på vad för kånstig läggning man har..men jag skriver som jag tycker.. men tjejer ska allafall ha det som tillhör könet liksom.. that`s it!
#177 henndrikk säger
2005-12-04 22:42 - Anmäl

Moe: Det finns ju inget rätt och fel ;-)

"speciellt om man är kille/man" - Varför är det en större överdrift om man är kille?

"tjejer ska allafall ha det som tillhör könet" - Du låter som en man á la 1950 ...
#178 Steve säger
2005-12-06 13:27 - Anmäl

Ni som vaxar/rakar röven och anus, gör ni det pga av uteseendet? Har svårt att tänka mig att många särar på era skinkor och noterar att det är fint och renrakat? Eller är det sexuellt? Gillar ni anilingus och er partner vill inte ha hår i munnen? Finns det andra orsaker? Upplys mig gärna.
#179 Lollo säger
2005-12-07 09:15 - Anmäl

Klockren sida.. har streckläst allt nu! Mina ögon blöder :*( men de var de värt=) hehe..
jag är en tjej som vill säga lite vad jag tkr till er killar som undrar över våra tankar. Självklart är det jätteolika mellan olika tjejer vad de tycker, jag själv ser håret som lite ohygieniskt. Men inte skulle ja tvinga min kille att ta bort allt! Att man sen hålelr sig trimmad och fin det tycker jag hör till god hygien.
Jag har själv inte mkt hårväxt. Är lyckligt lottad med att kanske raka benen var 3:E månad för då har de kommit ett par genomskinliga hårstrån på 1/2 mm.. och under armarna, där hittar man inget, ens med förstoringsglas.

Men jag har några varningar till er killar!
Jag köpte en billig hårborttagningskräm, vid namn Opilka..
Visst den funkade, om man använde den i dubbelt så lång tid som de stod angivet. Inge mer med de.. men 2 dagar efter jag använt den, så började tuben expandera. De var en typ " folie" förpckning.. ja typ kaviartup, fast smalare. Efter 3 fdagar var den på väg att sprängar.. säger de ngt om vad d eär för konstiga saker i?
starkt säkert:S

sen jag har märkt att värkningstiden som står på förp kan man inte alltid följa, på vissa krämer skulle ja vara sönderbränd efter den ang tiden-


Hur klarar ni killar att RAKA pungen?
jag rakade min lilla vän, å de bara på de synliga delarna.. ( lyckligt lottad på de osynliga delarna:P) å när de växte ut... AOoooWW! Fick turbo i benen och gick som jag hade ngt uppstoppat där emellan.. å upp till ICA för tt köpa Veet!

ujuj... beundrar er killar !
hehe

..

SKaffa en sån här sida åt oss tjejor åxå;)

lycka t med allt!
Mvh// LOLLO
#180 Niclas säger
2005-12-08 17:06 - Anmäl

Lollo. Ja raka pungen är ingen trevlig upplevelse. Testa att vaxa. Visst det gör ont men då är du len och ren i minst 1,5 vecka. För alla boys rekommenderar jag pincett.

Sen en allmän kommentar och det är att vill folk ta bort allt hår så får dom väl göra det. inget värderande i det. Då har dom säkert inte så mycket hårväxt heller. Jag tycker dock att intimhår, under armarna och om man alternativt har det nåt på ryggen ska bort.
#181 henndrikk säger
2005-12-08 19:27 - Anmäl

Niclas och andra som tycker att det är jobbigt att raka pungen:

Jag tror att ni konstlar till det lite. Det är piece-of-cake: se till att pungen är ihopdragen, men inte skrynglig som efter ett kallt bad utan bara "fast". Ta lite rakgel/skum på och vänta några sekunder. Dra sedan hyvel nerifrån och upp.

Om jag ska vara ärlig, och det ska man ju vara, så tycker jag faktiskt det är lättare att raka pungen än att raka mig i ansiktet. Eller ja, det blir lättare bra resultat iallafall. Jag tror inte att det är värt att vaxa eller använda någon läskig hårborttagningskräm på de nedre regionerna.

Jag lovar att det är värt att vara len och fin när flickorna är där och nafsar. Obeskrivlig känsla.
#182 Niclas säger
2005-12-08 20:54 - Anmäl

Vax säger jag bara. Alltså själv pungen är ju inte jobbig att raka. Inte det runt om heller. Det är ju sen när stubben och helvete kommer som det obehagliga kommer. Nej tacka vet jag vax. Man gör det en gång sen är det kunglisch
#183 Bra hendrikk!! säger
2005-12-09 20:57 - Anmäl

Jag håller helt med dig hendrikk!
Jag rakar min pung själv och jag tycker det är en speciell känskla när den blir så len. (visst kliar det men inte så mycket som efter dom första gångerna).
Nej jag led själv av mycket hår just kring könet och hade planer på hur det skulle va och raka det och jag får ersänna så här efteråt att jag ångrar att jag inte gjorde det tidigare.
Men nu är det bra iallafall. Jag rekommenderar killar att göra det (ja ni som är håriga och föredrar att använda kondom vid vissa tillfällen). Jätteroligt att tjejerna också släger in lite kommentarer också ibland.

Ännu en gång jag håller med dig henrikk (torsdag 8 december.)
#184 henndrikk säger
2005-12-10 13:10 - Anmäl

Trevligt att höra.
#185 Kim säger
2005-12-14 16:57 - Anmäl

Hår på magen och bröstet ska det vara kvar ? Vad tycker tjejerna
#186 Daniel säger
2005-12-14 19:26 - Anmäl

Björn, när skulle ni ha med testet om epileringsmaskiner?
#187 Björn säger
2005-12-14 20:34 - Anmäl

Vi har smygtestat den lite då och då på kontoret (med smärtsamma följder). Men nu har Fredrik fått äran att testa den på riktigt. Han har den hemma just nu faktiskt.
#188 Eva säger
2005-12-15 17:48 - Anmäl

Svar till #186
Jag ser ingen anledning till att lägga energi på att ta bort hår på mage och bröst. Det kan vara rätt trevligt:-) Kanske bäst att påpeka också att jag aldrig har saknat det på en kille som inte är hårig! Jag är s.a.s. neutralt inställd.
Men, alla går igång på olika saker så du kan ju alltid fråga tjejen vad hon tycker.
Om en kille har hår på ryggen så får det däremot gärna ryka för min del.
#189 kurt säger
2005-12-22 08:36 - Anmäl

Trimma/raka regelbundet så blir irritationen mindre, naturligtvis med vassa blad på hyveln.Under armarna så kan det räcka att använda trimmer.En bonus med att raka sig under armarna är att då får ju deodoranten chans att hamna på huden och tränga in till svettkörtlarna, istället för att fastna i håren och kleta ner kläderna så fort du blir varm. Använd roll-on antiperspirant deo på kvällen och inte på morgonen. Min tjej gillar verkligen min trimmade kulpåse. Gör det som passar dig, snart är väl Tom Selleck och Tom Jones de nya idealen som pengarna skall tjänas på.
#190 tommy säger
2005-12-31 02:29 - Anmäl

Mycket bra sida, synd att man inte upptäckt den ett par år tidigare.
Har rakat pungen lite då och då ända sedan det kom hår men det är senaste året som jag sett till att inte slarva. Har kört Mach3 för det mesta, tills jag testade Lady Shave... I know, tycker dock att den rakar närmre. Hårborttagningsmedel på pungen, nej tack.
Testade på benen och fick lite på pungen. Sved som bara den. Notera här att det är Veets kräm för män, kanske den rosa för kvinnor är bättre.

Bröstet och magen hålls rakat lika så. Armhålorna är det samma. Har nyligen införskaffat en klocka, vilket fick mig att inse hur hårig mina armar var. Blev till att testa hårborttagningskrämen och lady shaven(ifall allt inte går bort) och det fungerar ypperligt. Tänkte att nu är hela överkroppen fin, testar benen med. Måste säga att detta känns skumt som bara den... Kanske ska testa att trimma benen, så det blir lite lagom.

Vad för trimmer(sort och märke) är att rekommendera?
#191 Munck säger
2006-01-02 23:08 - Anmäl

Gott nytt i det nya året!
Jag läste en artikkel i den danska tidningen politikken, som nog skulle
intressera många här:

Babybliss kommer snart att lancera en intimtrimmer speciellt för männ.
Vi får vänta i spänning...

http://politiken.dk/VisArtikel.sasp?PageID=427370
#192 Gäst säger
2006-01-12 15:01 - Anmäl

Förnedrande, skulle bröstrakning vara Gay? tjejer älskar det!
rakad penis eller ansad för den delen med!
#193 Micke säger
2006-01-13 09:35 - Anmäl

Jag fattar inte hur en sajt som brukar ha sån koll som Manolo brukar ha, missar det faktum att det är torrakning som gäller för könshår. Att torr-raka pungen är inte samma sak som att torr-raka ansiktet. Det är olika hårtyper, och torr-rakning av pungen är helt smärtfritt och ger ett betydligt bättre resultat än rakgel, raklödder eller tvål. Detsamma gäller för armhålorna, som har samma typ av behåring som pungen.
#194 Millimina säger
2006-01-17 21:44 - Anmäl

Hej alla skönhetsivrare!
Visst tror jag på form före funktion, men inte i relationer. Läste på tidigare inlägg att skönhetsidealen stressar ffa unga människor. Jag blir inte skrämd över att människan vill bli vackrare, klä sig vackrare eller ha vackert runtomkring sig. Det läskiga med skönhetsdebatten tycker jag är när jag märker att människor väljer varandra eller väljer bort varandra för hur de ser ut. Tänk mycket på det vackra, men tänk mer på funktionen när det gäller parnerval!
#195 Millimina säger
2006-01-17 21:45 - Anmäl

Och för de som inte hajjade... det skulle stått partnerval =)
#196 David säger
2006-01-18 18:12 - Anmäl

Micke har givetvis helt rätt om torr-rakning (två inlägg upp!). Jag vill bara tillägga att rakade armhålor minskar risken för lukt och svettfläckar. Så för guds skull, raka, eller åtminstonde snagga där. Att inte göra något mot könsshår är helt ok om man tycker illa om oralsex, men annars bör man nog raka.. Att lämna lite stubb kan vara idealiskt om man vill undvika den faktiskt lite obehaglliga synen av renrakad hud..

<em>Kommentaren redigerad av Manolo.se</em>
#197 Krille säger
2006-01-20 16:43 - Anmäl

Tänkte skriva ner en eller annan reflektion på de 197 (!!) inlägg jag nu seta och läst igenom om både det ena och det tredje.

Först och främst måste jag tacka för en mycket välskriven och givande artikel, och att den gav ett och annat smil i mungiporna gjorde inte saken sämre.

Jag har själv hållt både den övre, mellersta och de nedre regionerna av min kropp (ansikte, armhålor och skrev för er som är intresserade) så renrakade tid och ork tillåter och trivs fantastiskt bra med det. Anledningarna är relativt simpla;
1. Jag har ganska ymniga svettningar (Nej, jag är varken stor och fet eller otränad; har spelat hockey och gått på diverse gym mer eller mindre hela mitt liv (~10-12 år om jag inte missminner mig) så att raka mig under armarna ger i alla fall en placebo-effekt av att minska det problemet.
2. Jag anser att ett rakat skrev är ett fräscht skrev, no more, no less... samt att om vi "kräver" att tjejer ska underhålla sin lekplats, varför ska då vi behålla skogen där våldsmän håller till på oss själva?

De problem folk beskriver med otroligt kliande utväxter och eventuellt även sårbildning på grund av dessa är, i alla fall för mig, ett minne blott. Jag har nu rakat mig här och där under säkert fem år eller mer och det var bara de första månaderna (om inte rent månaden) som jag upplevde att det var ett problem. Det verkar som att kroppen anpassar sig efter ett tag, men det kanske är väldigt personligt som det brukar kunna vara med allt annat. Det enda tips jag kan ge är att försöka med lite olika varianter om det visar sig vara omöjligt att stå ut med att bara använda en hyvel. Själv har jag använt en Mach3 sedan starten och det fungerar alldeles utmärkt...

Vad jag stör mig lite på är att många verkar tycka det är överdrivet fåfängt, påpressat av media och rent av att man är en otroligt svag person som man rakar sig. Som att man skulle vilja visa någon annan hur fräsch och vältrimmad man är; men som någon tidigare skrev är det inte direkt det första man möts av (förhoppningsvis) så varför då göra det? Varför jag personligen tar bort min genetiskt tilldelade kroppsbehåring är för att jag själv trivs mycket bättre utan, det är helt enkelt rent och fräscht och mycket skönare att slippa vandra omkring med, exempelvis, en törnbuske under armarna, som dessutom har en dålig ovana att generera en minst sagt otrevlig odör. Det är väl inte värre att raka sig i skrevet än att känna lusten att ha ett par snygga byxor på sig. Utseende är inte allt men det är en stor del av, i alla fall mitt, personliga välmående

En fråga till er tjejer, jag vet att ni finns! Ni är inte bara ett sagofenomen:
Jag har hört både historier om att kroppsbehåring är bra, behåll den! samt att less is more, and nothing is great. Personligen skulle jag nog tycka, eftersom jag gör det nu, som kille, att det sistnämnda är helt rätt; men hur är det egentligen? Är det motbjudande med en helt renrakat bollpåse, eller armhåla? Stöter en skog bort mer än den bjuder in? Gör det egentligen så stor skillnad? Det vore ganska intressant med (lite mer) kvinnliga åsikter här, även om det kanske inte är så överdrivet många som läser en sida främst avsedd för män.

En sista sak för er kvinnor som tycker det är fjolligt att raka sig:
Anledningen att ni gör det är, vad? Låt erat armhår växa ut och känn hur skönt det är. Trivs ni inte med det är det nog ganska självklart att ni gör någonting åt det, varför ska inte vi män få göra samma sak? Att män nu börjar få upp ögonen för en industri som tillägnats kvinnor sedan den startade borde väl nästan ses som något positivt? Hygien är väl alltid trevligt, men det kanske råder delade meningar om det...

Lite tankar och frågor, tack för en värd artikel!
#198 Pelle säger
2006-01-21 12:36 - Anmäl

Ingen som har nån kommentar på inlägg 173?
Jag undrar hur bra något sådant förstör huden eller typ är så stark så den är cancerframkallande.

"Het ;) skrev söndag 27 november 2005 17:45

Hej finns de nån som har testat denna lotion som sägs ta bort håret permanent (Kalo Hair Inhibitor Lotion) http://www.gents.se/index.php?section=products&amp;id=243&amp;from=23"
#199 Gäst säger
2006-01-22 19:10 - Anmäl

"Har du testat tricket med deodoranten" fredrik elr björn...elr nån annan som vet, vad innebär det?? tack för svar.
#200 Bella säger
2006-01-26 00:16 - Anmäl

En tjejs synpunkten på hår:
Helrakat könsorgan är verkligen det allra finaste. Det är verkligen läckert. "Krille", nej det är inte avtändande med en kal bollpåse, det är mycket mysigare att känna och slicka på (helt lent ju!). Jag kan inte tänka mig en tjej som inte uppskattar det. Men sedan är det inte heller fult med hår, rent visuellt. Men otrevligare när det gäller oralsex, definitivt. Det vet ni väl själva, ni vill hellre slicka en len pussy, eller hur? Min pojkvän brukar köra ett mellanting: helrakad pung men lämnar lite hår runt penisroten för att den inte ska se så kal och "mesig" ut i slakt tillstånd. Jag tycker att killar gärna får raka mellan skinkorna också men de flesta verkar väldigt motsträviga till det. Kom igen - vi tjejer står ut med brasiliansk bikiniwax och andra tokigheter. Jag har till och med plockat hela bikinilinjen med pincett en gång i brist på rakhyvel. Men det tog för lång tid hehe. Hur som helst, jag föredrar helt släta killar.

Hår på rygg och bröst gillar jag inte alls, vaxa gärna där. Men raka inte, en gång var jag med en kille som hade stubb över bröstet och runt raggarsträngen - INTE mysigt. Lite lagom mycket hår på benen är dock helt OK. Under armarna också, men helst ska det vara ansat där. Inte långa tovor.

Ta gärna bort strån mellan ögonen, det är snyggare med två ögonbryn och inte ett enda stort unibrow. Men på huvudet får ni gärna ha hår. Ni får också gärna låta oss flickor leka med det. Jag vet många grabbar som kör med vax/gele och som skriker högt om man försöker pilla lite kärleksfullt.

En sak som inte direkt har med hår att göra, men ändå:
Grova händer är inte sexigt. Snälla använd lotion! Jag kan tänka mig att en romantisk bild av en tjej med liten späd hand i en stor manshand kan verka fint, men raspiga arbetarhänder mot min kropp är inte roligt! Speciellt inte när det kommer till intima regioner.
#201 Johan säger
2006-01-28 21:43 - Anmäl

Bella: en tjejs synpunkten på hår!!:) kan inte du lägga in fler insiktsfulla synpunkter?hittar jag fler på snyggast.se eller lunarstorm?:)
#202 Alex säger
2006-01-29 18:08 - Anmäl

Först och främst: tack för en utmärkt sida!

Second, en fråga om det finns några bra tips för plockning av de där irriterande hårstråna mellan ögonbrynen. Jag brukar vanligtvis plocka med en vanlig pincett men ofta växer håstråna tillbaka i ett ganska grovt tillstånd och då vill man gärna rycka bort dem så snabbt som möjligt. Problemet är bara att de är alldeles för korta för att pincetten ska kunna grabba tag i dem så man får gå runt med något som på nära håll ser ut som stubb! :( Kanhända använder jag en dålig pincett. I sånt fall skulle det uppskattas om någon vore snäll och rådde mig om hur man skaffar sig en bättre. :)

Slutligen skulle jag vilja veta om det finns några bra metoder för hur man vaxar bröstkorgen. Jag har använt mig av cold wax-stripes och upplever att när håret växer tillbaka ca 10 dagar senare uppstår samma problem som för håret mellan ögonbrynen, nämligen att det är väldigt grovt. Finns det bra metoder för hur man går tillväga eller är det bara min hårväxt som är lite knasig?

Tackar på förhand!
#203 P säger
2006-01-30 13:08 - Anmäl

Deodoranttricket innebär att man rollar området som man rakat med deodorant. Det hjälper så att det inte uppstår någon irritation. Funkar för mig. Ett förslag är att välja en oparfymerad sort. Roll-on ska det vara.
#204 Robert säger
2006-02-08 15:55 - Anmäl

Det finns en sak jag inte är med på alla tjejer som pratar så mycket om att backham o sådanna där kändiskar e så snygga och på bilder som när backham gör reklam för kalsonger för CK så är han helt rakad på hela kroppen sammtidigt verkar de tjejer som har gjort inlägg på denna sidan tycka om att killar ska ha lita hår på bröst och under armarna så man blir ju lite vimsig här jag fårstår ju att smaken är olika för olika människor och att vissa tycker om helrakat och andra inte. Men i slutändan känns det ändå som lite bubbelmoral när tjejerna "ärligt" kommenterar på denna sidan om att killarna ska ha lite hår kvar sammtidigt som det är så mycket snack om Backham. Någon som kan förklara hur det hela ligger till egentligen?
#205 Tommi säger
2006-02-09 18:57 - Anmäl

Jag har vaxat bringan och upptäckte att det faktiskt inte alls gör ont. Det känns men jag kan absolut INTE påstå att det gör ont. Då är stubben efter rakning mycket mer obehagligt.
#206 P säger
2006-02-10 09:08 - Anmäl

Tommi, vaxade du själv eller hade du hjälp? Jag skulle vilja vaxa både här och där, men undrar om jag verkligen har mod att dra själv.
Busken borde väl va det värsta. Nån som gjort det på sig själv? Tips? Teknik?
#207 Cute säger
2006-02-14 23:34 - Anmäl

Ännu en tjejs åsikter:
Varför tycker alla att det är jättefåfängt av killar att raka/vaxa osv, att sköta om sig helt enkelt? Jag menar, vi tjejer går ju igenom hur mycket som helst för att vara så fräscha och sexiga som möjligt. Tänk bara brazilian wax!
Tycker det är sexigt när killar bryr sig om hur de ser ut, man vill ju inte ha värsta busken, över allt på kroppen :p
Vet att många tjejer som jag pratat med tycker det är sexigt med hår på bröstet och så, personligen tycker jag att det ska vara rakat (om det är lite hår) eller vaxat på bröst och rygg, inte sexigt alls! Absolut rakat eller väldigt kort hår under armarna, och så gärna trimmat eller rakat där nere. Tänk bara hygien, mycket mycket fräschare ju mindre hår.
Jo, och så raka inte benen! Det är enda stället (förutom på huvudet), där det är manligt med hår.
#208 Cute säger
2006-02-14 23:35 - Anmäl

Förresten, inte så viktigt med hår på huvudet heller :P Sen så är det plus om skägget och mustachen är borta med...
#209 leif säger
2006-02-23 11:31 - Anmäl

Har med intresse läst 209 inlägg om hårets vara eller icke vara. Är själv hårlös i de nedre regionerna sen drygt 10 år tillbaka, fått bort det med ladyshaver, gick över till hyvel för att nu använda mig av vax. Det är helt ok att använda vax på hela paketet även mellan skinkorna. Till P kan jag säga att gör som det står på förpackningen, tänk på att du måste dra vaxet längs med huden och inte uppåt för då kan det bli blåmärken. Har tänkt prova en hudklinik för att slipppa göra det själv, någon som vet om det finns någon som gör det i Göteborg?
#210 Mr. Math säger
2006-02-23 12:08 - Anmäl

Jag undrar om någon har provat den här rakhyvel/rakapparathybriden?----&amp;gt;
http://www.consumer.philips.com/catalog/HP/HP6350_00_webImageFullSize.jpg
Ska tydligen vara extra skonsam mot huden, men jag orkar inte chansa på 400 spänn ifall den skulle vara ren skit. Har inte hittat ett enda test på nätet
#211 dvdjon säger
2006-02-24 01:40 - Anmäl

Hej!

Jag har ett litet problem, är extremt hårig på mina ben.. jag provade veet på bena och det funkade alldeles utmärkt.

Jag hade även tänkt att vaxa skinkorna och pungen, dock har jag lagt märket till att mina hårrötter är väldigt grova, drog bort ett par från insidan av mitt lår, och jävlar! fick med hela roten plus lite rött (blod).

Någon som uppblever detsamma?
#212 Göran säger
2006-02-24 11:30 - Anmäl

Jäpp, har upplevet samma, insidan av låren e jävligt ömtåligt. Skinkorna har ja aldrig vaxat, men pungen har ja provat...d gick inte alls typ, huden e så slapp så håret får inget fäste på klistret
#213 Hmm säger
2006-02-27 01:01 - Anmäl

Asså folk.. eww?
#214 Jessica säger
2006-03-01 00:38 - Anmäl

En suverän sajt för er killar/män, men äve för oss kvinnor :)
Intressant att läsa om era funderingar kring kropp/hygien/klädsel/stil osv.

vad gäller kroppsbehåring: Min man har rakat håret på huvudet, eftersom det började bli tunt. han ser verkligen ursexig och snygg ut med rakat huvud. Sedan är han renrakad i ansiktet (eww för håriga ansikten). Han har ganska mycket hår på bröstet, men det ansas snyggt. Hår på ryggen går fetbort! Det tar JAG bort med vax.
Under armarna ansar han håret, vem vill se eller gå omkring med lååångt hår under armarna.

När det gäller de nedre regionerna så ansar han håret där, jag skulle aldrig kunna ha sex med en renrakad kille (bebisvarning!)
Hår på benen är helt ok. Nu har han inte långa mörka strån, utan ganska ljust hår.

Nästrimmer för hår i näsan. Min man lägger inte ner mycket tid på detta, men han mår bra av det och jag tycker han är fräsch och snygg.
Hår på rumpan bryr jag mig inte om, iof. har han inte mycket hår där.

Sedan killar, duscha varje dag, raka er varje dag, använd tandtråd, tandborste, tungskapa. Rena korta naglar.

Detta är inte fjolligt, bara något ni gör för er själva och kvinnan i ert liv. Även om ni inte har någon tjej, ni mår bättre av att sköta om er.

Jag är 32 min man 35, vi har varit tillsammans i 15 år, han är fortfarande den sexigaste mest tilldragande man jag sett :)
#215 Markus säger
2006-03-01 11:29 - Anmäl

Till att börja med, riktigt riktigt bra sida. Two thumbs up!

Jag är relativt hårig (på "olämpliga" ställen) och har därför bestämt mig för att prova vaxning då permanent hårborttagning i dagsläget är ett för dyrt alternativ. Jag är grön på området och undrar därför om det finns någon som kan rekommendera ett (bra) ställe där jag kan vaxa rygg, axlar och nacke? Jag är för övrigt bosatt i Storstockholm. Tacksam för all hjälp jag kan få.
#216 P säger
2006-03-01 13:22 - Anmäl

Leif: Det m å s t e vara värre att vaxa busken än annat hår, eller?

Testade Veet for Men i helgen. Funkade super - även mellan skinkorna och på pungen. Inget svid.
#217 Anna säger
2006-03-03 11:34 - Anmäl

Gud vad roligt med en riktigt bra sida för killar. Jag bara måste länka den vidare till min man och alla hans polare. Till alla killar som vill veta så vill jag bara säga att renrakat bröst är det sexigaste som finns samma sak gäller det under armarna.
Hej hopp
#218 Ask säger
2006-03-08 19:12 - Anmäl

Jag har en fråga för ett tag sen köpte jag en pike t-shirt från Lyle and scott och när jag sätter på den så syns håret där uppe visst jag har inga problem med håret som jag har på armarna men pike tröjans slut slutar vid ja där uppe vid armen och det är hår hela tiden :p.. finns det något sätt och ta bort ?...
#219 Ask säger
2006-03-08 19:15 - Anmäl

Där bit ups eller vad fan det heter där finns håret.. bit ups armarna haha eller vad man nu säger.. tror ni fattar.. kan man ta bort ? håret
#220 cano säger
2006-03-12 13:59 - Anmäl

Hejsan !!
jag har en fråga tänkte om ni kunde hjälpa mig.Jag är en 20 år kille och harinte så mycket skägg.Jag har en hel del fast det är inte så mcket.Finns det nått lösning ?
M.V.H
#221 John säger
2006-03-12 14:08 - Anmäl

Köpte hem och testade Veet Warm Wax eftersom en tidigare flickvän pysslade med det och lät mig testa för ett par år sen. Var helt OK till att ta bort hårstrån på axlar och i nacke som jag stört mig på. Lite svårt att stryka på jämnt och tunnt på sig själv bara. Funkade bra och gjorde inte ont.
#222 Johan säger
2006-03-15 15:34 - Anmäl

hej skriver angående ett tidigare inlägg om Kalo hair inhibitor som ska ta bort hårväxt permanent.
Jag har använt lotion-produkten vid kanske 4 tillfällen efter att helt vaxat bort håret och det växer faktiskt ut mkt tunnare strån nu. Att allt inte försvunnit kan bero på att stråna växer i olika stadier och att varje gång jag vaxat har inte alla hår följt med eftersom många inte varit utvuxna.
Men jag tror ärligt att det fungerar som dom säger att det ska fungera om man bara har tålamod
lycka till
hej
#223 Jonas säger
2006-03-19 16:44 - Anmäl

Någon annan som har testat 'Kalo Hair Inhibitor'? Låter ganska bra om det nu funkar? Men hur blir det när man slutar använda det? Borde inte hårväxten bli som förut då medlet inte hämmar hårväxten längre? Eller blir borttagningen permanent?
#224 Matte säger
2006-03-24 21:50 - Anmäl

Har haft kul när jag läst alla inlägg.

Började raka mig för mer än 5 år sedan, är 36 år. Rakar pungen med rakhyvel. Har aldrig nåt problem med det. Nu när jag läste kom jag ihåg att det sved riktigt i början men har rent glömt det. Det går över. Sen tycker jag inte heller att utväxten är ett problem alls - blir kanske bättre med tiden det oxå.

Ska dock utfärda en varning. Använde "Rasera" kräm på pungen och trodde det skulle fatta eld. Fick rent brännskador och det var ilröd i flera dagar. För övrigt så är "rasera" som säljs överallt en fantastisk medel för hårborttagning - även mellan skinkorna. Ang. hår mellan skinkorna har det varit en del frågor om varför man ska ta bort det. Om man ställer den frågan har man ingen upplevelse av det. Toapapper &amp; hår är ingen trevlig kombination. HÅR MELLAN SKINKORNA ÄR EXTREMT OHYGENISK OCH OTREVLIG. Det har ingenting hur det ska se ut att göra - inte för mig i alla fall.

Har vaxat bringan med upplever att man får små blåsor efteråt. Däremot att vaxa under armarna ger en otrolig len känsla och varande resultat. Ögonbrynen har jag plockat i mer än 15 år och efter ett tag förlorar man känsel där så pincetten gör inte alls ont. Stå i och uthärda - det är värt mödan.

Har provat vaxstrips men tycker att de är för svaga för att dra ut nåt. Köper vax som jag värmer i mikron.

Vår-/sommartid ansar jag benen eller även ta bort all hår - samma sak på magen. Där är "Rasera" som jag tidigare nämt mycket bra. Verkar på 3 minuter, är mild och luktar inte stark - på alla ställen förutom pungen som tidigare nämnt.

Sedan det här med hårbortagning är ju någonting man måste känna för själv. Min fru tycker väl att det är helt onödigt. Själv känner jag mig bättre. Jag fick en otrolig ökad självförtroende när jag började plocka ögonbrynen och slapp har en enda lång tjock bryn. Jag kunde se mig själv i spegeln och må bättre på en gång. Strunta i vad andra tycker och göra det du själv tycker känns bäst. Även om man vill veta vad tjejer tycker så tillfredställer man sig själv oxå och det kan kännas skönare för en själv att vara renrakad på vissa ställen. Prova och känn er för.

/matte
#225 det gör ont =) säger
2006-04-12 19:53 - Anmäl

Detta är helt klart det roligaste jag läst på länge. Började på punkt 1 och började asgarva från punkt 2 och nedåt =). Jo jag är kille och jag har håriga problem.

Innan denna sidan fanns för ca 3 år sedan ja då fanns det bara en sida som sålde produkter för håriga killar som mig. Då fanns följande hemsida med följande produkt: body4real.co.uk/product.php?productid=17788&amp;js... samt body4real.co.uk/product.php?productid=17830

Jag var så puckad och köpte produkterna på sidan ovan. När jag väll fick de beställda varorna och testade det, ja du jag har nog aldrig i mitt liv hafft så ont runt min pung, samt rumpan. Det sved i ca 3-4 dagar, dessutom fick jag utslag, små röda prickar runtom, ja de slutade med att jag fick köpa en produkt på det lokala apoteket för att få bort alla dessa röda prickar, samt svedan. Det tog ca 1-2 månader att återställa min rumpa &amp; min pung fråna dessa avskyvärda prickar. Dessutom kunde man få bränskador om produkterna som man smetat in sin pung med satt på för länge. Därefter har jag inte vågat prova några produkter alls.

Jag funderar dock på att prova Veet For Men, det kan inte vara värre än de produkter jag testat innan eller? Jag måste få bort håret från rumpan samt pungen då det börjar göra ont då man tränar än hel del osv det skaver osv. Det börjar bli obekvämt som tusan men frågan är om man vågar igen.

Någon som har bra tips???
#226 impa säger
2006-04-12 21:47 - Anmäl

Vadå vaxa benen? Finns det killar som gör det ;S
Jag tycker det är jätte snyggt med håriga ben (i alla fall på mig)
#227 Det här var en sida med galet skön inställning! säger
2006-04-19 18:50 - Anmäl

Hår är manligt = skönhet!
Kan förstå om det känns jobbigt att vara riktigt hårigt hårig. Ni män som rakar er, gör det ifall det får er att må bättre.
Hår är bara hår och ganska oviktigt i jämförelse med människan det sitter på.. Mycket eller lite kan båda vara fint.
Personligen älskar jag manligheten (med tillbehör). Jag tycker det finaste som kan framhäva ens kvinnlighet är vid sidan av en naturlig man..

En sak som jag funderat på… Jag brukar uppfattas som rätt så snygg. Underbart det såklart! Men det kan stundvis kännas jobbigt då man inte vet vem som egentligen ser bakom skalet... Det är inte enbart positivt att vara attraktiv.. Inte om man söker någon seriös, eftersom dessa män inte vågar fram lika fort.
Så jag undrar vad ni män tänker om brudar som inte rakar sig? Jag rakar mina ben, helt enkelt för att det är skönare utan hår. Men jag bara ansar håret under armarna, och jag kan erkänna att det egentligen är ett försök att få ytliga män att backa.. Tror ni det funkar så?

Jag måste få upprepa att det allra viktigaste ju är att varje man trivs i sig själv och med sin kropp. Håret ska inte komma emellan, så om det känns så – va bra att det finns tips här för hårborttagning.

Män ni är så fina så ni är skapta!!!
#228 Gäst säger
2006-04-19 19:04 - Anmäl

Till Robert: Det hänger inte ihop med håret om en kille är snygg. Beckham är snygg både med och utan hår. Gör som du trivs med själv (rakad eller ej), så du blir nöjd och själen kan glittra genom dina ögon. Det är sexigt!
#229 Jonathan säger
2006-05-03 15:43 - Anmäl

Vad är tricket med deodoranten?
#230 Rakad säger
2006-05-03 22:29 - Anmäl

Tips till alla som rakar sig för första gången på de nedre delarna. Gör det när du badar i badkaret. Funkar skitbra för mig, gör inte ont, allt hår försvinner lätt och man behöver inget raklödder (vilket är ivägen om det är mycket hår som ska bort...). Efter bara ett par gånger av rakning vänjer man sig vid utväxten, den känns knappt.
Tycker väl att det största problemet är att man måste raka sig så ofta för att hålla det nere, är lite sugen på att testa vaxning.
#231 P säger
2006-05-08 08:57 - Anmäl

Jonathan: Kolla sista stycket i avsnittet om Huvudet i artikeln om hårborttagning allara överst på den här sidan. Där står det om deotricket.
#232 rasmus säger
2006-05-08 10:00 - Anmäl

Jag har vaxat överkroppen på salong en gång. Ingen trevlig upplevelse, även om jag tycker att det är snyggt. För det första gjorde det riktigt jävla ont, speciellt när vaxet kletades på. Sen så kändes det helt annorlunda när tröjan skavde direkt mot huden, istället för mot håret. Det var nästan så jag mådde illa och jag var tvungen att ha på mig ett tajt linne som inte rörde sig så mycket under kläderna. Med det värsta var nog utslagen jag fick nån dag efteråt. Jag vet inte vad de berodde på, men ALLA hårsäckarna på bröstet blev inflamerade så jag såg ut som jag hade röda hund eller brännskada. (Kändes som sådan också) Det varade dessutom nästan en månad. Jag som stolt hade tänkt visa upp min nyvaxade bringa fick istället gå med polotröja...Inte kul alls.
#233 ABC säger
2006-05-08 21:32 - Anmäl

Hej. Måste bara säga att detta är en jättebra sida. Men jag har en fråga också. Jag har börjat få lite hår på mage och rygg. Håret är ganska tunt men det är mycket. Och om jag rakar bort det kommer det bli tjockare, och det vill jag inte. Frågan är då: Blir det tjockt även om ja vaxar bort? För det borde ju inte bli det, för man tar ju bort hårsäcken?
#234 P säger
2006-05-09 06:21 - Anmäl

ABC: Det blir inte tjockare av att du rakar. Däremot kan det bli grövre ju äldre du blir.
#235 Bromsbandet säger
2006-05-29 09:54 - Anmäl

Alltså...jag har en hel del hår på benen, det stör mig. Speciellt när jag svettas eller liknande så ser det sjukt ut tycker jag, men samtidigt vill jag vara naturligt, vet itne om jag ska göra något åt mina ben?
#236 Bekymrad säger
2006-05-29 17:04 - Anmäl

Hejsan, jag är en kille på 19 år som är extremt fåfäng. Jag började raka mig ganska tidigt i puberteten, utan något långvarigt resultat. Det tog några år innan jag infann mig i all hårväxt, men nu på senare tid så har jag fått upp mina ögon igen.

Jag har ganska mycket hår på mina armar, mina lår och ben, och en raggarsträng. På bröstet har jag några fjun här och där, inget allvarligt egentligen. Röven har jag knappt någoting alls på, däremot så har jag en ganska kraftig växt mellan skinkorna, och jag har upplevt liknande problem, med hår på dasspappret med mera.

Jag har för avsikt att börja raka pungen och resten av "kvarteret" runt omkring. Jag ställer två frågor:

1: Vad är mest effektivast, Rakludd, hårborttagningsmedel, etc? Jag är en "rookie" som sagt, och vill kolla lite alternativ.

2: Skulle ni rekommendera vax runt omkring låren? Vad jag har förstått så gör det jävligt ont.

3:Är det svårt att ta rövskägget med en rakhyvel, behöver man vara en expert i sammanhanget, eller räcker det att böja sig ner, och "ta det underifrån"?

Tack för mig.
#237 Bromsbandet säger
2006-05-29 21:39 - Anmäl

Äh, man ska ha hår på kroppen. Mycket hår. Riktiga män ska ha hår på kroppen.
#238 P säger
2006-05-31 09:04 - Anmäl

Lite tips till Bekymrad:

1: Det är naturligtvis individuellt. Torrakning av pungen funkar bäst för mig. På andra delar är hårborttagningsmedel bättre. Vax har jag aldrig testat.

2: Vet ej, som sagt.

3: Det går att raka mellan skinkorna med hyvel men det är lite knepigt. Jag kör med hårborttagningsmedel, Veet for men, och det går galant. Men medlet är starkt och KAN ge irritation.

Lycka till och låt oss veta hur det gick!
#239 Johan Tegwall säger
2006-05-31 09:10 - Anmäl

Det här med ögonbrynen vill jag kommentera lite. Läste om ett nytt sätt i Stockholm som man kan få ögonbrynen i bra form med. Handlar varken om att noppa eller raka.
http://www.frisorguiden.se/ogonbryn.php
#240 Akathos säger
2006-06-03 02:42 - Anmäl

Superb site! :)

Lite svar på tidigare kommentare, varför kalla brudar som gillar hårlösa män för pantade brudar som är ute efter pojkar och inte män? Vem är det som sagt att det är omanligt att vara hårlös? Är det då okvinnligt att vara hårlös med? Då vi ju alla är födda med behåring. Kvinnor har ju trotts allt inte alltid ansat bort håret. Men inte nog med att kvinno idealet inte alltid krävt det, vi har vid olika tidsepoker faktist haft mansideal där det ansetts som ett skönhetsideal att männen tar bort håret på sina kroppar. Det är ingen nyhet.
Själv föredrar jag den känsla av närhet man får med en kvinna när håret är väck. Som någon tidigare sagt så ökar det känsligheten i huden och det gäller inte bara de genitala delarna. Jag har träffat gott om intelligenta kvinnor (måste tydligen förtydliga detta då vissa påståenden har antytt att kvinnor som gillar hårlösa män skulle vara korkade eller något i den stilen) som föredragit total avsaknad av kroppsbehåring.
Därmed inte sagt att det inte finns de kvinnor som anser att det är ett form av mansideal med mycket kroppsbehåring, dessa kvinnor är fria att jaga dessa män som vägrar ansa. Men det är lite trist när man diskuterar någon med så lite konstruktivitet. Höj nivån på era kommentarer.
#241 jj säger
2006-06-03 07:41 - Anmäl

Kan ngn tipsa om salonger i Sthlm som utför brasiliansk vaxning för män?
#242 Bromsbandet säger
2006-06-03 15:50 - Anmäl

Kroppsbehåring och skönhetsideal skiljer sig mycekt i olika länder med naturligtvis. I tillexempel Turkiet eller Armenien, Azerbadjan eller Cypern är det ju helt naturligt att vara hur hårig som helst, menas det i många andra länder inte är det. Men orka hålla på att ta bort hår, min privata åsikt alltså. De som gör det, visst, inget fel i det. Om nån tjej har lite hår spelar heller ingen roll för min del. Alla är vi olika!
#243 krister säger
2006-06-07 17:12 - Anmäl

hej jag undrar om det finns någon vreme eller någonting som man lägger på efter man har vaxat bröstet så att det inte växer ut lika snabbt? =D
#244 Fredrik säger
2006-06-13 13:25 - Anmäl

För guds skull. Ta inte VEET hårborttagningsmedel på pungen. Det svider nåt så djävulusiskt. Kunde inte gå på flera timmar o fick stå i duschen o smörja in med hårbalsam för o få en "lugnade" effekt. det blev nästan som en brännskada så låt bli...
#245 Fatima säger
2006-06-14 08:02 - Anmäl

Ja va trevligt att männen har inset att man ska ta hand om sig. Det handlar delvis om sin personlig hygien men också om att bygga upp sin sexualla status för att bli så attraktiv som möjligt för andra omkring sig. Jätte bra! Inte bara det, det ökar jämlikheten vilket ger självförtroende för kvinnor lika väl som män. Ska män ta bort allt hår? Nej det tycker jag inte likaväl som kvinnor inte ska ta bort allt hår tex hår på armarna tycker jag är onödigt. Sen så ska man också påminnas att allt rakanade gör inte så man får mindre hår utan bara grövre, något att tänka på. Veet är okay men man kan få alergiska utslag, inte alla tål det och man ska vara försiktig i känsliga områden som pungen. Vaxning gör ont och håren kommer tillbaka men skulle nog säga att vaxning får priset för besta alternativ eftersom det håller längst och växer ut mindre desstu mer du gör det......
#246 P säger
2006-06-15 11:51 - Anmäl

Tänk så olika det kan vara. Fredrik får jätteproblem med VEET på pungen men för mig funkar det utmärkt. Blir bara alldeles underbart slät och fin...
Någonstans i nåt inlägg här ovanför varnas för någon speciell sorts VEET. Kanske den Fredrik använt?
#247 Bromsbandet säger
2006-06-15 18:51 - Anmäl

Man får inte grövre hår av att raka, det är en myt
#248 generad säger
2006-06-15 21:38 - Anmäl

är 18 år gammal och har hår på röven OCH på mellan skinorna. grejen är att ja pallar inte vara med på gymnastiklektionerna för att ja ej vill duscha för då måste ja ju visa "det"

vad ska ja göra? vill ej ha ig p.g.a det. =(

vad kostar en permanent behandling för det o vart? bor i nkpg.

tacksam för svar!
#249 Rumpnisse säger
2006-06-16 09:41 - Anmäl

Till generad:

Det här låter ju inte bra. Dom flesta som skriver här skulle nog kunna leva med sin hårighet och det handlar bara om finlir för utseendet om man ska ta bort det eller ha det kvar. För dig verkar det ha blivit ett mycket större problem. Förmodligen helt i onödan.
Om vi böjar mellan skinkorna: Där är dom allra flesta killar mer eller mindre håriga. Tro mig, jag har kollat många :-) Jag kan tom tycka att det ser rätt sexigt ut i den mån man alls ser det. Jag lovar dig, ingen som inte tänker komma i närmare kontakt med din rumpa bryr sig..

Så till själva skinkorna. Jag vet ju inte hur pass mycket hår du har där. Oavsett är du säkert inte ensam bland grabbarna i klassen. Vill du ändå fixa med det så börja med att trimma lite och se om det ser bättre ut. Gillar du det fortfarande inte så testa VEET for Men (som fö funkar mellan skinkorna också, åtminstone för mig men har hört att det svider på andra).

Permanent hårborttagning är kostsamt. Massor av tusenlappar skulle jag tro.

Till sist: Sätt igång och GILLA DIG SJÄLV som du är. Så du får lite perspektiv på din hårighet.

Hoppas jag varit till nån hjälp!
#250 Bekymrad säger
2006-06-20 14:01 - Anmäl

Tack för svaren som jag fick. Det leder till en annan fråga.

Jag har inte särskilt mycket hårväxt, bortsett från benen och låren. Jag har drabbats av något sorts komplex vad det gäller detta, så min fråga lyder: Finns det något vax för privat bruk som man kan använda, som ger en långvarig effekt? Jag skulle nog aldrig palla att knalla iväg och göra det offentligt.
#251 Alex säger
2006-06-22 13:23 - Anmäl

Hejsan! Nu har jag inte hunnit läsa igenom alla kommentarer. Kanske har min fråga redan nämnts. Ber om ursäkt isåfall!

I allafall så är det en fråga om det här med ögonbrynen. hur ska man göra för att ta bort håret mellan ögonbrynen? Jag har använt pincett men efter det så får jag utslag och finnar och det ser absolut inte bra ut. Jag vill inte gå till en salong eller dylikt, utan jag vill göra det själv hemma.

Tack på förhand!

/Alex
#252 Adam säger
2006-06-26 19:03 - Anmäl

finns det någon här som rakar benen (som är man dvs.)? jag drog av allt hår på smalbenen inför midsommar och fann det mycket behagligt. gjorde det mest av nyfikenhet, men funderar nu på att ha det så eftersom att det är så jävla skönt :)
#253 Henke säger
2006-06-26 19:48 - Anmäl

I vilken affär kan man handla Vaxbortagningsprodukterna Veet?
#254 Fredrik säger
2006-06-26 20:18 - Anmäl

Någon som har nåt negativt att säga om veet för män? avsett för rygg primärt.
#255 Calle säger
2006-07-02 23:56 - Anmäl

Nu är det så här att jag har så där "mellan" kraftig hår växt både på bröstet och magen. Jag trivs verkligen inte med detta och har trimmat lite då och då. Men stubb på magen eller brösten känns inte vidare mysigt. Kan man använda cold wax strips på magen och bringan? Nån som testat skriv gärna svar.

Sen en annan utväg nån som har nån aning vad det kan kosta att gå och göra en vaxning av mage och bröst i nån salong? har hört att det ska ge bra resultat men kostar det skjortan?
#256 Oskar säger
2006-07-03 18:33 - Anmäl

använde precis veet som vanligt på pungen ... tänkte göra mig fin å så å ... å så ringde telefonen å jag glömde bort tiden .... jag säger bara det GÖR INTE DET .... har fan ingen hud kvar på pungen ..............
#257 Felix säger
2006-07-06 15:42 - Anmäl

Hej

Jag rakar mig regelbundet på skrevet, mellan och på skinkorna och på överkroppen.
Undrar vilken veet produkt som rekomenderas för hårborttagning på genitalerna? Undrar också om det fungerar lika bra på mage och bröst, skinkor och allt annat där nere :D brukar få lite röda utslag när jag rakar mig i skrevet och skulle gärna slippa det.

Man är inte mindre manlig för att man otrivs med hårväxt på vissa ställen.

Till generad/bekymrad: Det är vanligt att man har hårväxt på dom ställena när man är kille och 18 år, tror att du hade skämts mer om du inte hade det.
#258 Bekymrad säger
2006-07-06 17:54 - Anmäl

Rekommenderar ni vaxning av lår? Det är två ställen jag har intentioner att vaxa, det är området under naveln, och överbenen/låren. Har lite fjun här och där på bröstet, vita dessutom så där är det ingen fara. Är det någon som vaxar låren, och isåfall, vad används till det ändamålet?
#259 Robert säger
2006-07-07 19:39 - Anmäl

Hej

Jag har provat Veet för Män och den funkar hur bra som helst. Provade under armarna först gick fint. Provade sedan att ta lite runt PetterNicklas och det gick bra. Men jag säger bara en sak prova inte att ha det på pungen eller i närheten så det kommer på för då börjar det bränna direkt. Det som hjälper då är en jävligt kall dusch och något kylande kräm (tex mot solsveda) hjälpte fint.

Provade senare att använda Veet för bikinilinjen, det är en box med två krämer i en, den funkade jättebra på pungen. Den verkar vara svagare, men där gäller det att man tvättar och gör rent DIREKT efteråt, har ni på den krämen nån minut förlänge så börjar det bränna.

Har även provat rakad med hyvel, men jag föredrar nog veet trots allt. Kanske för att jag vanligtvis inte använder hyvel, men det blir en bättre känsla med veet.

Vore tacksamt om ni andra som provat andra Veet-produkter skriver om eran upplevelse och vad ni tyckte. Vet inte om någon av de andra är bättre.
#260 Calle säger
2006-07-08 11:09 - Anmäl

Ingen som testat veet vaxet på bröst / mage? går det bra?
#261 os säger
2006-07-08 11:30 - Anmäl

Jag bruakr köra Veet cold vax for men (tror namnet var så) på mage/bröst och tycker att det funkar helt ok. Men som allt vax ska man va redo på att det finns alltid hår som inte följer med (för att de är för korta osv.) så då ska man va redo på att anntingen raka bröstet med hyvel efter vaxningen, eller plocka med pincett eller så väntar man några dagar och vaxar igen. Men kom ihåg att inte lägga vax remsan på samma ställe flera gånger, jag gjorde det misstaget att lägga remsan 3 gånger på samma ställe, slutade med att det först blev väldigt rött &amp; känsligt, sen efter någon dag så var det en fet sårskorpa där. Men allt som allt så kör jag fortfarande med det här vaxet och kommer troligtvis fortfarande köra på det då det är så enkelt (vax remsorna är redan fixade och behövs bara värmas upp lite mellan handflatorna)
#262 Calle säger
2006-07-09 12:24 - Anmäl

Okej tack Os. Du ska jag banne mig testa det där. En fråga till föresten.. när det börjar växa ut igen då? är det stubb eller bler det som nya hårstrån?
#263 Robert säger
2006-07-09 13:59 - Anmäl

Jag kör med Veet For Men (krämen) under naveln och det fungerar perfekt, gör inte ont alls.

Veets kräm ger inga stubb utan bara nya hår efter cirka en vecka, jag tror att samma sak gäller med vaxningen. Fördelen är ju helt klart att hårstråna inte sticks som det gör vid rakning.
#264 os säger
2006-07-10 01:31 - Anmäl

Ja du Calle, i teorin så ger vaxning nya hårtrån dvs inge stubb känsla. Men jag är rätt så hårig (När jag provade veet krämen, som ska hålla ca 1 vecka, så hade håret växt ut redan dagen efter, så hårig är jag) så jag känner faktiskt ingen större skillnad. Så för mig räcker en vaxning ca 2 veckor (kanske lite mer) och då börjar hårsäckarna synas/växa ut.
#265 mm säger
2006-07-13 11:36 - Anmäl

halloj,
¨
såg i ett tidigare inlägg att ngn salong som utför brazilian wax för män eftersöktes, dock inga svar...
Undrar också över detta...
Kan tänka mig att det kanske inte är helt uppskattat att kliva in på vilken along som helst och be om det...
#266 Gäst säger
2006-07-14 18:24 - Anmäl

Oj oj nu har jag precis dragit av alla wax strips... säger till folk bygg upp nån sorts strategi på hur ni ska lägga allt så ni vet innan så det går fort! Gick det inte för mig och det svider och bränns lite grann nu med inte så farligt... har vaxat mage / bröst... Resultat: Mycket röd nu direkt efter, men riktigt len också :D.. hoppas rodnaden försvinner!
#267 Jon säger
2006-07-14 19:15 - Anmäl

Jag bukar använda Veet's warm wax. Det fungerar bra (lite kletigt men det är vattenlösligt) och tar inte alls egentligen ont.
#268 Gäst säger
2006-07-15 00:29 - Anmäl

Upptäckte föresten en liten rolig grej... På baksidan av col wax strips står det att det inte lämpar sig för bröstet.. Men inne i förpackningen på bruksanvisningen står det att det lämpar sig för bröstet haha
#269 Robert säger
2006-07-16 00:04 - Anmäl

Hoj igen...

Nu har jag provat raka mig med rakhyvel, i förrgår. Det gick himla bra och jag förstår inte alla som klagar på stubben som blir, jag känner inget. Nästan så jag tycker det är bättre än Veets hårborttagning, där finns ju risken att man har på krämen för länge och att det då bränns efteråt. Sen är jag själv inte så säker på att de kemikalier som ingår i de där krämerna är så bra för de nedre regionerna. Så för min del så blir det nog vanlig rakhyvel hädanefter.

Over and out...
#270 Calle säger
2006-07-16 15:11 - Anmäl

Robert. Om du skriver att du nu provat rakhyvel, innebär det att det är första gången?
För du är ju stubben bara som fjun. Ju mer du rakar ju grövre och hårdare kommer stubben att bli så du kommer känna problemet sen tror jag!
#271 Robert säger
2006-07-18 22:09 - Anmäl

Calle. Det kan du nog ha rätt i, får helt enkelt citera en sketch ur lorry: "tänkte inte på de." :D
#272 Gäst säger
2006-07-19 21:34 - Anmäl

Var kan man köpa kalo? veet wax och gel kan man ju typ köpa på maxi, finns det kalo där med? eller måste man beställa det?
#273 John säger
2006-07-19 23:31 - Anmäl

Tycker ni att man ska raka sina lår?
#274 Bekymrad säger
2006-07-22 16:24 - Anmäl

Jag har liksom John funderingar på låren. Vad är mest komfortabelt, rakhyvel, vax eller veet?
#275 Atakan säger
2006-07-24 01:17 - Anmäl

Rakhyvel är bäst till låren eller den nya Philips Body groom ;)

Ville bara kommenrea att jag rakar mellan skinkorna och det blir hur lent som helst och väldigt behagligt och det är inte den känslan som den hära hårborttagnings guiden ger ..
#276 Kvinna i Vasastan säger
2006-07-25 13:32 - Anmäl

Hej! Vill bara säga en sak: jag älskar håriga män, tycker hysterin med att raka sig
har gått till överdrift för Er!!, visst jag rakar mig, ben,under armar, "musen", men
som sagt jag är kvinna, och jag tycker jag känner mig "renare" när jag rakat mig.

Kvinna i Vasastan/Stockholm
#277 P säger
2006-07-26 12:55 - Anmäl

Kvinna: Jag känner mick också "renare" när jag är rakad/trimmad. Samma motiv alltså!
#278 Bekymrad säger
2006-07-26 18:46 - Anmäl

Ok, jag har provat med rakhyvel, jag vågade inte ta allt, så jag tog ett "skär" blev väl lent, har inte märk någon hårväxt på två dagar, det lär väl komma, men jag undrar en annan sak.

Är det någon här som tar bort håren på låren regelbundet, och isf vilket medel används bäst till detta ändamål?. Jag är extremt hårig på låren, det är ingen fråga om fixering här inte. Vita, svarta, långa, korta hår har jag. Jag kan acceptera det på benen, men inte låren. Det kan stick till konstigt ibland när man sitter ner.
#279 Johan säger
2006-07-26 22:33 - Anmäl

Tänkte prova att raka pungen men ska man använda vanlig rakgel då? Såg att ni rekommenderat torrrakning nån stans här på sidan men är det då att man inte ska stå i duschen men vattnet på?
#280 Alex säger
2006-07-27 02:34 - Anmäl

Alltså, att raka pungen är ingen svår grej. Testa dig fram! Personligen tycker jag att det är minst lika viktigt att man rökar sig i röven..
#281 P säger
2006-07-27 07:49 - Anmäl

Johan: Precis som Alex skriver är det ingen större konst att raka pungen. Jag själv växlar mellan torrakning, dvs med rakhyvel men utan vatten, gel etc., och vanlig rakning. Lycka till!
Det svåra, både med att raka pungen och rumpan är väl egentligen att veta var man ska sluta för att det ska bli snyggt. När jag började raka pungen nöjde jag mig med håret på den del som har "punghud" (ni fattar..). Sen har har jag ökat ytan mer och mer så nu är jag helt slätrakad upp till i höjd med där ballen möter magen och lite till. Om jag inte tar bort hela busken förstås, det händer också.
#282 Ache säger
2006-07-27 10:46 - Anmäl

RAKNING AV HUVUD

Det skrivs inte mycket om det, men om alla möjliga andra ställen på kroppen. Jag har nyligen pga begynnande tunnhårighet rakat mig helt. Är helnöjd med det men har ett problem. Bakhuvudet är väldigt mörkt av hår under huden, tydligen har jag kraftig hårväxt just där. Det blir en markant gräns mellan bakhuvudet och hjässan, så jag ser nästan mer flintis ut nu än tidigare sett bakifrån. Kan jag tunna ut, dra bort eller på något sätt bli av med den kraftiga växten på bakhuvud och nacke? Vax och gel rekommenderas inte för huvud, men är inte bakhuvudet mer okänsligt? Daodoranttricket har väl inget med det här att göra, eller har det. Har inte testat det. Någon annan med samma "problem"?
#283 Erik säger
2006-07-31 01:23 - Anmäl

Något jag har märkt och även fått förklarat för mig är att de flesta tjejer inte har något emot brösthår utan att det på ryggen är håret som ABSOLUT ska bort! Sedan om man nu har "överdriven" hårväxt där fram så kan man alltid köpa en trimmer, ställa in önskad effekt och bara köra igång. Det kan se rätt bra ut med lite nertrimmat hår på bröstet. Ang. ryggen så är vaxning det bästa sättet. Antingen har man någon som gör det åt en hemma eller så får man bege sig till en salong!

Vad gäller pungen så är det bara att bita ihop och raka och som många fler sagt, inte låta det växa ut igen.
#284 Ache säger
2006-07-31 16:03 - Anmäl

Ingen som svarat, så jag kunde inte låta bli att testa. Köpte Veet. Får ingen effekt alls. Fråga: måste man ha en viss längd på håret för att vaxning ska fungera? Skallen är ju renrakad, då kanske vaxet inte får tag på något hår att dra ut med roten.. Har aldrig vaxat någon kroppsdel tidigare.
#285 JohanV säger
2006-07-31 20:14 - Anmäl

En liten varning. Använde Veet i skåran mellan skinkorna förra sommaren. Behandligen var inte smärtsam och resultatet var behagligt, men produkten slog ut hudens naturliga försvar. Jag fick en kliande svampinfektion mellan skinkorna som det tog sju månader att bli av med. Det var det inte värt. På senaste tiden har jag sett en hel del reklam för anti-svampmedlet Pevaryl. Det är nog på väg att bli en storsäljare p g a allt rakande och vaxande... kroppshåret reglerar temperaturen och den naturliga bakteriefloran på huden. Avlägsna på egen risk. Men visst kan hårlöst vara snyggt och sexigt. Hårlöst med svamp är däremot totalt ocharmigt.
#286 Calle säger
2006-07-31 20:49 - Anmäl

Dom säger att 2-5mm ger bästa effekt på vaxet
#287 Calle säger
2006-07-31 20:50 - Anmäl

nån som har provat kalo produkten då? den som ska ge tunnare hårväxt osv. SKriv gärna om du testat vill gärna veta ...
#288 Bekymrad säger
2006-08-01 19:35 - Anmäl

Jag får inget svar. Är det någon här som vaxar sina lår?
#289 Robin säger
2006-08-05 00:11 - Anmäl

någon som vaxat armhålorna? resultat..var det svårt? i bruksanvisningen står det att man bör vara erfaren... men om man vill få bort håret under armarna o e trött på att raka sig då, blir ju stubb på bara nån dag igen..
#290 Erik säger
2006-08-06 00:11 - Anmäl

Calle skriver om en produkt som heter Kalo. Den verkar rätt bra faktiskt. Inte testat den själv men det låter riktigt bra. Någon som har erfarenhet av Kalo?

http://www.gents.se/products/243
#291 ...... säger
2006-08-06 14:30 - Anmäl

Bekymrad: Jag har inte vaxat men jag har använt veet och rakat mig. Jag kommer nog inte göra om det. Snarare bara korta ner det. Ger mig en väldig obehaglig känsla att gå med helt rakade ben.
#292 Lasse säger
2006-08-06 16:24 - Anmäl

hej jag e en kille som har börjat raka låren för ja har mkt hår där ! kannågot spec hända om man börkar raka låren för tidigt?? Eller finns de nåt annat ssätt jag kan göra istället för o raka? asså de e inte fräsht med mkt hår på låren!
#293 Bekymrad säger
2006-08-07 09:02 - Anmäl

Ok, men jag pratar inte om benen, jag pratar om låren. Det finns ingen smidig övergång från låren till benen. Jag vill inte raka mina ben, jag vill raka mina lår.

Finns det någon rakapparat ni kan rekommendera som är justerbar, där man kan få håren till åtminstånde 0,5 - 1 cm långa? Korta ner det verkar ju vara populärt.
#294 Ichabod säger
2006-08-08 14:30 - Anmäl

Jag har tidigare provat att raka pungen ett antal gånger, men det gick inte så bra på grund av hur hårsäckarna sticker ut. Skärsår där nere suger. Kör nu med rosa Veet hårborttagningskräm. Första gången blev jag lite röd och irriretad men nu går det utmärkt. Jag brukar ha på det 3-4 minuter (brukar bli lagom med en sång på stereon), inte mer. Om det blir hår kvar så spolar jag av i duschen och kör en omgång till.
#295 Mittbena på ryggen säger
2006-08-16 22:30 - Anmäl

Tjena!

Då har man testat både Veet for Men krämprylen OCH deras cold waxremsor - och det stämmer man måste vara rätt kylig för att våga rycka! Båda två funkar faktiskt skitbra måste jag säga. Jag kommer dock hålla mig till krämen för rygg o mage. TIPS: använd grov handduk och skrubba så får du bort inte bara hår utan även eventuell solbränna och annat. hehe, nej men det funkar bättre än fi_usprylen de skickar med.

Inköpt på grooming.se - snabb leverans, duktig entreprenörstjej som driver det.

Bra sida, för övrigt - gör lite enklare menyer bara!
#296 Sporadisk läsare säger
2006-08-18 23:46 - Anmäl

Tänkte bara tipsa om en bra site som har mycket information om hårborttagning:

http://www.hairfacts.com/index.html

Jag hittade siten när jag letade efter information om Kalo produkten som diskuterats här tidigare. Det varnas bl.a. för den produkten på siten eftersom den inte är kliniskt testad och pga. andra orsaker (kolla under "Other Topis -&amp;gt; Scams"), det behöver dock inte betyda att den inte funkar. Innan tyckte jag att Kalo verkade vara en bra grej, lite för bra kanske, men efter att ha läst runt på den siten tänker jag nog inte köpa den. Det får bli vax med omvaxning då och då som gäller för min rygg.
#297 Besvär? säger
2006-08-21 19:00 - Anmäl

Som tidigare skrivet söker jag inte efter något vax, utan en bra rakapparat med justering inkluderat. Från 5cm till 0,5 kanske.

Finns det någon som kan tipsa om en bra justerbar rakapparat. Skall trimma låren.
#298 Henke säger
2006-08-26 11:28 - Anmäl

När jag har använt veet på ryggen har jag fått finnar som inte försvunnit på kanske 1 månad. Har aldrig finnar där annars, och detta får jag fast jag använder den eukalytus baserade oljan efteråt. Någon som har liknande problem? Eller är det bara att jag inte smörjer bort vaxet ordentligt och det täpper igen porerna?
#299 Besvär? säger
2006-08-28 08:24 - Anmäl

Ok. Jag får inte svar på min fråga om låren, så jag har försökt tag reda på lite information på egen hand.

Jag såg nyligen ett inslag på TV-shop, om en produkt, Kymaros Epilsmooth, både för män och kvinnor. Den hade tydligen en vaxliknande effekt, man smörjer på med lite lotion, sedan så "skrubbar" man bort håret, och det växer inte ut på någon, några veckor. Jag undrar om någon testat denna produkt?

Sedan så läste jag något om Kalo, som tydligen skulle stoppa håren permanent. En privatprodukt, även om jag är skeptiskt till den.
#300 P säger
2006-08-28 14:40 - Anmäl

Besvär?: TV-shop har väl aldrig sålt några seriösa, fungerande produkter?

Jag tror inte det finns några trimmers med inställning mellan 5 cm och 5 mm. Spannet är för stort. Jag tror iofs inte du vill ha 5 cm hår på benen heller?

Föreslår att du kollar på någon av elektronikfirmornas hemsidor efter någon lämplig trimmer. Dom flesta fungerar nog ok. Du får ta ställning till om du vill ha batteridrift, laddbar eller sladd. Och så naturligtvis spannet för klipplängd.

Lycka till!
#301 Besvär? säger
2006-08-29 11:21 - Anmäl

Nu frågade jag inte om din inställning till tv-shop heller, utan om någon hade provat produkten. Felaktiga resultat är väl inte en exeptionell händelse hos just tv-shop?

Med tanke på att det är en ganska ny produkt, så undrade jag om någon testade. Jag funderar på att beställa en omgång, och så kan jag ju alltid dela med mig av mina erfarenheter.
#302 Carina säger
2006-08-30 08:30 - Anmäl

vilken cool sida! I'm impressed! Jag såg också tv-shop-reklamen nyss... låter ju aldeles fantastiskt... lite väl fantastiskt kanske... hoppas nån vågar prova så man kan få ett utlåtande...
#303 Linn säger
2006-08-31 08:47 - Anmäl

Jag tycker det är äckligt med buskar under armarna på män. En rakad armhåla, eller välansad, ger ett fräscht intryck och man får en hint om att han håller ordning på personhygienen även på andra ställen. Betydligt mysigare att sova mot någons bröst/på någon arm då också.
#304 Jonas säger
2006-09-11 02:53 - Anmäl

Hej på er!

Är det någon som vet vart man kan få den billigaste IPL-hårborttagningsbehandlingen? Eller något billigt ställe i alla fall?
Tacksam för tips!
#305 Martin säger
2006-09-13 16:06 - Anmäl

hur ganska rikligt med hår i ansiktet och vill inget hellre än att få bort det, tänkte höra om det är någon som testat "Kalo" och isåfall vet om det funkar bra!? och var man kan köpa det?
väldigt tacksam för svar !
#306 Martin säger
2006-09-13 16:06 - Anmäl

hur ganska rikligt med hår i ansiktet och vill inget hellre än att få bort det, tänkte höra om det är någon som testat "Kalo" och isåfall vet om det funkar bra!? och var man kan köpa det?
väldigt tacksam för svar !
#307 Jonas säger
2006-09-13 22:10 - Anmäl

Håller på o tester Kalo nu...vi får se vad det ger för resultat...du kan köpa det på: http://www.gents.se/categories/23
#308 Amanda säger
2006-09-14 21:14 - Anmäl

Kalo kan man använda det även om man är tjej och kan man använda det överallt???
#309 Gäst säger
2006-09-16 09:55 - Anmäl

skall bli väldigt intressant å höra om Kalos resultat! Finns det i någon butik?=)
#310 P säger
2006-09-18 15:53 - Anmäl

Tillbaka till en tidigare fråga:

Är det någon som vaxat busken och runt mandomen i övrigt?

Vill gärna höra någon annans erfarenhet innan jag prövar själv. Jag föreställer mig att det behövs en hel del självövervinnelse innan man rycker till?
#311 M säger
2006-09-20 23:25 - Anmäl

En lite fråga:

Hur ska man egentligen fixa till håret från "organet" upp till naveln och hur är det bästa sättet att ta bort det överflödiga på??

Vid rakning kommer det ganska snabbt tillbaka..
#312 Besvär? säger
2006-09-25 16:43 - Anmäl

Jag undrar också över Kalo. Jag har fått komplex när det gäller naveln och neråt. Vill inget hellre än att få bort.

Går det att använda pincett innan man smetar på Kalo, lite dum fråga kanske, men det borde väl fungera då man rycker upp håren ändå från roten.

Som sagt, väntar med spänning på resultat.
#313 Marcus säger
2006-09-25 18:49 - Anmäl

Vad är det för sjysst med braun silk epil om man typ jämför med vanlig vaxning?
Reducerar det håret snabbt på något sätt?
Har hört att det är mer en tjejpryl, finns det några särskilda modeller för män?
#314 Marcus säger
2006-09-25 18:59 - Anmäl

Jag hade en fråga om Kalo också.

Vad är det för skillnad mellan sprayen och krämen, beskrivningen på sidan är ju likadan?
#315 Gäst säger
2006-09-25 23:19 - Anmäl

Jag köpte Kalo, både hair inhibitor och den andre, blå flaskan som motverkar inåtväxta hår å sånt. Detta var i våras....efter att ha vaxat armhålorna, bröstet och magen säkert 7 ggr med hair inhibitor påsprayad varje gång så blev resultatet....frånvarande....så köp inte skiten....den andre, blå flaskan funkar däremot relativt ok....tror mig ha minskat inflamation i hårsäckar bl.a
#316 Besvär? säger
2006-09-26 20:15 - Anmäl

Tycker det var lite otydligt. Du har alltså inte haft någon som helst minskning i antal hår, på flera månader, trots att du använt Kalosprayen, eller krämen?
#317 Gäst säger
2006-09-26 22:50 - Anmäl

Precis, jag har inte märkt några som helst skillnader, totalt bortkastade pengar m.a.o
#318 sara säger
2006-09-28 01:01 - Anmäl

Jag rekommenderar att man går till en hudvårdssalong och vaxar bort håret. Vissa salonger gör även intimvaxning och i sådant fall brukar det stå i (annonserna/webbsidorna). Det kostar några hundra och håller i 6-8 veckor. Att själv vaxa bort hår på pungen eller mellan skinkorna går, men kan vara väldigt svårt och göra otroligt ont. Vaxning skadar huden betydligt mindre än vad t.ex. rakning gör. Dessutom slipper man den stubbiga känslan som kan ge irritationer, när håret växer ut igen, eftersom vaxning inte skär (eller som vid t.ex. Veet, fräter) av hårstrået. För att undvika svampinfektioner, som kan fås av all hårbortagning, om huden blir varm eller fuktig, så finns särskilda lotions. Också dessa kan inhandlas på hudvårdssalonger. De hjälper även mot "inåtväxta" hårstrån, inflammerade hårsäckar etc. Lycka till!
#319 P säger
2006-09-28 14:05 - Anmäl

Sara: Du verkar väl insatt, tack! Vad jag förstår intimvaxar inte alla salonger killar. Vet du någon i Stockholm som gör det?
#320 Gäst säger
2006-09-29 02:57 - Anmäl

Ja, i Stockholm erbjuder Brun på minuten (http://www.brunpaminuten.se) intimvaxning för män. Dock kostar det tyvärr något mer för män än för kvinnor.
#321 Besvär? säger
2006-09-29 06:31 - Anmäl

Tack för era omdömen av Kalo. Jag skulle gärna själv vilja prova, för att bilda mig en uppfattning.
#322 Marcus säger
2006-10-02 00:06 - Anmäl

Vad vet ni om resultat vad det gäller hårborttagning med laser?
#323 Gäst säger
2006-10-06 00:01 - Anmäl

Resultatet är olika beroende på hur tjocka hårstrån du har bl.a. Dessutom behövs det flera behandlingar innan håret är helt borta, räkna åtminstone med fyra.
#324 Marcus säger
2006-10-07 19:33 - Anmäl

Säger du det av egen erfarenhet eller av att ha läst på någon hemsida? Jag undrar bara.
#325 Nils säger
2006-10-07 21:11 - Anmäl

nån som kommit på ett sätt och trimma kroppshår och sen slippa stubben, när hårstråna är kortare ser det mycket fräshare ut men problemet är att det är ju fan strävare med lite hår då än med mycket...
#326 Besvär? säger
2006-10-16 20:38 - Anmäl

Man kan nog kalla det "offseason" nu. Denna tråden bör återuppta sin forna glans lagom till sol och bad-årstiden.
#327 P säger
2006-10-17 09:49 - Anmäl

Besvär: Sant, men å andra sidan är ju höst och vinter en bra tid att testa olika alternativ. Metoder, "frisyrer" etc
#328 Besvär? säger
2006-10-19 22:27 - Anmäl

Helt korrekt. Jag har velat beställa en omgång Kalo och pröva, men jag har inte riktigt tagit mig tid till. Som du säger är det ju bra att prova det vid denna tiden. Skall få tummen ur röven och beställa.
#329 Fredrik säger
2006-10-20 09:23 - Anmäl

Hej!
Vill bara tala om att jag har använt Wett utan att bli nöjd. Ringde till en kosmetika affär där de talade om för mig att använda hårborttagnings creme för kännslighud när de gäller könshåren. Medlet som jag och min fru använder heter Stap'rs och fungerar riktigt bra. Så ni som vill ha bort könshåret använd detta medel
#330 Valentino säger
2006-10-24 22:37 - Anmäl

Hallå! Jag är orolig, jag vaxar fingrarna, kan jag få MER hår och längre och grövre hår av vaxning när de växer ut igen?! Hjälp!
#331 P säger
2006-10-25 08:52 - Anmäl

Valentino: Nej, det behöver du inte vara orolig för. Ökar mängden hår eller om det blir grövre beror det inte på vaxning/rakning.
#332 Valentino säger
2006-10-25 17:47 - Anmäl

Okej, tack för svaret! För jag har nämligen läst att man då irriterar den levande delen av håret alltså inte som vid rakning, och att det då svarar med att bli grövre. Många har skrivit det. Jag ringde till två hårborttagningskliniker och de sade att det KAN bli grövre, speciellt i ansiktet, men att de också kan bli tunnare med tiden om det inte är i anskitet. Alla verkar säga olika och så hittade jag det här från passagn.se: "Du skall du veta att håret i längden blir grövre av att vaxas bort! Precis som "Yes" skriver så påverkas inte hårstrået av att du "skär av det", men det gör det däremot vid vaxning. Har pratat med diverse läkare och sjuksköterskor på privatkliniker och alla säger samma sak.

Anledningen till att man felaktigt kan uppleva att håret blir glesare när man vaxar det är att håret växer i cykler. Vissa hårstrån som är i ett vilande stadie växer då inte upp på direkten. Däremot är det så att hårsäcken stimuleras för varje gång du rycker bort det - det kommer tillbaka starkare för varje gång.

Jag går till en sjuksköterska som utför permanent hårborttagning på privatklinik, och har där fått höra om linblonda tjejer med tjocka svarta hår på benen - tjejer som enligt dem själva haft blonda små fjun innan. När hon frågar dem om deras hårväxt är den gemensamma nämnaren att de alla har vaxat/använt silkepil en längre tid. De är helt desperata och vet inte vad de skall ta sig till! Så för allt i världen, skaffa dig inte fasta "vaxningsvanor"!!

Har själv kommit in i den onda cirkeln av "plockning". Började plocka en del fjun jag hade på överläppen och vid polisongerna, och nu är där tjocka hårstrån istället! Läkare jag pratat med säger "sluta plocka!!" och råder mig att raka istället för att de inte skall bli tjockare, men eftersom mina hårstrån nu har förtjockats av allt plockande syns det "grönt" igenom huden ändå (och detta är ju i ansiktet), så är nu fast i den onda cirkeln... När solbrännan lagt sig blir det väl helt enkelt till att knata iväg till privatkliniken och sätta igång med permanent hårborttagning där, alternativet är ju 10 minuters plockning varje morgon. Så nu vet ni vad som kan hända om man fastnar i vax- och plockfällan!

/Lisa"

Vad ska jag göra åt mitt hår på fingranra?!
#333 Marcus säger
2006-10-26 14:48 - Anmäl

Jag känner en tjej som använt braun silk epil i ett antal år, hon har knappt någon hårväxt kvar på benen längre.
#334 Marcus säger
2006-10-26 14:51 - Anmäl

Om vaxning och plockning http://www.hairfacts.com/methods/waxing.html
#335 Valentino säger
2006-10-26 16:57 - Anmäl

Tack att ni svarar. Bevakar sidan :) Har haft och har komplex för mitt fingerhår trots att flickvännen eller kompisarna inte tycker det är något. Så blev jag ännu räddare eftersom jag har vaxat fingrarna så att det kan komma tillbaka kraftigare. På klinikerna jag ringde till sade det just det att tillexempel om man vaxar ansikte och tunna hår kan de bli grövre, menas på benen och liknande kan det bli en minskning. Jag gillar kroppshår utom på fignrarna. Funderar på att ta bort det permanent, eller göra så att det blir mindre. Tack för svaren.

Jag förstår engelska väldigt dåligt, står det på sidan att vaxning inte orsakar mer hårväxt?

Vad tycker ni om fingerhår?

Mvh Valentino!
#336 Marcus säger
2006-10-28 19:40 - Anmäl

Bara så du vet har jag också hår på fingrarna och de flesta i min kompiskrets, och ingen har någonsing kommenterat det eller brytt sig om det. Är ganska likgiltig vad det gäller fingerhår. Jag tror också att de flesta människor inte bryr sig. På sidan står det inget om att vax skulle ge mer hår. Funderar på att tunna ut mitt skägg, tycker det är ganska tjockt, fungerar det med laser tro?
#337 Valentino säger
2006-10-29 10:39 - Anmäl

Hej och tack för ditt svar. Jag har rätt smala seniga händer, hehe, och har blandat mörkt och ljust hår. Men det var skönt att höra. Och som sagt, hoppas inte det växer ut allt för mycket nu efter vaxningen! *Orolig trots allt.*

Jo, jag tror att det kan fungera med laser eller liknande metod att tunna ut skägget på. Funderar själv på ett par behandlingar av fingrarna. Ska tydligen göra ont, så jag får se. Men visst tror jag det fungerar!
#338 Sonny säger
2006-11-02 20:06 - Anmäl

Jag är hårig som en gorilla och skäms inte alls över det. Har tjockt grovt hår på benen, magen och bröstet, har på armarna och händerna och fingrarna och lite på axlar och rygg. Förstår inte varför man tar bort hår. Det är ju manligt med hår, jag går alltid med kortbyxor och t-tröja när det är varmt i alla fall. I Sverige tittar folk lite, men i Turkiet och Grekland är det helt normalt!
#339 P säger
2006-11-09 10:27 - Anmäl

Sonny: Visst kan det vara jättesexigt med håriga killar. I mitt fall handlar det om att avlägsna de glesa tussar som växer här och där på bröstet och de mörka fjun som gör att magen ser rundare ut än vad den är.

Manligt hår får vara kvar, fjompigt hår ska bort.

När det gäller könshåret känns det läckert att vara helt slät, jag känner mig sexigare helt enkelt.
#340 Sonny säger
2006-11-09 21:28 - Anmäl

Okej? Har du bara lite tussar och eller? Könshåret ansar jag med, samt i ansiktet givetvis. Resten får vara. På bröst och händer och fingrar och ben och överallt var det nu finns.
#341 Christopher säger
2006-11-11 15:26 - Anmäl

Mina försök...
Har tidigare provat (egenhändigt med hjälp av sambo)vaxning av bröstet (gjorde ganska ont och inte direkt perfekt resultat) provat både sånt vax man värmer och smetar på (kladdigt , svårt) samt veets kallvax som lämnade lite hårstrån här å där. Upptäckte att jag förlorade en del hårsäckar på köpet då det blev små 50örings stora fläckar som det inte växer något på längre.

Vaxning gjorde ont men det var inget i jämnförelse med att prova en epilator....*pain and suffering* provade ena benet och fann att där det smärtade värst var på baksidan av låret...damn... klarade bara göra ett ben sen fick det växa ut igen, såg ganska roligt ut ett tag. Om ni undrar varför jag tog låren så kan ni föreställa er att efter jag tagit nedre delen av benet så såg det ut som att jag hade shorts av päls.. inte alls snyggt...Hade dock lite långt hår när jag prova så epilatorn ryckte hårstrån i föväg vilket säkert gjorde att det gjorde ondare. Sen att en Epilator ser ut som en slottermaskin från helvetet då den vart nerkladdad med blod från trasiga hårsäckar hjälper inte direkt att vinna tillbaka modet att prova igen.

Har efter dessa försök rakat mig regelbundet (under armarna, bröstet och genitalormådet.) provade att raka benen men det vart för jobbigt att stå ca 1 timme extra i duschen varannan dag.) samt att stickskänslan när det växer ut inte är skönt. efter ett tag diskuterade jag och min sambo vaxning/rakning etc och kom fram till att rakar man bröstet så ser det konstigt ut med håriga ben och såg även nåt program på tv där dom sa precis det vi diskuterat, kontentan var iaf, allt lr inget (möjligtvis ansning) (och nej jag rakar inte håret -på- armarna) så nu har jag sparat ut håret för att kunna vaxa -hela kroppen- får se vad resultatet blir och hur lång tid det tar. troligtvis värt det i jämnförelse med tiden det skulle ta att raka allt. (jag har även eksem problem på diverse ställen på huden och när jag smörjer in benen så ser det lite knepigt ut när håret där blir flottigt och slimmat mot benet när jag smörjer in med kräm, ännu en anledning till varför jag föredrar att ta bort det förutom att både jag och min sambo tycker det är fräschare utan hår.)

tja det var några av mina upplevelser återkommer med resultat på helvaxningen som jag skall låta min sambo hjälpa mig med, får komplettera de hårstrån som inte försvinner då med en omgång av epilatorn som inte gör så farligt ont på enstaka hårstrån. over and out.
#342 Fundersam säger
2006-11-11 19:45 - Anmäl

Har ganska lite hår på bröstet, några fjun på ryggen, väldgit håriga ben och lår, samt en bred "raggarsträng".

En polare till mig provade Kalo, vilket faktiskt gav effekt efter några veckor. Då det inte är stora områden jag skall få bort håret ifrån, så funderar jag faktiskt på att beställa en omgång, med förhoppning att få bort lite småhår från ryggen, men framför allt att släta området ner från naveln till genitalerna.

Benen och låren är dock lite svårare. Jag vill ju ha kvar mitt hår på benen och låren, armarna etc, men inte i den mängd som jag har nu. Ponera att jag vill trimma håren på benen/låren ner till 1 cm... hur ofta skulle jag behöva upprepa proceduren? Jag har rakat för flera år sedan vilket har lett till att håren redan är obalanserade, dvs, olika långa, så det kan ju inte bli värre i alla fall...

Tack på förhand.
#343 Alex säger
2006-11-12 02:21 - Anmäl

<strong>När det gäller ansning av hår, armhålor, pung etc. vad rekommenderar ni att jag köper för apparat?</strong>
Min vanliga rakapparaten för ansiktet är ingen succé antar jag, då jag inte kan ställa in längd. Tacksam för tips, namn på produkten och vart i Stockholm jag kan köpa den.
#344 Marcus säger
2006-11-12 14:49 - Anmäl

Rekomenderar att köpa Kalo från typ amazon eller ebay eller nått då det är billigare.
#345 Sonny säger
2006-11-13 18:51 - Anmäl

Hehe! Grabbar! Är ni på riktigt? Varför ta bort hår på hela kroppen? Herregud! Låt det vara kvar? Ansa könshår är okej, men annars?

Vaxar man tillräckligt mycket kan man få mindre hår med tiden annars...
#346 P säger
2006-11-14 09:12 - Anmäl

alex: Jag tror inte det är så stor skillnad på olika trimmers. Jag har en Philips Bodygroom som gör jobbet rätt ok. Tidigare hade jag nån annan Philipsvariant och innan dess en Braun.
För pungen rekommenderar jag vanlig rakhyvel. Man skär sig inte så lätt som man skulle kunna tro.

Lycka till!
#347 Kristina säger
2006-12-07 14:31 - Anmäl

är en tjej som bara råkade snubbla in på den här sidan.. Måste säga att artikeln (eller vad man ska kalla det) är väldigt bra skriven. Däremot vill jag säga en sak om alla kommentarer folk skriver in; Jag tycker det ska handla om hur man själv känner sig, inte vad andra kallar "äckligt" eller "omanligt" ..om man vill vara hårig/hårlös så måste man få vara det! Precis som att tjejer bör få välja om de vill vara håriga eller inte. "män ska vara män"-argumentet, menar ju att män bara är män om de låter sin behåring vara, tycker dessa människor även att tjejer bara är tjejer om DE låter sin behåring vara? Eller är det dubbelmoral här..?
Personligen föredrar jag mindre hår, speciellt under armarna, hår i munnen är ju ett avtändande avbrott så det kan ju vara trevligt att slippa också (..ett annat plus är att det är lättare att vara fräsh, när lukten inte har nåt hår att fastna i) Men jag känner tjejer som gillar håriga killar, och tycker det ser konstigt ut med rakade armhålor osv. Det är ju en smaksak vad man föredrar. Men det är bara ett fåtal tjejer som verkligen tycker det är viktigt, vilket som, och man kan ju tänka efter, om man verkligen vill ha en tjej som är så platt och ytlig att hon inte kan se förbi lite hårighet/hårlöshet. Sådana tjejer brukar ju vara lite tröga också, och tröghet är mer avtändande än både hårighet och hårlöshet, det håller ni väl med om..?
#348 Gäst säger
2006-12-08 23:17 - Anmäl

Hur är det egentligen om man ska ta bort hår med laser? Äe det bara bluff eller fungeerar det verkligen?
#349 jocke med foten säger
2006-12-13 16:05 - Anmäl

"Detta knep har jag lärt mig av en prostituerad kvinna i London, och det funkar överallt där du får problem med kvisslor efter rakning eller annan sorts hårborttagning."

Verkar funka hur bra som helst, men hur kom det sig att du snackade om komplikationer med hårborttagning med en prostituerad kvinna i London?

Tack för en väldigt bra sida! :)
#350 Marcus säger
2006-12-14 01:33 - Anmäl

Kristina skrev nått som verkligen sammanfattade allt.
#351 Matthias säger
2006-12-14 15:30 - Anmäl

Någon som vet var i NV Skåne man kan få brasiliansk vaxning om man är kille?
#352 P säger
2006-12-15 13:50 - Anmäl

Matthias: Verkar kärvt att hitta nån i närheten. Beroende på hur din hårväxt är och vad du eftersträvar kan en möjlighet vara att du vaxar själv. Det går faktiskt rätt bra bara man övervinner rädslan - och drar motårs. Min egen erfarenhet är att det är helt ok att vaxa bort själva busken och det som växer på magen. Pungen rakar jag utan problem. Skulle dock inte ge mig på att vaxa själv mellan skinkorna eller andra mer svåråtkomliga ställen. Men, som sagt, är det främst en slät framsida du är ute efter så går det bra att fixa på egen hand. Lycka till och tala gärna om hur det går!
#353 Peter säger
2006-12-26 18:21 - Anmäl

Tja

Har någon hört talas om speciella "handskar" som används för hårborttagning och om dessa fungerar?

Man stryker dom tydligen på kroppen (även ansiktet) och andra ställen där det finns oönskad hårväxt och håret försvinner helt smärtfritt...

Någon som använt eller vet något om detta?

Btw: Heter Miss Epil, Mr Epil, Sweet depil eller något dylikt...

Tack

// Peter
#354 Miranda säger
2006-12-30 00:57 - Anmäl

Har garvat mig igenom ungefär hela sidan nu, himla skön stil och god stämning här! Tycker verkligen det är kul att höra att även män har börjat bry sig om sitt utseende!
Svar till "Peter": Kan det vara "sandpapper" du menar? Det finns hårborttagning i form av en slags sandpapper som man ska skrubba på t.ex. benen och som gör att håren, ja, sandpappras bort..har sett det i butiken men har aldrig provat det.
#355 Matthias säger
2006-12-31 02:03 - Anmäl

Till P: Jo har rakat mig där nere i en evighet nu och ledsnat rejält. Inte för att det är obehagligt när det växer ut(man vänjer sig fort) men det varar ju inte mer än ett par dagar. Evighetsarbete. Provade att vaxa själv....AJ AJ AJ. Tror jag överlåter det åt proffsen. Har hittat ett(mariqina.se) ställe i Helsingborg som gör det på killar och ett(catflash.se) som jag väntar svar ifrån. Tyvär hade terapeuten som gjorde det på Mariqina slutat...suck. Tack för tipset iallafall.
#356 leif säger
2007-01-01 15:04 - Anmäl

Har ett problem som jag undrar om någon kan hjälpa mig med. Har väldigt lite och ljust pubishår, ser nästan ut som om jag inte har något hår alls. Tänkte färga håret mörkt, vad ska jag använda? Det måste bli ett någorlunda hållbart resultat så jag inte behöver färga det varannan dag.
#357 Baboon säger
2007-01-01 21:22 - Anmäl

För alla som undrar om permanent hårborttagning så kan jag iallafall säga att det inte fungerar om man är rejält hårig.
Jag har gått rätt många behandlingar på flera olika "kliniker". Tur att jag e så rik ,-)
Men det kom alltid nytt hår som behövde tas bort. Hår som "var i en annan cykel". Så till slut tröttnade jag på att bli blåst och slutade. Alla hårstrån har väl inte växt ut men definitivt dom flesta.
Gå inte på dessa "laserklinikers" dyra reklam och metoder!
Det funkar säkert på 4 hårstrån här o där, men inte på mer "manlig" behåring. Jag kan även säga att det som tur är finns en hel del tjejer som verkligen gillar en riktigt hårig bringa, och dom verkar inte bry sig om ryggen.
#358 P säger
2007-01-04 08:11 - Anmäl

Leif: Först vill jag gratulera. Du har vad jag önskar, lite och ljust pubeshår. Snyggt, snyggt, snyggt! Och så slipper du ju problem med rakning/vaxning och allt annat som killarna skriver om här.
Synd att du inte verkar trivas med det bara. Jag skulle föreslå att du först testar med något urtvättbart färgpreparat för att se om du trivs bättre med mörkare behåring. Vill du sen göra de mera permanent finns det ju vanlig hårfärgning som borde fungera. En annan variant - om du har riktigt lite hår - är kanske ögonfransfärgningsmedel som har fördelen att man inte måste använda hela förpackningen på en gång utan blandar till så mkt som behövs.
Lycka till!
#359 P säger
2007-01-05 22:47 - Anmäl

PS till Leif: Du håller det väl kort i alla fall?

;-)
#360 Matthias säger
2007-01-16 00:52 - Anmäl

Har äntligen hittat en person som utför Brasiliansk vaxning på killar i NV Skåne. Det finns ingen "skönhetssalong" i NV Skåne som gör det, inte som jag har lyckats hitta iallafall. Men jag hittade en privatperson som gjör det. En mycket duktig och professionell tjej. En aning pinsamt var det att ligga där naken på nederkroppen medans håret blir avrivet av en väldigt söt tjej. Visst gjorde det on men det var absolut inte outhärdligt. Så ni killar som funderar på det kan jag bara säga, gör det. Det har gått fyra dagar och INGET stubb!! Great!
Jag kommer aldrig att raka mer det är då säkert. Och som bonus så uppskattar min tjej det. Jag får nästan inte vara ifred längre. =)
#361 Pepi säger
2007-01-16 11:59 - Anmäl

Hallå. Jag har en viktig fråga. Det är så att jag har mycket vita ljusa fjun som växer över hela ryggen och tja överallt, det syns speciellt i solljus. Har ni också det? Kommer dessa fjun långsamt att bli grövre och förvandlas till riktig hårväxt? I så fall kommer jag bli en gorilla gånger två. Tacksam för svar. /Pepi
#362 Marcus säger
2007-01-16 18:47 - Anmäl

Vill säga en sak om permanent hårborttagning. De flesta kliniker runt om i stan är oseriösa och kan inte sitt. Ska man göra hårborttagning med laser bör man uppsöka en klinik med riktiga sköterskor och läkare och inte någon så kallad "hårterapeut" eller nån lirare som startat någon salong utan någon som helst kunskap.

För att håret ska försvinna eller minska förutsätter det att man rakar bort håret innan man lägger på några laserpulser för att håret som blir kvar i hårsäcken ska absorbera energin. Det finns fall med kliniker som vaxat bort håret innan som också är helt felaktigt.

Kostnadena för en klinik med riktig läkarvård är lika men där gäller åtminstone sjukvårdens regler.

I sverige har vi inga direkta lagar och riktlinjer för hur en person får driva sin klinik som i exempelvis england.

Se upp med folk som blåser er med falska tjänster.
#363 Marcus säger
2007-01-16 18:50 - Anmäl

Jag måste tillägga att man bör be sin klinik om en liten provyta och ta på samma ställa 2 till 3 gånger för att se vad det ger för resultat med en 5-6 veckors intervall
#364 Marcus säger
2007-01-16 18:54 - Anmäl

Måste tillägga en sak till: Sambandet mellan pulslängd/styrka är också viktigt för att man inte ska förstöra huden och att håret ändå ska försvinna, det är även viktigt att dem kyler samtidigt så att man inte blir brännskadad.
#365 Pepi säger
2007-01-17 08:00 - Anmäl

Jag är så orolig att min ljusa fjunväxt ska bli kraftigare...Fan man har ju ljusa fjun överallt på axxlar och rygg och skuldror och så som syns i ljus och som går att rycka i om man har naglar. Tänk om det håret aktiveras och blir svart och grovt som övrigt hår! Hjälp mig!
#366 sanna säger
2007-01-17 08:29 - Anmäl

SNÄLLA, kan någon vänlig själ där ute ge mig ett råd om hur jag ska våga säga till min sambo att jag skulle önska att han rakade sina axlar och rygg?? Hans självförtroende gällande sitt uteseende är lågt redan från grunden och jag är skraj för att han kommer ta det helt fel om jag frågar om han kan tänka sig att "ansa" vissa delar av kroppshåret lite. Vet att jag måste våga fråga honom för jag tycker verkligen inte det är fint eller ger en behaglig känsla när man är nära. Ett tips någon?
#367 P säger
2007-01-18 09:55 - Anmäl

Sanna: Knepig situation. För det första, raka är nog inte riktigt vad du vill att din kille ska göra. Vaxa är bättre, då slipper du stubben som nog inte heller är så mysiga när du är nära.
Det är ju svårt att veta hur du ska hantera din kille när man inte känner honom. Säg för all del inte att du inte gillar hans rygghår utan gå på linjen att du vill att han ska bli finare. Han kanske gillar att bli pysslad med så det är bättre att du erbjuder dig att vaxa honom? Eller börja med att se till att han ansar sitt kroppshår på andra ställen (läs runt genitalierna) och låt det hela bli en sexgrej. Jag tror inte nån kille skulle tacka nej om tjejen erbjöd sig att trimma busken åt honom. Sen kan du kanske bygga på med lite ryggvaxning.

Kanske inte så mkt hjälp men ett försök iaf. Lycka till!
#368 malsum säger
2007-01-19 09:25 - Anmäl

Sanna - Sätt en positiv spinn på det hela. Säg inte att det är avtändande för dig med hår, säg att det skulle vara upphetsande med slätrakat. Be han testa för att du skulle vilja känna på det, och ge han positiv feedback. Då kommer det antagligen bara boosta hans självförtroende i längden...
#369 Fredrik säger
2007-01-21 20:34 - Anmäl

Appropå vaxning.
Jag hatar att raka mig och avskyr min skäggväxt.
Funderar mer och mer på att faktiskt ta bort det helt.
Kalo Hair Inhibitor Lotion har jag bara hört bra om. Och det står inget om att den inte kan användas i ansikte. Dock står det överallt att man inte ska vaxa skäggväxt.
Ser verkligen ingen skillnad mellan att vaxa sig mellan benen som att vaxa skägget. Om man tar det kvinnliga könet så borde det vara betydligt känsligare än ansiktet, och könshår har ingen större skillnad mot skägg. Båda är grova, speciellt när det precis växer ut, och likväl vaxas hela behaget.
Någon som har vaxat och som vet?
#370 Besvärad säger
2007-01-31 06:07 - Anmäl

Japp, då har jag provat Kalo i två behandlingar, strax nedanför naveln. Har märkt att håret växer ut betydligt långsammare, och det blir även tunnare för var gång jag genomför behandlingen. Det kommer helt klart ta tid att rensa resten av området permanent, men det är det fan värt.
#371 Matthias säger
2007-02-01 16:50 - Anmäl

Till "Besvärad" och andra. Jag var lite skeptisk när jag läste om Kalo men efter att ha provat så får jag nog säga att det fungerar, riktigt bra dessutom. För att bli helt hårfri så tar det några gånger men det kan det ju vara värt med tanke på vad laserbehandlingar och liknande kostar. Det kan ju klart kanske vara individuellt med resultatet. Jag har använt det efter vaxning så resultatet efter rakning kan jag inte svara på.
Det går bra att använda Kalo överallt, men testa först för säkerhets skull.
#372 Pepi säger
2007-02-01 21:21 - Anmäl

Va va va?! Hårfri av Kalo! BERÄTTA MER!
#373 Besvärad säger
2007-02-04 15:04 - Anmäl

Som sagt, det har börjat växa tillbaka efter min andra behandling. Jag har gjort två "behandlingar" på två månader, i början på december, och i början på januari. Det tar med andra ord tid för håret att växa ut, men som Mattias säger, så kan det ju även vara väldigt individuellt. Skall genomföra min tredje behandling om en vecka, när håret växt ut rejält, men visst fan är det skillnad. Jag återkommer med en ny rapport när jag tagit bort håret och sprayat 4-6 gånger.
#374 P säger
2007-02-05 15:47 - Anmäl

Besvärad: Hur tar du bort håret?
#375 En tjej! säger
2007-02-06 15:46 - Anmäl

Vaddå gör inte mellan skinkorna??
Jag rakar eller vaxar mig där alltid! Känner inte till att det är dåligt när håret kommer tillbaka. Men kanske män har för mycket hår så att det faktiskt är dåligt??
Hur som helst tror jag när det gäller förhållande kille-tjej det är mindre viktigt när mannan rakar sig än tjejen (för min del!! Alla har sina egna åsikter!).
Så mellan skinkorna för killar tycker jag absolut inte är ett problem om det finns hår (så slipper ni det med mig i alla fall;-) men när det gäller oralsex så tycker ni absolut ska tänka till att det inte är särskild skönt att ha hår på mackan:-)

Rolig artikel för övrigt!

/Tjej som vaxar ALLT förutom den där lilla remsan;-)
#376 Matthias säger
2007-02-09 08:21 - Anmäl

Till er som tänker testa Kalo kan jag ge ett tips om att handla det på eBay. Ni får två flaskor eller mer för samma pris som en flaska här i svedala och det INKLUSIVE frakt. Jag beställde från USA och då i form av sprayflaska.
#377 kristian säger
2007-02-11 17:07 - Anmäl

Ville först säga att den hära sidan är galet bra och man kan få sig en hel del goda skratt när man sitter en sön som jag gör nu och läser.

Men nu till min fråga:
Ögonbryn? Hur fixar man det lättast?
Läste det dära om en kam och så men förstår inte riktigt hur man ska göra, vill hällst veta om nån gjort det innan och kan säga hur man gör så det inte slutar med att man får gå runnt med mormors glasögon på sig hela sommaren för att skydda dom bortrakade ögonbrynen..
#378 Matthias säger
2007-02-13 23:00 - Anmäl

Hej Kristian.

Gå till en salong och få dom plockade. Kostar inte så mycket och så får du det precis som du vill ha det plus ett par extra ögon som ser att det blir symmetriskt. Efter första gången så är det busenkelt att plocka efterhand som det växer ut. Du ser liksom var det väsxer ut.
#379 tommy säger
2007-02-14 15:10 - Anmäl

Funkar Kalo på småhår?
#380 kristian säger
2007-02-14 23:16 - Anmäl

Salong? Vilka salonger gör sånnt då?..
Håller inte så bra koll på det dära sammt va ska man säga?

:Hej jag vill ha mina ögonbryn fixade? ,,, och när dom frågar hur?
(om dom frågar det änns???) va ska man säga då?
#381 Tess säger
2007-02-16 09:43 - Anmäl

Kristian: Gå till en hudvårdssalong och säg precis så... att du vill ha dina ögonbryn fixade. Spana efter salonger med en blå skylt och bokstäverna SHR (Sv. Hudterapeuters Riksförbund), då bör de som arbetar där vara auktoriserade hudterapeuter. En utbildad hudterapeut vet hur man fixar kill-bryn men det bästa är en dialog mellan dig och hudterapeuten om hur just du vill ha dina bryn. Och våga fråga, det är ju DINA bryn det gäller och DU som betalar :) Priset för plockning/formning av bryn brukar vara ca. 150 kr och tar 15-30 min. Lycka till!
#382 Matthias säger
2007-02-23 23:01 - Anmäl

Kristian!

Det behöver inte nödvändigtvis vara en "salong". Det finns spa som gör det också.
#383 Demiter säger
2007-02-27 00:09 - Anmäl

Hej! Jag har hår på axlar och skuldror och vaxade ett tag, men har slutat med det nu. För jag är rädd att det kan bli mer hår. Jag har även ljusa vita fjun som växer där och de ryker i vaxningen.

1. Kan de ljusa fjunen bli mörka och grova om jag vaxar?

2. Kan jag få mer hår av vaxning?
#384 Henke säger
2007-03-02 13:18 - Anmäl

vart kan man köpa Kalo å vax för män?:)
#385 Ricci säger
2007-03-03 18:54 - Anmäl

jag kan inte sluta skratta
#386 Li säger
2007-03-03 19:24 - Anmäl

Är jag den enda tjejen som inte bryr mig omn håriga män? Hår i näsan och öronen är lite kvalmigt men i övrigt får en man vara hur hårig som helst :-)
#387 Fredda säger
2007-03-05 11:37 - Anmäl

Veet gel for men funkar jätte bra. smeta på låt vara i ca 4 min minst. och max 6 min sedan skrapa av med medföljan skrapa. svårare är det inte. men det står att det ej får användas til pungen. eller ansiktet. mer info om denna produkt finns på www.veeet.se
#388 Demiter säger
2007-03-11 00:59 - Anmäl

Citat av Li: "Är jag den enda tjejen som inte bryr mig omn håriga män? Hår i näsan och öronen är lite kvalmigt men i övrigt får en man vara hur hårig som helst :-)"

Li! Du är underbar :) Tack tack tack!
#389 Optimist säger
2007-03-18 13:20 - Anmäl

Hej alla! Skulle vilja dela mina erfarenheter av Kalo. Jag har använt den till ca 5-6 behandlingar och tyvärr så kan jag ännu inte faställa om den fungerar, som ngn här sa tidigare att det kan vara individuellt. Att hårstråna ha blivit tunnare kan jag hålla med om, men det kanske beror på att man vaxar? Själv så har jag använt pincett eftersom det inte handlar om större områden. Ge inte upp och ge den en chans!

Tänk på att laserbehandlingar också kräver flera behandlingar innan allt hår avlägsnats!!! Och dessa behandlingar kan kosta ens förmögenhet!
#390 cina säger
2007-03-19 17:09 - Anmäl

Jag har fått ett uppdrag av en (kill)-kompis som ska börja använda Kalo, att hitta ett bra vax!! Nån som vet om det fungerar med Veet på huvudet, vilken sort isåfall?? :)
#391 vetgirig vet säger
2007-03-20 15:25 - Anmäl

Hej alla, på Salong Fil o Form i Stockholm finns en manlig hudterapeut som gör bl.a vaxningar och ögonbryn... jag har gått hos honom - bra resultat!
#392 liz säger
2007-03-23 19:01 - Anmäl

Gu va roliga ni e! Ska bookmarka denhär sidan o titta in då å då när ja har tråkigt.

Demiter: Man kan inte få fler hårstrån såvida man inte transplanterar in dem. Antalet bestäms i fosterstadiet och blir inte fler.
Den andra frågan kan jag itne svara på men det finns ju massor av kunniga personer som man kan hitta på nätet för svar.

Men! Precis som Lil säger, vem bryr sig om om mannen har hår eller inte (såvida det inte är en buske som hänger i näsan eller öronen, eventuellt om man inte kan se skillnad på mannen när han är naken/klädd i pälspyjamas)
=)
#393 Intressant säger
2007-04-02 14:48 - Anmäl

Det här med hudterapeut lät väldigt intressant... någon som vet om det finns en likadan i Göteborg?
#394 Gäst säger
2007-04-25 09:01 - Anmäl

Var hos en laserklinik och ville behandla enstaka fjun på överarmen. De menade att om man hade fjuniga hår så kunde det inte försvinna med laser. De ville ändå göra en testyta på min överarm. Efter två behandlingar märkte jag att stråna som växte ut var grövre än innan. Nu ser man tydligt en mörk fyrkant efter testytan. Jag är glad att de inte tog mer. Det var så pass illa så att de lämnade tillbaka de pengar som jag gjort av med på samtliga behandlingar och en massa reseersättning. Det ersätter inte vad de gjorde, men jag var ändå glad över att de var ärliga.
#395 Markus säger
2007-05-02 15:49 - Anmäl

http://www.youtube.com/watch?v=IUDSZlAe1N8
#396 EN som undrar säger
2007-05-11 16:17 - Anmäl

VAD menas med trycket med "deodoranten"....????
#397 Anonymous. säger
2007-05-11 16:22 - Anmäl

"EN som undrar" spamar... trevligt.
#398 Jiii säger
2007-05-18 20:46 - Anmäl

Ohhh.. låt det inte gå för långt snälla ni!! Ok, ni kan gärna få fixa ögonbryn, näsa o öron.. men låt för guds skull raggarsträngen(håret från naveln o neråt) vara kvar!! Den är ett MÅSTE!! O vem bryr sig om håriga ben på en kille? Låt håret runt mandomen sitta kvar, klipp bara ner om det är för mycket.... Vem bryr sig om en härligt stubbig haka mellan varven?

Ok, om ryggen liknar mer en apas kan den fixas till.. men bara för att allt hår på rygg o axlar och överarmen döljer de maskulina linjerna i kroppen som är så härliga att studera o olja in och...ja ...

O rumpan.. hur gulligt är det inte med lite fjun på rumpan? t.o.m mellan skinkorna.. men i lagom dos... Vill inte mötas av ett hundarsle, men inte heller en bebisrumpa.. Det är ju faktiskt MANNEN jag tänder på!!! Och hår, varför har det blivit så onaturligt?!??

En bra sida.... men det får en ung mamma, som själv tampas med en släktförbannelse som inte alls är till en kvinnans fördel i detta hårfobisekelssamhälle, att fundera på om det kanske är bättre för min son att vänja sig vid en hårig kvinna så att det inte stör hans syn på att hår på en kvinna är onaturligt... för det är ett rent helvete att fixa bort allt...
#399 Robert #Bobby# säger
2007-08-19 13:45 - Anmäl

Hej !
Jag har hår överallt på ben,rygg,näsan,ansiktet och på armar och i öronen.
Orkar inte bli retad för det längre och jag trivs inte med mig själv!
Har inte badat på ett badhus på 18 år eller på en allmän strand på grund av att jag har hår överallt.
Har inte råd att fixa en dyr behandling hos en expert.
blir retad till och med på jobbet, folk rycker i håret med skjortan m.m.
Vad göra?
Hjälp mig snarast!
Jag menar allvar jag är desperat!
Finns det nån eller några som kan få en dröm att slå in = att kuna gå i t-shirt ute och känna sig fin?
#400 Utslag säger
2007-09-28 18:59 - Anmäl

Tjenna !

Jag har rakad pungen häromdan, har fått röda utslag, svider som inni..
#401 Fredrik säger
2007-09-28 20:37 - Anmäl

404 - Robert

I många andra länder är kostnaden för permanent hårborttagning klart lägre än i Sverige, och nej, jag talar inte om skumma kliniker i f.d. Sovjet. Klart värt att kolla upp!
#402 Fredrik säger
2007-09-28 20:41 - Anmäl

410 - Utslag

Ny hyvel och rakkräm/skum/tvål är ett måste! Vet att det kan gå snett annars, en polare (nej, det är inte jag själv) fick en infektion stor som en valnöt på pungen efter att halvdant arbete med en halvslö hyvel... :-(
#403 Disruptive Media: Paneldiskussion | Researcher säger
2007-11-29 14:38 - Anmäl

[...] virala effekterna Jeffrey: Ett exempel från Manolo.se. En konversation Guide till manlig hårborttagning fortsätter ännu idag. Mycket trafik har skapats. Peder: Livesändningen av Carl Bildts invigning [...]
#404 Kalo, verkligen effektiv..? säger
2007-12-26 13:12 - Anmäl

Så, är Kalo produkten verkligen effektiv?
#405 Alex säger
2008-01-15 21:24 - Anmäl

Men jag tycker att stub ganska fult och obekvämt. Faktum är att även om vaxa och epilera kan vara lite trist första gången så kräver det kanske en tiondel av underhållet, jämfört med rakning. Jag tog bort allt på pungen, mellan skinkor och insidan av låren med vax och epilator och det gör verkligen inte omänskligt ont.
#406 oclenj säger
2008-03-06 07:31 - Anmäl

Imagine czk4490 loop. Froogle has an abcba35bf5 items checker.
#407 Johanna säger
2008-04-09 11:27 - Anmäl

flera efterlyste " vad tjejer tycker",
jag tycker det såklart är lite upp till var och en vad de trivs med men jag tycker rakad pung är fint! det är lite grekiskt, estetiskt. ;) rakat gör att det framträder mer, ser mjukare och lenare ut osv. eh, lite explicit men ärligt talat. övh rakat är fint, men det är fint med hår också, raggarsträng är tjusigt.
själv har jag lite annan överinfo, men det är ju anonymt :P , till manolos panel; hur får man bort småhår i rumpan? det är liksom svårt att komma åt..? jag har alltid rakat bikinilinje och eh, skrev men aldrig hittills kommit på en bra lösning för detta "problem"..
#408 Anne säger
2008-04-26 23:53 - Anmäl

Sorry I have to write this in English as I don't write Swedish well, yet.

What is the craze on this forum with total hair removal for men? If a person is Swedish ethnically (white, blonde, blue or green eyes) from the start you are not going to be exceptionally hairy. I can understand trimming or removing hair from the pubic area but shaving the armpits? If I met a man who did that (who wasn't a swimmer or cyclist) I would think that he was a little too involved in what other people thought or what is a current trend on forums.

Several men here mentioned that it was only 'fair' for them to shave their legs, arms, chest and so on because women did it. Is this because everything has to be so gender neutral here in Sweden? As a woman myself I find it creepy. I like to be feminine and my boyfriend, masculine. I don't want to compete with him for a razor.
I dated a man who used to shave nearly everything off except for the hair on his head. Day one was nice but after that it was like having sex with a cactus! I don't understand why he did it either, he wasn't hairy at all. I suppose some Swedish woman before me had told him that was the thing to do, so he did it. This is not the reason that we are no longer together but it certainly didn't help matters. ;-)
#409 Gäst säger
2008-05-30 14:42 - Anmäl

jag har känslig hud samt trött på all rakning.
jag funderar på att köpa "Veet for Men Hårborttagningsgel" för att lättare att bli av med håret på bringa etc.
i och med att jag har känslig hud så vet jag inte riktigt om ja ska köpa just den produkten men ja är "rädd" att det ska bli fult på kroppen om jag tar till hyveln (dvs stubb som i ansiktet).
vad ska ja göra?
#410 Anonym säger
2008-06-21 14:21 - Anmäl

jag brukar trimma håret på bröstet litegrann då och då. Problemet är bara att hårstråna efter trimning blir så "vassa" att vissa strån sticker ut genom t-shirten här och var vilket ju knappast ser så cool ut. Är det nån som har ett tips hur detta kan undvikas?
#411 Gunnar Arnkvist säger
2008-08-13 12:07 - Anmäl

Fortsätt raka pungen, rumpan etc. Det slutar att klia - även när håret växer ut - efter ett tag. Huden ska bara vänja sig.
#412 Niklas9 säger
2008-11-10 21:40 - Anmäl

jag brukar tråda bort oönskad hårtillväxt på övre delen av kinden hos en tjej som heter aysel, riktgt fräscht blir de ;)

Står mer på hennes hemsida för er som är intresserade http://www.aysels.se/be_trad.html

Mvh// Niklas
#413 Danne säger
2008-11-19 18:59 - Anmäl

haha, rätt lusigt det här, själv ansar jag mig både här å där, då jag trivs och tycker det är snyggt, på mig själv.. däremot så har jag ingenting emot att tjejerna har en del därnere, helt naturligt kan vara skitsexigt, en helrakad tjej påminner lite om ett barn, vilket är allt annat än sexigt..
#414 Edde säger
2009-02-28 18:24 - Anmäl

Jag rakar faktiskt det mesta.
Allt från nederregionen ,hela framsidan,armar och till o med hvudet.
Kanske inte är så vanligt att killar rakar armarna men som dom flest skrivit, det växer ju ut så varför inte testa.
Och jag gillar det så jag brukar gör det när det är varmt ute o man har på sig T-Shirt's

Känns så jävla fräscht när man går ur duschen o är "helrakad"
#415 Baltazar säger
2009-02-28 20:08 - Anmäl

Någon som har koll på vad det är meningen att nya Nivea Silver Protect ska dofta som?

Tycker ni att den doftar för mycket eller för lite?
#416 MenKomIgen säger
2009-02-28 20:55 - Anmäl

Ok, man kan ju alltid raka sig över hela kroppen om man vill men enligt min mening ser det j....gt skumt ut när man ser en kille som är rakad överallt...

Ta bort lite av det som sticker ut ovanför kragen eller på huvudet är väl ok men på för övrigt...kom igen!! Lyssna på #408 Anne...
#417 Shoppingresa med Eckerölinjen &amp;laquo; slipspraxis säger
2009-04-28 14:33 - Anmäl

[...] 3. Hårborttagning [...]
#418 Bengt Bengt Bengtsson säger
2009-10-16 09:54 - Anmäl

Det är synd om er som följer med strömmen mot naturen. Ni är hjärntvättade av reklam och skräpkultur.
#419 Per säger
2009-11-17 12:28 - Anmäl

Tror ärligt talat att den stora majoriteten av män i sverige har den sunda inställningen att man kan eller bör ansa, men inte så mycket mer. Men att sen överhuvudtaget bry sig om någon tycker att det är skönt att raka armarna eller benen eller motpolen att inte raka punghåren eller ansa "busken" förstår jag inte. Folk är trångsynta och intoleranta.

Tror att idealen överrenstämmer ganska bra med vad respektive mot eller med, -part vill ha. Tjejer vill att killen ska ansa, och män hamnar i en splitt mellan ansat, och triangel, eller helrakat, men alltid rakade ben och armhålor.
Jag gillar personligen ansat och en väldigt låg triangel, även om.. för att bli tröttsamt specifik om en sån egentligen oviktig skitsak.. helrakat kan vara ett bättre val om håret är mer glest och "luftigt".
Det är också appropå luftigt något att ta hänsyn till (av skäl som går bortom kosmetik), att håret faktiskt har en funktion och agerar som luftdepåer, särskilt viktigt för kvinnan. Också där bak obundet för kön.
#420 Emil säger
2010-02-15 19:53 - Anmäl

de krämerna som man smetar på för och kunna skrapa bort håret som inte är för pungen
kan man använda de ändå?
finns det något som kan hända?
#421 Raderad säger
2010-10-03 02:19 - Anmäl

Jag undrar lite om någon som tagit bort könshåret med laser kan svara på några frågor. Min pojkvän ska precis påbörja behandlingen, vi har läst noga om metoden och det verkar bra. Könshår är ju mörkt och grovt och det är sånt hår som försvinner lättast. Det jag undrar om är håret på pungen, det är lite tunnare och ljusare, men ändå inte som på en blond männsika. Går det att få bort helt? Vi räknar med att göra 7-8 behandlingar, låter det realistiskt? Hur stort område behandlade du? Blev det ett naturligt resultat? Jag tänker på övergången till vanliga kroppsbehåringen. Min kille har inte så mycket hår på mage eller lår, men vi vill inte ha nån "kant" nånstans.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Artisan of the year 2019: Gaziano &...

Läs mer

Shoegazing

Tipset – Putsa skorna innan ny säsong

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Patek Philippe Ref...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen